4839
Infestation:SurvivorStories(EX-The WarZ)
  • XanaxCore
    ez a ledobálás csak nálam van?:O vagy kifagyás kihogy hivja??
  • Árnyvadász
    Legjobb mikor tesztelem a zombikat, faszán lopakodom, kúszom-mászom mi egyéb, ami eléggé leköti a figyelmem, erre odajön egy szöges ütős hülye gyerek és üt kettőt, aztán halott is vagyok.

Azt mondjuk sikerült megfigyelni a zombiknál nagyon is számít mennyire kelted fel a figyelmüket. Kúszva nagyon közel is lehet köztük lavírozni, guggolva is egész szépen, de közelre az már nem jó, nagyjából középtávra és ne legyen látósugárba. Bár viszonylag rosszul látnak, hallásuk és a szaglásuk főleg ami jó. Sétálva csak messziről érdemes közelíteni és azt is inkább oldalról, hátulról, futni meg rohadt rizikós. Egy egész bandát össze lehet így szedni.

Szerencsére, ha van kocsi vagy valami magasabb tárgy, akkor arra felmenve és onnan guggolva lemászva a kocsi mögött, hogy takarjon el lehet osonni. Persze nem egyszerű. Létrára még nem engedett felmászni, azt hiszem az alfában talán nem is lehet.

Zombikat elég nehéz lerázni amúgy. Autós módszer az működik egész jól, de futva lerázni esetleg házak közt cikázva, vagy ha valahova véletlenül beakad a rohadék. Csak ez persze bug.

• Evoluti0N
    Csak sztem megy túl gyorsan lefelé (felfelé, ahogy tetszik) a szomjúság?
  • tutituti
    timecapsule néven fut.Ebben lehet hátrahagyni üzeneteket.Később valszeg ezek lesznek a mission-ökre is használva.Tehát elolvasod hogy pl sétálj ide és ott egy bázis.Adj le x vizet és kapsz 100xp-t meg töltényt cserébe.
    persze ez lehet máshogy lesz csak példálózok.

Ladista:

Ja hát persze.előbb ütök aztán kérdezek.Ezért nyitottam a topikot.Így nem lonely wolfban kell nyomni hanem lehet csapatban is,ami azért valljuk be sokkal jobb és biztonságosabb.hiába van shotgunja valakinek ha minket két mesterlövész fedez a sziklákról!

Amúgy szerintem az lenne jó hogy lenne bandita karakter meg sima survival.A bandita nem kap semmit a zombi killért de emberölésért igen.
    A survival fordítva.
    Így lenne összetartás mindkét téren.megosztaná a játékosokat biztos,viszont nem lenne hátbatámadás sőt!

De ez nem így lesz.ember embernek farkasa (szar szöveg) játék lesz ez is.Bár ha tanulnak a dayz hibájából akkor kitaláltak erre valamit.
    De vissza fogok menni dayz-zni is majd ha kijött a standalone mert az teljesen más kategória.

• Árnyvadász
    Aha. Volt erről egy videó is. Vehetsz (vagy találhatsz is, azt most nem tudom) fémhengert a piactéren és abba van egy jegyzetfüzet. Aztán abba azt írsz amit akarsz és leteheted bárhova. Azt bárki elolvashatja aki arra jár.

• Fpocok
    Az mi? Lehet irogatni a játékban? SS?
  • Árnyvadász
    Mindenképpen várj, legalább egy bétával. Az is lehet, annak se egy korai változatával. Most még képtelenség vele normálisan játszani. Hangulata egyébként megvan, de töménytelen mennyiségű dolgot kell itt még helyretenni.

Most először találtam egy rendesen megírt kapszulát. Tök jó kis leírás volt. A rendőrség épületének ablakába tette ki a srác és úgy írta meg, mintha a seriff írta volna.

Kínomba írogatok már ennyit. De mit tegyek, ha állandóan kidobál.
  • ladista
    De azért remélem, te sem értesz majd egyet azzal, ha a játékosok Battlefieldet csinálnak a játékból, zombi statisztákkal? :)
    Én személy szerint utálom már most az érzést, hogy jobban fosok az embertársaimtól, mint a zombiktól.
    Ettől függetlenül játszani fogok, csak a fenti okok miatt amolyan "előbb lövök, aztán megint lövök és ha mindenki meghalt, akkor kérdezek" stílusú játékot fogok képviselni, pedig nagyon nem szeretném.
  • Mr_no_NaMe
    Tyűűű..akkor valóravált :D A Day Z-t csak azért nem próbáltam ki, mert csak egy mod, aztán talán nem is olyan jó..most végre megszületett a különálló játék. Ha jól látom, elég szépen adogatják a guest keyeket. Esetlek küld valaki nekem egyet? Kipróbálnám feltétlenül ezt a cuccot. Nagyon érdekel.
  • tutituti
    pedig ez adja a sava borsát szvsz.
    Unalomba fulladna mind a kettő ha csak a zombik elől futnál.pár hét alatt messziről levadászná őket mindenki és a 50 fős szerveren semmi más nem menne csak a zombivadászata a lootért meg a belőle eső pénzért(jelen esetben ugye)
    A dayz meg csak egy gyenge l4d lenne.
  • Árnyvadász
    Nem egy kategória a kettő. NV baromi tiszta képet ad éjszaka, teljesen jó tájékozódni és ami nagyon fontos, nem tűnsz ki a többieknek a fénycsóváddal. Mert van aki erre odamegy, megkeres és kinyír. NV persze biztos nem lesz alap a teljesben, de itt hasznos segéd.

