472
  • Venom T
    Értem. Akkor fogalomzavarban vagyok.
  • MacropusRufus
    Szted? ;)
  • Tau Tang Wou
    A disznó nem az agyarával túr. #86

Mekkora evolúciós bizonyíték már az, hogy az amúgy is szőrös disznónak kinő a szőre, ha huzamosabb ideig ki van téve a bőre az időjárás viszontagságainak.
  • TARTYOM
    Részben igen, de az evolúció az lenne, hogy a kereszteződött faj fajon belül kezd el módosulni.

A kereszteződés az maga nem evolúció, érdekes lenne mert végbemegyek pár hónap alatt :)
  • Venom T
    És nem ilyen kereszteződéseknek köszönhetően alakult ki a ma ismert élővilág?
  • TARTYOM
    "Viszont ezek a változtatások az élőlények esetében minimálisak"

Aha mondjuk maradjunk a vaddisznónál. Nem lenne jelentős ha téged bebasználak egy ólba és kihullana a 2 szemfogad (agyar, ne menjünk bele) és totál csupasz lennél, amjd miután kiváglak a susnyásba olyan leszel mint egy yeti és nő 30 centis agyarad?

Vágom bébi VÁGOM.

• TARTYOM
    Azért mert nem az a faj változik meg, hanem egy új része azaz a fajta alakul ki. Ez nem evolúció ez kereszteződés
  • MacropusRufus
    Pontositok: a lo es a szamar a termeszetben soha nem prutykol egymassal! Az oszvert az ember hozta letre!

"Miután a ló és a szamár rendes körülmények között soha sem párosodik, különböző módozatokhoz kell folyamodni a tenyésztésnél. Egyik eljárás az, hogy a kanca lónak bekötik a szemét, előzőleg azonban mén-lovat vezetnek hozzá s így csapják be"
    Forras: Wikipedia
  • Tau Tang Wou
    Az, hogy az ember néhány fajt bizonyos keretek között meg tud változtatni, az csak annyit jelent, hogy módosítja a környezetét valamilyen technológia alkalmazásával.

Viszont ezek a változtatások az élőlények esetében minimálisak.

"Értem a logikát, de ennyi erővel az összes madár, macska, hal egyféle."

Madárból sose lett macska vagy hal, vagy gondolhatod bármilyen kombinációban.
  • Venom T
    Miért is nincs köze hozzá?
  • morden
    Nem értem mit írsz. Amit ki tudtam bogozni, hogy amit én mondok és amit mindenki mond az fail :D a többit nem értem bocsi :D
  • TARTYOM
    Igen közbe rájöttem hogy faszságot mondok, mivel mi fajtát hozunk létre 2 fajból és nem egy új fajt.
  • MacropusRufus
    Szerintem ket pl. Kutya keresztezesebol letrejovo uj kutyanak sok koze nincs az evoluciohoz. Pont mint a genmodositott izeknek sincs, viszont a modositott novenyek miatt kialakulo uj fajoknak mar igen.
  • TARTYOM
    Ne is próbálkozz azzal az érvvel nála, hogy nem minden madár tud utódot létrehozni.

Egyébként ahhoz ő mitszól hogy a szamár és a ló képes utódot létrehozni de az az utód nemzésképtelen lesz ? Csak nem azért, mert közeli rokonok, de mégis már átlépett a 2 állat egy bizonyos határt? (Segítek mert Tau buta és nem tudja, hogy az öszvérről van szó).

Egyébként ő hogyan magyarázza azt, hogy van egy rakás rassza az emberi fajnak, de mégis nemtudsz olyan párosítást mondani amivel ne lehetne nemzőképes utódot csinálni
  • Venom T
    Értem a logikát, de ennyi erővel az összes madár, macska, hal egyféle.

Attól új, hogy még nem volt ilyenre példa előtte. Más a bundája, más a mérete, más a viselkedése, stb...
  • TARTYOM
    Halihóóóó vallási barátom házisertésre mit mondasz? Hahóóó kollega érdekelne egy vallási beszéd hahóóó
  • Tau Tang Wou
    "De akár így van, akár nem. Akkor is lett valami új, ami nem összeegyeztethető azzal az állásponttal, hogy készen kaptunk mindent."

Mitől új?

• TARTYOM
    Ha nem lenne evolúció akkor nem tudtunk volna kutya fajtákat létrehozni (persze tudjuk ezeket teremtette a zombijézus) de még fákat sem tudnák nemesíteni pedig mint a mai napig tesszük

:)
  • Venom T
    Nem feltétlenül. Mert a kutyás hasonlatommal azonos párhuzamból adódóan erre is mondhatja az, hogy a vaddisznó gének keverednek felül.
    Használj géntérképet stb.

És itt ütközik ellentmondásba szerintem.
    Szerinte az összes faj előre megteremtett. De akkor az értelmezése szerint a háziasított fajoknak is jelen kéne lenniük a genezis során. Vagy ezek is csak a természetes kiválasztódás kijátszása során jöttek létre.

