15720
  • Vadnokedli
    Ez egy bug, van amikor egész kör alatt ilyen lesz a kép :) Szóval örüljetek hogy csak néha néha csinálja.
  • szomferi
    nem? hát akkor? :D
  • Fpocok
    Dehogy is.
  • szomferi
    igen, az ellenséges commander ha ellövi az EMP-t, akkor csinálja
  • sasafr
    Bár nekem rossz a szemem a játékhoz, engem is határozottan zavar! :)))
  • heady
    A patch ota van benne ez a szar, de en is kivagnam aki ezt kitalalta.
  • item
    Ami engem k.ára zavar,mikor ilyen 3d-s szerü vibrálásba megy át a kép. Ez gondolom az EMP UAV hatása akar lenni vagy mi a rák ? Úgy vágnám tarkón,aki ezt kitalálta,mint a pinty.
  • tutituti
    héhó
    két gyors kérdés.
    hd 4670-en érdemes nekikezdeni(nem vagyok grafbuzi,játékélményre megyek)?
    Ha igen
    Hol a legolcsóbb most a cd kulcs?

előre is köszönet
  • sasafr
    Gyere barátom, átengedlek a hídon! :)
  • DanielT
    Az AA Post -nál kevés undorítóbb dolgot tudok elképzelni. Homályos borzalommá mossa a képet.

És ez nem szubjektív vélemény, ez tény, akinek van hozzá szeme, az látja, akinek nincs, az ne szóljon bele a témába, mert nem ért hozzá.
  • sasafr
    Abszolult igazad van szubjektív a véleményem mivel írtam is, hogy az én véleményem és e vélemény szerint ebben a játékban maximálisan elég az AA post bekapcsolása legmagasabb értékre, mert a többi hókuszpókusz nekem nem ér meg látványban 60-80 ezrest! Szubjektív és az enyém! :)
  • DanielT
    Ez szubjektív vélemény, semmi köze ahhoz, hogy a valóságban mekkora különbség van a képminőségben. Lehet, hogy _te_ úgy gondolod, ahogy gondolod, de ettől a recék és a pixelek még vagy ott vannak, vagy nincsenek.

És, ha már szubjekív véleményekről van szó: számomra a tökéletes élsimítás sokkal többet ad a képi élményhez, mint szinte bármi más. Undorító, amikor zsizsegnek a korlátok, élek, minden, aminek egyszerűen nem kell zsizsegnie. Egy efffekt lehet, hogy ott van, lehet, hogy nincs ott, de egy élnek _SOHA_ nem szabad mocorognia, mert nem az a dolga.

Tessék, éppen tegnap csináltam két érdekes shotot, mindkettő a játékban elérhető legalacsonyabb beállításokon készült, csak a textúrák vannak a legmagasabban, amik a teljesítménybe nem szólnak bele, illetve 4X élsimítás van rajtuk.

BF4

Crysis 3
  • sasafr
    Mint már lentebb említettem véleményem szerint ebben a játékban nincs is értelme a tökéletes környezeti kitakarásban és a szuper tökéletes élsimításban gyönyörködni full ultra beállításon! Ez csak amolyan e-pénisz növelő tényező, hasonló a windows experience indexhez amit már a windows is elhagyott a 8.1-ben! :)
  • DanielT
    Ó, nagyon szívesen. Majd ha valódi, hozzáértő vélemény kell grafika, képminőség, teljesítmény témában, nyugodtan kérdezz, ha a bullshitre és a szubjektív véleményekre, maszatolásra vagy kíváncsi, akkor viszont nálam nem jó helyen jársz.

