15720
  • alyr2
    Nem az a baj hogy balfaszok, az a baj, hogy meg sem probalnak ugy jatszani ami a lenyege lenne a conquestnek..en leszarom a statot, kurvara nemerdekel hogy 40 killem van meg 70 halalom adott mapon...nem vagyok pro jatekos..de ha mar bejon valaki egy olyan mapra ahol pontot kell foglalni es tartani , akkor ne az legyen hogy befekszik egy bokorba a pontol 10 meterre es ki sem jon onnan csak korbekempelik a pontokat de se vedeni se tamadni nem akarnak..igy magat a jatekot olik meg azok szamara akik epp szorakozni akarnak esetleg eredmenyesen... de ha meg azt elvezik hogy elkurjak mas szorakozasat akkor az az alap hogy en is elkurom az oveket.
  • SzinesGeza
    De még mindig nem úgy játszol ahogyan kellene. :)
    "3-4 lövésből kilövök 1-et"?
    Ne egyedül hanem squad-ban dolgozz.
  • tutituti
    A transport helis tényleg elég nagy segítség.én is szoktam az lenni.igaz hogy a tabella végén leszek nem a top 3-ban de hidd el amikor 2 squad folyamatosan belespawnol a helibe és mondják hova menj és a zászlónál kiugrálsz majd leszállsz és viszed tovább nagyon sokan köszönik meg neked.pontot nem,de elismerést tuti kapsz.Sajna ez nem PR ahol nagy tiszteletnek örvendenek a profi csapatszállító pilóták.
  • jan5650
    Tudom hogy miről beszélsz, régen én is nagyon sok játékban találkoztam már ilyen hozzáállással, és rájöttem, hogy tök fölöslegesen idegesítem magam ilyeneken. 32 éves fejjel már hidegen is hagy. Ezen úgysem tudsz változtatni. Régen én is minden játékot versenyként fogtam fel, nekem kellett a legjobbnak, legeredményesebbnek lennem, mert ez kellett a lelki békémhez. Viszont soha nem hibáztattam a csapattársakat! Nyilván sok múlik rajtuk, de azért, mert valaki nem úgy játszik ahogy én, vagy nem olyan eredményesen mint én, attól még nincs jogom TK-zásra, meg anyázásra. Olyankor mikor nem azt csinálják amit kéne ne arra gondolj hogy lusták illetve szarnak az egészre, hanem arra hogy lehet hogy közel sem olyan jó játékosok mint Te, vagy az ellenfél játékosai. Ez alapján pedig nem lehet őket elítélni. Mi van akkor, ha nem olyan jók a reflexeik így többször halnak mint ölnek? Ha új nekik a pálya? Ha kezdők? Ha gyenge géppel játszanak, így szaggat mint az állat? Ha csak szimplán élvezik a játékot, és nem görcsösen versenyként fogják fel? Ha neki a kempelés tetszik? Ez csupa olyan dolog, ami miatt egy szó sem érheti őket. Haverom (aki 5-6 éve autóbalesetezett) szintén nagy játékos. Tolókocsiból játszik, nagyon a filmnézésen és játékon kívül más hobbija nincs is, nem is nagyon lehetne. Kicsit lassú a keze, nem olyan koordinált, ezért a COD-ban főleg csak kempel. Szinte minden játékban leoltják többször is, hogy szemét senkiházi szar alak, mert csak kempelni tud. Ő ezt már megtanulta kezelni, nem is törődik vele. Máshogy nem tudj játszani, de nem hiszem, hogy ezt az élvezetet el kellene venni tőle.

