Battlefield 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

??? vagy inkább 😄

Szóval szerinted azért fagy ki ez a csoda mert gyenge a gépem? Bõven teljesíti a minimum követelményeket (Phenom X4 965, HD6770, 10 GB DDRIII). Az utolsó "javításig" tûrhetõen ment, mióta kijött a csodacsomag azóta állandóan kifagy mindenféle hibával úgy, hogy nem volt se hardver se szoftver változás... Vagy valami csoda okán egyszer elég neki a gépem egyszer meg nem??

Szó nincs róla egyszerûen állandóan elbarmolnak valamit.

Battlelog: kvantahun

szomferi
most nézem, hogy milyen házad van, régen minden álmom egy TT Soprano volt <#vigyor>

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

kigyi
Talán 1-2 hetente egyszer valami rejtélyes hibával kifagy, de ez sok mindentõl lehet. Benne van már pár óra, de a megjelenés után egybõl sokkal több gond volt vele mint most.

https://www.twitch.tv/kigyi https://www.youtube.com/user/kigyi23/

szomferi
már akinek... nálam semmi probléma nincs vele, lehet csak egyszerûen gyenge a géped (sõt, inkább biztosra mondom)

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Oké, nemszóltam, mantle-t neki...

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

kifli
Ember ha jót akarsz ezért a kupac tehéntrágyáért 1 fillért ne adj ki nem hogy fejleszteni. Inkább elittam volna azt a pénzt amit erre költöttem.

Ma 1 óra alatt 4x fagyott meg ez a sz@r!!! Hagyom a francba ez egy ipari hulladék egy büdös nagy átverés!

Undorító, a legutolsó javítás után nem tudtam 1 kört sem menni úgy hogy ne dögöljön meg ez a szar. Exe hiba, visszatért a sound loop, nem lehet jármûbe gunnerként beszállni mert kifagy! Ha én így végezném a munkám ahogy ezek a szerencsétlen balfékek akkor már rég az utcán koldulnék ezek meg DLC meg színes chat ablakot heggesztenek. Könyörgöm az alap játék sem mûködik!

Battlelog: kvantahun

Nem néztem milyen cpu-ja van de ha valóban cpu limit áll fenn akko mindenképp radeon+mantle valóban.

kifli
ha megnézed milyen cpu-ja van, akkor nvidiát nem ajánlanál neki. bf4-ben mantle annál a procinál pont hozhat sokat.
Ha akarsz videót rögzíteni a játékból fps zuhanás nélkül, illetve számít a fogyasztás akkor a Gtx 660. Ha nem érdekel a videórögzítés és a fogyasztás sem akkor 7870.

Illetve r9 270 kb egálban van a 7870-el.

Új bontatlan 7870

vagy

Új bontatlan gtx 660

Néhol ez a gyorsabb néhol az. 660 kevesebbet zabál, shadowplay befigyel rajta, meg van gagyX. 7870 meg mantle képes, de egyelõre sokra nem mész vele.

kifli
r9 270-et talán találsz ennyiért. Vagy 7850-et
Max 40.000 ezerben gondolkodom, ez a plafon amit kiadnék egy VGA-ért. 10.000 Forintostól nem lehet csodát várni, de 100 ezerért sem fogok venni egy csúcskategóriásat. A cél az, hogy legalább medium (de inkább a highot céloznám meg) beállításokon elfusson kb. 50 FPS-sel.

