43
-
MaXiMkA #43 A felső részt is érdemes elolvasni, ott írja, hogy nem lesz támogatott a 4.0.x-es verziótól arrafelé. Szóval a droid is kivágja a flash-t a szarba. Hova tovább, goalunited ? -
MacropusRufus #42 Flash Androidra
szóval van. Legalább is július 12-én még volt. -
MacropusRufus #41 "ocska linuxos ganye, "
mi köze az összeszerelésnek és az op-nak egymáshoz? -
#40 Csak annyi, hogy semmi sem tökéletes :) -
#39 No, ez nekem új, még nem találkoztam ezzel a megoldással.
Hiába na, mindig tanul újat az ember, köszi a linket. -
#38 1 - még azok sem kapták meg a gépüket, akik akár hónapokkal a megjelenés előtt előrendelték!
2 - aki számitógépet akar táblával kiváltani az a hülye, meg aki erről beszél, meg ez ellen meg akinél ez szóbajön eleve... :DDD -
sanyicks #37 lehet hogy az angry birds volt az, mindenhol feltűnik ahol szaggatásról van szó. Nekem nem szaggatott mert nem raktam angry birdset, mert játszani inkább pc-n játszom, rendes játékokkal :) -
hungi #36 Bazz fogd már fel, hogy ez is egy számítógép. Rakj rá ubuntu-t: máris qrvasokmindenre használhatod, nem csak tartalomfogyasztásra, de attól még tablet marad... -
Sir Ny #35 Gyakorlatilag az adobe flash/flex/air/shockwave stb. szinte az egyetlen teljesen krossplatform programkörnyezet. Jó ez, és hasznos, a játékok linuxos és táblás megjelenítése, meg a többi programé. Sajnos az adobe kinyírja, pedig az utóbbi idõben ténylegesen kezdtek terjedni a böngészõben futó direktx/opengl-t használó játékok. Ellenben nem hiszem hogy bármi nem károsnak a hiányát elõnyként lehetne feltûntetni, maximum azt lehet mondani, hogy nem hátrány, ha nincs. Én személy szerint öülnék, ha lenne. -
#34 Majd ha fészbúkszaron, e-mailen és offiszon kívül másra is fogod használni a géped, akkor rájössz, hogy nem, nem egyenértékű és soha nem is lesz az. -
coolbboy83 #33 Ez a Nexus7 elvileg valami referencia HW szerepet tölt be ha jól emlékszem :-)
Dehát ebben a széthullós termék formájában ez nem jó referencia....
Ha ennyire ganyi hulladékot hoznak ki, akkor joggal hiszi az ember az Androidra is hogy egy fostubus, pedig az nem feltétlen.
-
asgh #32 " Itt nem kell drivereket telepíteni, várni mindig a bootolásra, hülye kérdésekre válaszolni amiket nem értenek, stb."
Majd talán a Win8 megadja nekik ezt az élményt. Akkor a mostani szkeptikusok is elhiszik, hogy a tablet egyenértékű a PC-vel. -
hungi #31 Sajnos a sok szar zingás-facebook-os játék magával hozta a flash másodvirágzást, pedig már kivághatnák a sz*rba... -
#30 Azért röhög az iparágon mert a barátaidat kérdezted azok meg veled vannak egy szellemi szinten (a béka segge alatt). Viszont az iparág meg röhög rajtatok csakúgy mint a tabletet megelégedéssel használók tábora. -
frensys #29 Nekem akkor se kéne ez a nagy böhöm érintős vacak, kell a tökömnek, milyen érdekes hogy akárkit kérdezek csak röhög ez iparágon, hidd el, megy a süllyesztőbe ez is ahogy a többi, csak nem tudtak már mit kitalálni hogy mit hozzanak ki új dolgot ne hogy csődbe menjen az iparág -
#28 Van olyan ember a földön akinek még kell flash? Azt hittem már teljesen kihalt, minden esetre nekem jelenleg fel sincs telepítve még a netbookra sem. -
hungi #27 "Másik komoly hibája, hogy számítógépre csatolni csak úgy lehet, hogy az Androidot USB módba tesszük, ekkor azonban a készülék lényegében használhatatlan, mivel USB módban nem látja a memóriáit. "
Kb fél éve van rá megoldás (root szükséges), úgy hívják hogy dual mount vagy multi mount, pl.:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rafoid.multimountsdcard.widget&
feature=related_apps -
#26 Nem meglepő módon szakemberek is egyre inkább használják. Informatikusként jómagam is kifejezetten hasznos eszköznek találom, mikor gyorsan kell valamit állítgatni menet közben egy hálózaton, vagy jelszintet kell mérni WiFi-n, esetleg egy nagyobb képet vagy egy email-t kell megnéznem és éppen nincs bekapcsolva a gépem. Jelenleg ugyan csak egy 7"-os készülékem van, de már ez is rengeteget segít a munkámban. De tény, hogy ha megkérdeznek, ma már inkább a 10"-osat ajánlom, mert megéri a felárat, amit fizetni kell érte.
