Battlefield 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DrTre
Egyáltalán nem magasztalom, egyszer sem írtam magasztaló szavakat, mert nem gondolom, hogy tökéletes, sok hibája van, amit én is látok.
A különbség annyi, amit írtam is, hogy én ezeket elfogadom, bár idegesítenek néha, de fõleg nem jövök ide és mondom el minden egyes nap, hogy mekkora szar, pláne nem szarozom le elõre a BF4-et, még ha nem is ezzel a szóval illették páran.

"Amúgy a rombolhatóság az scriptelt az egész és nem fizikai."
"A scriptelt fizikáról meg annyit, hogy sajna a jármûvek fizikai viselkedése is nagyrész script, egy minimális fizikia valós szimuláció nicns amikor történik valami kölcsönhatás a jármûvek és tárgyak között."

Ezt írtátok, sztem nem értettem félre, elég egyértelmû. Igaz, te nem a fizikáról beszéltél, de nem is neked írtam.
A rombolhatóság így néz ki a BF3-ban: “We have the ‘micro-destruction’ as we call it, which is basically objects that are around the player like cover and so on, you can blow holes through walls and stuff to open up new paths and move through environments,”
“We also have the really big scale destruction like facades and stuff that can crumble and fall over, as well as set-piece destruction – which is more or less scripted, big destruction events.”

Ezt mondtam én is. Egy része scriptelt, mint a házak összeomlása, illetve, hogy bizonyos részei robbanhatnak ki, minden más valós idejû. Az, hogy eltûnnek, azért van, mert akadályt és teljesítménycsökkenést jelentenének, nem is kicsit.
Nem tudom észrevettétek-e már, hogy a karakterrel elmozdítható tárgyakat mindenki más helyen látja. Pl. egy hordót, amit lehet lökdösni, én úgy látok, hogy elõttem van, meglököm és arrébb gurul. Közben más azt látja, hogy ott van elõttem, vagy hogy máshova gurult. Ez azért van, mert kliens oldalon van számítva annak a tárgynak a helyzete. Nem sok ilyen tárgy van egy pályán, nem is jelentenek fedezéket, csak design elemként vannak ott. Ezeknek többé,kevésbé valós fizikát adtak és ha vki lökdösi és azt mindenkinek kiszámolná, egy 64 szerveren igen gyorsan meghalna a játék.

A hitboxot nem tudom miért hoztad fel, nem szóltam egy szót se róla. Nyilván azért nem adták ki a mod tools-t, mert nem akarták, hogy több és akár jobb pályákat kapjunk, ezt én is így gondolom.

Próbáltad már kikapcsolni, bekapcsolni?

A helyzet az hogy a végzettségemet tekintve van fogalmam hogy mi az a fizikai szimuláció. Jelenleg ebben a játékban sem az van, hanem egyszerûen egy modellt megalkottak, amibe szimulációs eredményeket rögzítettek, az eredményt pedig bescriptelték arra hogyan viselkedjen egy tank az emelkedõn pl. Az eredménye ennek az hogy vannak helyzetek mikor tök élethû, mert a betáplált modell pont az ami az adott pillanatban történik, de nagyon sok pillanatban meg nagyon nem élethû, és ekkor van az mikor megáll a tank a patkába vagy épp 180 fokban megpördûl egy hepehupás emelkedõn. Szóval ebben a játékban csak elõre betáplált fizikai modellek vannak, amik lefutnak a mozgások során, csak hogy azok minden szituációt nem tartalmaznak, és számomra ez nem fejlett fizika, ennél egy HL2 fizika is több volt annó.

A rombolás meg teljes mértékben script, és az ilyen zászló lobogás is amit a trailerben látható. Ez mind ugyan az, nem lehet befolyásolni a szimulált darabok vagy zászlók mozgását/szétesését, mivel csak egy script ami épp fut a játék során, mindig ugyan úgy, pont ugyan azokkal a mozdulatokkal. Ezt semmi képpen nem lehet nevezeni szimulációnak.

A netkódról annyit hogy a játék motorja felelõs érte, vagyis a frostbite bizinyos részei, ami lehetõvé teszi azt hogy ezek a rombolhatós pályák multplayeren játszhatók legyenek. így amíg ezt a részt újra nem írják PC-rr, addig örökké benne lesz az hogy lepattan a TV rakéta a célpontról vagy épp átmegy rajta és az ellenkezõ oldalon talál be, és lesz bõven még olyan hogy egymást lelövik a játékosok 1v1-ben.

