15720
  • ozimak
    Nekem biztos, hogy nem lesz ellenségem senki akinek jól fut a játék! :) Sőt! Jó hogy legalább nem mindenkinek szar. A konzolról meg annyit annyit hogy mindenki tisztában van vele hogy a mai játékokat már mind konzolokra optimalizálják. Valószínűleg azért is kevesebb a hiba. Ezzel sincs gond, csak annyi hogy akkor legalább PC-re is csinálják meg úgy. Nekem nem azzal van a bajom, hogy valakinek jól fut, meg a konzolon semmi gond. Hanem hogy nekem, és még sokunknak PC-n egy fos. :) Ezt jól lehetett látni a múltkor belinkelt videón! Ott mutatta a srác, hogy vajon miért is ennyi a tickrate... mert a konzolokhoz van igazítva. Ez rendben is van a konzolokon! De PC-n? Mindenkinek legalább normális szinten kellene futnia, és nem így ahogy most. Hogy egyik embernek totál szar, a másiknak semmi baja... aztán jön egy "patch" és akár megfordul az egész. Viszont azt is el kellene ismerni, hogy nem mindenkinek szar... lehet hogy értékrendből kifolyólag, vagy igényességi szempontból, vagy ténylegesen, de neki jobban tetszik... ennyi. Engem személy szerint egyáltalán nem zavar ez a dolog!
  • Zozo76
    pedig ezzel sok ellenseget szerzel itt magadnak. :)
  • Zozo76
    En ugy latom ez a forum nagyon erzekeny arra ha valaki azt nyilatkozza a jatekrol hogy nem tapasztal hibakat a jatek soran. Ugye eleve kulon kategoria maga a jatek futtatasa soran elokerulo hiba-lista (exe fagyas, kilepes, nemtolt, nemtomi van meg) es megint mas a jatekban levo hibak (hitreg, fel tar bele, aztan nem hal meg, ilyenek). Az elsovel mindenki azonnal szembesul akinel ez elojon, a masodiknal viszont ki hogy toleralja, veszi eszre, zavarja, stb. Az hogy meghalok, pedig mar a fal mellett allok, egy golyoval lonek le, stb valoszinuleg mindenkit erit ilyen-olyan modon. De pl a fagyasok, hangproblemak, memoria-elfogyas, meg ki tudja meg mi fordul elo egy PC-s futtatas alatt mar nem torvenyszeru hogy mindenkinel elo is kell forduljon.

En az XBOX ONE-s verziorol tudok nyilatkozni, itt azert a "tipikus PC-s" hibak nem fordulnak elo, legalabbis nem tapapsztaltam hang, fagyas, betoltes hiabakat. Viszont a hitreg meg ezek ugyanugy fent allnak, ennek ellenere azert tegnap megis egy marha jot birtam jatszani vele, mert meg mindig kevesbe zavar mintha kilepne, lefagyna, hang nelkul kene jatszanom meg egyeb kellemes dolgok.
  • Borg
    Pedig én nem fogok a sírás ríváshoz csatlakozni, ha egyszer nálam jól megy...
  • Harcimókus
    Ne haragudj,no offense,meg minden,de az ilyenről a találós kérdés jut eszembe,hogy :-Mi az,fekete,repül,s ugyan úgy lát előre,mint hátra...

A játék tele oldalakon keresztül felsorolt hibákkal,tele a fórum vele,(sok száz),de neked semmi gond vele...(bár,most nekem sem fagyott ki este csak egyszer,s ez már jó előjel)
  • Borg
    Én tegnap játszottam este, nem volt semmi gond. Ugyanúgy ment mint eddig.

Leszámítva, hogy a szerver egyszercsak mapot váltott, és mindenkinek megmaradt a kill+death+score, úgy indultunk neki az új mapnak :D
  • koschwarz
    Az (is) a baj, hogy a DICE is teljesen belehülyült ebbe a grafika hajhászásba. Ez valamennyire az ostobább játékosok hibája is, mert rengetegen azt mondják, hogy "de szar a grafika, nem veszem meg". Ez a mai trend. A DICE is megpróbálta kihozni a Frostbite-ból amit csak lehetett, tényleg gyönyörű. Csak kár hogy arra az "adatmennyiségre", aminek történnie kellene a képernyőn, egyszerűen nem tudnak jó netkódot írni.

