28
  • levente68
    #28
    Látom, téged egyáltalán nem zavar, ha rád cáfolnak, ugyanúgy folytatod...

    Mindig is kezelte az Android a több magot.

    Aki ennek az ellenkezőjét írja, azonnal bizonyította a hozzá nem értését.

    Megfogod a kétmagos CPU-val szerelt Android-os telefont, ráteszed pl. a SystemPanel nevű alkalmazást, menü - monitor és tádáááááááá, már láthatod is, mekkora blődliben vagy.

    Ezen felül megnyugtatlak, semmi szükség semmire ahhoz, hogy a két mag dolgozzon, natívan kezeli az oprendszer, tehát arra sincs szükség, hogy egy alkalmazás úgy legyen megírva, mert a garantáltan nem úgy megírt alkalmazással is beindul a második mag, ezt is tesztelheted eme egyszerű módon.

    Tehát, ne terjeszd a butaságot, ha kérhetlek. Valaki egyszer kitalálta, egy rakat tapasztalatlan - aki kérdezni nem tud - meg terjeszti gátlástalanul.
  • donceleger
    #27
    Szerintem az autós példád nagyon rossz!
    Mert ha veszel egy drága sportkocsit, akkor azzal valóban tudsz akár gyorsabban haladni, illetve a benne rejlő extrákat ki is tudod használni.
    Ellenben a telefonoknál, amikor olyanokat olvasok, hogy nem kezel egy időben több magot az android, akkor onnantól kezdve hiába van benne akár 4 mag, csak egyet használ belőle a készülék! Ez azért más, mert itt ugyan benne van a készülékben az a bizonyos extra, de nem tudod kihasználni, mint az autóknál.
    De még ha ki is tudnád, sincs olyan program amit kifejezetten 4 magra írtak! És egyáltalán mihez kell a négy mag????
    Ezt mindig megkérdezem, de sosincs rá válasz! Tényleg, csak egyet írj kérlek!
  • warchief
    #26
    "Nem hiszem el, hogy ennyi e-péniszt növelni kívánó ember van a világon! Szánalmas mindegyik! Hardver terén valóban nincs ellenfelük! Ellenben van értelme????"

    Én erre mindig az autó-témát hozom példának. Ugyanezért vesznek méregdrága sportautókat is. A hardver (maga az autó) ott is többszörösen lekörözi a kihasználhatóságot (utak minősége; közlekedési szabályok). De ezer ilyen területet lehetne felsorolni. Tulajdonképpen ha mindenki a célnak pontosan megfelelő eszközöket vásárolna, nem működne a gazdaság.
    Szerintem, ha végiggondolod, te is találsz olyasmit a tulajdonaid között, ami picit több/jobb, mint amire használod. Akár gyorsabb számítógép, vagy 50 sebességes bicikli.
    A telefon az egyik legolcsóbb státuszszimbólum, ezért olyan népszerű.
  • Ferrer
    #25
    Androidos telefonom van. És nem a gyári ikonokra gondoltam, hanem a letölthető alkalmazásokéra, némelyik a Win 95-ös időket idézi, ellenben az Apple-nek van egy "style code"-ja. Olyan kereső nincs, ami zenékben, videókban, sms-ekben, mindenben keres a la Spotlight.
  • Papichulo
    #24
    "ios felülete rémegyszerű, testreszabni nemnaon lehet"

    http://lifehacker.com/5916593/forget-android-the-iphone-is-a-better-phone-for-hacking-tweaking-and-customization
  • dyra
    #23
    "Bármit meg lehet oldani Androidon, pl. Torrent kliens is van már. Ennyi!"

    Te jó ég! És eddig, hogy bírtátok nélküle?
  • Gymnova
    #22
    Csatlakoznék donceleger-hez! Szerintem tényleg sikerült a Samsungnak egy olyan telefont csinálnia, ami alatt aztán izmos vas van.De minek, ha ki sem tudja használni a benne lévő kis driod? Tudjátok tartottam már a kezemben SIII-at, és tényleg szép a telefon, a kijelző gyönyörű, még azt mondom talán a minőség is jobb lett egy kicsit az SII-nél, de hogy az néha hogy belaggol.....Öreg...Ha azt látnátok! Semmi gyorsulást nem tapasztaltam az elődjéhez képest. Hogy őszinte legyek én csalódtam benne. Nem vagyok egy Driod utáló, mert ennek a rendszernek is megvan a saját kis szépsége, de a sok hibája és hiányossága miatt nem vennék andriodos telót. Sőt....Jelen pillanatban ott tartok hogy azt sem tudom milyen telefont vennék igazán. :S
  • donceleger
    #21
    na ja, és abból indulnak ki, hogy ez így mindenkinek megfelel. hát nem! zártsága miatt nem kell! a droid meg az összevisszasága miatt nem kell.
  • lac33
    #20
    ios felülete rémegyszerű, testreszabni nemnaon lehet, ez az emberek nagyrészének megfelel, mert csak 1szer kell megtanulni mi hol van.
  • Attila1234
    #19
    Volt már a kezedben 10 másodpercnél tovább egy Androidos telefon? Minden cég olyan ikonkészletet rak fel, amilyet csak akar. Ha tud akkor szépet csinál, ha meg nem, akkor rondát. Van kereső. Ugye vágod, hogy Google termékről beszélünk. Jézusom. :) Az ikonokat meg lehet tapizással törölni, legalábbis HTC-n lehet.
  • Ferrer
    #18
    Funkcionálisan szerintem éppen hogy az iOS jobb, pl. az Android alap felületen nem lehet ikont hosszan nyomva alkalmazást törölni, nincs keresője, az ikonokban nincs semmiféle összhang, fullscreenes alkalmazás használatakor nem jelzi, ha üzeneted érkezett, stb..
  • narumon
    #17
    "Ha kell valami, lekapom a marketrol"

