15720
Battlefield.hu
BF4 összefoglaló Cris99-től (alias SkyS1gn) PH-ról
BF4 Emblémák! (Bemásolhatóak a sajátokhoz!)
BF4 TESZT / CTE regisztrációs oldal. (csak Premium BF4 verzióval)
A topikban jelenleg működő moderáció!
-
#13979 a hivatalos kommunikáció szerint is a BF2-höz szerették volna közelíteni ezt a módot. én azzal a játékkal nem játszottam, így nem tudok véleményt formálni a témában.
ami örömteli benne, hogy komoly könnyítéseket vettek ki, és elléptek a taktikusabb játék irányába a fogalmatlan, következmények nélkül, unalmas darálástól.
külön jó, hogy nem ez a normál, alapbeállítás. a játék nagyon népszerű, de sokaknak tényleg csak egy kis kikapcsolódás, semmi extra shooter. nem vesznek tudomást az objective-ről, a feladatukról, stb. emlékeztek, a BF3-ban simán volt olyan, hogy egy squadban a tieden kívül a másik három ember specializációja ugyanaz volt, mert leszarták a játékosok, nem figyeltek. a Hardline-ba már be is rakták azt a funkciót, hogy nem kell ledobja az ammót a support, hanem odamész és elveszed tőle te magad - mindez azért, mert a játékosok vakok és ostobák, nem értik a játékot.
aki viszont Classicra megy, nyilván tudja, hogy mit miért csinál. a saját dolgát nehezíti meg, több segítséget vár a társaitól, de egyúttal maga is többet tud rajtuk segíteni. a taktikus játék visszatért :) -
Gyuszopapa #13978 Akkor szinte BF2. -
#13977 persze, nagyon jókat írtál.
szerintem innentől főleg a classic szerverekre járok majd. a normál annyira bazárinak tűnik :) -
#13976 Óhhh... akkor elnézést a tévedésért. Sebaj, a fő megállapítások érvényesek friendly fire nélkül is.
Utoljára szerkesztette: dr Kotász, 2014.10.08. 15:59:20 -
#13975 akkor az már egy tweakelt szerver volt, Custom beállításokkal. a normál "Classic" módban ugyanis nincs friendly fire. -
#13974 4 kör classic rush után hasonlók az én tapasztalataim is. A fő különbségekhez hozzátenném még negyedikként, hogy van friendly fire, nem lehet csak úgy a sűrűjébe küldeni a rakétát, C4-et....
* assaultra óriási szükség van, mert nincs health regen
* engire óriási szükség van, mert nincs vehicle regen
* supportra pláne szükség van, mert elvész az el nem használt ammo tárazáskor
* aggressive reconra megaszükség van, mert csak a squad leaderre lehet születni spawn beacon (egyeseknél: leszületőszalonna) hiányában
Egyszóval a classic mode kikényszeríti az értelmes játékot. Szerintem ez kéne legyen a normal mode, a mostani normalt meg easy-re kéne átnevezni... -
#13973 huhh, kipróbáltam a Classic módot, egy 3200 ticketes Zavod volt a tesztalany (ez épp a kedvenc pályám a vanilából).
szerintem nagyon jó lett. három fő különbség van a normálhoz képest: nincs 3d spotting (háromszög az ellenfél feje fölött), nincs health regen (a járműveknél sem), illetve tárcserénél a tárban maradt lövedékek elvesznek.
normálon Zavodon mindenki össze-visssza lövöldözik és 95%-ban engineerek játszanak (a maradék 5% meg sniper). na, hát ez itt nagyon máshogy volt: sok assault és support is volt, meg persze engineerek (de akna helyett repair toollal), reconok alig (nehéz kiszúrni valakit a háromszög nélkül 2-300 méterről).
sokkal jobb volt a játékmenet. magamon azt vettem észre, hogy sokkal óvatosabban és megfontoltan kellett haladnom, illetve lőnöm. a Bulldoggal mentem szinte végig, összejött valami 80 kill, 3-4. lehettem a végén a ponttáblázaton. a kis háromszögek helyett folyamatosan a minimapet kell nézni, illetve figyelni az apró jelekre (torkolattűz, lépések zaja, stb.). sokkal jobban figyeltem a lőszeremre, 13-14-es tárakat egyáltalán nem dobtam el, próbáltam a "make all bullets count" jelige alapján játszani.
