15720
  • Smithwarden
    Hat...valakinek jobb mint BF3-ban valakinek rosszabb.
    Ne tudom kinek mi alapjan "adja be jobban".
    Egy dolognak orulok csak: ez a netkod dolog annyira a felszinre kerult vegre, hogy a fel internet ezzel bactatja a DICE-ot es ha a BF4-ben nem is tudjak helyrehozni, akkor a kovetketo jatekaiknal valoszinu alapbol helyre lesz rakva.
    Persze lehet megsem, de akkor sokan nem is veszik meg valoszinu emiatt es ezt az EA/DICE is tudja. :)
  • bebe78
    Ezt pofázom én is:D
  • Sheltem
    Egyébként stabilnak stabil nálam "próbálkoztam" (az erős jelző lenne hogy játszottam) 2-3 órát 5-6 map 2-3 szerveren és fagyás nincs nálam de ez a netkód...Ilyet én még nem láttam srácok.
    De a videók amiket linkeltek azok se semmik...szánalom komolyan mondom.
    Remélem majd egy jóképű patchhel játszható lesz.
  • bebe78
    Minden tiszteletem tiéd de a bf3 netkodja meg ez között ég és föld a különbség.Mig bf3-ban 5-6 golyó egy ember bf4 majsnem a duplája.Mondok erre egy szitut,lövöm a csipuszt mg4-j kg 40-50 tök közelröl de ha még mellé ment talán 20-30 akkor is már meg kellett volna halnia,erre megfordul 2 lövés headshot és fekszek.Azért ekkora netcode hibával bf3-ban nem találkoztam kb 1000 óra játék időm alatt.Nem mondom ott is vannak érdekeségek mert nem hibátlan az se de igen nagy a különbség.Nem hiába hanyagolja sok magyar warcsapat.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Kaptam egy battlefield 4 kódot ajándékba egyik ismerősömtől (videókártyához tartozó kód) gondoltam kipróbálom ha már a bf2/bf3ba többszáz (talán ezernél is több) órát beletoltam(a bf2be biztosan).

Elindítom...először kiírja új vga drivert kér. Ok semmi gond, ha már 660ti t vettem tavaly nyáron legyen is fenn az új driver.
    Ok elindul a töltőképernyő...Először azt hittem, hogy grafikai hiba. nem jó drivert raktam fel, de aztán amikor látom, hogy az összes kép ilyen "kockásított, pöttyösített de mégis ocsmány" akkor rájöttem, hogy nincs semmi gond. Elindul a multi (ne kérdezzétek melyik map nem ismerem még őket) ó ez nagyon szép talán még szebb mint a bf3(főleg ezek az időjárásviszonyok) na menjünk darálni.
    Lövök egy fél tárat valakibe, megfordul 1 lövéssel Scar-h val lelő.
    Mondom mivan rossz a pingem? 34...hmm akkor gondolom lagg volt....
    Utána megint ez..aztán nem is látszom már a fedezék mögött de hirtelen meghalok attól akit előtte lőttem.
    Mondom bazmeg ennyire szar nem lehetek.
    Start bf3..14:2 es stat.
    Na mondom akkor csak valami gond volt, újraindítom a gépet bf4 ugyanazok a 2 lövéses faszságok, fél tár telitalálat után részemről.
    Na mondom sg fórum megnézem a többiek mit írnak...Látom ugyanezzel van tele.
    Srácok mi a lószar ez a netkód?? A faszomért kellett ezt a játékot kiadni miért nem adtak ki még 4-5 dlct a 3hoz ? (ez az utolsó kérdés butaságnak hangozhat de több értelme lett volna annakis komolyan mondom).

