Forge of Empires

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maximus4
Ez érdekes.Én megnyitottam és nem kellett vele semmit csinálnom,azonnal megadta a gyémántot.Mondjuk lehet,hogy azért,mert elfogyott a térképrõl a foglalható terület. <#fejvakaras>

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

BuriP
Ha valakinek van nevezetes épülete annak a portréképe mellett a boríték alatt megjelenik a "nevezetes épületek" várat ábrázoló ikonja.

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

BuriP
Az egyik szomszédomnak meglett egy nevezetes épülete, támogathatom forgeponttal a következõ szintje elérését. Lista mutatja a rangsort ki mennyi pontot dobott már be, és az elsõ öt kap jutalmat (gondolom a következõ szint elérésekor)
1.: 15 FP, 50 medál, 1 tervrajz(részlet)
2.: 10 fP, 25 medál, 1 tervrajz
3.: 5FP, 13 medál, 1 tervrajz
4.: 5 medál
5.: 3 medál

Az épület a késõ középkori Castel de Monte

Villamos energia nagyhatalom vagyunk - Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése halálos.

BuriP
Hát a mai hóember megfogott! "Foglalj el egy szektort, vagy fejlessz ki egy katonai technológiát" Nincs olyan seregem hogy nekimenjek egy gyarmati kori szektornak, (az elõbb egyezkedéssel elfoglaltam egyet és úgy nem számolta!) a következõ katonai technológia kifejlesztéséhez meg 70 alapanyag meg 50 forgepont hiányzik!
Kíváncsi vagyok az mit kezd aki kirakta már a gyarmati kort, és elfoglalta a térképet!

Helló, 50 puskaport és 40 selymet vennék a fejlécemben lévõ dolgokért, elõrre is köszönöm!

Ente

Elõször is ez játék, tehát játsszuk kulturáltan! 😊

Másodszor lehet, hogy egy intelligensebb levéllel többre mentél volna! 😊

Harmadszor a Klánhábórúban pl. ennél sokkal enyhébb kifejezésért általában 5 nap a 'jutalom'! 😊
Grove4
Jó persze, de egy kicsit trógerebb levélért amit erõs felindulásban írtam, egy HÉTRE(!) kitiltani... nonszensz

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

SitatiS
Megszegted a FoE kommunikációra vonatkozó szabályzatát,még jó hogy "megjutalmaztak" érte<#smile>
Engem is támad a top1 szomszédom kb 100K pont elõnyben van hozzám képest,na de ez a játék errõl is szól..
Bár én bevezettem volna egy bizonyos ponthatárt a támadásokra..
Nem jogos hogy ekkora fölénnyel nekimehet az ember bárkinek..

Let the good times roll.

Grove4
Valakit tiltottak már ki? engem egy sértõ üzenet miatt közel egy hétre(!) kitiltottak, hát a kurva anyjukat! 😄DDD

Jó tudom, nem kellett volna, de állandóan kifosztott és már kurva ideges voltam és elküldtem a búspicsába.
Egyébként már írtam a supportnak, hogy töröljék el, vagy mérsékeljék!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

BuriP
Egyszerre csak egy nevezetes épületed lehet, és ha jól emlékszem olyan épülethez kapsz tervrajzrészletet amilyen korú épületet motiválsz/takarítasz.

SitatiS

Let the good times roll.

BoneDragon
És több féle épületed lehet egyszerre vagy csak 1? Mondjuk én kinézek egyet az utolsó korból, akkor a szomszédoknál azokat kell motiválni meg takarítani? Hogy mûködik ez?

SitatiS
Nagyon köszi<#smile>

Egy kis + info errõl a témáról:
Nevezetes épületek..

Let the good times roll.

Maximus4
Az a 3. az építés menüben.Építesz egy festõmûhelyt és csókolom.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

SitatiS
Frosty az egyik feladatban kér egy lakóépület építést,ez nem gond,de kér még egy raktárépületet is,ezt hol lehet megtalálni?

Let the good times roll.

BuriP
Na mos egyel több épülethez van tervrajzdarabom.

BuriP
Nekem 7 épülethez vannak tervrajzdarabok. Kettõhöz 2 db a többibõl 1-1 db. Most megyek körbenyalni a szomszédokat, talán jön még hozzá pár darab. Próbálok bronz és vaskori dolgokat motiválni, a világítótorony vagy a bábeli jól jönne. Sokan szidhatnak mert a újkori házak helyet a mellettük lévõ kis épületeket motiválom! XD

Maximus4
Olvasgatom a hivatalos fórumot,van akinek 4 nap alatt összejött a 9 rész egy épülethez 😊
Nekem azóta is csak az a 3 darab van,de mától már nem foglalkozom ezzel a nevezetes épületesdi miatti látogatásokkal😊

Maximus4
Ha az Arvahall szerón vagy,gyere hozzánk😊

Grove4
nem vagy céhtag?

Elég nehéz lesz levinni a mai küldit, (vagyis hogy 20 épületet kell kitakarítani) mivel csak 14 szomszédom van. 😊
Maximus4
Ha ennyire unod,akkor minek játszol még vele? <#vigyor2>

BoneDragon
Inkább az unalmas játékukat fejlesszék, ehelyett a sok gyerekes játék helyett. <#csodalk>

Maximus4
Én nem szoktam az ilyeneket figyelni😊

Hello,

A kvízjátékot kitöltötte már valaki?
A faházas kérdés helyes válasza ott van a kiválaszthatók között?

Sziasztok!