Egy kis off, de életem legidegesítőbb játék a DOTA volt. Az tipikusan az a játék, ahol elég ha egyvalaki béna a csapatban, akkor az egész partit tönkreteszi. A gondom pedig az volt vele, hogy kezdőként hiába mentem be egy koknoob játékba (kifejezetten kezdő játék), gyakorlatilag minden gameben leoltottak mocskos módon, hogy úr isten milyen béna vagyok, azonnal lépjek ki, mert láma vagyok... Kérdem én, hogy hova menjen egy kezdő, ha nem egy kifejezetten kezdő játékba? Milyen jogon ítéltek el engem, hogy oda megyek ahova tartozom. Akkor még naív voltam, és nem tudtam, hogy az ilyen kezdő/atom kezdő játékokba csak a profik/haladó játékosok mennek, akik egy kis hentre vágynak, de ki vannak akadva, ha véletlenül a csapatában is van egy olyan, aki tényleg kezdő. És persze még nekik áll feljebb, mikor szóvá teszed, hogy "áááácsi! ez egy kezdő játék!"
  • alyr2
    amikor 300 -1500 az állás mert 2 ember kivetelével pl mindenki csak nezi a semmit..szerintem mar mindeggy hogy mennyi tk-t csinalsz..32 fobol 30 nem csinal semmit..minek jonnek be conquest szerverre ha keptelenek azt jatszani amit ott kell? en gond nelkul pofanlovom oket ugy sincs semmi hasznuk..irl rajuk ferne valszeg par pofanrugas ezekre..
  • jan5650
    Szerintem a saját csapattársadat megölni nagyobb vétség mint hesszelni a semmit ;)
    Utoljára szerkesztette: jan5650, 2015.12.30. 10:06:44
  • alyr2
    Na igen imádom azokat a reconokat akik campelik a semmit...20 meterre campel egy pont mellett siman elviszik, baszik visszavenni a legtobb csak hesszeli a semmit...mondjuk ha felkurnak akkor TK azonnal spawnkeszulekkel egyutt.Meg megy a kurvanyazas is..ha en vagyok reconnal legalabb foglalok es vedem is a pontokat ..ami latszik a statomon is a vegen..mert kill az 20-30 a halalok tobbnyire több..sajnos egyre tobb az eletkeptelen 10 eves ebben a jatekban, aki arra veri ki hogy elkurja mas jatekelmenyet..
  • jan5650
    Időközben megfogadtam a tanácsotokat, és próbáltam hasznosabb tagja lenni a csapatnak :D
    Először is elég sokat nyomtam csapatszállító helikopter pilótájaként. Elég jól boldogultam vele, mindig alacsonyan a cél felett repkedtem, megdöntve kicsit a helikopter, hogy a gépágyúsok könnyebben apríthassanak :D Mókásnak mókás, de hogy én sokat nem profitálok belőle az hétszentség :D Mindenesetre tetszik.
    Elkezdtem játszani Assault-al is, kis pályákon verhetetlen. (Ott amúgy sem Recon-oznék) A rush módot kifejezetten élvezem vele. Supportot csak a mortar miatt csinálom mert szerintem nagyon gyengék az LMG-k (lehet hogy ez később változik, de most nem vagyok megelégedve velük). Lehet, hogy a mortar is gyenge, de azt mindenképpen ki akarom próbálni :D Viszont amivel tele van a t*k*m, hogy 20 halálból 19-szer járművel ölnek meg. Értem én, hogy Battlefield, meg ilyen a háború, de ez már vicc. Nyilván ez fordítva is igaz, hogy ha én vagyok járműben, és nem megyek nagyon zsúfolt térbe Engineer-ek közzé, akkor gyakorlatilag hullanak az ellenfél gyalogosai, de szerintem ez így egy kicsit imba :D Tank-Tank elleni küzdelem az fair, ügyeskedni kell, de tank-gyalogos vagy vicc. Próbálam kúszni, mászni, becserkészni, de ha egy kicsit is ügyesebb az ellen a tankban, akkor kb. semmi esélyem nincs. Így hát megpróbáltam nagy ívben kerülni őket, de sokat ez sem ért. Kiszúrnak messziről, jön a dara és halott vagyok. Ha esetleg nem velem vannak elfoglalva, akkor talán egy C4-et rá tudok dobni, de amúgy felejtős. Megpróbáltam Engineer-el is (Bár ezt a kasztot nem annyira csípem, már csak azért sem, mert gyakrolatilag a játék rákényszeríti az embereket, hogy lehetőleg ezzel menjenek, mert különben szétalázzák a járművek). Sokat itt sem változott a dolog, csak most már nem kell odafutnom a tankhoz C4-el, hogy kárt tegyek benne, hanem ha szerencsém van 3-4 lövésből kilövök 1-et. Na hát ez aztán oltári. Lehet hogy gyenge még a kasztom, és lesz erősebb tankelhárítóm, de így ez csak majomkodás. Úgyhogy maradt nekem a tankok elkerülése. Akkor meg már miért ne Recon legyek? :D Továbbra is a kedvenc kasztom, nagy hentelést lehet vele csinálni, imádom :D

Szerintetek is nagyon imbák a tankok/harckocsik, vagy csak én szúrok el valamit? Esetleg később lesz ellenük valami hatásos ellenszerem?
  • RepeszElek
    Visszatérve a recon kérdésre, nem védeni akarok őket de szerintem is tud hasznos tag lenni ha akar!
    Én pl. mikor azt választom akkor vagy agresszív recon módján megyek előre és mozgok a csapattal együtt, és ugyan úgy foglalom a területeket, vagy ellenőrzést alatt tartok vele egy bázist és természetesen folyamatosan spotolok (MAV) mindenkit akit látok és ha nincs célban az ellenséges foglaló akkor bizony felemelem a seggem és berohanok pisztollyal megkeresni. Nos ennek az eredménye az kb. szarabb vagy ugyan olyan statot hozok le mintha mondjuk supporttal lettem volna, de a játék menet még is más és fő a változatosság...