gondolom mivel trollhangulatot áraszt a hozzászólásom törölve lesz, de azért kiírtam magamból.
    Maradok a bf3nál szerintem(úgyis elő akartam venni újra).
  • Smithwarden
    En nem erzek tul sok kulonbseget.
    BF4-et kapkodva adtak ki, sok buggal, illetve szerintem azert ennyire unstabil sok embernek, mert (ahogy egy fejleszto is elmondta kiadas utan 2 honappal) probaltak a mantle miatt mindent tobbszalusitani.
    Emiatt szinte ujra kellett irniuk a motort ezaltan unstabilla valt sok szituban a jatek.
    Tehat a netkod frissites ugyanolyan kaki mint a BF3-ban (bar furcsa modon a betaban meg jobbnak tunt, jobbra volt belove) es hozzajottek egyeb bugok, 1 loveses halal, stb.
  • Stief
    Nem haragszom! nem fényezem! :) De nekem tetszik! :) És én elég jó killeket nyomok ma délelőtt 8 killem volt 0 halállal. Caspian border. Amúgy főleg fejlövéseket csinálok és elégé azt érzem hogy amit elküldök golyót az oda is megy ahová akarom. Két kedvenc fegyóm dragunov és az mp7, kézi fegyver g18 és a félautomata 8 lövetű colt.
  • bebe78
    Papesz akkor áruld el hogy mért van nekem ekkora különbség a két játék között?
  • Smithwarden
    Pedig amugy a netkod a BC2/BF3/BF4-ben is ugyanugy 10 rickrate-re van allitva. Egyesek szerint a BF3-ban kicsivel jobb, szerintem nem sokkal, ott is ugyanugy fal mogott haltam, ugyanugy mint a regi BC2-ben.
  • bebe78
    De ne haragudj tisztán látszik az összes videón hogy ótvarfos a netcode a játékban,örül neki hogy azok közé tartozol akinek beadja a találatokat.Ma visszamentem pár tdm meccsre bf3-ba és láss csodát 7-3-2-s kd-kat csináltam úgy nem basztam fel az agyamat az egy lövéses killektöl, meg hogy nekem vaktöltényeim vannak.Utána visszamentem bf4-be és alig lett 1,33-s kd-m.nem kell fényezni ezt a fos.Peace!!!
  • ozimak
    "Amit küldtél videót nem látom annak ami"
    Én meg pont akartam írni, hogy milyen jól szemléltetik azt amit én amatőr szinten próbáltam gyorsan megmutatni.
    Most akkor én szerintem itt befejeztem a kommentelést ebbe a topikba!
  • The Protector
    Én azt gyűlöltem mikor minden egyes 1v1 ben egyszerre döglöttünk meg BC2-ben.Egyszerűen ha valakivel szembekerültél és lőttétek egymást 90%,hogy mindketten elpatkoltok.
  • pHNxX89
    Sziasztok! Mióta felkerült az új frissités, belépek a játékba és 4-5mp után fehérkép aztán visszalép a játékba de utánna már semmit se tudok csinálni, nem reagál semmire, viszont a játék meg megy! Nemtudom h ez most a frissités okozza vagy esetleg más probléma?
  • kemotox
    Valahogy számítottam erre a szövegre. Mindenesetre a játéknak semmi köze nem volt a kommentemhez, de hát hogy is reménykedhettem benne, hogy felfogod amit írok.
  • Stief
    Félre ne érts én hiszek neked, tudom hogy van ilyen, én rengeteget játszottam ezekkel a játékokkal, ha tippelhetnék 40000-50000 órám van ilyen játékokkal. (Ruse nevezetű startégia gémmel steam szerint már 1000 óra felet járok e szerint tippeltem.) Dutyi,arma,unreal,böfi sorozatok, tudom miről beszélsz, én csak arra karok célozni hogy most már azért jól játszhatóak ezek játékok, nem tökéletesek persze. Én viszont az is látom hogy túl sok a panasz több mint aminek lenni kellene. Én mielőtt megveszek egy játékot elolvasom fórumokat megnézem videókat és utána vásárolok.Ez mondat most nem neked célzom, inkább a mostani szak nyelvel szólva a trolloknak.:) Amit küldtél videót nem látom annak ami, persze ezen vitázhatnánk, de nem is nagyon akarok. Igazából a végeredmény az hogy én imádom a böfit, szerintem a legjobb rész lett és neked is kívánok sok jó élményt. :)
  • Electrickman
    Mondod ezt te,akinek a játék sincs meg...olyan,mintha én írkálnék a "Miért bűzlik a pinám" topikba...agyhalott..
  • Smithwarden
    A netkod problema megvan es valoszinu meg is marad, amig nem novelik a szerver-kliens kozotti kommunikaciot (10 tick/sec helyett 60, de legalabb 30 kellene hogy legyen, mint mas normalis FPS-ekben).
    Kicsit javitottak rajta, de nem igazan valtozott sokat. Rengeteg video van errol a neten.