Ha a következő részben nem a grafika meg a minél több látványos effektre helyeznék a hangsúlyt, hanem arra, hogy végre egy elfogadható netkódot írjanak, már nyert ügyük lenne.
  • Ra1n
    Ha a COD4 és társain szocializálódtak volna akkor még egy minőségi produktumot csináltak volna...:-P
    De nem, ugyan úgy megy a süllyesztőbe az egész ahogy a COD az MW2 óta rohamosan...
    Az meg hogy mi BF mi nem BF...BC 2 a BF3-4-hez képest egy jó multiplayer cím volt... A BF3 már több sebből vérzett amit lassan lassan befoltoztak..Bf4 a tetőpont, ezt már nemhogy befoltozni nem tudják, inkább gyártanak még bele plusz problémákat...Ki nem szarja le hogy mennyire BF...A probléma az hogy játszhatatlan a számtalan probléma miatt.
    164 órát öltem bele. Ennek az időnek kábé a háromnegyede azzal ment el hogy a haverok ellen játszottam a mesés balansz miatt és az istenért nem tudtuk elérni hogy egy csapat egy squad legyen mert állandóan széthajigált ez a szar...Ha meg elértük akkor valaki kifagyott...Vagy csalóba botlottunk.. vagy tele lett a tökünk az 1hitkillel és a rettenetesen gagyi netkóddal...Ha pedig ne adj isten javult a játék valamelyest és valahogy sikerült mindannyiunknak egy csapatba egy squadba kerülni vagy jött egy pálya amiről mindenki kilépett és maradtunk a szerveren 10-en vagy jött egy pálya amin csak felidegesíti magát az ember a szánalmas járműbalansz miatt...

Komolyan annyi dolguk lett volna hogy kijavítsák a hibákat, rendbeszedjék a netkódot, kicsit balanszoljanak, és megcsinálják rendesre a csapatrendszert a rémostoba autobalance átírásával vagy teljes kivételével. Ezen kívül maximálisan leszarom mennyire BF vagy nem BF a játék.
  • Gyuszopapa
    A BF2-őt is a 42-es DC mód fejlesztőinek köszönhetjük.Meg úgy az összes módkészítőnek hogy mi még játszhattunk Battlefield játékkal.Mert a BC2 óta minden csak nem BF.
    A Cod csak abban játszott közre hogy elírígyelték a sok eladását.
    Az EA-nak kellett egy saját Cod,mivel a BF sorozat már az övék volt és nagy rajongó táborral bírt úgy gondolták ebből készítenek egy saját Cod-ot ami eladásilag megközelíti az Activision játékát.
    Így lett ez ami most van.A MOH sorozatot már kivérezették,szerintem nemsokára ez következik.Csodállatos.
  • Livius
    Pontosítva egy kicsit, úgy kb 2006 óta nem tudnak játékot készíteni, amikor is a BF2 megjelenése után az EA megvette az egész DICE-ot, és kirugta az addigi fejlesztő gárdát, a közös hang meg nem találása miatt.

A BC2 PC-s megjelensésénél meg már szuperúl körvonalazódott akkor az éles szeműeknek, hogy nem csak hogy bénák a fejlesztők, de még egyértelműen kijelenthető volt az is, (és még most is) hogy a 2006 elötti részekhez 1 percet sem ültek le játszani.

Csak úgy visít az egész fejlesztési irányzaton és a fejlesztőkön, managereken, producereken, hogy a COD4 és társain szocializálódtak a boldog gyerekkorukban/egyetemi éveikben.
  • Ra1n
    Valóban bizonyos szinten tehet róla, lévén ők a kiadók, de ettől még nem ők csinálták nem ők cseszik el állandóan nem ők balfékek az egészhez, eképpen amikor valaki ez EA-t okolja a BF4 miatt az igencsak ostobaságot csinál...
    Lehetne az EA-t okolni ha minden címükre igaz lenne a hasonló bénázás de ez messze nincs így, a BF4 talán az eddigi legkínosabb, legszarabb és gyakorlatilag maga a készítő nem tud mit kezdeni az egésszel...:)
    A DICE persze túlvállalta magát, ugyanakkor SOSE tudtak játékot írni, mindig a modderek és a játékosok rakták össze értelmesre a címeiket, de azt hogy valaha is képesek lesznek egy ekkora ordító rakás fost kiadni nos arra azért szerintem senki sem számított....
    Az EA helyében ha megtehetném az egész bandát feloszlatnám/elküldeném a fenébe a játékukkal együtt mert csak égetik a céget... Nemhogy még Battlefrontot is csináljanak, te jó ég abból mi lesz...Kár érte...

