15720
  • JaSoN HuNTeR #13128
    Mikor javítják végre ki a csatlakozási problémákat?

20.000ft játékért, azért már tudjak már normálisan csatlakozni sz*rakodás nélkül...
  • Harcimókus
    A videóbeállításoknál kapcsolható,ha megfelelő a kártyád hozzá...
  • Empty
    Mantle milyen patchel hozható elő? Driver az passzol!
  • Smithwarden
    Hmm, biztato fejlemeny.
    Teszt forumon 2-3 napja nyilt egy topik, hogy tul sok es idegesito a kamera razkodas a robbanasoktol.
    Tobb fejleszto is beirt, es mar ugy nez ki a mai CTE patchben valtoztatjak is.

Ugy nez ki tenyleg elkezdtek kicsit foglalkozni az igenyekkel es keresekkel.
    Meg a vegen (kb a BF5 megjelenesere) osszekalapalnak egy vegleges korrekt betat. :DDD
  • Harcimókus
    Tisztába vagyok vele,de az én tudatomban már úgy marad,nagyon nehéz már az ilyeneket átállítani.Tudom,hogy nem mind egy ,hogy hájas baba,vagy hajas baba,de ez már sajna marad így.

A CTE-ről meg annyit,hogy megmutatta a közösség mit tud.
    Nyitottak nekik egy lehetőséget tesztelésre és mit csinálnak??
    Az összes noob dolgot,amit egy admin nélküli szerveren el lehet követni...
    A játék kultúra csiráját sem véltem felfedezni,vagy mint olyan,hogy csapatjáték...ugyan már. Stathuszárok,kemperek,idióta c4-es ökrök paradicsoma lett.
    Jó-jó,nem is kell éppen az adott feladatra annyira koncentrálni,de ennyire lesz@rni sem kéne...na mind1.
    Röviden a tapasztalat...most már talán közelített kicsit a béta állapotához a sebzés.Talán.De lehet tényleg csak placebo.
  • szomferi
    az egyenlőre kurvára mást jelent, szóval ne maradjon
  • Harcimókus
    Szerintem ha leírom,hogy lábtekerészeti tovalötyögészeti guriga,mindenki vágja,hogy a kerékpárról van szó,csak én nem írtam kisregényt...aki akarja érti,aki meg regényt akar írni róla,ám tegye.

Jonnyka:
    Köszönöm grécsi tanár úr,nekem marad az...
  • adam46
    Nyitva a CTE.
  • SergioAmigo
    Nah akor updatelni kell a punkbustert jó tudni :D
  • adam46
    Itt vagyok és szerintem teljesen korrekten leírta, nem csak belepukizta a levegőbe a szokásos három kifejezést.
  • j0nNyKa
    mármint egyelőre
  • Drazse23
    Kösz a válaszokat kipróbálom, kipróbálom őket.

Memória leak is előfordul, de a kékhalál is annak a következménye?
  • giornalista
    nálam az volt a gond, hogy rossz slotban volt a memória. ha két különálló egységed van, akkor ellenőrizd az alaplapod leírásában, hogy hogyan kell berakni őket (a négy slotból én először két egymás mellettibe raktam, de kiderült, hogy egyet ki kellett volna hagyni (tehát az 1-2-3-4-ből az 1-3-ba kellett rakni). meg is szűnt a kifagyás.

az a gond, hogy a BF4 zabálja a memóriát, tehát ha csak az fagy ki, más meg nem igazán, akkor esélyes, hogy a memóriád lesz a ludas.
  • Harcimókus
    Egyszerű memory leak,lődd ki a böngésződ,miután elindult a játék,más megoldás egyenlőre nincs rá,mert nem tudják mi okozza a memória túlcsordulást...

giornalista:
    Majd mindjárt jön adam46 és megmagyarázza,hogy nem értesz hozzá,mert nem tanultál programozást...
  • Drazse23
    De. Azonban akkor ezt nem csinálta, csak mostanság. Volt olyan is, hogy memória túlírásra hivatkozva fagyott ki a Windows. 8GB RAM van benne a lapozófájl maximális kapacitása pedig 12GB. Megnéztem a teljesítmény, a BF4 kb. 50-60%-ban használja csak ki a memriát. Így nem tudom, mi lehet a gond.
  • giornalista
    ellentmondásosak viszont a hírek a riot shield-ről és az új wall-e-ról.

a riot shield szerintem nem gadget, hanem primary weapon lesz, így logikus, mondjuk. JackFrags szerint viszont gadgetként szerepel majd, de én a menüből máshogy láttam.

minigun wall-e viszont állítólag ilyen felvehető fegyver lesz, mint az USAS :( ezt picit sajnálom, persze nehéz lett volna jól balanszolni, de érdekes lett volna más pályákra is átvinni, meg egyáltalán, választani a meccs elején :)
  • giornalista
    nehéz megmondani. egyrészt 20 fős szerveren voltam, majd ma kipróbáom a 64-et is (vagy holnap). szerintem ez úgy lehetséges, hogy nem volt "elromolva" a játék, csupán rosszul optimalizálták és működtetik.