Szóval a tablet ma már nem csak a tartalom fogyasztásra megfelelő eszköz, hanem munkaeszközként is nagyon jól megállja a helyét.
A #22-ben küldött linket köszönöm, úgy látszik, picit el vagyok maradva, nem tudtam, hogy beszüntetik a FLASH támogatását Androidra. De ez még mindig nem azt jelenti, hogy nincs rá, csupán azt, hogy új verzió nem lesz (megjegyzem, ez lehet, hogy nem is baj). Emellett ez még a jövő dala, jelenleg az Android 4.0.3-as verziója van kint stabil verzióként a piacon levő készülékeken, tehát még van idő, míg elterjed a 4.1. A Jelly Bean most még csak a Google által preferált készülékekre érhető el hivatalosan, a legtöbb gyártó még csak az Ice Cream verziót tette ki a honlapjára.
Szóval van Androidra FLASH, sőt, lesz is, mivel a régi verziók fent maradnak a Marketen, de új verziók már várhatóan nem érkeznek. -
#25 Körülbelül 1 éve még én is egyetértettem volna veled abban, hogy a tablet egy felesleges új eszköz. Addig csak régebbi Androidos eszközök, iPad2 és egyetlen Win7-es készülék került a kezeim közé tesztelésre. Itt az SG-n is nagyon hangoztattam, hogy igencsak ócska eszköz.
Hogy mi változott? Kezembe került egy Android 2.2-es verzióval rendelkező tablet, majd mégegy és mégegy. Meglepődve tapasztaltam, hogy az általam annyira szidott hibákat javították, az eszköz egészen jól kezelhetőnek bizonyult. Azóta már járt jópár Android verzió a kezeim között (2.3, 3.0, 4.0, stb.) és azt mondhatom, hogy bár idő kellett hozzá, az Android bebizonyította létjogosultságát. A tabletek szoftverellátottsága nagyon jó, a Marketből akár távolról is lehet telepíteni (ez kifejezetten jól jött, mikor egy kolléga bemutatott egy eszközt, ami jól jött a munkámhoz és éppen nem volt nálam a tablet), ráadásul még a netbook-oknál is jobb az üzemidejük.
Ami nem változott: Win7-es tabletnek a közelébe nem negyek, mivel gyakorlatilag kezelhetetlen, iPad-ot is messze igyekszem kerülni, mert alapból rühellem az Apple üzleti hozzáállását, emellett erősen nehezményeztem, hogy nem támogatták a FLASH-t. De az Androidos készülékekkel kibékültem, sőt, MS bemutatókon volt szerencsém az új Win8-as tabletek egyik bemutató példányát is kipróbálni némiképpen és azt kell, hogy mondjam, kifejezetten eltalálták a dolgot. Jól kezelhető, gyors, stabil. De ez persze még csak a tesztverziója, teljes véleményt majd akkor tudok róla mondani, ha kijön a végleges verzió és azt próbálhatom ki.
Lehet, hogy nevetségesnek tűnik egy ilyen gép, de azért ha azt nézem, hogy van benne egy 2 magos CPU, egy viszonylag erős GPU, a rendszernek 1GB memória (ebből az Android lefog kb. 300MB-ot, a többi a progiknak és a működéshez van), a legkisebben is 8GB tároló memória (ami általában bővíthető 40GB-ig microSD-vel), akkor azt kell, hogy mondjam, nem olyan gyenge egy ilyen gép. És ez még csak az alap kategória, az újak már SSD-vel, 4 magos CPU-val, 2 magos GPU-val jönnek ki, így lényegében nincs akadály előttük.
Elég komoly szempont lehet az is, hogy egy tablet még a dokkolóval együtt is olcsóbban jön ki, mint egy noti (konkrétan egy alap készülék a dokkolóval kijön olyan 40ezer környékén). Ráadásul a noti és a tabklet összehasonlítása neméppen nyerő, ha mindenképpen hasonlíthatni akarsz, akkor a netbook és a tablet a reálisabb páros (bár még ez se az igazi).
A másik igen komoly előnye a súlya. Egy ilyen készülék dokkolóval együtt is olyan 30 deka körül jár. Ha tudsz nekem ilyen súlyú és ilyen árú notit mutatni, megemelem a kalapom...