Kicsit unalmas hogy a legtöbb helyen a DICE-t szegény szerencsétlenként jelenítik meg akiket a gonosz EA siettetett és ezért lett a játék gyér holott erről mostanra a napnál világosabb hogy szó nincs...A DICE egy amatőr bugris banda nem több nem kevesebb...Egy paródia amiket a patchekkel is csinálnak, már előre röhögtünk haverommal amikor kiírták hogy jön a javítás...És lám beigazolódott amin röhögtünk, a javítás jóindulattal érezhető ellenben lett mégtöbb és több nyűg a játékkal..zseniális.
  • Zero Hero
    Meglep, hogy ezt mondod, mert az EA rendelt egy játékot 5 db platformra a Dice-tól: premiumostól, x év terméktámogatással, Mantle-lel, kutyafülével. A vásárlók az EA-től vették meg a terméket, miért nem tehet róla? Te elfogadod a boltban, amelyikben vásároltál, hogy a beszállítójuk hibázott? Nem gondolnám, mert te náluk vásároltál és nem a beszállítónál, így a boltnak kell megoldani a problémádat! Nekem ez lenne logikus. (Kit érdekel, hogy a beszállító anyósa lesántult, ezért nem tudtak 1. osztályú munkát végezni a kórházi kezelések miatt?) Egyszerűen a Dice túlvállalta magát ezzel az 5 platformos megjelentetéssel. Az EA meg ott hibázott, hogy mint megrendelő nem kényszerítette még ki a Dice-tól a megjelenés óta fennálló hibák minimum 80%-ának kigyomlálását.
  • Ra1n
    Továbbra sem az EA tehet a játék minőségéről, hanem a DICE és ezt minden érkező DLC és patch sutasága bőven bizonyítja....
  • ozimak
    Hát megmondom őszintén egy kicsit attól is tartok most már. EA Games... challange everything...
  • Zero Hero
    Ezzel csak megágyaznak a Titanfall-nak: sok csalódott user majd megveszi azt...
  • bebe78
    Ez úgy fos ahogy van.Szerintem az egész accom megy eladásra,mert nem agyfaszt akarok kapni hanem szórakozni szeretnék,de hibával azt se lehet.
  • RatBaG #12225
    egy nagyon fontos részlet: a revolverek ugyanolyan szarok, hiába tápolták őket
  • m0tTh0w
    Az milyen már hogy unlockoltam az AR160-at? :)
  • ozimak
    Pont most kezdtem el olvasgatni a fórumot battlelog-on :( Hát nem kellett volna :( Megint elcsesztek egy csomó dolgot :( Mint ahogy te is, még nagyon sokan jelentik, hogy nincs hang. (nem mintha nekem újkeletű lenne a dolog:)) Mindemellett elcsesződött sokaknál a killcam, nem mutatja hogy ki ölt meg. Volt olyan aki azt mondta: "The helis just got silencers?" :D Volt egy pár akinek nagyon jó véleménye volt a netcode-ról, de volt nagyon sok olyan is akinek megint pont szar lett :/ Voltak olyanok akiknek laggolni kezdett a játék cpu spike nélkül... és még ezek is előfordulnak:
    -Flags not showing when looking around ( not on all maps )
    -Lockon to vehicles not showing for airborn vehicles.
    -warning for missiles not working properly either
    -grenade warning icon not showing
    -Squad leader cant give orders
    Ezt már komolyan nem hiszem el... fél évvel a megjelenés után... azt hiszem lassan lehet temetni a játékot tényleg. Eddig türelmes voltam és bizakodó, de már belefárad az ember. Kiadnak egy javítást amiből örülsz ha egyáltalán érzel valamit, de mellette elbasznak még 100 dolgot. Ja és a szerverek mellett még mindig csak "Encountered an unknown error" scoreboard helyett. Áh...
  • JaSoN HuNTeR #12222
    Nálam kevesebb FPS, sokkal több lagg. Jó sz*r lett. Aki egyetért az nyomjon egy +-t.
  • Zero Hero
    Eltűnt a hang TDM alól...
    Így kár volt hozzányúlniuk!
  • ozimak
    Vélemények, tapasztalatok az új patch után? :)
  • szomferi
  • Harcimókus
    Hát jah...nehogy már egy előtte elsuhanó alacsonyan szálló helikoptert le tudjon már lőni...nehéz dolog ez azért...
  • faszkalapcifka
    :D

