Bemutatták az elsõ Orion kapszulát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bagoly mondja verébnek...<#nyes>#nyes>
Kelta csak kérdezett, te viszont valóban arcoskodsz, megítélésem szerint.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Foldkoruli palyan tartani egy hajot eleg nagy sebesseg kell. Ezt a sebesseget valahogy le kell csokkenteni. Lehet szepen lassan, ezt hivjak heat soaking-nak, amikor a legkor felso retegen kacsazik a hajo, amig lelassul. Viszont ahogy lassul, ugy kerul egyre lejjebb, aminek hatasara megno a surlodas, tehat egyre gyorsabban lassul, amitol egy ido utan felizzik a hopajzs vagy barmi ami elol van.
A hajot palyan lefekezni es ugy fuggolegesen visszajonni nem igazan lehet, mivel mar relative kis fekezes hatasara is egyszeruen belezuhan a legkorbe a jarmu ha kozben nem emeli fuggolegesen egy jo eros raketa. Tehat egyszer kellene akkora toloero ami a felloveshez kellett a vizszintes sebesseg elvesztesehez, masreszt kellene annyi amennyi fuggolegesen megtartja a jarmu sulyat, hogy szepen lassan ereszkedjenek le.
Itt fekezett egy kicsit az ursiklo, aztan hirtelen elkezdett zuhanni. Persze a zuhanas nem fuggolegesen tortenik, hanem az orbitalis sebesseghez merhetoen, csak mivel az iss is mozgott, ezert tunik fuggolegesnek. Szoval a sikloval egyszeruen nagy sebesseggel beestek a legkorbe, kb. mintha egy tegla lenne.
Nem tudnak felvinni nagy mennyiségû üzemanyagot, amit lassításra használhatnának, mert ahhoz még több üzemanyagot kellene elhasználni a fellövésnél. Sokkal drágább és nehezebb lenne megcsinálni.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Sajna soha nem volt konkrét célja az emberi ûrrepüléseknek, ha a politikusok nem mondták meg, hogy mit és mikorra (a köv Nov7-re, vagy Júli 4-re kell megtenni) akkor ment a tökölõdés. Kennedy is megmondta, hogy a Holdra kell menni, és azt is hogy miért: "Nem azért mert könnyû, hanem mert nehéz!"
Ja az más!
<#hehe>#hehe>
Az utóbbi 10 év nagy eredménye pont ez, hogy ezek a kis vállakozások megerõsödni látszanak (igaz még mindig fõleg állami támogatásból) és az állami szférától is részben független üzleti tevékenységbe kezdtek.
Jelen körülmények között kezd kissé nevetséges lenni az a cirkusz, amit a NASA továbbra is a saját fejlesztésekkel csinál.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amugy meg nem értem ezt a hõpajzs problémát...mért jönnek be a légkörbe 7-8x hangsebességgel?..persze hogy felizzik, meg nagy pajzs kell.
Mért nem jönnek be lassan? nagyon lassan? és akkor nem izzana..ilyen egyszerü..mért kell bazigyorsan behasítani?? nem lenne egyszerübb szép lassan leereszkedni?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
És így logikus is, a NASA-nak ott kell kezdõdnie, ahol a kereskedelmi cégeknek a vége van.
Ki írta azt, hogy erõltetni kéne az ûrsikló projectet?
Nehéz dolog a szövegértés öreg!
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Gyakorlatilag igen, ahogy tudom.
Az Orion célja a visszatérés a Holdra, vagy ami ennél is inkább elõtérbe került, a földközeli aszteroida missziók végrehajtása. Ez az eredeti Kennedy -féle felfedezõ küldetés, és nem az eddigi sártaposás, hogy meddig él egy patkány az ISS-en...
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
Az ûrrepülõgép, az az a légkört indításnál, visszatérésnél jelentõsen kihasználó ûrjármû koncepciója nem hulladék. Az elsõgenerációs, gyak prototípus kategóriájú jelentõs kompromisszumokkal terhelt jármûvön gyorsan túl kellett volna lépni. Az, hogy a NASA szinte belerokkant az STS-be annak tudható be, hogy a költségek lefaragása, az ellentmondásos politikai döntések miatt soha nem sikerült ezt megtennie. Ahol most tart, az gyak tényleg egy reboot, újraindítás egy jelentõsen alacsonyabb sebességi fokozaton. Az az visszalépés.
Valójában az ûrrel kapcsolatos stratégia az mindíg is meglehetõsen píár szagú volt a nagyhatalmak részérõl. A politikai jellegû néhány darab emberes küldetés, illetve a néhány kutató szonda fellövése nem igényel nagy szállítási kapacitást. Ezt csak az ûrt gazdasági szférának feltételezõ koncepció követeli meg. Ezt az államok nem igazán támogatják.
Az STS végsõ kialkaítását a hadsereg követelményei és az alacsony megépítési (és nem üzemeltetési!) követelmények határozták meg végül. Ez a gép pontosan olyan is lett, mint amennyi pénzt szántak rá. Egy olcsó üzemeltetésû rendzser még drágábban kifejleszthetõ, megépíthetõ lett volna, amire akkor perpillanat az aktuális háború/gazdasági válság miatt nem volt pénz.
Az Orion meg mégolcsóbb, még kevesebb képességgel rendelkezik, mert jelenleg is van aktuális nemzetközi helyzet és gazdasági válság.
Egyebkent a bolygokozi urhajok jelen technikai szinten inkabb neznenek ki hajtomuvekkel felszerelt urallomasnak, mint barmifele kapszulanak. Az, hogy milyen jarmuvel teszik meg a fel es leszallast nem jelent sokat a tenyleges, ket bolygo koruli palya kozti utazas alatt.
;D
...mióta kínaiak rátapostak a gázra. <#nevetes1>#nevetes1>
]-[7]-[
Igazából semmi elõnye nem volt az ûrsiklónak, azt leszámítva, hogy egy tudatlan embernek látványosabb volt.
]-[7]-[
És épp ezért tök baromság egy ilyen tárgyat elcipelni a Marsig, meg vissza. Ez felviszi földkörüli pályára az ûrhajósokat, ott átszállnak a nagy verdába, ez meg itt marad, mindek vinnék el?
Szal én úgy látom, hogy igen lehet beszélni nagy tervekrõl, meg mindenrõl, de egyáltalán nem biztos, hogy pl a Mars utazásnál, ha lesz olyan egyáltalán, ez a kis bizbaz, a jármû részét fogja képezni.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"