nyilvánvaló, hogy az ellenfeled fegyveréből nem egyszerre 3 lövedék távozik, hanem 1-1-1, viszont hozzád ez a 3 találat egyszerre ért. ezért egy "becsapódási hangot" kaptál, meg piros "hit markert", és ezért fordult elő gyakran, hogy 1 becsapódás után meghaltál: valójában három volt az egy, de csak egyet jelzett neked az engine.

ez sok más játékban működhet, itt viszont teljesen tönkretesz mindent.

a másik a magas pinggel játszók miatti késleltetés. ezt nem értettem tökéletesen soha, hogy miért csinálták, illetve, hogy hogyan, de szerintem ebben a verzióban ez sincs. ez felelős a leginkább a fal mögötti meghalásokért, emiatt tűnik úgy, hogy te még ott vagy a sarokban, miközben nálad már akár 5-8 méterrel arrébb van a katona.

a pár TDM-es meccsem alatt a játék úgy működött, ahogy működnie kellene minden helyzetben és esetben. és ez még csak 30Hz volt (elvileg a base játék 15Hz-en fut), és a tervek szerint 60-80-ig próbálnak elmenni.

ez azt jelenti, hogy most egy másodperc alatt 15-ször van adatátvitel közted és a szerver között. emiatt érkezik egy rakás találat egy csomagban. ezt most a duplájára emelték, de a cél ugye a négy-ötszörös érték, ami nagyon sok problémát megoldana. feltétlezve, hogy az engine elbírja ezt, és egyébként jól működik, és kizárólag az adatátvitel gyakorisága miatt tapasztaltuk ezeket a jelenségeket. de most így áll a dolog.

LAN meccseken például hibátlanul működik a játék, játékosok szerint. tehát, bőven van remény. remélem nagyon, hogy az egészet az új DLC-vel együtt adják ki, agyontesztelve, afféle rebootként.
  • giornalista
    nekem memória-gondom volt. nem vásároltál mostanában új memóriaegységet?
  • zsoca6
    nekem a meglévő 3.7-est nem frissitette 3.8 ra hanem leszedtem és ugy frissitettem a bf4 et
  • zsoca6
    mondjuk 3 játék közül 1 nincs olyan gép gyilkos mint a bf4 a kékhalal sokszor ram hiba de barmi lehet,ja és van új pbuser lehet próbálkozni
  • oneal1
    kickelnek a szerók, punbuster exe nem válaszol. újratelepítettem, frissítettem, de ugyan az:S
  • Drazse23
    Érdekes hibajelenséget tapasztolok az elmúlt egy hétben. A BF4 alatt összeomlik a rendszer vagy kékhalállal lefagy. Van mikor egy estétét végig tudok játszani, de van, hogy fél percel a játék indulása után kifagy (pl. ma háromszor). Semmilyen más játéknál nem csinálja. Teszteltem a BF3-mat, Tomb Raidert, NFS-et, de ott semmi.

Mi okozhatja ezt?
  • dr Kotász
    Hmm.. jól hangzik, de mi a fenétől javult volna meg? Furcsa lenne, ha egy csapásra ki tudnák javítani a hálózati problémákat...
  • giornalista
    - nem volt "1-shot killem". TDM-re mentem, mindenki AK12 vagy SAR21, esetleg SCAR-H, tehát 25max (illetve a SCAR esetében 34) fegyverekkel nyomult. minden találatról kaptam értesítést, nem volt olyan halálom, ahol egy headshottal, vagy két body shottal estem volna el.

- éppen emiatt volt időm reagálni. kinéztem egy ajtóból, rám lőttek, kaptam néhány találatot, de már ugrottam vissza a fedezékbe, és megszűnt a jelenség. a fal mögött egyszer sem haltam meg.

- ugyanez látszik az ellenfelek játékán is. most már nem elég először lőni valakire, pontosan is kell célozni, mert sokkal hamarabb reagálnak mind mozgással, mind viszonttűzzel.

- nekem pontosabbnak tűnik a saját találataim megadása is, de ez annyira nem jött ki erősebben, mint a fenti három példa.

teljesen más volt érzésre a játék. komolyan. tegnap is leírtam: azt utálom a legjobban a BF4-ben, hogy ha kinézek egy fedezék mögül, akkor mire kapok egy találatot, már hiába ugrok vissza a fedezék mögé, 10 esetből 8-9-szer már eldőlt a sorsom, meghaltam, csak a maradék találatokról még "úton van az értesítés" (ami persze egybe jön meg). tehát, 2-3 találat is egy csomagban érkezik, így elég nehéz bármit is reagálni egy ilyen helyzetben.

ennek a nyomát sem láttam a CTE-n, megmondom őszintén.

ami még mindig megvan az az, hogy rossz irányból mutatja a bejövő találatokat (szemből lőnek, de hátulról adja be). tehát, van még mit javítani, de szerintem ha a CTE mostani állapotát élessé tennék, a tapasztalt hibák nagyon jelentős része megszűnne.