Inkább hívjál fel, úgy is beszélnünk kéne!
  • Borg
    Sokkal egyszerűbb is lehetett volna, ha egy minimális tüzelési szöget állítanak az AA-nak. Vagyis hogy ne tudjon lefelé, meg vízszintesen lőni, hanem csak minimum 20°-ban pl... akkor már nem lehetne kempelni az AA-val, mobil lenne tényleg, viszont érne is valamit ha egyszer a helyén van.

Mert most csak ugyanaz lesz mint eddig... bázison kempel vele, mindent eltalál, mindent szétlő, mindenkit felbasz, csak max kicsit lassabban...
  • Ra1n
    Csak azt nem ami a legjobban kellett volna: Hatótáv butítás...
  • Gabesssz19
    Nah az AA végre kapott egy kis gyengítést.

-Reduced the total amount of missiles carried by the Mobile Anti-Aircraft vehicles from 6 to 4.
    -Reduced the velocity of the MAA’s default 20MM CANNON from 1200m/s to 800m/s to match the 30MM CANNON.
    -Reduced the physical impact of all Anti-Aircraft missiles to prevent helicopters from flipping uncontrollably when hit. The damage values have not been changed.
    -Reduced the cone in which ACTIVE RADAR missiles search for targets, making them require a higher level of skill in predicting where a target will be when the missile is fired.
  • foxxi
    [hehe]
  • ozimak
    Remélem csak nálam van ez, és csak ideiglenesen :) Mert ha nem akkor újból sikerült nekik elkurvantani valamit az újabb patch-el...
    Live scoreboard megint beszart... csak annyit ír minden szervernél, hogy: "Encountered an unknown error"
  • faszkalapcifka
    Vicc, hogy ezen hibák nagyrésze a bc2 óta fent áll, és még most se tudnak vele mit kezdeni :D
  • ozimak
    -Several crash fixes and stability improvements
    Pontosan ez az amibe bele lehet képzelni bármit... vagy éppen semmit. Pont erre utaltam múltkor.
    -Fixed an issue with data re-sending that was causing rubber banding on some servers
    Nekem ez az anomália nem volt, de biztos sokaknak segíthet.
    -Increased the maximum rank to 120
    Marha fontos dolog volt... no further comment...
    -Fixed an issue with the kill camera triggering before game client would display the last portion of damage being dealt, giving players the impression that they died too early
    Ha ezt tényleg megcsinálták, akkor ez érhet valamit! HA megcsinálták! Mert legutóbb is azt állították, hogy megcsinálták a hangproblémákat, aztán ugyanúgy nincs hang...
    -Fixed issue with blood effects, damage indicators, and health bar updates in the HUD being out of sync. This issue meant that players would sometimes miss information about being shot at, or get the impression of too few hits occurring for the amount of bullets that hit.
    Ez is értelmes frissítésnek tűnik számomra, de mint mondtam majd kiderül hogy tényleg így lesz-e.

Ezek után már csak azt szeretném kérdezni, hogy ilyen ordító hibákat miért a megjelenés után 4-5 hónappal tetszenek észrevenni/kijavítani?
  • Harcimókus
    http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065226155386316/

Lehet olvasgatni...hát...khm.
  • murlow
    Elvileg hasonló a PCs patchben:
    (PS4-es patch infók, mivel arra már kijött pár napja ugyanez.)
  • bebe78
  • Harcimókus
    http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/view/2955064768683803785/

Majd itt lesz,de még nem találták ki,mit hazudjanak...
  • Stief
    Talált valaki valamit a patchről?
  • Harcimókus
    Jön valami patch lefelé... 824,27 MB
    Valamit ismét elcsesznek...vagy nem...(még a végén kevés lesz a 120-as SSD)
  • Reaper2104
    Csak az a gond, hogy megint te kezdtél el flémelni meg kötekedni mindenkivel és a moderálás alapján elsősorban magadat kéne följelenteni és bannoltatni....
  • Reaper2104