És mégegy komoly előny: míg a notik átlagosan olyan 4-5 órát tudnak üzemelni, egy tablet képes akár 8-10 órán át probléma nélkül üzemelni.
De hogy ne csak a pozitívumokat említsem: sok gép még mindig csak 512Mb rendszermemóriával jön ki. Ez szinte semmire nem elég, mivel az Android cache-eléses módszerrel tölt le és telepít, azaz ha valamit le akarunk tölteni rá, azt először a rendszermemóriára teszi és mikor kész, akkor helyezi át a megadott memóriába (kártyára vagy belső memóriára). Így sajnos igen gyakori, hogy mikor az ember közvetlenül akar valamit a Marketről telepíteni, a készülék közli, hogy nincs elég memória. Másik komoly hibája, hogy számítógépre csatolni csak úgy lehet, hogy az Androidot USB módba tesszük, ekkor azonban a készülék lényegében használhatatlan, mivel USB módban nem látja a memóriáit.
Összegezve: tény, hogy a tableteknek még van hova fejlődniük, de az is tény, hogy nem lehet őket semmibe venni, a kategória bizonyította az életképességét. -
Csatti #24 Van egy rossz hírem neked. Egyre többen. Persze itthon még nem látsz annyit, mivel a tömegközlekedési eszközöket elsősorban kevésbé jól kereső honfitársaink használják akiknek nincsen pénzük ilyesmire, de nyugaton már teljesen más a helyzet.
Nagyon sok előnye van, főleg olyan embereknek, akiknek a PC fekete mágia. Itt nem kell drivereket telepíteni, várni mindig a bootolásra, hülye kérdésekre válaszolni amiket nem értenek, stb. . Ráadásul a legtöbb ember sima tartalomfogyasztó, arra meg egy ilyen eszköz tökéletes. -
frensys #23 Nevetséges ez a dokkolós táblagép azért hogy írjál rajta, hát ez egy laptop, akkor már laptopot vesz az ember, semmi különbség nincs a laptop és táblagép közt, csak annyi hogy a bill.t kivették belőle és érintős, kiherélt laptop a táblagép, röhej amit képet beraktál, akkor már az ember laptopot vesz..pff de szar -
Csatti #22 Igazuk van. A flash fejlesztését befejezték androidra is. Már csak hibajavításokat adnak ki. Ha új eszközt veszel valszeg a marketen sem találod mér meg a flasht.
http://mashable.com/2012/06/29/flash-in-android-4-1/ -
frensys #21 Mi az istennek erőltetik ezt a szar táblagépet? Egy totál felesleges új üzletág/ipar! Kell a kutyának se, akárkivel beszéltem idáig röhögött csak rajta! Még hogy ez a jövő...majd fog a franc az asztalra lefektetett felülnézetes kijelzőn körülményesen nyomogatni meg játszani stb. kell a halálnak, egyik nap is a villamoson egy snob buzinak egy nagy táblagép ott nyaralt a kezébe, elég nevetségesen nézett ki, már csak középen egy jó nagy ütést kapna azt kettétörne mint egy tégla. Röhej az egész iparág, ott van az okostelefon az bőven elég, abból se az a baromi nagy fajták amiket egyesek hordanak, ha meg játszani akarok akkor azt otthon teszem és nem táblaszaron hanem normál erős pc-n! -
#20 Win8 táblákat felesleges előre szidni vagy isteníteni, bemutatókon ugyan jól teljesít, ezt én magam is tapasztaltam, de ez még nem jelenti azt, hogy majd élesben is olyan jó lesz. Addig, míg ki nem jön, meddő vita, hogy az Android vagy a Win8 a jobb.
Android egyébként elég jól használható a 2.2 megjelenése óta, stabil, gyors, ráadásul a GPU-k megjelenésével már egész sok dologra használhatóak.
Azt azért kapásból mondanám, hogy bár már egy 7"-os tablet is sok dologra használható, ha valaki komolyabb feladatokat akar a gépen végezni, az jobban jár a 10"-os készülékekkel, mivel könnyebb őket kezelni, ráadásul sokkal jobban olvasható a nagyobb kijelző.
Sokszor éri támadás a tableteket, hogy nehéz rajtuk navigálni, nem pontos a tapintásérzékelés, stb. Az ilyenekre szoktam mondani, hogy szervíz mód és képernyő kalibrálás. 5 perces meló és utána akár gépelhet is az ember a kijelzőn (bár erre a feladatra inkább ajánlanám a billentyűzetes védőtokot, van benne egy 84 billentyűs billentyűzet és remekül megvédi a gépet.
