15720
Battlefield.hu
BF4 összefoglaló Cris99-től (alias SkyS1gn) PH-ról
BF4 Emblémák! (Bemásolhatóak a sajátokhoz!)
BF4 TESZT / CTE regisztrációs oldal. (csak Premium BF4 verzióval)
A topikban jelenleg működő moderáció!
-
#13088 Ne is mond, de rühellem a programozást. -
#13087 ...és szerintetek ebből mennyi érdekli az átlag felhasználót? Ő azt hitte,mikor megvásárolta a játékot,hogy azt kapja,amit a trailer-ben "eladtak" neki.Azt már tudjuk,ehhez képest mit kapott.
Szerintetek mennyi tv néző ismeri a felépítését,szerkezeti működését a készüléknek??Bekapcsolom ,nézem.
Megveszem,játszok.Ennyire egyszerű...lenne.Vagy kellene lennie... -
#13086 pontosan... a reprodukálhatatlan hiba a programozók rémálma :D -
#13085 Így igaz, sunyi hibák a legrosszabbak, ami kijön egy felhasználónál, jelenti, de te az istenért se tudod újra reprodukálni. -
#13084 pontosan, aki akár csak egy kicsit is tanult programozni a legalapabb programnyelven is, az tudja, hogy minden sor erős összefüggésben van, és ha csak egyet is módosítok, akkor nem 100%, hogy a programkód maradék részében ez nem fog hibát szülni...
és ami a legrosszabb, hogy nem syntax error, mert lehet, hogy lefut a programkód rendesen, de a játékban olyan látszata lesz, hogy mondjuk nem tölt be egyes dolgokat (fegyvered például), vagy egyéb, nehezebben észrevehető hibák jönnek elő -
#13083 Ezt most pontosan úgy írtad,mintha a fejlesztő csapat része lennél,s én kis naiv csak hablatyolok össze-vissza,holott pontosan azt teszed te is.Mindketten csak leírásokra,némi játéktapasztalatra és fórumos hozzászólásokra támaszkodhatunk.Én ezt a következtetést vontam le,te mást..
De hogy te másképpen látod,mint én,attól még nem biztos,hogy igazad van... -
#13082 Tény, hogy ekkora játék fejlesztéséhez nagy létszámú csapat kell, akiket finoman össze kell hangolni, hogy a megfelelő kódok illeszkedjenek egymáshoz. Minden egyes ember csak egy-egy részét fejleszti a játéknak. Olyan nincs, hogy az egészet nem látja át. Szerinted minden fejlesztő csak a saját kódjáig tud visszanyúlni? Ha találnak egy hibát, azt vissza tudják követni egészen a gyökeréig. Ilyenkor jönnek a kérdések, hogy ha javítják az adott hibát, akkor vajon milyen kihatással lesz a kód többi részére. Ez az eset ugye az, amikor egy bug kijavítása újabb bugokat szül. Mi az, hogy nincs aki közvetítsen a fejlesztők felé, szerinted a játékosok mit tesznek? Az már más kérdés, hogy a hibák javítására, hány csapat tag maradt még, egy fejlesztő mindig arra törekedik, hogy a legjobb legyen a kódja, de ilyen nagy cégek esetén lófasz beleszólása van. Tudod, ott az EA, aki pénzeli őket, ők szabják meg a határidőket is és ha az nem teljesül, akkor komoly kötbért kell fizetniük, vagy rosszabb esetben megvonják tőlük a támogatást.
Attól még, hogy folyamatosan ismételgeted a következőket:
- ticketrate
- 30 hZ
- szerver oldali találatjelzés/elszámolás
Ettől még továbbra sem fogod tudni, hogy pontosan min is kellene javítani, ahhoz, hogy a játék jobban számolja a találatokat. Szóval ez az érvem kedves Eugabesz (Jaj, bocsi te a fia vagy, szóval az egész család nagyon ért a játékfejlesztéshez, anyukád is biztosan ugyan ezeket a sorokat írná le) -
#13081 m16a3 kéne nekem:S -
#13080 az a kis robot.. remélem majd külön arénában lehet vele csak fightolni a map szélén. -
#13079 Capture The Flag-en mikor van Ticket? Meg mióta. 800 ticket -
Nekrofil #13078 ? -
#13077 -
#13076 Én szóltam... -
#13075 Capture The Conquest? vagy what?