stb
    Altalaban aki nem annyira jo megfigyelo vagy csak keveset jatszott a jatekkal, az nem veszi eszre a dolgot, mivel azt hiszi, hogy o a noob azokban a szituaciokban amikor lelovik vagy nem hal meg az ellenfelk akit lo.
  • kemotox
    ( játékod = játéka * )
  • kombány
    "Becsüljétek meg amitek van" kifizettünk 10k valamiért ami nem működik úgy ahogy kéne, miről beszélsz?
  • ozimak
    Isten lássa lelkem én nem akarok ebből vitát! :) Úgyhogy csupán annyit mondok: Mint ahogy azt kifejtettem az előző hszemben is: Nem az a bajom, hogy én nem tudok lelőni valakit, hanem az hogy én milyen gyorsan halok :) És szerintem az azért kevés magyarázat a dologra hogy:" ő egy gyors tüzelésű mp 7-el szarrá lőtt." Azt én is láttam hogy szarrá lőtt :) De mennyi idő alatt??? :D Egyszerűen olyan érzés mintha folyamatosan HC módban játszanék. Továbbá: Nem csak az az egy lelassított rész volt a videóban ha jól emlékszem ;)
  • kemotox
    És ha az első vagy második játékod? Mi közöd van hozzá, mit érdekel az téged? Mitől lettél te ilyen megrökönyödött mogorva morcos akármi, hogy már az is zavar téged, ha valaki jól érzi magát? Különben is mit keresel még itt? Két kezemen nem tudom megszámolni, hogy hányszor leírtad már, hogy itt mindenki hülye / vannak jobb fórumok is / nem jössz vissza többet, stb. Hát akkor meg? Ja hogy csak ugatni jársz vissza. És ez nem trollkodás, mi?
  • Stief
    Ez aranyos, nagyon tetszik! :) Amúgy összes böfit végig játszottam ja kivéve xboxos második világ háborúst! :) Az összes dutyit és armát is. De kép tetszik tényleg jó pofa köszi!! :) amúgy mint mondtam csak 150000ft volt. De ennyi kellett, nincs ingyen semmi még pina sem!
  • Electrickman
    "Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyeknek országa"
    Szerintem ez az első,netán a második bf játékod...de igaz csak szerintem..
    Íme egy vélemény...
  • Stief
    Még egy, nem tudom hogy milyen géppel játszotok,az biztos hogy szarabb gépeken nem fog olyan jól futni, főleg szar nettel. Integrált fis-fas hangkártyák és videokártyáktól nem várjatok sokat. Ez egy next gen játék, én ehhez játékhoz újítottam fel a gépem, mert tisztába voltam vele hogy régin szopni fogok. Ez az újítás került nekem kb 150000 ft-ba. De cserébe kaptam egy fasza probléma mentes gépet. A böfi kb 20 játékból egyszer fagy ki. Ilyenkor fogom és vissza lépek, na bumm 5 perc max 10 perc!! 4-5 órás játék élményből amit nyújt. Persze vannak hibák nem mondom, de azért ezeket játékokat már nem egy 5 fős banda csinálja. Ezek elég magas szintű játékok ahol nyilván való hogy növekszik a hiba lehetőség száma. De aki dolgozott nagy multinál és nem csak takarítóként hanem egy kicsit körül szemlét, tudja hogy minél több ember minél nagyon kaliberű valamit gyárt, nagyobb is hiba % ilyen az élet. Én magam örülök hogy van ilyen lehetőség hogy ilyen játékokkal játsszak, nagyon is örülök hiszen születhettem volna Etiópiába és kereshetném drogos kalózként is kenyerem, bár ott egyetlen hiba örök fagyás!! :)Becsüljétek meg amitek van, és kis türelmet a játékhoz. Amúgy meg múltkor a duty fagyott be mert hát játszok avval is ám. De épp bejött az asszonykám és jól meghágtam méregből :) Szerintem csodálatosak ezek játékok!!
  • Stief
    Szia, hát megnéztem a videód ebben semmilyen net kód probléma nem volt főleg az elsőre térnék ki, mert a többit már nincs kedvem kommentálni, amúgy fasza lett a videó, engem csak megerősített hogy jó játék persze hibák vannak, remélem a jövőben javítják. Na szóval ha jól látom egy sörétessel mész amivel eltaláltad az ellent, de mivel az nem sebzett akkorát hogy elsőre meghaljon ő egy gyors tüzelésű mp 7-el szarrá lőtt. Akár hányszor végi néztem ebben nem láttam semmi net laggot, amúgy második lövésed elment a pipbe jobbra az ellenfél mellett. Örülnék ha kommentálnád mert akkor megnézem még egyszer hogy mit nem láttam.
  • vmtwespe
    Igen. Csak van aki több hertzen játszik vagy csak az fps gémerek 99%-a közé tartozik és nincs kibékülve a vsync-el.
  • item
    A vsync kb ugyan ezt csinálja nem ? ott is fix 60-ra rakja aztán csók.
  • vmtwespe
    Sziasztok!