De akár így van, akár nem. Akkor is lett valami új, ami nem összeegyeztethető azzal az állásponttal, hogy készen kaptunk mindent.
  • TARTYOM
    Van egy apró probléma szivem.

Én nem adtam ki róla egy könyvet és nem próbálom a saját nézőpontomat ideológiának beállítani.

Na hogy felfogjad: Azt mondja mindenki a kommunizmus meg a fasizmus ölt.. Akkor lófaszt, ez 2 ideológia volt, a kommunizmus a lehető legjobb csak éppen nem megvalósítható. Vagy akkor hogyan is van ez ? A vallás nevében nem lehet ölni de egy másik ideológia nevében igen? Mi a kurva annya ez a kettősmérce? FAIL
  • morden
    Köszi ezt a kommentet, tiszteletreméltóan válaszoltál :D
    Szóval akkor hazafelé belehajtók az első tömött buszemgállóba ha bárki kérdezi azért mert TARTYOM nevében ezt parancsolta egy hang, és nem én leszek a hibás és az elkövető hanem Te :D
  • TARTYOM
    Az a baj hogy ennél az érvnél (gyorsan elvaduló disznó) szinte azonnal elszoktak tűnni az ilyen Tau féle nyomorékok vagy megpróbálják kikerülni a kérdést.
  • TARTYOM
    persze hogy nem tudatos, de gondolj bele:

Ma a föld lakosságának szerintem 90%-a hord valamilyen cipőt ergo ennél a 90%-nál felesleges lesz a kis lábujj. Azért elég nagy a valószínüsége, hogy ebből a 90% ból 2 azonos hajlamú kód találkozik, és így tovább és így tovább. Csak mint írtam az a baj, ezt az emberek úgy képzelik el hogy 1-2 maximum 3 generáció. Közben rohadtul nem. Lehet kell 5000 de lehet 15.000 év hogy ne legyen kis lábujjunk, nem lehet tudni.

Alapból, 10.000 év múlva az egész ember totál másképp fog kinézni. 10.000 éve mindenki zömökebb és ezerszer szőrösebb volt mint most, mert akkor az kellett
  • MacropusRufus
    Hm. Ezt nem gondoltam volna.
  • WoodrowWilson
    Az egy dolog, hogy nincs rá szükség, de az evolúció nem egy tudatos dolog, hogy na erre nem akarok energiát pazarolni, akkor elhagyom. Valamilyen módon el kell terjednie a kisebb kislábujjat tartalmazó kódnak, tehát arányaiban több kislábujj-mutánsnak kell születnie, mint normálnak.
  • TARTYOM
    Wikin most így hirtelen ennyit találtam:

"A vaddisznót eredeti elterjedési területén kívül is sokfelé meghonosították. Viszonylag tisztavérű vaddisznók betelepítve csak Amerikában élnek. A Föld többi pontján élő állatok vagy elvadult házisertések vagy a vaddisznó és háziasított rokonának hibridjei. Mivel azonban teljesen vadon élő állatokról van szó, megjelenésük és életmódjuk is teljesen megegyezik a vaddisznóéval, így itt említjük meg őket."
  • TARTYOM
    NGC-n volt róla szó kb fél éve, majd kutakodok kicsit, de talán Hogzilla kapcsán vizsgálták a dolgot.

Azért vadul el nagyon gyorsan, mert egyből alkalmazkodik (nem tudni miért, pontosabban azt hogy h-h ilyen gyorsan) az ottani körülményekhez. Szőr azért kell hogy a bokrok stb ne sértse fel a bőrét, nagy agyar meg a túráshoz, hogy ne pusztuljon el.
  • MacropusRufus
    "Egyébként Tau idióta mit szól ahhoz, hogyha egy háziasított sertést (ja gondolom ilyen sincs mert ezeket így teremtették) kiengedsz az erdőbe, pár hónapon belül agyara nő és olyan szőre mint a vaddisznóknak?"

Ez igy nagy erdekesn hangzik. Hol olvashatok rola tobbet?
    Amugy az olban miert nem agyara meg hosszu szore? Mi valtozik meg az allatban annak hatasara, hogy nincs olban?
  • TARTYOM
    NINCSEN LÉLEK! Mit nem fogsz ezen fel? Egy abszurd baromság a lélek mivel NINCS. Tudod mit nevezel te léleknek? A kibaszott agyadat. Ha úgy tetszik az ember nem más mint egy agy.

És igen a vallás kínozta meg az emberek és ölte meg őket. Annak a nevében követték el, szóval kibaszottul nem érdekel mi van leírva, mert annak a nevében tették. Bezzeg amikor azt mondja a tévékettő hogy muszlim robbantotta fel magát, az persze csakis kizárólagosan a vallása miatt igaz?

Anyád.
  • morden
    #65-ös hozzászólásomra is várom a válaszod.