-
#13074 Egyenlőre a pékek még nem szakosodtak multiFPS játékokra. :D -
#13073 Az nem vélemény volt, hanem handzsa bandzsa. :D -
Gyuszopapa #13072 Akkor légyszíves mondj már egy másik péket aki Multifps-eket gyárt és jobb mint ez a szar és társai.Mondjuk az a helyzet hogy a DICE kenyere nincs olyan sótlan mint a többi,de akkor is sótlan.Ezért többet nem veszek kenyeret csak zsömlét mert hülye nem vagyok.Igaz abból az EA és DICE pék nem kap egy fityinget sem de ha nekik nem kell a termékük eladásából még több pénz akkor csak gratulálni tudok. -
#13071 Ugyan hagyd már,látod hogy semmilyen érve nincs,sőt valószínű lövése sincs a dologról,csak kötekedni tud,mint az átlag fórum troll...
ˆ adam46:
Leírtam a véleményem,majd ha te is írsz,akkor lesz miről vitázni..addig nincs több mondani valóm.. -
#13070 Ha nem ízlik a kenyér, akkor átmegyek a másik pékhez, nem járok oda minden nap sírni, hogy ez a kenyér sótlan lett. -
Gyuszopapa #13069 Tehát ezt áttesszük a való életre.A pék süt kenyeret de elbassza kihagyja a sót.Én megveszem és nem ízlik mert sótlan,mivel nem vagyok pék tehát nem tehetem szóvá neki hogy szar a kenyere amit kifizettem.
Pedig még pék se vagyok még is észrevettem hogy valami nem kóser a kenyérrel.
Ugye ezt nem gondolod komolyan hogy ha valami gond van egy játékkal azt nem veheti észre és szóvá csak egy fejlesztő. -
#13068 Miért a játékosok nem közvetítenek hibákat a fejlesztők felé? Látszik, hogy te sem vagy fejlesztő és lövésed sincs a fejlesztésről és az esetleges nehézségekről. -
#13067 De fogalmad sincs miért???...ugye??
Azért,mert ők míg világ a világ,mindig is fejlesztői szemmel fogják nézni a játékot...hiába játszik vele pl. x időt,nincs aki átfogó véleményt és hiba üzenetet közvetítsen a fejlesztői csapatnak,mert csak felületesen,egyik másik részével foglalkoznak,s azzal hiába van tisztában,mert az egészét nem látja,nem láthatja át,még fejlesztői szemmel sem.Itt a probléma gyökere.
Ha lenne bennük némi játék hajlam,sokkal,de sokkal másképpen látnák a dolgokat.De nekik ez csak munka és jó fizetés,semmi más.
A játékosok véleményére meg magasról tesznek,mert sosem tudnál igazat adni valakinek,mert a másik más véleményen van a játékkal kapcsolatban,s ezt már kibogozni,hogy ebből a sok handa-bandából mi igaz és mi nem,nagyon nehéz. -
#13066 Ez azért van, mert ők le se szarják, itt meg azért páran leszarják... mármint érdekli őket :D -
#13065 Csak ámulok és bámulok, amire a DICE-os srácok nem találják a választ, azt itt három másodperc alatt megtalálnák. -
#13064 ugye? :D -
#13063 Ajj, de sok szoftver fejlesztő van itt, azt a mindenit. -
#13062 Ne vágyjál nagyon rá,toltam két kört,aztán ahogyan feltettem,azzal a lendülettel töröltem is a picsbe...semmivel sem jobb mint az eredeti.Még hogy hibákat keresnek,meg megemelték 30 hZ -ra...ugyan...a játéknak nem (csak) a ticketrate a problémája,hanem pl. a szerver oldali találatjelzés/elszámolás,ahány szerver,annyi féle,s ez ebben a formában sosem lesz tökéletes,de még csak meg sem közelíti.