Egyébként a GTX 770 sem lesz elég a full ultra + 4X élsimításhoz, betonfix 60 frémmel, de ha csak az "effects" részt leveszed high-ra, már az rengeteget dob rajta és az, ellentétben az élsimítás hiányával, valóban kb észrevehetetlen.
  • ACE
    A hozzászólásaid hasznosságát (de a tartalmát is) figyelembe véve nem nagyon adok a szavadra. De azért köszönöm.
  • Kvg
    Erős kártya nagyon. Pakold autóbakapásból highra fogja rakni. Élsimítás 4x kicsit tényleg felesleges. A 150+fps is felesleges tehát 2X msaa kötelező! ;)
  • sasafr
    Nálam tesztelten 10-15 fps persze nekem nincs atom kártyám csupán egy 660 ti-m. Lehet ezeknél a közép kategóriás kártyáknál jelent valamit. De továbbra is azt hangsúlyozom, hogy AO és AD off AP legmagasabb állásában nincs olyan számottevő különbség a kép minőségében amit egy pörgős effektekkel teli fps-ben az emberi szem érzékelne! Laboratóriumi körülmények között határozottan kijelentem, hogy van különbség és ezért érdemes százezereket adni egy izomkártyáért, mert a fejlesztők is ezt várják el a polgároktól! :)
  • Kvg
    Minden high élsimítás 2X AF 16x, így 70-90 Fps nem árt ha van.
  • Vadnokedli
    ... Ez kb. annyi fpst zabál mint a háttérben futó pasziánsz. :)
  • DanielT
    Minek veszel erősebb kártyát? Hiszen: "még a 0x és 2x között sem láttam különbséget, de még a magasabbnál sem. Ez elvileg csak az éleket simítja, mossa el, de fullHD-nál már önmagában is élek alig látszódnak..."

Felesleges pénzkidobás, úgysincs különbség. Te sem látod és a szakértő urak is ezt mondják itten.
  • sasafr
    Azzal bekapcsolhatsz mindent, de néhány nap után ismét kikapcsolod, mert rájösz, hogy minél több fps van annál simább az egész, mert a többnél jobb a mégtöbb! :)
  • ACE
    Most boltolok egy Asus GTX770-et, és azzal?
  • sasafr
    De van aki észreveszi! Ez a placebo hatás és ezért kell venni atom videokártyát! Persze hál' Istennek nem vagyunk egyformák!:)
  • Vadnokedli
    Ez az árnyékokkal nem tesz semmit, ahogy láthatod a 2 képen is.
  • DanielT
    És nincs különbség ugye, csak a frém lesz szarabb? Ezt írja a cikk is és ez látható a képeken?
  • Kvg
    Aláírásodban 1Gb-is 560Ti van a te eseteben élsimítás tilos bekapcsolni. Af 4x max-4 ig.
  • sasafr
    Én innen vettem az infót!
  • Vadnokedli
    Én úgy tudom a mélységérzetért felelős.
  • sasafr
    Ezek az emberek veszik meg az 1 Euros mágnest az injector tetejére, mert elhiszik, hogy 2 literrel kevesebbet fogyaszt az autójuk és be is fogják neked bizonyítani!
  • DanielT
    Á, látom nem ezt szeretted volna hallani.

Na akkor: nyugodtan kapcsolj ki mindent, úgy is nagyon szép lesz és jól fog futni a mostani gépeden!
  • sasafr
    Az én tudomásom szerint az ambient occlusionnnak semmi köze az élsímításhoz az a vettett árnyékok minőségét javítja az SSAO és HBAO technológiával. Nálam kb 10 fps + a kikapcsolása és semmi érezhető minőségromlás.
  • ACE
    És az élsimításnak hányszorosig van értelme fullHD-nál? Én kísérleteztem, és még a 0x és 2x között sem láttam különbséget, de még a magasabbnál sem. Ez elvileg csak az éleket simítja, mossa el, de fullHD-nál már önmagában is élek alig látszódnak...
  • ACE
    Tehát a Te véleményed az hogy semmit nem lehet kikapcsolni mert minden észrevehető, és inkább vegyek 200ezerért videókártyát?
  • sasafr
    Óh de könnyű vagy ember!
  • DanielT
    Eszem ágában nincs energiát fordítani rá, hogy egy nyilvánvaló butaságot cáfolgassak.
  • Vadnokedli
    Amit az ambient occlusion tesz; ha csak infantryzik az ember oké hogy off. De ez nem sokat dob az FPS-en. (csak egy példakép)

• sasafr
    Cáfold!
  • Vadnokedli
    Nem csak akkor van ez a Blur effec, akkor is van amikor a Commander Proxy attack-ot kap. És így elmossa a képet neki. Ez egy új fícsőr :D
  • DanielT
    Na, ebben a mondatban 3 állítás volt és egyik sem igaz.
  • sasafr
    Az ambient occlusion és az antialiasing deferred nyugodtan offolható, semmit nem fogsz észrevenni képminőségben ha kikapcsolad, csak bő 30 fps pluszt!