Battlefield 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bejelentették õket, mint a világmegváltó kaverit , gcn-t, meg mantlet, és társait? 😊

Jójó, nem kell elkapkodni semmit.
kifli
amiket az elmúlt idõszakban már bejelentettek.
kifli
cpu-t jóval ritkábban cserél az ember mint vga-t, így jópárszor állhat fent cpu limit. Legalábbis az értelmesebbje. Szerintem sokaknak javult a játék így is. Vagy az gond, hogy ingyen lett jópár fps-e egyeseknek?

Azt pedig továbbra is hangsúlyozom, ez csak 1 játék. A motorba utólag lett implementálva az api, alapból nem erre épül a játék. Egy Star Swarm-nál sokkal jobban kijön a különbség.
Milyen összes mantle játékra? 😄
Nem, csak highendnél jön ki a legjobban a gyorsulás amennyiben durva cpu limit áll fenn...

Ésszerûen összerakott cpulimit nélküli gépekben gyakorlatilag pár fps-ben mérhetõ a növekedés.. Az semmi..

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

kifli
ez 1 játék, nem lehet ezt rásütni az összes mantle játékra. btw nem csak highend kártyáknál van gyorsulás.
High end kártyákra, cpu limites környezetben, kb felhozza arra a szintre a géped mintha nem lenne cpu limit. Ez szép ha onnan közelítjük meg hogy akár egy i3-as is elég a 290X mellé így.
Viszont karcsú ha azt nézzük hogy komoly i5-i7 proci mellett a felhasználók gyakorlatilag szinte nulla különbségrõl beszélnek...

Kamu teszt, a felhasz tesztek alapján érezhetõ többletet egyedül akkor hoz a mantle ha erõsen cpulimitált voltál....
I7-es proci mellett a 290-essel (vagy bármely más mantle támogatott vga-val) gyakorlatilag szinte nulla a teljesítménynövekedés, 3770k mellett nem vagy éppen cpulimites...😊

I3 vagy gagyi kaveri mellett ahol erõsen cpulimites volt a gép, mutatható fel teljesíménynövekedés jelentõsen....

Nagyon szép hogy a cpu limitet megoldották a mantle-vel, csak sokan nem ezért vettek gcn-es kártyát, és nem nagyon van olyan szerencsétlen aki a 280X-290 és hasonló highend kártyákat kaveri vagy egyéb olcsó megoldások mellé tette volna....

Köszi

Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ, 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI NX8800GT-T2D512E-OC, Samsung 2232BW

kigyi
8-at nyitottam a hétvégén, ki tudja lehet volt közötte olyan amit így kaptam 😄

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

ozimak
Tudom... pont azért mondtam még mielõtt valaki rávágná, hogy: "A másodikat biztos kaptad fegyóhoz vagy valamiért játék közben és nem vetted észre!"
szomferi
nem is a játékért kapjuk, el lett már mondva... elég, ha csak belépsz a BattleLogba

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

ozimak
Ezzel a battlepack dologgal sincs minden rendben úgy látom 😊 Én ma már 2 silvert kaptam... az elsõt amikor délelõtt bejelentkeztem, aztán a másodikat most délután amikor fel akartam menni játszani. Konkrétan még egy percet sem játszottam és úgy adott kettõt, tehát a másodikat sem kaphattam teljesítményre.
szomferi
nem, mindenki kap hétvégén egy Silver, hétköznap egy Bronze Battlepacket, ha belépsz a BL-ba

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

kigyi
Most ez mi valami premium extra? Csak mert nekem az nincs meg 😞

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Oh, köszi.
Tegnap néztem akkor még nem volt 14.1-es beta, és még akkor ment, de akkor lecserélem.
szomferi
nem kell játszani hozzá, nekem megadta tegnap anélkül is 😄
szerintem csak pont akkor kaptad meg, miközben játszottál, nem mindenki egyszerre kapja meg a világon

giornalista
nem adta meg, csak ha beléptem és játszottam.

rosszabb köröket mondjuk sose 😊 és a játék története során elõször négy teljes roundon keresztül nem dobott ki, nem fagyott le, meg ilyenek... feeling volt 😄 igaz, TDM meg DOM voltak, na de akkor is...

Battlefield Experience 😄
giornalista
ilyenkor azért illene utánanézni, hogy valóban a legújabb drivered van-e fent, mert a 13.11-es már rég nem a legújabb. van 13.12-es, fix, nem béta, és 14.1-es béta is. valamelyiket tedd fel, várhatóan megszûnik majd a problémád 😉
giornalista
azt mondják, hogy az ACE 23 az új M16A3, szóval ha biztosra akarsz menni, akkor azt érdemes.
Fegyverbõl melyiket érdemes használni 22-es vagyok
Ace 23, AK5C, AEK-971?
Ami jó sokáig...

Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ, 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI NX8800GT-T2D512E-OC, Samsung 2232BW

Hello,

Bocsi ha már felmerült ez a probléma másnál is, de nem olvastam sokat vissza.
Volna egy olyan problémám, hogy az alap BF4 amikor csatlakozna egy szerverhez akkor kiírja h az amd-vel nincs valami jóban stb.., de ettõl függetlenül ment az elmúlt 2 napban, ma viszont már "bad_pool_caller" hibaüzenetet produkált win8 alatt és kényszerítette az újraindításra.

Létezik erre valamiféle megoldás?