YouTube: 23Drazse

Egy elégedetlen ügyfél :-D
hi all az a kibaszot javitas mikorra varhato nem tudok jatszani kifagy allandoan mi a kurvaistent csinalnak ezek ahhhhhhhhhhhh
Most raktam fel 14.1 drivert 7790-hez. Fps-em nem nõtt semmivel de a játék sokkal szebben megy nem szaggat mint eddig. De fps fix ugyan annyi mint volt. Az wtf?? 😄 😄 😄

KM
Dettó. Idáig játék közben legalább nem fagyott, de most már igen...

scomcomputers
Köszi amit észre vettem,hogy csak az alap pályákon csinálja a Ch.R.-on nem...
<#fejvakaras>

* Scomcomputers the future of computing!*

Smithwarden
Igy van, ez egy uj bug a legujabb patch ota. 😊

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

Teljesen random...Idestova a decemberi patch óta nem volt fagyásom, crashem, tegnap egy hanglefagyós kidobás bejátszott...😊

Igen,valószínû mi "mókolunk" vele. 😊

Lehet bennem van a "hiba", de nekem eddig még egyszer sem fagyott ki a Battlefield 4, hozzáteszem, kb 1 hónapja játszom vele, szóval a kezdeti bug tengert kihagytam (szerintem jól tettem). A gép 3570K @4200 MHz, és 7870XT a legfrissebb 13.12-es catalysttal és WIN 8.1. Nem tudom ti mit mókoltok vele, hogy ennyi fagyás meg BF.exe leáll probléma van vele...vagy csak én vagyok a szerencsés kivétel... <#vigyor2>
scomcomputers
Gyerekek, nekem állandóan kifagy ha a gunner pozióba kerülök, ez valami bug vagy nálam van a hiba...
Kérek valakit írja le mi a helyzet ezzel...
Köszi!
<#worship>

* Scomcomputers the future of computing!*

Ha a hõ neked nem tényezõ, az a te bajod...😄
Ahogy az is hogy alapórajeleket nézel holott a mai világban gyakorlatilag a legtöbb gamer hazaviszi a procit és szépen feltornássza az órajelet, hogy többletfps-hez jusson. És bizony inteleknél jóval több fps-t kapsz a pénzedért.

//AMD proci--> lehet hogy olcsóbb pár ezressel egy amd proci ami egy i5 közelében van teljesítményben alapórajeleken. Rövidtávon. Hosszútávon viszont lévén jelentõsen többet fogyaszt, már bukja az olcsóságát.
Belépõ szinten valóban megoldás az AMD, de a belépõ szinttõl meg végképp ne várjuk el hogy olyan teljesítményt nyújtson és kihajtson egy komolyabb videókártyát mint egy I5.....

kifli
a hõ nem értem miért tényezõ. Téged érdekel, hány fok van a gépházadban? A hõ csak attól függ, hogy az adott gyártó miként tervezi meg a hardvert. Meghatároznak egy maximális mûködési hõfokot. Majd rászámolnak, hogy gond esetén mennyi idõ mire lekapcsol az adott eszköz, és ez idõ alatt mennyit melegedhet.

nv vs amd vonalon azért hûvösebbek az nvidia kártyák, mert szoftveresen figyelik a hõmérsékletet, és baj esetén késõbb reagálnak, így nem üzemelhetnek magas hõfokon (ezért tudta már nem egyszer a hibás driver megsütni a vga-t), amd viszont a gpu-ba építi a megfigyeléshez szükséges rendszert, ami sokkal gyorsabban reagáll a gondra, így kevésbé fontos az üzemhõmérséklet, és a szoftver sem tudja bántani a hardvert.
<#eljen>

Egyesek itt megint egykét technikai adatmorzsa alapján okoskodnak holott gõzük nincs a hardware fejlesztésrõl. (De hát tudjuk valaki pár fúrumba való beleolvasással minden tudóvá és mindenhez értõvé válik<#hehe>)
Plusz, mekkora a frametimeot, input lagot, zajt, és hõt.
TasManXT
<#eljen>

psn: TasManHUN

SötétBarom
Szerintem ez a techblabla irreleváns. Egy dolog számít: hány frémet kapok adott összegért. Az, hogy melyik gyártó hány maggal meg milyen architektúrával oldja meg, szerintem nem érdekel senkit.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Vadnokedli
Nem azonos. Talán.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Ha a 3 low-on tökjól megy, akkor ez is bevállalható? Tehát kb azonos a gépigény? Legalábbis low-on.