a játékosok pedig értik a módot, figyelnek a hívásorka (medpack, ammo pack, stb.). én nagyon jól szórakoztam, nagyon rég élveztem ennyire egy meccset, mint most. sokkal több tettemnek lett következménye, mint normál módon: egy meggondolatlan reload később visszaüthetett; ha óvatlanul bújtam elő a fedezék mögül, engineerként (ACW-R) könnyen 20-30%-ra bukhattam az életemet, és onnantól vagy találok egy medicet, vagy a következő, a lábamat súroló találattól végem, stb.
a hangokra, a környezetre sokkal inkább figyeltem, mint korábban. nagyon jó volt, nagyon élveztem :) talán még jobb lenne egy kicsit szellősebb szerveren, 32-40 játékossal, de így is nagyon király volt. próbáljátok ki ti is, ha egy picit megcsömörlöttetek már a normál módban :) -
Drazse23 #13972 A BF3 multija mindent egybevéve nekem jobban tetszett, mint a BF4-é, azonban vitán felüli, hogy a BF4 szebben néz ki.
Max beállításoknál hasonlítsd össze a két játékot és látod a különbségeket. Ahogy mondani szokás, az Ördög a részletekben rejlik.
Ne ugyanazokat a térképeket hasonlítsd össze, mivel Omanon a homokviharban semmit nem látni, Firestorm azzal a szürkés alapszínével pedig kifejezetten ocsmányra sikerült.
Amúgy a 4. részben volt egy érdekes bug - amit mára már kijavítottak - valamiért nem tette lehetővé, hogy a játék bizonyos részleteit ultra beállításoknak megfelelően lássa az ember, hiába volt minden kimaxolva. Csodálkoztam, amikor a játékot megláttam a tényleges ultrán. Itt olyan részletek is láthatóvá válltak, amelyeket korábban nem vettem észre. Pl. szálingózó hó Altai Range-en, vagy víztől csillogó felületek több különböző térképen.
-
#13971 BF3 szebb volt...csá -
#13970 Najó, de az én logóm nem egy Battlefield jelenet!!! -
#13969 Mondja ezt az, akinek rózsaszínű a logoja. -
#13968 Ízléstelen okádék színek. A megállított pillanatok nem rosszak, de így borzalmasan gagyi. -
Drazse23 #13967 Érdemes megnézni! Itt tényleg látszik, hogy milyen szép (tudna lenni) a játék.
Utoljára szerkesztette: Drazse23, 2014.10.06. 21:19:44 -
Borg #13966 Bármilyen fagyásod van, az az első, hogy a tuningot vissza alapra... -
Igazember #13965 Újra raktam a játékot, jobb lett egy kicsit. Újra rakom a windowsost, hátha megoldja. Memória nem volt piszkálva. A processzor egy kicsit lett húzva eddig is, és nem volt probléma. Ha a proci miatt lenne, akkor már az elején jelentkezett volna a probléma. Nem? Vagy azt tegyem vissza? -
Drazse23 #13964 Nálam pl. folyamatosan laggol az összes szerver. Hiába alacsony a pingem, elképesztően akad, néha még ki is vág, "kapcsolat megszakadt" üzenettel. -
#13963 Instant halál volt tegnap, de azóta resetelték a szervereket. -
sasafr #13962 Belegyalogoltam, szép színes mintha egy térkép lenne. Nem vettem észre mindent? -
#13961 Hainan Resort - CQ Large - D zászló hajó roncs belül kis pocsolyába sétáljatok bele. -
Drazse23 #13960 Tényleg lesz Third Assault vagy ez csak valami fantazmagória? -
#13959 ez érdekes, nekem már nagyon régen nem omlik össze a játék. régebben, amikor igen, akkor memória gondjaim voltak, lehet, érdemes lenne rájuk nézned! a megfelelő slotban vannak-e, stb. -
Borg #13958 3 éves a win7-em, és akkor is frissítettem utoljára :D Szóval ez se feltétlenül igaz...
Aztán lehet hogy AMD fronton más a szitu...