Itt nincs valami beállítás menü pont?
A 'nagyok' motiválásakor, takarításakor elég nehézkes a városkép mozgatása, ha le lehetne kicsinyíteni, sokkal könnyebb lenne! Ráadásul zabálja a memóriát, és néha kiakasztja a böngészõmet! 😞

És mondjuk ha törölni szeretném magamat, azt hogy tehetném meg?

Köszönöm! 😊
Aha, kezdem kapiskálni!
Valószínûleg igazatok van abban, hogy azokat már kifosztották!
Maximus4
Mert ami fölött csillag van,az éppen termel,de kifosztani mégsem lehet.
Ami fölött nincs csillag,az valószínûleg áll és nem indított a tulaj újra termelést miután betakarította,vagy más már kifosztotta.

Grove4
Ha csillag van felettük azok még termelnek, tehát ezért nem tudod kifosztani õket, amik felett meg nincs csillag, ott vagy beszedte már a termést és nem indított újat vagy egyáltalán nem is volt termelés ott indítva.

Szia!

Köszi, de ezzel újat nem mondtál, ezeket eddig is tudtam. 😊

De miért nem lehet kifosztani azokat a gazdasági termelõ épületeket, amelyek látszólag tele vannak?
Lehet, félreérthetõen fogalmaztam! 😊

Megismételve a példámat: van 10 gazdasági termelõ épület. Ebbõl mondjuk 5 fölött pislog a csillag, ha kijelölöm a motiválást, 5 fölött nem.
Még sem lehet kifosztani egyiket sem!

Miért?
Maximus4
- Kifosztani csak akkor lehet bármit,ha befejezõdött a termelés és nem szedte be a tulaj.
- Az úgynevezett raktárépületeket nem lehet motiválni.A többit,a házakat és a gazdasági épületeket termelés közben is lehet.

Sziasztok!

Szerintetek mikor fosztható ki egy épület?

Konkrétabban. Támadás elõtt a motiválás kijelölésével meg szoktam nézni, az épületek milyen állapotban vannak? Hiszen attól függ, hogy még termel, vagy már befejezte. Vagy esetleg már motiválták is! 😊

Aztán leverem a védõket, és csodák csodája, az elõbb látottaktól (pl. 5 nyersanyag termelõ épület fölött pislogott a csillag, 5 fölött nem) teljesen függetlenül sokszor csak egy épületet (általában kispénzût) kínál kifosztásra?!!

Köszönöm elõre is! 😊
Maximus4
Neked legalább van annyi szomszédod,nekem csak 58 van 😄

BuriP
Akkor még szerencsés vagy. Én is végigmentem ma 74 szomszédon és 18 céhtagon de egy darab sem esett, csak a hóemberes lett új a mai nap.

Maximus4
Ma is végig takarítottam,motiváltam mindenkit,de ez elég karcsú.Azt hittem,hogy ennél sûrûbben fogja dobálni a tervrajzokat.Ráadásul az egyiket ma kaptam a hóembertõl.

LoSA
Kötélre lenne szükségem!!! Tettem ki, ajánlatot! 😉

BuriP
Kora középkori emberkéknél még bõven lehet vas és bronzkori épület is, de másoknál is érdemes megnézni leginkább a dekorációkat : fák, bokrok stb.
Mintha zt olvastam volna lehet segíteni másoknak az építésnél és akkor neked is csurran-cseppen valami, de gondolom az már csak akkor ha elõtte megszerzed a térképet. Valószínûleg érdemes egy kiválasztott korra koncentrálni, hogy hamarabb meglegyen a tervrajz.

Maximus4
Most nézem,hogy belevágnék egy kolosszeumba és egy zeusz szobrába,de se bronzkori se vaskori szomszédom nincs.Idõközben találtam egy tervrajzot a Szt. Márk bazilikához,aminek baromira nincs értelme.Ez fasza lesz így.Elsõ meglátásom,hogy ezt tényleg hanyagolni fogom,aztán lehet késõbb ez változik.

Maximus4
<#worship>

BuriP
Végigtakarítottam, motiváltam a céhet, és az összes szomszédom, kb. 90 embert, és 2 tervrajzdarabot kaptam.
Ha jól emlékszem azt olvastam olyan épülethez kapsz tervrajzot amilyen korhoz tartozó épületet takarítasz, vagy motiválsz, úgyhogy az se mindegy mit takarítasz. Így az is gáz hogy gyarmati korban elég ritka a vaskori szomszéd és a vaskori épületek. Maximum a dekorációk vannak. Mondjuk azt nem néztem van-e egyáltalán ilyen vaskori épület.

Mondjuk ha egy két nap alatt megszereznéd a terveket akkor nem igazán növelné a játék élettartamát, márpedig itt az a cél.

Maximus4
Ha valaki szerzett már tervrajzot,az jelezze már,hogy csinálta,mert ahogy olvasgatom random fogja dobálni,aminek sok értelme nincsen.

Jelenleg azon vagyok.
Ha ez sem akkor valami lándzsás kéne. (Valóságban így volt)

Maximus4
Fele muskétás fele dragonyos sereggel próbálkozz akkor.

Nagyon nem. Egy dragonyos 3 lövés. Egy muskétás 2 csapás. Azaz kikapok.

Maximus4
Muskétás.

Dragonyosok ellen mi a jó?

BoneDragon
Valaki termel porcelánt vagy papírt? Igy most kb elakadtam ebbe az unalomhegy játékba. A fene....

Maximus4
<#worship>

BuriP
Raktam ki gyógynövényért céhesbe!

Maximus4
80 mészkõre lenne szükségem.