Ha sokan nem látják azt hogy a frostbite konzolra volt fejlesztve, és ezáltal az összes BF3, BC2, és BF4 is az, azokat csak sajnálom, az EA/DICE-nak bedig nagy gratula az agymosásért érte. Minden játékbeli funkció tükrözi azt hogy a konzolon lévõ játékra ment a koncetrálás, a jármûiránytastól kezdve mindenig.

Azt a marhaságot meg hogy a fizikai szimulációk miatt nagy a CPU igénye haggyuk már, mivel nincs benne semmi szimuláció, így nem azért. Egyszerûen azért mert így lett megírva, hogy konzolokon ki legyen kompenzálva az hogy ott nagyon gyenge GPU-ált rendelkezésre. Egy régebbi generációs i7-et sem hajtott ki 50%-osan se a BF3 annyira le volt butítva PC-re már a konzolok miatt, ha lenne itt fizikai szimuláció bõven ki lenne hajtva az, és ha persze PC-re lett volna fejlesztve, dehát nem így volt, csak parasztvakításban volt az PC re fejlesztve, nektek speciálba.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Az hogy te minden fórumon magasztalod ezt az nem jelent semmit,úgy gondolom kár is veled vitatkoznom és nem is fogom.
Attól még megvan a véleményem és tapasztalatom.Valamit féreértettél,
senki nem beszélt scriptelt fizikáról,ellenben a rombolás az scriptelt.
Ha ezt nem veszed észre az elég baj.
Meg lehet nézni a BC2-nél is mikor belépsz a szerverre akkor felülröl látod a pályát,ha szanaszét van rombolva mert már a kõr vége fele lépsz be akkor a szemed elõtt teszi a szerver a földel egyenlõvé mindent mielõtt belépnél.Ha valós idõben fizikai rombolás lenne igencsak megfogná a gépet egy ekkora rombolódás.
De gyakorlatilag nulla fps esés van.
Másrészt ha tényleg fizikai lenne akkor nem az történne hogy ha a GL-el meglövöm a falat és egy marék követ kidob magából a többi meg eltûnik.
A hitbox-ról meg annyit hogy a BF2-nél sem volt az igazi,de érdekes módon a módoknál teljesen jól mûködött,valamit tudhatnak ezek a modderek pedig leblamálták õket hogy azért nem adják ki a mod tools-t mert túl bonyolúlt.Azt a fenét,arról van inkább szó hogy a kiadó megtiltotta nehogymár ingyen pályákat kapjunk.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

DrTre
Na most attól, hogy ti hisztek dolgokat, az nem teszi õket tényekké.

A Frostbite CPU igénye a fizikából fakad, nem azért, mert a konzoloknál inkább arra támaszkodnak a fejlesztõk. Ez pedig szinte minden fizikai motornál így van, illetve máig, minden motor arra támaszkodik, hiába lehetne a GPU-ra is, nem használják a játékok. A grafikai motornak pedig semmi köze a netkódhoz. Olyan sincs a játékban, hogy scriptelt fizika, azon kívül, hogy az épületek bizonyos részei rombolódhatnak, ezen kívül minden valós idõben történik, a jármûvek fizikája is. Ha azt akarjátok, hogy minden esemény valós idejû fizikai számításokon keresztül történjen, akkor olyat kértek, amit ma még nem tud a játékipar. Nincs az gép, ami tudná ezt egy ilyen játékban, nem véletlenül nincs semmilyen másik játékban sem, hiába hozzátok fel a Red Faction-t. Annak a single player részében nem volt minden rombolható, illetve alig voltak épületek is. A multiplayerben konténernyi pályák voltak néhány játékossal, nulla grafikával. A Havok más fajta fizikát alkalmaz, nem tudom elmondani a technikai hátterét, mert nem vagyok benne jártas, de nálam sokkal jobban hozzáértõ emberek bemutatták. A Havok-ot azért szeretik nagyon, mert viszonylag kevés erõforrásból képes fizikát szimulálni, ugyanis a Havok háttere nem a valódi fizikára épül, hanem teljes mértékben a játékokon belül érzékeltet olyan fizikát, amit valósnak érzünk. Nem tudom, hogy ez így érthetõ-e, de ez a lényege. Ami a BF3-ban van, az azért olyan, mert különben senki nem lenne képes futtatni a játékot és mert egy ekkora multiplayerben kell egyfajta egyensúly a játszhatóság és a valóság között.