Nekem is csinálta a játék azt, hogy a kép megállt, a hang pedig ismétlődött folyamatosan 1-2 second assaultos pályán, miközben minden más program szépen futott. Észrevettem, hogy mindig akkor áll meg a kép, amikor 80-100 FPS fölé megy a játék.
    Nekem ez volt rá a MEGOLDÁS:gametime.maxvariablefps 61
    Ezt írjátok be a konzolba vagy csináljatok egy user.cfg fájlt a BF4 gyökérmappájába és abba írjátok bele. Mióta ezzel a paranccsal lekorlátoztam az FPS-t nincs fagyás.

Üdv
  • Gyuszopapa
    A netkód és a hitbox probléma az nem egy és ugyanaz.
    A BF2 hitbox problémákkal küzdött amit a modderek valamelyest orvosoltak,így a módokban nem volt érezhető.
    A Frostbite engine viszont netkód problémákkal küzd de nagyon,viszont járműveknél van hitbox probléma is.
  • ozimak
    Nem is az a legfőbb gondom, hogy én nem találok. Hanem hogy engem szinte egy golyóval leszednek :( Természetesen tudom, hogy az nem egy golyó, csak nálam úgy látszik. Lehet látni a videóban (és igazából ez az amit szerettem volna megmutatni), hogy a sebzés így néz ki általában: 100->75->35->halál és ez még a legjobb! A legtöbbször ha jól megfigyeli az ember a videón: 100->75->halál meg 100->88->halál. Sőt a legjobb a legelső: 100->35->halál :D Mindezt egy szempillantás alatt! MP7-el! Direkt úgy válogattam őket ki, hogy ne legyen benne fejlövés vagy shoti, mert az persze egyértelmű. Shotival én is... ja várjál nem én nem, de mondjuk ti egy lövéssel kinyírtok valakit kb. 1-2 méterről simán. De ezek mind-mind karabélyok, assault rifle, vagy pdw-k. Ezeknek a sebzése átlag esetben 30. Akkor hogy jön ki ez a 100->35->0 és társai?
  • item
    Tegnap teszteltem a second assault kiegészítőt .. Metróra mentem fel,kb 1 óra Hc mód aztán kb 2 óra normál. Nem fagytam ki, és szerencsére hang problémák sem voltak.
  • determinator
    bf2 hitbox registration test
  • Skyline
    "hihetetlen hogy ennyi elégedetlen ember van"