Azokat viszont én sem értem akik egy semleges pontra leállnak campelni ahonnét még a bázis sem tudják megvédeni, ugyan is lelőnek pár embert. és? ha olyan ponton történik akkor nem tök mind1? 4 másodperc múlva újra futni fog. Aztán nem árt tudomásul venni azt is hogy NINCS vagy csak nagyon kevés olyan pontja van a pályáknak ahonnan soha nem vesznek észre.
    Vagy egy másik unatkozó recon szúrja ki hogy fénylik ott valami távcső, vagy egy tank vesz észre termállal a bokor alatt hegyoldalban, vagy jön egy helikopter, vagy csak éppen arra fut egy assault tök véletlenül mert szerencséje van. Ez nem az a klasszikus sniper játék ahol álcahálóba burkolózva észrevétlen lehetsz..
    Nah mind1 csak azért ugattam bele mert mint mondtam minden azon múlik hogy játszik az ember nem a karakteren,meg nagyon ráérek..:)
    Egy Enginer is tud idióta lenni, főleg mikor HC-ban elkezdi lőni a csapattárs heli a tankomat...
    DE azt aláírom hogy szerintem is a reconok közt a legtöbb a köcsög! :D :D

• Electrickman
    Better battlelog,problem solved....
  • Electrickman
    Az első az csak alapjáték,a második prémiummal spékelt,gondolom én...
  • Electrickman
    Ha csak a sebességét nézed,már magadtól is rájössz...Az ssd sokkal gyorsabb,de teljesen fölösleges,mert várni fogsz a Deploy képernyő előtt,míg meg nincs a megfelelő számú ready...
  • Predaking666
    A pálya kinézete is sokat változtat a dolog.
    Nem tudom melyik pálya (ma sikerült megoldanom a futási gondot ezért sry a neveket miatt), sivatagi tank orientált pályán, assaultnak kevesebb dolga van mint pl egy enginnernek.

Volt 1-2 olyan killem amikor szinte megsajnáltam az áldozatomat :D, megyek az abhrams tankal az E-re. Kanyarból jött ki 1 motoros, bumm, csorikámnak ideje nem volt felfogni az eseményeket :D. Utána jött még 1 motoros aki ugyan úgy járt mint az elődje.
  • tdi
    Üdv! Playstation storeban 3300 Ft-ot ír a Battlefield 4 mellett árként, a leírásban meg 8990-et. Mennyibe kerül mostan' akkor a játék? :) Előre is köszi.
  • bfbc2
    megnyomod a printscreen gombot, elmented, majd utána kivágod valamelyik képszerkesztővel.
  • patchaou
    amiben szintén van képmetsző :)
  • yossarianHUN
    Jó lenne, de csak Win7-em van :)
  • giornalista
    hát, Win10 alatt esetleg a "Képmetsző" alkalmazás segíthet, és kivágod a monitoron megjelenő képből az emblémát. Nem tudom, hogy az úgy jó-e neked.
  • yossarianHUN
    Esetleg tudja valaki, hogy lehet a saját kezűleg csinált emblem-et képfájlként elmenteni? A sima jobb klikk/kép mentése csak az alapréteget menti el, ami egy üres négyzet.
  • bfbc2
    Adott egy sata 2 -es lap meg egy sata 2-es hdd namost, a multiban a betöltési idő rövidebb lesz egy sata3 lap/sata3-as hdd-vel vagy csak ssd-vel gyorsul?

ST3400833AS sata 2 vs Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX sata 3?

• Overburner
    Semmi baj nincs szerintem a sniperekkel én imádom őket hátba szúrni amikor épp másfele figyelnek. Viccen kívül mindenki úgy játssza a játékot ahogy akarja.
  • SzinesGeza
    De az a lényeg, hogy te is legyél fontos része a csapatnak. Legalább vigyél magaddal C4-et és sunnyogj a tankok mögé vele. ;)
  • jan5650
    Szerencsére nem szomorodtam el. Hihetetlenül élvezem a játékot Sniper-ként. Ahogy kezdek belejönni egyre jobban. Jó helyezkedéssel a top 10-ben simán benne lehet lenni. Ennél nem akarok sem többet sem kevesebbet. Nekem így jó.

