15720
  • Drazse23
    8GB DDR3 RAM és AMD Phaenom II 4 magos procim van, x64 Win 7 alatt.
  • Drazse23
    Most gondolkodom rajt, hogy lecseréljem a régi HD5670-es karimat valami ütősebb Radeonra. Ti mit javasoltok, amint pöpecül fut a BF4?

Tudom, hogy a DICE a HD7990-et javasolta a BF4-hez, de cca. 160.000 Forintért már majdnem egy egész gépet lehet venni, nem videókártyát.

Kissé szerényebb árkategóriában gondolkodom.
  • giornalista
    pár hete volt egy jó kis levelcap videó, amiben azt nehezményezte, hogy minden mapot minden játékmódra megcsinálnak, ezért sok a rossz kombináció, a maphoz nem passzoló játékmód.

én a BF3-ban 98%-ban conquest large 64 playereztem, főleg négy nagy térképen (a vanila mapokat nézve), a Close Quartersben sok dominationt nyomtam, illetve kipróbáltam azt a "weapon shopping" módot, az jópofa volt, de kb. ennyi. a rusht nem igazán szerettem.

na, itt a 4-ben viszont beleszerettem az Obliterrationbe, főleg a Lockeren. remélem, a Metron is lesz ilyen mód, 32 playerrel baromira jól passzol a pályához, míg a conquest pl. egyáltalán nem. de a Silk Road is ilyen, a conquest ott is elég... széttagolt, bár vannak jó conquest meccsek is. de az obliterration jól működik azon a pályán is. egy rakás másikon viszont nem.
  • giornalista
    később lesznek ilyen letölthető kis shortcutok, a hónap folyamán valamikor.
  • zsoca6
    tud valaki valamit arról hogy fel lehet e oldani a pisztolyokat valahogy, mert azt mondták hogy megkapják az egyszerű bf játékosok, a prémiumosok pedig a dmr-eket ? (február 1-töl)
  • Smithwarden
    Hagyd ra, Libazsír = Starfarernoob, Kocsis Ambrus, egy bena troll sok alreggel, aki elmegyogyobol probal neha irkalni... :)
  • adam46
    Technikailag? Gondolom valami bennfentes vagy, aki látta már az egész kódot.
  • kifli
    nagyon szebb AAA játékot a jelenlegi kínálatból nem tudok mondani bf4-nél.
  • Borg
    Ok, tegyük fel, hogy így van. Akkor viszont hatalmas öngól az AMD-nek, hogy ezt válaszotta a mantle zászlóshajójának...
    Elvégre választhatott volna egy "rendes" mantles címet, ami fullos és gyönyörű, és jó, és gyors. Ja hogy ilyen jelenleg nincs, még nextgen konzolon se, nemhogy PC-re...
  • kifli
    frostbite még az előző generációs konzolokra lett fejlesztve. nextgenre csak egy port. Ha jóltudom nem is különösebben fut jól nextgenen.
  • Gyuszopapa
    OFF

Hát ilyenek.

"Nitrous Engine.
    Az eszközkészlet a Nitrous nevet kapta, s a jelek szerint megreformálhatja a valós idejű stratégiai játékok világát azzal, hogy sosem látott méretekben tárja elénk a csatákat. A frissen kiadott bemutatóban a fejlesztők azzal büszkélkednek, hogy egyszerre 5000 egységet tudnak megjelentetni a képernyőn, ráadásul ezek saját mesterséges intelligenciával és fizikai tulajdonságokkal rendelkező harcosok. „Egy nagyságrend a különbség -- a StarCraft 2 legintenzívebb jelenetét szorozd meg tízzel.”

Fantasztikus ki a f.szomat érdekel a RTS annyi van belőllük mint égen a csillag,ezért igazán megéri a mantle-s videókártyát venni.
  • Gyuszopapa
    Hagyd már nem értik a piac lényegét.
    A hardvergyártóknak nem érdekük hogy valamit ne cseréljünk hosszú ideig.
    Mert nekik az nem üzlet.
    -ha kell lezsírozzák a játékfejlesztőket
    -ha kell karteleznek,és évek óta az nvidia megfér az ati mellett,úgy ahogy az intel az amd-vel van pariban.

Abban is biztos vagyok hogy a mai játékok símám fele ilyen gépeken elfutnának mint ami a mai követelmény de ez nem üzlet a hardvergyártóknak csak nekünk felhasználóknak.
  • Borg
    Ja, csak milyenek...

A mantle egyetlen nagy előnye nem a miénk, hanem a játékfejlesztő cégeké. Ők nem is beszélnek különösebben mellé, világosan elmondják, hogy a mantle a portoláshoz szükséges. Ugyanis a játékokat pénzügyi megfontolásból konzolra fejlesztik (ahogy a BF4-et is, nem kell elhinni ilyen baromságokat, hogy ott a PC/DX lett volna a fő vonal..), és a mantlevel egyszerűen lehet majd portolni őket - az azt támogató PC hardverre. A DX-re meg vagy megírják normálisan, vagy leginkább nem - ugyanúgy mint eddig.
  • bruna #11344
    A MAntle még csak pár kártyánál működik a felsoroltak közül pl: r990 és a egyengébb 7000as széria elvileg ,minden esetre ezeknél nem ,a szöveg az AMD oldalán a Catalyst frissítése alatt olvashato az "Issues" nél:

Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
  • kifli
    star swarm azért nem elhanyagolható, mert az alatta dolgozó motorral fognak játékok készülni.
  • Skyline
  • kifli
    i5-el is lehet bőven cpu limited, vagy régebbi i7 cpu-val.
  • kifli
    mert mit is ígért pontosan az amd? idéznéd nekem légyszíves?
  • mmovar
    de fail akkor is mert ha meg azt nézzük hányan vesznek i3-at 280 vagy 290-es kártyák mellé. Parasztvakítás ez is.
  • Skyline
    Hagyjuk a starswarmot és a többi mantlereklámot.