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

Vadnokedli
Pont az hogy ha AMD-t veszel akkor veszel "atomerõmûvet". 4 magos kicsivel alacsonyabb frekvencián üzemelõ Intel még így is erõsebb mint egy 8 magos AMD(persze játékokban).

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

kifli
egyre jobban megerõsítesz benne, hogy fogalmad nincs az egészrõl. Még mindig az azonos órajelen pörögsz 😄
A mindenben azt a szintet hozza, pedig baromság...
TasManXT
Az érzelmeknek nincs helye a számítástechnikában. A pénztárcád dönt.. ha nem számítana a pénz, akkor mindenki hexa core-os i7-est pakolna a gépébe 780ti-vel. Én így tennék legalábbis. De mivel nincs ennyi pénzem és belépõ szinten az AMD igenis alternatíva hulladéknak nevezni eléggé csõlátásra vall, de te érzed...

psn: TasManHUN

A tényen nem változtat, az AMD több maggal jóval magasabb órajellel és fogyasztással képes MINDENBEN azt a szintet hozni amit az intel i5-ök.
A foglalatváltás pedig a tekintetben nem meddõ hogy az AMD-nél nem igazán tud "fejleszteni", lévén nem igazán van cpu ami az adott foglalatban elveri az intel i5-öseit...Míg az intelnél késöbb berak egy i7-et és mosolyog.
Megmagyarázni mindent lehet, ettõl mg az AMD perpillanat hulladékokat gyárt felhasználói szintre és bizony a radeonnak köszönheti hogy még egyáltalán van.😊
De gõzöm sincs szóval meddõ vita.😊

"Ami persze nem lenne jó mert akkor az intel meg oda lõné az árait ahova akarja"

kifli
AMD közel sem az asztali piacból él, sokkal többet szakítanak a szervermegoldásaikkal. Ezért is fordítanak arra több energiát, a home usereknek pedig ezeket a procikat szabják át.

Intel inkább a notebook processzorokat szabja át asztalira. Mert õ sem az asztali pc felhasználókból él meg.

Ezért is van fogyasztásbeli különbség rendre, illetve ezért is alkalmasak a processzorok, más-más felhasználási területre.
kifli
ok, hogy amd lassan foglalatot vált, intel pedig majd szériánként cseréli, szóval ez nem érv 😉
Boostal pedig tévedésben vagy 3570k csak egy magot boostol 3,8Ghz-re (nem 4Ghz-re) 4 magot csak 3,5Ghz-re. (2 magnál 3,7-re 3-nál pedig 3,6-ra emeli az órajeleket)

De meddõ vitának tûnik ez veled, mert látszik gõzöd nincs az egészhez. Már ott sejthettem volna, mikor az órajeleken kezdtél el lovagolni, mivel az csak 1 tényezõ. Videokártyáknál is csak az órajelet nézed?

De korábban már leírták, 3570K játékra jobb választás, az amd processzorai másra alkalmasak inkább. (lévén, hogy szerverekbe fejlesztett processzorokra lettek alapozva)
Ne legyél már ennyire intel b.zi.Addig örülj míg van amd mert utánna akár 1 millióért is adhatja az intel a procijait.Amúgy is be van kartelezve a hardveripar.Meg mesterségesen nyomják fel a játékok gépigényét,ennyi õk sem a saját pénztárcájuk ellenségei.
Tudod színház az egész világ.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Gyakorlatilag az AMD cég egyetlen szerencséje hogy okosan felvásárolta az ATI-t... A Radeonok nélkül az AMD mostanra legfeljebb egy a fanok által fenntartott mélyrepülés lenne...Ami persze nem lenne jó mert akkor az intel meg oda lõné az árait ahova akarja...de amennyire bénázik az AMD a procikkal, ezt így is megteszik..😊

Amennyire jók voltak annó a Phenom II-esek, most pont annyira gagyi az egész.