Nem hazudtak arról, hogy PC-re fejlesztették. Attól, hogy a PS3 2 hét exkluzivitást élvez, az a Sony-nak köszönhetõ, sokszor eljátsszák, marketing. Pontosan lehet is látni az eredményét annak, hogy PC-re fejlesztették, mivel a konzolos verziók FPS drop-tól és grafikai hibáktól nyüzsögtek, nagyobb textúrákat kapott a játék késõbb, miután jobban sikerült optimalizálni. Tömörebb pályák? Játszottál konzolon? 24-en semmilyen pályán nem lehet normálisan játszani, mert mindegyik túl nagy hozzá.

Azt nem értem, hogy ha ennyire nem jó a játék, akkor minek játszotok? Értem, hogy nem tetszenek dolgok és hogy kifogásoljátok és lehet is véleményetek, meg is oszthatjátok természetesen, de egyrészt amiket mondtok, azok feltételezések, másrészt pedig ha így látjátok, akkor nem kell vele játszani. Persze tudom, nem kell mindent elfogadni és szeretni, én sem teszem és nem azt mondom, hogy ha játszol vele, akkor szeresd, de amiket itt olvasni szoktam, az már néha a józan ész határa. Ha nem értetek hozzá, nem baj, de akkor ne kezeljétek tényként. Nem kell elhinni, hogy PC-re fejlesztették, de akkor ne is beszéljetek marhaságokat.

THX, végre aki földön jár és átlátja a dolgokat.

Amíg újra nem írják a frostbite motor netkód és szerver részét PC-re hogy ne kliensoldali hitreg legyen, addig az összes leendõ BF egy rakás hulladék lesz játszhatóságban, hiába lesz csillivilli.

A scriptelt fizikáról meg annyit, hogy sajna a jármûvek fizikai viselkedése is nagyrész script, egy minimális fizikia valós szimuláció nicns amikor történik valami kölcsönhatás a jármûvek és tárgyak között. Így nem tudom szakmailag miért tartják annyira nagyra a frostbite motort e téren. Fényekben grafikában remek, de másban egy rakás hulladék amit tud nyújtani.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

A BC2-õn még jobban kiüt a konzol alap.
Amúgy a Frostbyte engine alapjait nem pc-re írták azért olyan amilyen.
Amúgy a rombolhatóság az scriptelt az egész és nem fizikai.
Az igazi fizikai rombolást a Red fraction guerrilla nevû játékban láthatunk.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Fpocok
BF3 valóban nem jól optimalizált. Ahogy mondod.

Parasite Eve 2, best game EVER!

A random FPS leeséselrõl meg nem is beszélek, biztos remekül lett így optimalizálva.

"A BF3 pedig jól optimalizált, jól skálázott, PC-re fejlesztették elsõsorban" A csipkerózsika álomból majd te is felébredz talán egyszer. <#nevetes1>

Remekül optimlizált mondhatom, miután kb csak CPU igényes a játék, ami annak köszönhetõ mert konzolra fejleszették, és ott már csak a CPU az ami ad vaalmi színvonalat anna ka hardvernek.

Az igaz hogy megjelenés elött azt hazudták PC-re készûl, de utána ha jól tudom kiderült hogy mégse, sõt a BF3 PS3 exclusive játék is volt. Ezek után persze, ez biztos hogy PC-re készült, még a hülye is látja hogy nem. <#taps> A 4 fõs squadok tuti csak a 64-es pályák miatt maradtak benne lol, és tömörebbnél tömörebb mapok is, amik azért ilyenek mert konzolon így használható csak fel a 24 slotos játékra.

DrTre
Amit mondasz, teljesen megállja a helyét, akkor, ha a BF3-at nem PC-re fejlesztették volna elsõsorban, de mégis így volt.

A másik, hogy a BF4 õsszel jön ki és eddig csak a jelenlegi generációra van bejelentve hivatalosan, tehát azt sem mondhatjuk még, hogy azért az AMD által támogatott, mert az új generációban AMD gpu lesz. Lehet, hogy ezért, de lehet, hogy azért, mert az AMD mostanában nagyon sok játékra teszi rá a kezét és a BF4 elég nagy név a marketinghez. Lehet ez is, az is, egyiket se tudjuk, viszont egyik se valószínûbb a másiknál.