Az egész egy gagyi placebo hatásra épül,s annyit érnek el vele,hogy a 25-35-ös rangúak már alázzák a most csatlakozókat,meg tele van a cset értetlenkedővel.Meg rá tudják fogni,hogy fú,mi mi mindent megtettünk a játékosokért...bedobtak két szervergépet a közösbe...semmi több. -
Mester01 #13061 köszi! :) -
#13060 Én most írok nekik hogy hé' héló há de hé' engedjetek mán béé' hátha. -
#13059 ritkán nyitják ki, tegnap nekem is épp sikerült becsúsznom, de szerintem a meghirdetéstől számítva 5 percen belül tele van :D -
#13058 Ha látjátok, hogy nyitva a CTE feliratkozás, jelezzétek már hatalmas piros felirattal. :) -
#13057 Community Test Environment, egy zárt klub, ahol élesben lehet tesztelni a játékváltoztatásokat, a résztvevők meg leírják a tapasztalatukat a fórumban erről -
#13056 Mi ez a cte? -
bebe78 #13055 Köszi szépen,végre csak lesz valami ebböl a játékból több mint félév után. -
#13054 vicces az hogy amikor bejött párnapja ez a cte nem lehetett signupolni, most meg azt írja fullhouse. Pedig kipróbáltam volna -
#13053 Dragon's Teeth:
-
#13052 Igen, en bent vagyok.
Tegnap nyomtak ra az elso patchet, ahol 10hz-rol 30-ra emeltek a kliens tickrate-eket.
Szerintem egyertelmuen erezheto, hogy jobb igy.
Surubben es gyorsabban beadja a talalatokat, kevesebb a fal mogotti es egyszerre halal az ellenseggel, stb.
Nem lett persze hibatlan vagy tokeletes meg most sem, de hogy jobb, az biztos!
Sikerult parszor beszelni ingame chaten par fejlesztovel, mivel feljarkalnak neha ok is.
Ezek mar a DICE LA team, nem a fo DICE csapat.
Gondolom azok mar a Star Wars Battlefronton vagy masik Frostbite-os jatekon dolgoznak, amirol meg meg nincs info.
Majd az E3-on, egy honap mulva jonnek ezekrol az infok (jun 12-14).
Amugy 50-60hz tickrate lenne szerintem az igazi, de azt irtak, hogy most a klienseket sem tudjak 30-nal nagyobbra tolni, mert ugye a szerverek is csak 30-on mennek.
Ha jol vettem ki a gyorsan porgo chatbol, akkor jovo heten hetfon jon elvileg egy komolyabb patch a jatekhoz (nem a teszthez).
(De ezt ne vegyetek 100%-ra.)
Egesz normalisnak tuntek a fejlesztok akikkel beszeltem.
Lehet jobban jarunk ezzel a csapattal, mint az alap DICE bagazzsal.
Ugye az utolso ket kieget mar ok fogjak csinalni (Dragon's Teeth / Final Stand) es a jelek szerint nem csak desgin szinten nyulkalhatnak a jatekba, hanem komolyabban is.
Ok csinaltak a MOH Warfightert is, ott volt a legkorrekt a netkod az osszes Frostbite-os jatek nezve.
Na de majd kiderul... -
bebe78 #13051 Valaki próbálta a cte verziót? -
#13050 Szerintem tökmindegy mit nyomsz, ez olyan lesz mint az idei választások.
Majd közzéteszik a 8-9-10 es eredményeket hogy 80% ban az nyert, és már csak egy kicsit kell javítani a gémen, vagy valami ilyesmit nyilatkoznak szinte ziher. -
grimm13 #13049 én is itt nyomkodom a 0-át..... de ez nem rosszindulat :D de egyáltalán nem kerül szóba a bf.... akiknek megvan azzal beszélek róla de eddig aki kérdezte hogy megvegye azt mondtam neki "várjááá még vele"