Van rá okuk....Bőven...
  • barmi
    Tegnap én is kipróbáltam az új caspiant. Nekem az őszi színvilág annyira nem tetszett, a régi nyári zöldebb pálya jobban bejött. Ettől eltekintve szerintem teljesen jó az új pálya is és hamarabb be is tölt mint a régi ! :D viszont ha szerverre csatlakozom akkor az első, de van hogy a második próbálkozásom is sikertelen, aztán harmadik próbálkozásra meg lazán felmegy a szerverre. kb. ennyi rossz tapasztalatom van mostanában. Fagyás, hang beakadás nem szokott lenni .
  • SötétBarom
    Én kurva jót játszomttam tegnap, és még mindig nem fagy soha. Ma is kurva jót fogok játszani.
  • Gyuszopapa
    Hát ezt mindennek lehet nevezni de játéknak nem,siralmas,szerencsére kimaradtam belőlle pedig már szaré-húgyé adják a kulcsot hozzá,nem is értem miért.
    Szégyen hogy ez lett a méltán híres BF sorozatból.Ezt tudja a híres Frostbite engine olyan szar a netkódja hogy még kikapcsolódásképpen sem játszanék vele.Hát ezt elkúrták,nem kicsit,nagyon.

Bocsi Smiti,de tényleg ennyire nem érdekli őket mit adtak ki a kezűkből.
  • BiG G
    megnéztem az ománt, amiben legalább 500 órám volt bf3-ban. zseniális lett szerintem, egyből nosztalgikus hangulatba kerültem :D nyilván nem ugyanaz, mint volt, helikopterezni például nem lehet úgy rajta, mint a bf3-ban, de ami régen is jó pálya volt, az most is. jól feldolgozták.

a hecc kedvéért megnéztem egy metro rush-t is :D 64 fős szerveren, 75 tickettel :DDDD ha egyáltalán bejutottunk az alagútba, akkor is szénné lőttek minket, ha még az sem, akkor egyszerre 3 gránát szakította szét a testemet :DD utána egy 32 fős, 150 ticketes szerveren kiegyensúlyozttabb lett, jól átdolgozták ezt is. nyilván ugyanaz, de mégis kicsit más.

stabilitás: nem tapasztaltam se az itt (és redditen) írtakat, nem volt hangproblémám, se kifagyássom. közrejátszhat ebben, hogy nem integrált hangchip-el játszom, hanem diszkrét hangkártya van a gépben. már a bf3 se szerette az alaplapi chipeket. a vsync beállítása + 60 fps korlátozás segített amúgy ezen állítólag.

ja és: M60E4
  • ozimak
    Tegnap játszottam egy egyszerű TDM menetet. Kicsit kedvtelenül kezdtem tehát eleve nem ment valami jól, de aztán megérte :D Felvettem az egész meccset. Na nekem ilyen egy átlagos meccs: Videó
    Természetesen az érdektelen részeket felpörgettem, de még így is maradt jópár érdekes rész :) Csak érdekességképpen gondoltam megmutatom a kétkedőknek, hogy mi a baj a netcode-al. Van benne fal mögötti sérülés, 100-ról 0hp-ra 0,4mp alatt szinte egy lövésből, és még néhány finomság. Nem feliratozgattam mert szerintem egyértelmű, hogy mikor mi a baj. Szépen belassítottam a kérdéses részeket, így rá lehet jönni mi is a probléma :) Persze van benne egy kettő amit lehet vitatni, nem is zárom ki a lehetőséget arra, hogy tévednék, de azért a legtöbb rész tényleg érdekes.
  • Smithwarden
    Tegnap negyen kiprobaltuk az uj DLCt haverokkal.
    Mind a negyunknel tobbszor is csontra fagyott a jatek sipito hanggal...
    Megha 1-2 embernel az "oke" (igazabol az sem oke), de hogy 4-bol 4-en...de biztos csak nalunk van a hiba, mert a DICE szinte mindig korrekt munkat ad ki a kezebol. :DDD
    (Amugy foleg medium es high grafikanal jott elo a dolog, lowon mar kevesbe es az utolso elotti "javitas" ota tapasztaljuk ezt a csodas elmenyt, Operation Lockeren, Metron es ilyen zartabb mapokon.)
  • Stief
    Egyszerűen nem értem tegnap egész nap nyomtam, nagyon tetszettek second assaultos pályák, főleg a gulf of oman. Ez fagyás dolog se jött elő nálam, hang is szépen zakatol. Azért számomra hihetetlen hogy ennyi elégedetlen ember van mindig, kicsit talán már sok is. Néha bele gondolok, hogy sok embernek talán túl sok mindene van. Igen is jó játék én nagyon élvezem.