    Csak pont ez a gond, hogy a market még mindig a hulladék gyűjtőhelye. Amíg nem lesz guglinél valami minőség kontroll addig ez nagyrészt így is marad :(
  • narumon
    #16
    Szerintem meg a kék szebb szín mint a piros!
  • a_n_d_r_e_w
    #15
    Meselj akkor melyik az a funkcio amit nem tud akarmelyik androidos gep felulete? Mert forditva van sok.
    Az iOS felulete egy halalosan primitiv es funkcioszegeny felulet.
  • cloud.strife
    #14
    "Az iOS kezelofelulete sokkal szarabb es fapadosabb, mint a Samsung-é"

    Atyaúristemón. Te ezt el is hiszed vagy csak valaki mesélte?
  • a_n_d_r_e_w
    #13
    Hagyd, látszik fogalma sincs mit beszél. Az S2 pont azért emelkedett ki anno a mezőnyből, mert a gyári appok jó részét átírták úgy, hogy jól skálázódjon több magon, és ne az elcseszett alap GB szálkezeléstől függjön. De több mag támogatása mindig is volt, ezt jól írod, az app íróján múlott egyedül. A samsung eleve jó volt, így nyilván nem volt akkora ugrás az ICS miatt, de amit ő ír az egyszerű hülyeség.
  • kvp
    #12
    max. 10%
  • kvp
    #11
    "Tehat egy program csak egy magon tudott futni, de attol meg az oprendszer ki tudta hasznalni, a folyamatokat az oprendszer szet tudta osztani a magok kozott."

    Az api veletlenul egyreszt a sima desktop java thread api-ja, masreszt a nativ linux-os pthread library. Mindketto viszi a tobbmagos rendszereket. A ket valtozas az, hogy a dalvik vm szemetgyujto nem a fo szalban fut es az event monitorok nem a fo szalban hivodnak meg, hanem 1 cpu eseten a foszalban, tobb eseten a hatterben. A gyakorlatban ez max. 10 javulast hozhat, mivel az osszes fontos es gyakran hivott kod eddig is tobbszalusitva ment. (ha a programozo ugy akarta)
  • FtranX
    #10
    En ugy tudom, hogy az ICS-ig csak az API nem tamogatta a tobb magot. Tehat egy program csak egy magon tudott futni, de attol meg az oprendszer ki tudta hasznalni, a folyamatokat az oprendszer szet tudta osztani a magok kozott.
  • kvp
    #9
    "Nem én találtam ki, hogy nem kezeli a több magos procikat!"

    Hat lehet, hogy az S2-eseken nem, de mivel az osszes eddig kezembe kerult ket vagy tobbmagos keszuleken kezelte (a kinai vackokon is), ezert nem teteleznem fel, hogy pont annal a keszuleknel direkt letiltottak. Az, hogy most bejelentik, amikor mar eddig is tudta, persze hogy nem hoz erezheto gyorsulast, mert eddig is ment, ezutan is megy, nem valtozott semmi.

    Amit igertek, az a hatterszolgaltatasok tobbszalusitasa volt (pl. garbage collector), ami ha mukodik is, nem igazan hozhat lathato eredmenyt, mivel a legtobb programot eddig is ugy irtak, hogy kapasbol mukodott es viszonylag keves (buta) portolt programot forditottak ujra, hogy kihasznaljak.

    Tehat mivel a sima android-os programok eseten eddig is volt tobbszalu, tobbmagu tamogatas, ezert semmilyen gyorsulas nem kovetkezhetett be, mivel mar eddig is mukodott minden. Az emberek egyszeruen csak nem ertik, hogy mukodik a linux kernel...
  • donceleger
    #8
    szeva papa! csodálkoztam volna, ha nem szólsz hozzá! de megint tévedsz! nem az n95 a király és nem tartom a legjobbnak a symbiant!
    a legjobb rendszer mint olyan, nem létezik! ha a négy rendszert összegyúrnák és mindegyikből az előnyös részeiket tennék bele, talán akkor megszülethetne, de ez sosem fog bekövetkezni.