ettől még maradna a commander, a spot, az HVT (az ostobaság netovábbja a Dice részéről), de a netcode nagyon sokat javulna.
  • dr Kotász
    Mondanál pár példát?
  • giornalista
    kvázi ég és föld a különbség a CTE és a normál játék között.

remélem, minél hamarabb bevezetik az újításokat.
  • giornalista
    köszi, hogy beírtad :) én is bejutottam. kíváncsi leszek rá.
  • Mester01
    én bejutottam még :)
  • Smithwarden
    Most megint lehet (hetfo reggel/delelott) regisztralni a betara (ki tudja meddig).
    Linket a banner ala raktam.
  • Vadnokedli
    Nem az EA-re hárul a felelősség ha egy pöcs van a képen vagy egy horogkereszt, vagy ilyesmi
  • JaSoN HuNTeR #13098
    Battlelogon ez a gravatar hát ez nagyon rossz. Minek kellet ez?
  • giornalista
    én 64-es szerverekre megyek, de Lockert pl. kerülöm így. ott valóban a 32 (vagy a 24) a nyerő. metrón is.

nem tudom, mit ad hozzá a levoliton. szerintem speciel semmit (Lancang Dam!?9, vagy ahol igen, ott inkább ront a játékélményen (Paracel Storm, Oman).
  • Herold
    Ez tipikusan a "sokat akart a szarka, de nem bírta a farka" esete a DICE-nél. Teleszórják mindenféle csiricsáré szarral a játékot, aztán csodálkoznak, hogy valahogy nem áll össze az egész.
  • adam46
    Amúgy nem hülyeség a levolution, szerintem hozzáad a játékhoz, bár nem minden pályán érződik. A gundshipbe meg csak az idegesít, mikor nem tudom kilőni jettel, csattan rajta a lövedék, de nem számolja el.

Amúgy nem tudom hány férőhelyes szerveren játszol én általában 32-esen vagyok és teljesen jó a hangulat, normálisan adja a találatot is. Egy Loceren például gyilkos a 64-es szerveren, ott ilyen 10 fővel teljesen élvezhető.
  • Harcimókus
    Az egyedüli,amikor el volt találva,az a bf4 beta...akkor és ott szinte a tökéletes volt.Megfelelő mennyiségű találat esetén feküdt az ember,pro és kontra...aztán,hogy a teljesben miért is vették vissza,vagy cseszték el,örök rejtély marad...ami most van,az nagyon nem jó...sőt,amivel a TCE-ben próbálkoznak,az sem...
  • giornalista
    a BF3 ennél sokkal jobb volt. ott is volt persze némi késés, de egyáltalán nem ennyi, mint itt.

nagyon hiányzik a BF3 taktikussága. bár ott is előnyben volt a mozgó játékos az állóhoz képest, de a BF4-ben gyakorlatilag örök rohanás az élet egy public meccsen, a BF3-ban azért lehetett taktikusan játszani.

de a netcode, másrészt az idióta, szar commander mód ezt teljesen kiölte ebből a játékból is. a levolution és a commander mód nélkül ez egy nagyon fasza játék lehetne, de a sok csírának persze kell a gunship meg a cruise missile...

jó, ma épp nekem is jól jött az AC130, pocsékul kezdtem egy meccset a paracel stormon, valami 5-13-ra álltam, aztán mire kilőtték a gunshipet alólam, 15-14-re sikerült "feljavulni", kiment belőlem némi frusztráltság, maradjunk annyiban. de egyébként rettenetes.

és mondom, a TDM meg a Domination szerintem kvázi játszhatatlan, semmi köze a tudáshoz, a pályaismerethez: egyszerűen aki rohan, az előbb lát meg, és ő lő belém többször.

azért a BF3-ban ez sem így volt. ott lehetett a fedezékek mögül kikukucskálni - itt erre nincs lehetőség, mire az első találat becsapódásáról informálódsz, és reagálsz, már meg is haltál. borzasztó.
  • adam46
    BC2-ben tényleg szörnyű volt a találat regisztráció, amikor kijött a BF3 béta, az egy megváltás volt.
  • lac coo
    Mondjuk BF2 óta csak volt rá idő ... :D
    Bár az még elment, igazán szörnyű BC -vel lett ....annak hány éve is ?

Szerintem se lesz soha jobb . Legfőképp mert úgy is megveszi mindenki, újból és újból, csak mert szebb mint a COD :D
  • giornalista
    szerintem is, és ez választ is ad arra, hogy jobb lesz-e a netcode valaha: nem.

túlvállalták magukat a fiúk. gyönyörű a játék, szépek az effektek, fúj a szél, dőlnek a fák, leomlik a gát, jó a rombolhatóság - cserébe nem tudják elég gyorsan kiszámítani ezeket a dolgokat.

remélhetőleg a következő BF-ben jobban optimalizálnak majd.

az egész levoluion-baromság például teljességgel felesleges. az SA pályákat a Metró, illetve az idióta homokvihar miatt például nem is játszom...
  • adam46
    Ezzel arra akartam célozni, hogy ha annyira egyszerű lenne javítani a hibát, akkor már régen hiba mentes lenne.