Utoljára szerkesztette: Borg, 2014.10.02. 19:45:40 -
#13957 Nekem már hónapok óta nem fagy.... Valszeg nem a BF4 az oka. Friss Win installal próbálkoznék. -
vg #13956 Lehet érdemes lenne kicsit vissza venni a memória sebességét, vagy a processzornak, aztán úgy megnézni, megkeresni a hiba forrását. Biztos valami nem megfelelő a gépedben ha így kifagy. Amúgy nem tom, nem értek hozzá. -
#13955 Te szerencsés vagy. Van aki nem az. Nekem is fagyott egy rövid ideig, de egy kompresszoros procihűtő tisztítás megoldotta. -
Borg #13954 Kb egyetlen fagyásom, vagy egyéb grafikai problémám nem volt a megjelenés óta. -
Igazember #13953 Nekem a meccsek 95%-a lefagy, piros képernyőt kapok, de ez megy már 3 hónapja, nem tudok egész egyszerűen játszani, rendkívül idegesítő. Hiába a frissítés és a legújabb driver! (Pedig ezelőtt nem volt ilyen problémám, jó ha 30 meccs közül 1x csinálta ezt!) Másoknak is ezt csinálja? Lehet ez ellen tenni valamit? Rakjam újra a játékot? Az segíthet rajta? -
#13952 BF3 ba nem lehetett csak. Én eddig is tudtam BF4be. -
#13951 Faszább lett a játék. Majd később tolom még. -
#13950 OMG
Tudok optionst állítani mikor meghaltam? WHAT SORCERY IS THIS? -
#13949 Ikon-testreszabás a patch után:
-
sasafr #13948 Felemás érzések a patch után. Most a csatlakozási problémákat hagynám, mert azt valószínűleg holnap javítják. 8 kört mentem lockeren. Valami undorító színek jöttek elő a hand flare és tűz effektnél. Az infra gagyira bepirosodik és a régi bug, hogy gyakorlatilag nem működik időnként játékba kapcsolódáskor megmaradt. A találat regisztrációt átlátszóan a hitmarker növelésével optimalizálták. Lássad paraszt, hogy villog adja a találatot és kuss! Ha nem lőtted le béna vagy! Az más kérdés, hogy érzésre is több lövés kell a halálhoz, de néha az sem elég. Volt már az elején, még tavaly olyan instantkilles érzés amit aztán javítottak, na az most visszajött. CTE-n már éreztem és éltem a gyanúval, hogy itt is bejön. Szóval az, hogy leugrik a szikláról lövöm, lövöm és ő a földről egy becsapódással lelő és ebből sok volt ma és 1%-on áll a healt-je déjá vu érzést kelt bennem. Újra élesztésnél beragadtam nem tudtam semmit csinálni csak kilépni - ez is volt már. A millió beállítási opció még feladja a leckét egy-két tagtársnak, hogy mit hova és miért, szerintem tök felesleges. Ami pozitív, mintha simábban futna a játék, de ezt lehet, hogy csak beleképzelem.
Utoljára szerkesztette: sasafr, 2014.09.30. 18:18:17 -
#13947 köszi.Amúgy azt hittem nagyobb lesz a mérete,a pár giga még megfelel.vicc hogy két utcával arrébb már normális net van,de ide csak valami helyi körzeti fosnetet lehet bekötettni... -
#13946 Le lehet lőni Quaddal a testrange-on a "bábúkat" Ingame nem tudom hogy működik e, kb 1-2 méterre jó. Érdekes kis "bág" -
#13945 Nem tudod.
Legközelebb csináld úgy, ahogy én. WOL magic packettel felkeltettem a gépet, remote desktoppal beléptem, frissítés elindít, kész. -
#13944 Na ilyen egy patch! Viszont le tudom tölteni valahol úgy hogy ne otthonn kelljen.(melóban vagyok de mire hazaérek már nem akarok patchelni mert otthon szar a net) -
#13943 Ezek szerint neked mar biztosan regen lejott. -
Borg #13942 Persze, mert aki le szokott lőni téged, az még frissít. -
#13941 mintha jobb lenne :) -
Borg #13940 Szép lista... Reméljük az új bugok listája rövidebb.