Kijelentkeztem a Battlelogbol meg vissza de semmi..

szomferi
ki-be kell jelentkezni, úgy megadja, ha eddig nem adta <#eljen>

adam46
Erre gondoltam én, köszönöm. <#worship>
Smithwarden
Van ra esely, igen 😊

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Gondolom attól függ hogy kinek mennyit fizetett az ATI 😄

steam, origin: ACE_hun

Smithwarden
i7-3770k / r9 290x / win 8.1
De amugy a neten egy csomo mantle teszt van es ossza-vissza eredmenyek jonnek ki. :p 😊

SigS

"A barátok olyanok mint a hópelyhek. Ha lepisiled őket eltűnnek" :)

Nekem jött, ma ráadásul silver

giornalista
nem mintha ezen aztán bármi múlna, de ahogy beharangozták ezt a player appreciation month-t, nem gondoltam volna, hogy már rögtön a második nap nem jön az ígért Battlepack 😊
Jó, és ez milyen rendszerrel, milyen részletességgel?

Smithwarden
GstRender.Thread.MaxProcessorCount 8

A PROFSAVE_profile-ba kell a vegere irni (C:.....DocumentsBattlefield 4settings) vagy/es a BF4 konyvtaradba egy user.cfg -be elmenteni.
Furcsa ez a parancs...osszevissza irkaljak, hogy valakinel javit, valakinel nem, probalgattak 4-es ertekkel, 4 magos procikkal is, stb.
Itt van a topikja battlelogon.

Mantle teszt. Erdekes ez is. Ahogy a felbontast emelik, kifullad a gpu/cpu.

scomcomputers
Te erre gondoltál...
<#awink>

* Scomcomputers the future of computing!*

alma2
? Miert kellene azon barmit is engedelyezni? Ami tudja hasznalja.

szerintem

adam46
Valaki leírná, hogyan is kell engedélyezni az összes processzor magot? Esetemben ez négy darab.
ozimak
<#szomoru1> Akkor lehet, hogy nekem is az lesz a vége, mert én is azt vettem észre, hogy sokáig tart egy bizonyos elég jó fps-t(70-75) aztán hirtelen 1-2 mp-re leesik 50-60-ra. DirectX módban viszont nem nagyon jut el 75 fps-ig, de legalább nem is megy 50 alá. Bár annyira változó a pálya összetettsége miatt. Ezt most Rogue Transmission-ön méregettem pl. De az a lényeg, hogy semmiképp nem nyerek vele annyit, hogy megérje.
alma2
Ennek igy tesztelni semmi ertelme ahogy csinaltam, megalltam egy fix helyen, harom iranyba elneztem, mert kulonbseg nincsen, sot mantle alatt kicsit lassabb. De ugye cpu meg unatkozik kozben.
A jatek megjelenese ota nalam rezzenes nelkul futott, se mikorolag stb, igy nekem nem oszt-vagy szoroz ez jelenleg. Multiplayernel lehet segit sok esetben, de azt meg ugyse tudod szamokra bontani, se ketszer tok ugyanazt a helyzetet produkalni.
Bizakododni lehet, hogy valoban sok minden helyen, helyzetben fog kamatoztatni a gepunk ebben a jovoben. Kb ennyi.

Ha amuldozni akarsz mint a regi szep idokben, akkor meg a swarm-os tesztet meg lehet nezni.

szerintem

Nekem is ez a konfig van de szarabb lett mint a régi 13.11-es verzióval.
Akkora fsp dropp van mint állat.Rakom vissza a régit.
Nem, de esetleg körülnézhetsz a világban, tudod van egy ilyen cucc hogy internet, tele értelmes fórumokkal (nem olyanokkal mint ez), ahol tesztelnek, és tapasztalnak az emberek.
Sír a szája minden másodiknak, hogy i7+290-el semmit se gyorsult a BF4, de legalább kékhalálozik már induláskor a rendszer, ahogy azt egy AMD hardvertõl el lehet várni 😄
Gondolom Te vagy az ATI gyár hivatalos tesztelõje hogy ezzekkel maximálisan tisztában vagy...

Azt jól gondolom, hogy az én 6970-em amúgy sem támogatja a mantle-t, tehát kár izgulnom itt a frissítések miatt?<#confused>
ozimak
Éppen akartam írni, hogy nekem majdnem hogy rosszabb mantle mellett 😊 De nekem 7850 OC-m van és egy FX8350-em. Akkor én ne is várjak nagyon javulást? Késõbbiekben lesz, volt róla szó?
alma2
Igen ez segitett, a biosban nem volt letiltva a cucc (i2500k) Koszi.
Igy a star swarm benchmark is elindult mantle modban.
Bar en nem adok ezekre a "szintetikus, mesterkelt" tesztekre, a fenti demoban (barki kiprobalhatja steamrol) volt, hogy 4x 5x gyorsabban futott mantle modban.
10 fps -> 50 fps.

szerintem

Nem ez a kérdés, hanem az, hogy milyen CPU van alatta.
Ugyanis kiárólag gyenge cpu limites szituációkban hozza azt a pár százalékot is, R9-es kártyákkal.

Ráadásul igen valószínû, hogy ez a játékos réteg nem is létezik, akinek R9-re van pénze, de mellé meg ilyen lófasz cput társít, mint a kaveri meg egyéb APU-s ökörködések. Egy rendes i5-i7 procival ZÉRÓ elõnyt jelent a mantle még 290X-szel is.
adam46
Már megörültem hirtelen, hogy a támogatottak között van a kártya.
"Performance gain of up to 45%(versus the DirectX version) for Battlefield 4 on the R9 290 Series" ja, jogos, ez még csak a high-end kártyákra érvényes...

csak R9 290-en hoz javulást egyenlõre BF4 alatt
adam46
Na, ez már támogatja a 7xxx-es szériát is, indulhat a teszt.