Egyébként nem az elnevezést firtattam, hanem azt, hogy a lélek miként hogy szerveződik és kerül bele a születendő emberbe ( nem az elenevezésre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy az evolúciónak mi az álláspontja erre) .
  • TARTYOM
    Lélek nincs. A lélek az emberi tudat, csak amikor nem tudták elnevezték a vallásbuzik léleknek mert az fain meg felfoghatatlan és ismét befolyásoló tényező a buta parasztra nézve.
  • TARTYOM
    Azt hogy nem használod semmire, nem kell. Felesleges energia a kifejlesztése, a köröm növesztése stb. Arra akkor volt szükség amikor mezítláb rohangáltunk a pusztán mivel támasz volt.

Egyébként Tau idióta mit szól ahhoz, hogyha egy háziasított sertést (ja gondolom ilyen sincs mert ezeket így teremtették) kiengedsz az erdőbe, pár hónapon belül agyara nő és olyan szőre mint a vaddisznóknak?
  • Tau Tang Wou
    Hát, én most viselkedés kódolás vonalon nyomulok.
  • WoodrowWilson
    Senki, nincs lélek.
  • WoodrowWilson
    Régen volt, csak emlékszem, hogy volt valaki, aki ezen a vonalon ment neki az evolúciónak.
  • morden
    A születéshez kérdés: az evolúció hogyan magyarázza azt, hogy néhány milliárd sejt összeáll és kialakul a lélek ? , Ki teremti a lelket?
  • Tau Tang Wou
    Link?
  • Venom T

Pörög a topic!
    Az asszony már kérdezi, mint vihogok itt magamban!
  • Szefmester
    hahó tau te nagyon retardált.. volt valami anya szőke apa barna, a gyerekek meg egy szőkésbarna egy barna.. akkor most mi van? Meg szerinted hogy is zajlik a születés? Isten vagy egy ufo teremti bele a gyereket a nőbe?

Mi történhet ott ahol egy fekete férfinak és egy fekete nőnek albínó gyermeke születik? Fényképeztek amikor a fogantatás történt? Vagy csak villámlott?

A tudomány elméleteket gyárt majd ha alá tudja támasztani, és többszörösen tudja igazolni akkor az elfogadottá válik. Lásd 1+1=2 vagy ha neked egy torzonborz fazon két kődarabbal a vállán azt mormogja hogy nem is 2 hanem 3 és te visszakérdezel hogy miért ő meg azt mondja r hogy CSAK! ... akkor te el fogod hinni neki hogy az tényleg 3?

Ha isten teremtette a világot akkor mégis melyik isten volt az? Van pár vallás, és van pár teremtésmítosz. Ráadásul ezek eléggé elzártan szimultán alakultak ki. A többségében a számukra megmagyarázhatatlan dolgokat formálta át valami felsőbb erővé, majd kigyulladt a szárazságban egy csipkebokor és így lett a csokapik.. izé a vallás.

A hit erejével az embereket kordában lehetett tartani. Ha mondtál valami olyat ami az aktuális hatalom ellen szólhatott. Azaz nem a föld körül kering a világ hanem a nap körül akkor máris eretnek voltál, hiszen isten teremtette a földet ezért az a középpont és kész. Az egyházfiak pedig bár tanultak voltak, ezt a tudásbázist arra használták fel hogy az embereket befolyásolják. A félelem pedig nagy úr.. elég volt mondani egy olyat nekik hogy ha ezt csinálod akkor a pokolra jutsz, és az illető máris félni kezdett egy olyan dologtól amit még senki sem látott igazolhatóan. Most mondhatom hogy van 3 péniszem, de ezt te nem hinnéd el... és a kérdés az hogy vajon miért nem! Mert én nyugodtan mondhatom hogy isten akarata... neked akkor el kell hinned és meg kell hajolnod. És miért? Mert én azt mondtam amit, te pedig nem bizonyíthatod be az ellenkezőjét, s hogy miért nem? Mert azokkal a "bolondokkal" akiknek hatalmat ígértem elfogatlak, és a "Torrente del Bosque" könyv valamely fejezetéből kilesve egy frappáns egyházi kínzást megkínoztatlak.

Delfin tehén rokonságra meg elég annyit mondani mint a szőkésbarna-barna gyerek vs szőke-barna szülőre... volt egy közös ős, és a szőkésbarna gyereknek lesznek szőkésbarna gyerekei, a barnának meg sötétbarnái.. tádááá.

Volt régen a tehlfin annak volt két porontya. Az egyik elúszott messzire és sekély volt a víz.. és mivel tüdővel lélegzett kivergődött. ott éldegélt, és talált egy másik tehlfint ami szintén túlélte a nap melegét.. dugtak egy ügyetlent de hiánypótlót és pár ezer generációval később már riskának hívták a tehlfint.. a másik poronyt meg a mély vízekre úszott és halat zabált nem füvet... a hal gyors volt, és csak az a thelfin maradt életben amelyik gyorsabb volt mint a hal. De mivel sosem tökéletesedik az adott lény hanem csak változik jó és rossz tulajdonságokkal, ezért azt lehet mondani hogy a változások összességétől függ az adott lény életképessége. mese vége...
  • WoodrowWilson
    Te nem az az ember vagy egyébként másik nickkel, aki szerint létezik mutáció, de az mindig csak elvesz információt a dns-ből, hozzáadni nem tud?