Így néz ki:
Ebben körülbelül olyan lesz a gép, mint egy netbook, súlya mégis alatta lesz, üzemideje felette, ráadásul tapasztalataim szerint sokkal könnyebben kezelhető egy ilyen együttes, mint egy tapipados netbook. -
#19 bárki végigolvasta már azt a bizonyos fórumot?
16 oldalnyi, össze vissza kéregetés. kinek van képe róla. kinek videója. ki milyen csavarhúzót használna. van egy néhány hibás darab, pár fénykép szétszerelt modellekről. s semmi több.
mindemellett elfogyott a nagyobbik testvérből az összes készlet. aha. tele a világ síró emberekkel.
-
#18 Honnan veszed, hogy nincs FLASH Androidra? Csak mert ez hülyeség, igenis van rá, sőt, automatikusan frissül.
Valóban van olyan rendszer és eszköz, amire nincs FLASH, a sokak által isteninek tartott iPad és a drágalátos IOS rendszere ez a páros. -
#17 4 sör után nehéz fogalmazni és még mindig nicns javitás gomb!! SG!! -
#16 vodafone 845-on ??? ne viccelj már volt ismerősnek olyan alap szoftal csak telefonálásra és angry birds volt csak rajta, és mégis akadt,és angry birds max első 10 pályáig nem szagatott..
ne tulozzunk.. tény hogy mai androidos telok elég hardverrel rendelkeznek h ne legyen fagyás,max az app hibájából,de a rendszer stabil régóta. Az más kérdés hogy magasabb igénye van mint más rendszernek de mai telefon fejlödéssel már ez egyátalán nem mérvadó.
Android egy üde folt a mobil piacnak hogy gyors ütemben fejlödik a mobil piac,remélem minöség csak javulni fog,mondom ezt ugy h iphone-om van. Aki meg fanyalog a droidra az hülye. -
sanyicks #15 ezeket honnan szeded egyébként? Úgy szeretnék már lefagyós android programokat látni, de nem sikerült még egy vodafone 845-on (legalja gép 528 mhz-s procival és 256mb rammal, gpu nélkül) sem összehozni ilyet :), sőt a haterek által szajkózott szaggatás is csak a guglimaps indításakor jött össze pár másodpercig műholdas kép módban. Nem mintha fagyós appot ne lehetne találni minden os-re. Sőt win-en nem fagyós app is tud fagyni a fantasztikus erőforráskezelésének köszönhetően :D
Amúgy van aki nem kalapáccsal nyomogatja a táblagépét, így nem hullik szét :) -
asgh #14 "es annyi a lefagyos program hogy ez tenyleg mar csak kemenyebb mazohistaknak ajanlott"
Ezt most a windowsra mondod, vagy a droidra? -
Papichulo #13 "Hát inkább veszek egy zötyögös fémszemetet mint Apple terméket.."
Most mar ertem, hogy miert zuhant ma akkorat az AAPL... ettol a bejelentestol meg a NASDAQ-on is megrettentek -
Vers #12 a cell nagy potencial volt, mert meg mindig gyorsabb mint egy mai intel processzor, 8 evvel a tervezese utan , ami durva
csakhogy a sony szokasahoz hiven elbaszta -
Vers #11 nem ertem miert veditek ezt a hulladekot, amikor kis nyomogatastol darabokra hullik, ezen felul meg internetezni se lehet vele, mert nincs mar flash androidra, a programok fingoappok, plusz a platform annyira szettoredezett es annyi a lefagyos program hogy ez tenyleg mar csak kemenyebb mazohistaknak ajanlott -
Te is kb olyan elfogult vagy, mint vers...
1. A Surfacenek majd az Ipad-el és a Samsung Galaxy Tab-al kell versenyezni, nem a Nexus 7-el. Tehát jó hogy drágább lesz utóbbinál.
2. Valakinek az alkalmazások száma a fontos, valakinek a minősége... Androidon hihetetlenül sok a szemét app.
3. A csempe nem szar, más mint az ikonos megoldás, de táblagépeken telitalálat lehet.
-
Sir Ny #9 ugyanmár. ha programozó vagy nem szidod a linuxot, hanem beküldesz egy patchet kijelzõleválás ellen. -
asgh #8 Tedd azt. -
Zoliz #7 Hát inkább veszek egy zötyögös fémszemetet mint Apple terméket.. -
sanyicks #6 mint ahogy a cell is jött és mindent megváltoztatott :D -
bcrics #5 Szubjektív kinek mi a szar.
Mindenestre a surface jól sikerült. -
#4 Háromszor annyiért, kevesebb alkalmazás, szar csempék. Aha persze