Hogy ki mennyire hasznos tagja a csapatnak ez azért nem ilyen egyszerű. A Sniper, aki össz-vissz 5-6-szor meghal, cserébe többször meghiúsítja a területfoglalást/esetleg ő maga foglal, vagy az assault vérpistike, aki bár rohangál mint a hülyegyerek, és egy játék alatt 50-szer meghal? Merthogy így lehet több pontot ad oda az ellenfélnek mint én. Arról nem is beszélve, hogy ez nem verseny, hanem játék, ezt ne felejtsétek el. Ha én így szeretek játszani akkor így is fogok. Szerencsére nem érzem magam olyan bénának, hogy ne lennék hasznos tagja a csapatnak.

Nem tehetek kár a tankban? Pont nem érdekel, erre ott vannak a csapattársak, hisz így lesznek fontos része a csapatnak ;) Elég szomorú, hogy 10 emberből 9 engineer...

• Electrickman
    Battlelog.Vidd az egeret a neved fölé,majd katt a settings-re.Az első kapcsolót állítsd off-ra (Use plugin free...),sokaknak segített.
  • Vadnokedli
    Én ha órákig sniperezni akarok akkor elmegyek ArmA-zni.
  • Predaking666
    Hosszas kutakodás után furább dologra bukkantam. A klines amit használ nem telepítődik fel rendesen, a chrome már le is tiltja, a mozzilánál fel megy de mintha nem érzékelné rendesen.
  • Gyuszopapa
  • SzinesGeza
    Oké, semmi gond csak én BF-ben gondolkodtam, nem úgy általában a hadászatban. ;)
  • alma2
    El kell, hogy szomoritsalak akkor ez nem a te jatekod, (pl ajanlom figyelmedbe a sniper elite-ot) mar 10 eve is a szegyentablak csucsan voltak a "sniperek" eleg vegignezni a neten terjedo videokat, ahol altalaban arra vagytok jok, hogy harman korbealljunk lepisaljunk, majd felvaltva megkeseljunk. De leginkabb helivel okozott anno oromet eltaposni a fajtadat :) Normalisabb szerveren mar sok sok eve korlataozva van a maximalis sniperek szama, nem veletlen.
    Gondolom kizarolag cq szervereken nyomod, ahol teljesen mas a jatek celja, mint hogy 5 perc alatt lelojj valakit, ezzel kulonosen hozzasegitve a csapatodat a gyozelemhez. Biztos elvezet a jarmuveket nezni tavcsovon keresztul a palya masik reszerol perceken keresztul, mikozben eszedbe sem jut, hogy olyan kaszttal menjel, amivel kart is tudnal okozni bennuk.
    Persze kivetelek mindig vannak, voltak, lesznek, de uj jatekos letedre, nem gondolom, hogy egyelore ide tartozol.
    Persze mindent ki kell probalni, mindent ki kell elvezni, de ha magadtol nem kezdesz elobb-utobb a csapatod hasznos tagja lenni, akkor olvasd majd idovel ujra az elso soraimat :)
    Amugy jo jatekot :)
  • Zozo76
    Tuzfal? Virusirto?
  • Predaking666
    Megvettem a gamet, de mintha ellenék átkozva mert szarik működni, semmi hova se hajlandó csatlakozni.
    4-5 perce csak joing game és mindig ez van.
    Találkozott már valaki ilyen gonddal?
  • tutituti
    Nem támadtam vagy bántani akartalak,a szürreálissal arra utaltam hogy egymás mellé beszéltünk folyamatosan.
    attól hogy a cq a conquest attól még a cq az a close quarters lesz a hadászatban.
    Utoljára szerkesztette: tutituti, 2015.12.24. 13:42:35
  • SötétBarom
    A második assault fegyver az egyik legjobb. (SCAR-H). AK5C szintén atom. Ne hisztizz. Tanulj vagy uninstallálj. ;D
  • Panzeradler #14907
    Arra utalt, hogy szűk kis helyekre kis harcokra(CQ=Close Quarter) ideális fegyvert használt egy olyan mapon ami pont nem az.
    *Captian Flies away*
  • SzinesGeza
    Nem tudom mi a problémád. Konkrét BF vonatkozásról beszéltem.
    Close Quarters mode nincs a játékban. A CQ rövidítés a Conquest-é.
    BF3-ban pedig:
    ez.

• tutituti
    húha.kezd ez a beszélgetés szürreális lenni.

https://en.wikipedia.org/wiki/Close_quarters_combat
  • SzinesGeza
    De az nem BF3?
  • tutituti
    Close quarters akart lenni. Arra értettem hogy G H kivételével nem egy zárt map mint a metro pl.
  • giornalista
    SR2 is nagyon jó fegyver szerintem.
  • SzinesGeza
    Dragon valley nem egy CQ map?! Hanem mi? :)