A BF3 pedig jól optimalizált, jól skálázott, PC-re fejlesztették elsõsorban, mert könnyebb visszafelé butítani, mint fejleszteni. Ezt a BF4 bejelentésénél is elmondták, nem emlékszek már, hol olvastam, de ezt nyilatkozták.

Smithwarden
Az akciokrol osidok ota tudok, tobb kupont en is vettem es beszereztem ismerosoknek.
De itt kulon BF/BF3 kuponokrol beszeltem, amit nem lattam meg ilyen akciokban.
Viszont ha nem lekezelo stilusban akartad irni amit irtal, akkor oke, no problem.

"Az internet lemaradt technologiailag..." :D

grebber
Az AMD-nek ez az akciója elég nagy horderejû azt hittem nincs olyan ember aki ne tudna róla. Tévedtem!

Ez nem arcozás ,mert az nem szokásom (mire is lenne arcom hogy egy nyomorék függö vagyok?). Részemrõl amolyan szarkazmus volt! De nem talált célba!
Elnézést!

Next PC upgrade: 2022

Smithwarden
A info megosztassal semmi gond.
A lekezelo es nagy arcu stilussal mar akad.
"Elzárva élsz a külvilágtól?"

grebber
faszfej-ezel engem aki csak egy olyan infot osztott meg ami az internet világában kiszúrja az ember szemét?

Az említett játékok topikja is szinte ezekkel volt tele hogy kitõl lehet venni ilyen olcsón meg ezeket a játékokat.

Semmi rosszindulat nem volt abban amit írtam, erre ezt kapom.Hát így segítsen az ember!

szomferi

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

Smithwarden
Igen biztos elzarva elek a kulvilagtol egy bunkerben faszfej.
Koszonjuk neked nagy atombolcs felisten topikgyarto jatekguru Grebber, hogy elhoztad nekunk a megvalto infokat ide is, az SG alja nepehez is!
A lenyeg az, hogy nagyon orulunk, hogy megtalaltad a nagy arcoddal a BF4 topikot is.
Jujj de jo nekunk mostmar. <#eljen>

GeForce forever 😛 Én csak ennyit fûznék hozzá a témához 😄

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

A hazugság az undorító megint, most is mint mindig a duma az hogy PC-re lesz fejlesztve, csak hogy kiderül majd hogy bocs mégse arra volt, meg amúgy is a konzolon elõrébb járunk majd a Beta fejlesztésében is mint PC-én. <#mf1>

Azzal hogy kint az AMD logó, már most lehet tudni hogy konzolra folyik a fejlesztés, mivel a nextGenben az AMD adja majd a grafikus IGP-t. Jéé tök meglepõ ez a hírtelen átváltás az AMD/Ati-ra nem?

Az meg hogy ilyen fos a hitreg, és nincs szerver odalira megírva, valamint a jó pár COD-bõl vett csõpálya is ennek tudtahtó volt eddig, biztos újra nagy siker lesz megint az "õsbéefesköcsögöknek" ez az új BF4 is.

Jaka923
Nem szégyenled magad Shaddam?

shaddam
Akkor most az AMD maga lett a sátán? Ezentúl csak a kórájhét a pécé?

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

Kezdjetek el gondolkozni miért pont AMD, csak szólok az új konzolokon kersztûl kell megközelíteni a helyzetet. <#hehe> Ennyit arról hogy itt PC orientált BF lesz valaha, hát soha nem lesz, és ez se az lesz.

Fpocok
De az nvidia driver telepítõje sokkal szebben néz ki... szóval maradok nvdiia 😄

Jaka923
Kegyetlenül feltört az AMD. Manapság már nemcsak hogy olcsóbb is mint az Nvidia, de a legtöbb játékot is arra fejlesztik elsõdlegesen.

grebber
Elzárva élsz a külvilágtól?

Far Cry 3,Crysis 3 az új Hitman, Tomb Raider,Bioshock Infinite is ilyen játékok és 3-3500ft ért lehetett vagy még lehet is õket venni!