Csak remélni lehet hogy nem fogják direktbe a mantle miatt DX alatt rombolni a mantle címeket...Ki fog derülni, mert perpillanat az összes cím szebben jobban fut mint a nextgeneken...Ha jön egy mantle multiplatform cím ami érdekes módon gyengébben fog dx alatt muzsikálni, rögtön bukó...
    Amíg ez nem igaz, addig nem gond.
    Mindenesetre az AMD nem azt hozta amit ígért, sokan azért váltottak mantle képes vga-ra mert a mantle megváltóként lett beharangozva... Ehhez képest hacsak nincs cpu limited, gyakorlatilag szinte sz*rt sem ér..

Cpu limit nélküli vga/gpu párosokon tesztelve átlag 1-2 fps különbség van a mantle és a dx között...
  • Borg
    Bejelentették őket, mint a világmegváltó kaverit , gcn-t, meg mantlet, és társait? :)

Jójó, nem kell elkapkodni semmit.
  • kifli
    amiket az elmúlt időszakban már bejelentettek.
  • kifli
    cpu-t jóval ritkábban cserél az ember mint vga-t, így jópárszor állhat fent cpu limit. Legalábbis az értelmesebbje. Szerintem sokaknak javult a játék így is. Vagy az gond, hogy ingyen lett jópár fps-e egyeseknek?

Azt pedig továbbra is hangsúlyozom, ez csak 1 játék. A motorba utólag lett implementálva az api, alapból nem erre épül a játék. Egy Star Swarm-nál sokkal jobban kijön a különbség.
  • Borg
    Milyen összes mantle játékra? :D
  • Skyline
    Nem, csak highendnél jön ki a legjobban a gyorsulás amennyiben durva cpu limit áll fenn...

Ésszerűen összerakott cpulimit nélküli gépekben gyakorlatilag pár fps-ben mérhető a növekedés.. Az semmi..
  • kifli
    ez 1 játék, nem lehet ezt rásütni az összes mantle játékra. btw nem csak highend kártyáknál van gyorsulás.
  • Skyline
    High end kártyákra, cpu limites környezetben, kb felhozza arra a szintre a géped mintha nem lenne cpu limit. Ez szép ha onnan közelítjük meg hogy akár egy i3-as is elég a 290X mellé így.
    Viszont karcsú ha azt nézzük hogy komoly i5-i7 proci mellett a felhasználók gyakorlatilag szinte nulla különbségről beszélnek...
  • Skyline
    Kamu teszt, a felhasz tesztek alapján érezhető többletet egyedül akkor hoz a mantle ha erősen cpulimitált voltál....
    I7-es proci mellett a 290-essel (vagy bármely más mantle támogatott vga-val) gyakorlatilag szinte nulla a teljesítménynövekedés, 3770k mellett nem vagy éppen cpulimites...:)

I3 vagy gagyi kaveri mellett ahol erősen cpulimites volt a gép, mutatható fel teljesíménynövekedés jelentősen....

Nagyon szép hogy a cpu limitet megoldották a mantle-vel, csak sokan nem ezért vettek gcn-es kártyát, és nem nagyon van olyan szerencsétlen aki a 280X-290 és hasonló highend kártyákat kaveri vagy egyéb olcsó megoldások mellé tette volna....

• heringer
    Köszi
  • kigyi
    8-at nyitottam a hétvégén, ki tudja lehet volt közötte olyan amit így kaptam :D
  • ozimak
    Tudom... pont azért mondtam még mielőtt valaki rávágná, hogy: "A másodikat biztos kaptad fegyóhoz vagy valamiért játék közben és nem vetted észre!"
  • szomferi
    nem is a játékért kapjuk, el lett már mondva... elég, ha csak belépsz a BattleLogba
  • ozimak
    Ezzel a battlepack dologgal sincs minden rendben úgy látom :) Én ma már 2 silvert kaptam... az elsőt amikor délelőtt bejelentkeztem, aztán a másodikat most délután amikor fel akartam menni játszani. Konkrétan még egy percet sem játszottam és úgy adott kettőt, tehát a másodikat sem kaphattam teljesítményre.
  • szomferi
    nem, mindenki kap hétvégén egy Silver, hétköznap egy Bronze Battlepacket, ha belépsz a BL-ba
  • kigyi
    Most ez mi valami premium extra? Csak mert nekem az nincs meg :(
  • bigbigle
    Oh, köszi.
    Tegnap néztem akkor még nem volt 14.1-es beta, és még akkor ment, de akkor lecserélem.
  • szomferi
    nem kell játszani hozzá, nekem megadta tegnap anélkül is :D
    szerintem csak pont akkor kaptad meg, miközben játszottál, nem mindenki egyszerre kapja meg a világon
  • giornalista
    nem adta meg, csak ha beléptem és játszottam.

rosszabb köröket mondjuk sose :) és a játék története során először négy teljes roundon keresztül nem dobott ki, nem fagyott le, meg ilyenek... feeling volt :D igaz, TDM meg DOM voltak, na de akkor is...

Battlefield Experience :D
  • giornalista
    ilyenkor azért illene utánanézni, hogy valóban a legújabb drivered van-e fent, mert a 13.11-es már rég nem a legújabb. van 13.12-es, fix, nem béta, és 14.1-es béta is. valamelyiket tedd fel, várhatóan megszűnik majd a problémád ;)
  • giornalista
    azt mondják, hogy az ACE 23 az új M16A3, szóval ha biztosra akarsz menni, akkor azt érdemes.