Ami miatt még rosszabb: Zseblámpa sajnos a zombik figyelmét is felkelti.

Vízbe nem lehet bemenni. Csak egy darabig. Még nem készült el az úszás animáció. Legalábbis remélem. Zombit akartam így lerázni, de láthatatlan falba ütköztem és nem engedett tovább.
  • Laza
    Hát pedig jobb ha megszokod, hogy az egész játék erről fog szólni ... like DayZ ... ezt a részét ezeknek a játékoknak nem nagyon komálom.
  • tutituti
    mer alpha verzió

És három dologgal láthatsz a sötétben.
    1.szemed
    2.zseblámpa
    3.NVG

így mint a kettőt tesztelik.
  • XanaxCore
    van olyan hogy zseblámpával szembe jön és pl miont az auto fényszóró elvakit...
  • KiruHoshino
    Lámpával tudsz ütni. Az éjjellátóval nem.
  • ladista
    Ez egy nagyon-nagyon találó kérdés :)
    Feltételezem, hogy bug lehet, mert mintha láttam volna a boltban a megvásárolható felszerelések között. Vajon a zseblámpa elvakítja?
  • XanaxCore
    mert van olyan hely nappal ami sötét pl. és könyebb zseblámpázni. meg ha kimész onnan nem vakít el.
  • Fpocok
    Ha van éjjellátó, akkor minek zseblámpa?
  • Árnyvadász
    Ez hasznos tanács volt. Ezzel már könnyebb az éjszakai túlélés. Többieknek: Felszerelések közt nincs, de nyomni kell egy N gombot, aztán bejön egyből.

Azért jöhetne már a ma esti fix.
  • Malakai
    Te erre gondolsz szerintem.
  • XanaxCore
    Ez nem Mod.. egy egy külön aló játék és az Day Z amit láttál ... :) de annyit mondok ez jobb:D
  • Mr_no_NaMe
    Gyerekek láttam 1-2 videót erről. Ha jól tudom ARMA II mod. Nagyon nagyon faszának tűnt a videókból. Mondanátok róla 1-2 szót? Mennyire szabad, mennyire valósághű a zombivadászat?
  • ladista
    Nem is tudtam, hogy az éjjellátó alap felszerelés. Mindjárt másképpen tekintek az éjszakára, pláne úgy, hogy megmentette a karakterem életét. Próbálgattam a lehetőségeket, bejön a night vision, körbenézek, hát nem ott ólálkodik a hátamba egy tróger? Fa testápolót gyorsan előkaptam, fenyegetően csapkodtam felé, erre bátor társam elmenekült. Sajnos a zombik nem veszik be ezt :DD
  • LasCar16
    reggel játszottam vele utoljára, de észrevettem hogy egy doboz üccsi nagyon keveset ér... kb ha 10%-ot visszatöltött :(
  • Árnyvadász
    Na most a változatosság kedvéért egy kis közértben ettek meg a zombik. Semmi felszerelés (revive, aztán hadd szóljon) és szép sötét éjszaka, lámpa nélkül mászkálva. Összeszedtem a zombikat szépen sorjában, persze nem direkt. Amikor még 3-4 volt, akkor a kerítés taktikát alkalmazva ki tudtam őket cselezni, de amikor 10-15, kissé bonyolódott a helyzet.

Stamina persze elfogyott az állandó futás közben. Mire besétáltam ebbe a közértbe, de végül beszorítottak. Ez előtt meg egy gyerek nyírt ki ugyanezen a településen. Direkt bemásztam egy garázsba, ott kocsira fel, zombiktól védve legyek, erre ez is odajön. Nem gond, de elkezd csapkodni a zseblámpájával. Persze erre én le, futás, de a stamina nem tart örökké, legyakott. Nem is lenne probléma, de ezt követően meg őt a zombik.
  • Fpocok
    Én is pont azt akartam írni, hogy legfontosoabb :D
  • Cnut
    Legfontosabb:

"The War Z
    We're upgrading our payment server to make sure you'll be getting better and more reliable service. Please visit our BUY page after 12:30pm PST."
  • nikopeti
    Mindettől függetlenül vadállat a játék... Ha rendbekapják iszonyat hangulatfaktora lesz!
  • XanaxCore
    Amúgy abba a városba találtam a legtöbb cuccot ami ottvan a tó mellet ahol van panel is xD vagyis toronyház.
  • AntiHero
    Nyílván nem mentél volna neki, ha egy shotgunt láttál volna nála :D