    kvp

    Nem én találtam ki, hogy nem kezeli a több magos procikat! A számítógép világát meg ne keverjük a telefonokkal. Ég és föld!
    Hírekben volt benne, hogy nagyon várták az ICS-t pl az S2 tulajok, mert a teló már egy éve piacon volt, de még a kétmagot támogató rendszer nem született meg! Aztán jött az ICS és mindenki örült, vagy örülhetett, de elmaradt a nagy durranás. Erről meg az Intel nyilatkozott és most megy az egymásra mutogatás, hogy vajon miért nem kezel egy időben több magot. Persze lehet könnyedén megtenné, de per pillanat az a helyzet, hogy nem kezeli!
    Nincs most kedvem megkeresni és belinkelni a híreket, google-ban úgy is megtalálod ha akarod!
  • fergusonpapa
    #7
    jólvan már.. szerinted az n95 még mindig a király és a symbian a legjobb rendszer. :DD
  • SanMaster
    #6
    Balfékek! Honnan veszitek ezt a sok okosságot? Volt már ICS-es telefon a kezetekbe vagy esetleg egy Samsung Galaxy S III? Mert nekem igen! Az Android 4.0 kezelői felülete kúrva jól néz ki, beleraktak egy rakás csicsát, nagyon szép. Nincsenek szoftverek? Bármit meg lehet oldani Androidon, pl. Torrent kliens is van már. Ennyi!
  • kvp
    #5
    "Az ICS lett volna, ami kezeli a több magos processzorokat, de mint kiderült nem kezeli, mert szart se tud ez az ICS"

    Minden modern linux kezeli a tobbmagos processzorokat. Mivel az android is egy linux disztribucio, ezert mindig is kezelte oket, mar a legelso valtozat is. Mivel az alkalmazasok kulon fizikai folyamatban futnak, ezert minden alkalmazas futhat kulon processzoron. Minden android-os nem nativ alkalmazas, ami java-t hasznal tobbszalura keszul az android esemenykezelo rendszere miatt es mivel a java kezeli a tobbprocesszoros, tobbszalu modot, ezert az android alatt futo alkalmazasok is kezelik. Mint ahogy az osszes desktop java program is. Ez nem ujdonsag, mar az elso android valtozat is kezelt tobb processzor magot, mint minden rendes modern desktop os. Az egyetlen modositas annyi volt, hogy az egyszalu alkalmazasok altal elinditott hatter folyamatok automatikusan atmennek egy masik szalba es ezaltal egy masik processzorra, mig eddig aki elinditotta, annak a szalaban futottak. Tehat a rosszul megirt, szandekosan egyszalu programok (tobbnyire ios vagy pc-s port-ok) is gyorsulnak az uj fejlesztesnek koszonhetoen.
  • bobi64
    #4
    már eldöntöttem, hogy nem veszek semmiféle okostelefont. dugják oda ahova én gondolom...
  • willcox
    #3
    Az emberek még ennél is birkábbak.
  • Gerygrey
    #2
    Lehet, hogy a Samsung kezelofelulete szar, de ez konnyen orvosolhato - a TouchWiz 3 perc alatt lecserelheto egy LauncherPro-ra, vagy ami tetszik.

    Az iOS kezelofelulete sokkal szarabb es fapadosabb, mint a Samsunge,es az nem is modosithato...

    A szoftveres kinalattal meg nem ertem, mi a gond. Ha kell valami, lekapom a marketrol es kesz, ez az okostelefon lenyege - tok folosleges gyarilag telepakolni egy rakat alkalmazassal a telefont, amit a budos eletben nem.fogok hasznalni (ugyanilyen faszsagnak tartom Windows alatt a Media Player, Internet Explorer szintu hulladekot, amit azert valakinek valoszinuleg le kellett programoznia es penzt kapott erte, ergo a Win7 megvasarlasaval en is kifizettem, pedig el nem inditom oket.)
  • donceleger
    #1
    "a Galaxy S III példája jól mutatja, hogy a hardver terén nincs igazi kihívójuk, a kezelőfelület és a szoftveres kínálat szempontjából azonban van mit javítani a megoldáson"

    Nem hiszem el, hogy ennyi e-péniszt növelni kívánó ember van a világon! Szánalmas mindegyik! Hardver terén valóban nincs ellenfelük! Ellenben van értelme???? Nincs! Az ICS lett volna, ami kezeli a több magos processzorokat, de mint kiderült nem kezeli, mert szart se tud ez az ICS!!!!! Így marad a szintetikus teszt a zsebben és majd mutogatjuk hogy mit tud(na) a telefonunk!
    Viszont a kezelőfelület meg szar, vagyis pont a lényeg és ezt ők is elismerik! Tehát jó a hardver de semmit sem lehet vele kezdeni, a kezelőfelület meg fos, pedig azt meg napi szinten használjuk! Ez gyönyörű! És mégis viszik mint a cukrot! Ez az android volt!
    Az alma meg olyan drága, hogy fele annyit sem érne a cuccos, ráadásul kapunk egy zárt rendszert ami szinte semmivel sem kompatibilis, csak más alma cuccokkal! Otthon meg mindenkinek almás a lakása és a gépeket meg több milliókért vették! Na persze!!!!!
    Nem hiszem el, hogy ennyire birkák az emberek!!!!