Ettõl még rojtra veri az intel az amd-t.😊
A turbo mód sem véletlenül került beléjük, a 8350-nek 4.2....4-rõl..
A 3570K-nak 4ghz 3.4-rõl... Ahhoz hogy a 8350 hozza azt a szintet amit a 3570K egy sima turbo módban, szénné kell húznod valahova 5ghz körülre...
A 3570K pedig alapfeszen az ÖSSZESR jellemzõ módon tudja a 4.5ghz-t, amit gyakorlatilag teljesítményben a 8350 sehogy sem közelít meg..Miközben többet zabál jelentõsen.

De ha ez a gond nos, alapórajelen is játékokban elveri általában a 8350-et.😊 A jövõbeni fejlesztés pedig jóval kifizetõdõbb, az AMD lassan foglalatot vált, az érkezõ cpu-i vicc kategóriásak, egy i7-es nyomába sem érnek, hiába próbálkoznak 10-12 magokkal meg 5ghz-es órajelekkel...

kifli
Nem az azonos órajelet kell nézni, hanem a gyárit. Melyiknek mi az alapórajele, és azon hogy teljesít.
A tuningpotenciál már egy teljesen más dolog.

Pont úgy nem lehet két processzort összehasonlítani, hogy az egyik tuningolva van a másik pedig gyári órajelen ketyeg. Annak nincs értelme.
Ha autókat tesztelnek mondjuk a top gear-be ott sem úgy szokták, hogy az egyik autót tuningolják, mert gyárilag gyengébb a másiknál.

Sem az intel sem az AMD nem viccbõl lõtte be erre az órajelre a processzorokat, megvan neki az oka.
Azt tegyük hozzá hogy azonos órajelen kb sehol sem veri el, az összes tesztben alapórajeleken tesztelik, 8350 4ghz-n míg 3570K 3.4ghz-n...
Játékokban még így is szolídan veri az AMD-t...
Játék szempontból gyakorlatilag azonos órajelen az fx9590-et is szénné gyalázza a 3570K....
Ha meg onnan közelítünk hogy az AMD olcsóbb...Nos a fogyasztását tekintve ami meg jelentõsen magasabb, rohadtul nem olcsóbb hosszútávon...

A 8350 kb. a 3570K-val van versenyben.
Videó kódolásnál, tömörítésnél kijöhet a 8 mag elõnye, némely tesztnél el is veri a 8350 a 3570K-t.
Viszont játékoknál egyértelmûen a 3570K a jobb választás.(legtöbb játéknál 10-40% elõny.)
Árban az Intel a drágább 5-7000Ft-al, de ha a játékokban elért eredményt nézzük akkor ár/érték arányban is jobb a 3570K.
Viszont ha Winrarral tömörítesz sokat, vagy jól megírt sok szálon futó alkalmazásokat használsz, akkor esetleg el lehet gondolkodni a 8350-en is.

Játék szempontból gyakorlatilag vehetsz akármilyen AMD-t, csak többet fog zabálni és nem fog úgy tekerni mint egy jobb i5-ös...😊
Azonos órajelen az AMD sehol sincs hiába van benne 4-6-8 maggal több, lófaxt nem ér, és zabálnak mint a barom...
2500K vagy 3570K.

Amit linkeltél régi, már gyenge, fejleszteni nem nagyon tudod.

Köszi szépen 😄 tudom nem fogok atomerõmûvet venni ebbõl 😄 Intel hát 1 a gond, ár érték arnyban amd jobb. Megveszem 8350.et 45ért ugyan azt tudó intel mennyi?? dupla?

szomferi
pedig jobban járnál az új Intelekkel, erõsebbek... egy 280X-et alig bírnak kihajtani 😄 (kis túlzással)

hát 120-ból ennél jobbat nem kapsz, de ebbe új procit se tudsz rakni, a játék meg nem tudom hogy futhat rajta, YT-on keresgélj, hátha van fent olyan videó, ami ilyesmi konfiggal játszik

adam46
Pedig hidd el, hogy jobban megéri az Intel.
120 van gépvásárlásra. Szívesebben fx8xxx szériát raknék össze. Nem vok intel párti.