Itt egy link a BF4-rõl

Fpocok
ÚÚÚÚÚ... az fasza lesz 😄

Smithwarden
Hat az jo lesz ha ez igaz (link van errol?), de gondolom majd adjak a 100ezres kartyak melle. 😊
Vagy erosen megdobja majd az adott VGA arat 😊
Bar lehet igy is eladja valaki olcsobban mint a bolti ara.
De nem hiszem, hogy majd valaki 3ezerert fogja elpasszolni. 😄D

grebber
Watch Dogs mellett a BF4 is benne van az AMD Never Settle-ben!

szabii98
de elvileg lesz

I met God. She's black

Smithwarden
BF3at nem osztottak (sajnos) VGA kuponokkal es a BF4et sem fogjak sztem.

grebber
Ezt is ontják majd az AMD VGA-k mellé és lehet majd venni kódokat 3-4 ezer ft-ért!

Fpocok
Ömmm... mire gondolsz?

grebber
Az AMD kuponok fényében lesz olyan hülye aki megveszi ennyiért?

Fpocok
Le van árazva a BF4 20%-al. Márcsak 36font 😄 A hülyének is megéri 😄

Duplikált üzenet bekaphatja.

Ryder159
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Jó lesz ez 😄 Viszont ez erõmû úgy gondolom, elengedhetetlen kelléke lesz ennek a pazar játéknak. 😛

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Ryder159

"Teamplay, a core element of all Battlefield gameplay, is stronger than ever in Battlefield 4."

na ezt kíváncsian várom....

Fpocok
Jobban hangzik, mint a 2.1, nem? 😄

Ryder159

Battlefield 4 will set a new standard for gaming realism with the power of Frostbite 3.

See this screenshot and more in full HD: http://bit.ly/10lVU3o

Frostbite 3? <#fejvakaras> akkor még is csak kell egy erõmû?

[UNQL]Echo
Szoktak ilyenek lenni okosba PH-n.

BF1942,BF2: PT-6|505th Echo BF2142,BC2: PT-6|Voxel BF3: Voxelspace Battlefield: Specializing in online warfare since 1942. If your friendship can survive this, you\'re not fighting dirty enough.

Bence94
és azt, hogy lehet beszerezni ? Nem csak kártyával együtt ?

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

grebber
Jó világ van!! AMD Never Settle keretein belül is érkezik majd occsóért!<#worship>

Aztán jöhet a "hidden chemical weapons" is.
Ryder159
<#banplz>
A következõ a Tactical Nuke expansion pack lesz

zzeN
Van lejjebb?

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

DrTre
Igazad van, bocs, nem akartam rád erõltetni, hogy neked már pedig akkor sem tetszett. 😊

A BC2-ben viszont rengetegen kifogásolták és egy ilyen nagyméretû multi játék esetében egy ilyen rombolhatóság nem eredményez kiegyensúlyozott játékmenetet. Ezt akartam mondani.

Jellemzõ,hogy bedobok egy gránátot egy zárt terembe,az ellen meghal,de az ablakot nekem kell kikéselni...tehát mégsem biztos,hogy sikerült az az arany közép út...

[IRAM] leader

Smithwarden
Nem ertem miert akarod bemagyarazni, hogy nekem es a barataimnak mi is tetszik vagy tetszett egy jatekban es mi nem...
Hogy neked nem jott be, az csak 1 dolog... Attol meg sok mindenkinek total mas lehet a velemenye.
RF-ben es BC2-ben is tetszett a rombolas es nem csak "5 percig volt szorakoztato". :p

DrTre
De ha pontosan tudod, hogy milyen volt, akkor miért szeretnél ilyen játékmenetet látni egy BF-ben? Egyszerûen értelmetlen. Persze, szórakoztató, 5 percig, de ez a Battlefield, nem egy muszájból hegesztett kis játék. Több millió embernek kell megfelelni, akik mind-mind mást akarnak, ezért az arany középutat kell megtalálni, amit a BF3-nak sikerült, kivéve a légi harcot. Egy ilyen rombolhatóság teljesen elrontaná, ahogy a BC2-ben is.

nem kell kikapcsolni a szerveren a teamkillt és nem fog senki eszetlenül mindent szétlõni..

Smithwarden
Hallottam-e valaha a multijarol? 😄 LAN partykon rengeteget toltuk. <#eljen>
Hatalmas fun volt ezzel a fizikaval a multi. 😊

Teljes rombolhatosagnal azt lenne erdemes megoldani, hogy a kor vegeig ne lehessen azert teljesen simara lenullazni a mapot.
Maradjon mindig egy minimalis fedezek.