Ezért is mászkálok shotgunnal a kezembe. 2 lőszerem van hozzá, de egyszer nem kellet használni. Mindig kalapáccsal megyek és ha jön egy játékos átváltok shotgunra. Egyből fordulnak meg a másik irányba. xD
  • Cnut
    Nálam is ez van, se a hivatalos fórumon se facebookon nem találtam megoldást.
  • XanaxCore
    azért annyira nem sok... 10ből 5ször kb ha megölnek:D legalábis engem
  • ladista
    Mondjuk az nem tetszik, hogy páran az alfa tesztelési fázist csak pvp-re használják, így elveszik mások kedvét a játéktól. Engem nagyon bosszantani fog, ha állandóan ezek a "túlélőtársaim" fognak kinyírni...
  • tutituti
    nekem még mindig kevés a zombi.
    Persze nehéz megölni őket,meg a bugok miatt húzós a dolog.
    Egy bajom van hogy száz méterről kiszúrnak,máskor meg mögötte sétálok el.

Viszont sétáltam a tó feletti városban.Látom ám hogy a srác lootolgat.És sehol nincs más mozgás.gondoltam én is körbenézek.hallom a cipőkopogást hátralesek jön felém csákánnyal,nálam nincs semmi újraéledés után voltam.
    iszkiri el,közbe zombikat beaggróztam házba be,ablakon kiugrás úgy hogy a gyerek se az ablakon ne tudjon kiugrani mert akkor ütöm lámpával se az ajtón mert a zombók meg mentek be rá.
    nagy nehezen túlélte és inventoryzott a bank épületben hátul ahová át kell ugrani a pulton.Beugrottam és megsímogattam úgy három négyszer az arcát a flashlighttal.
    volt nála egy bandage xm,egy medium backpack,kaja pia és a csákány.
    Tehát a ravasz játékosok simán leölik az állig felfegyverkezettet.

csak be kell őket szorítani valahova és a zombik végzik a dolgukat,azután elsétálnak és csak be kell lopakodni:)
  • Árnyvadász
    Ha kinyírnak, akkor minden ugrik. Piacon lehet vásárolgatni. Elég sokminden van. Csak az is elég furán működik. Lagos talán? Na meg nem minden hotkey működik, érdemes betenni az ütőt a lámpa helyére, ott már előveszi.
  • nikopeti
    Ha megölnek ugrik a fém ütőd???
  • Árnyvadász
    A belépés az megy nálam. Bár nagyon vegyes amit tapasztalok. A baseball ütővel nagy nehezen levertem 3 zombit. Ezek kergettek egy másik srácot a mezőn egy kisvárostól nem messze, én meg levakartam róla. Aztán beakadtak egymásba és így nem tudtak mozdulni csak ütni.

Kicsit le is sérültem. Aztán követtem a srácot. Mentünk vagy 5-10 percig az úton. Néha lövések hallatszottak, meg másokat is lehetett látni a távolban. A térképen néztem merre van valami lakott terület, végül elértük a nagyvárost, amit a videókban is mutogattak. Itt szétváltunk.

Keresni kellett vizet, ugyanis a szomjúság faktor hamarabb jelentkezik, mint az éhség. Megyek az utcán, fekszik egy hulla a földön. Gondoltam itt biztos járt valaki. Közeledek, erre felkel, látom egy zombi csaj. Először nyugiba maradt, aztán követett, de mikor beértem egy épületbe ahogy követett, beakadt valamibe, aztán ott ragadt.

Nagy kár. Az meg főleg, hogy az egész városba tartózkodás alatt 20 fps alatt voltam. Szar így nagyon. Szemem, fejem fáj már tőle. Gondoltam visszaveszem low beállításra, legalább tudjak játszani, már az csoda volt, hogy egy 25-30 perce bent voltam egyhuzamban egy szerveren. Erre lefagy, kidob.

Potenciál megvan a játékban. De jelenlegi formájában, hát nagyon türelmesnek kell lenni, hogy ne mondjam azt rá: szinte játszhatatlan ez egyelőre így. Remélem pár nap és az alap hibákat legalább rendbe teszik. Mert így kissé körülményes a tesztelés is. Persze van már így is vagy 60 db hiba a hivatalos fórumba egybegyűjtve, szóval lesz mit javítani a fiúknak.
  • oreal
    van mar valami megoldas az invalid username/password problemara?
    Delutan ota nem tudok belepni :-(
  • Árnyvadász
    Nagy az én bánatom. Végre belépek a játékba. Már az sem volt egyszerű. Vettem piacon egy fém baseball ütőt, kipróbálni mennyire hatásos. Vadi új karaktert indítok, mert a többi mind halott (3 db) a kedves játékostársaknak hála ugye. Szóval vadi új kari és tök fasza helyre tesz le kezdésnek. Játékos sehol, nyugi van végre, zombi viszont elég sok. Odaosonok az egyik mögé, észrevesz, nem vészes, hisz van ütő, hiszen a lámpa lótúrót nem ér, ütnék, kifagy. Anyád!

Na megyek még próbálkozom. Lehet már van revive is. Lejárt az idő a hullákról.
  • tutituti
    A fórumon lehetett de most nem találom azt meg ha hibával lép ki akkor van ilyen autómata elküldő