49
  • DjDano
    #49
    Viszont megkapják a WP 7.8-at amiben számos újdonság érkezik, tehát én még nem mondanék le az Apollo előtti szériáról...
  • birdo #48
    Jah. igazad van.
    Mostanság szereztem be a win7-et a pc-mre...
    Hát le vele
  • tteron
    #47
    No ismét egy kapitális baklövés a Nokiától. Ekkora hülyék, hogy lehetnek? Most látom a hírt, hogy a windows 8-as mobil op. rendszer. Nem lesznek a mostani Win 7 es op rendszerről upgradelhetők a készülékek, ez azzal jár, hogy részemről biztos nem veszek most nokiát. Ez csak az amúgy is lehúzós Microsoft-nak jó. Gratulálok ehhez a remek ötlethez ezúton is. :))
  • sascha1978
    #46
    Én a Windows Phone 7 mobil op.rendszerre gondoltam. Az biztosan nem támogatja a többmagos processzorokat. Az ősszel megjelenő Windows Phone 8 (Apollo) mobil op.rendszer elvileg támogatni fogja, de erről sok konkrét info még nincs.
    A Windows 8 asztali, illetve tablet op.rendszer egyértelműen támogatni fogja.
  • a_n_d_r_e_w
    #45
    Nem a joslasok artalmasak, azok csak kovetkezmenyei a jelenlegi allapotnak. Az ami aggaszto, a beka segge alatti mutatok. Kivancsi vagyok a befektetoket meddig lehet meg meggyozni arrol, hogy valaha visszakaphatjak a penzuket a jelenlegi vezetes mellett. Mert ha elfogy a cerna, akkor jonnek a nagy valtozasok megint.
  • a_n_d_r_e_w
    #44
    Nem latom miben lenne eloremutatobb barmelyik masik rendszernel. A felulet? Egynek jo, de a kutya sem szereti, sserelni meg nem lehet. iOS-et sem, de azt legalabb szeretik. Mindketto gyors rendszer, az android meg szabad. Miben emelkedik ki kozuluk a wp?
  • DjDano
    #43
    Nincs könnyű helyzetben a Nokia, de az ilyen jóslások brutálisan ártalmasak a cégre nézve!

    A Windows Phone rendszer amúgy sokkal innovatívabb és előremutatóbb mint az adroid, persze a funkciókban még van lemaradás, de azért ne felejtsük el, anno az Android se volt egyből a Symbian szintjén.
  • sanyicks
    #42
    Akár elképzelhető is. Az asztali tomogatja, de olyan szarul kezeli hogy az borzalom (ahogy a memóriát is, és a lemezeket is). Na ennél a telefonos sem lehet sokkal jobb :D
  • sascha1978
    #41
    "Windows szarnál meg 2magos alap kel hogy minden menjen,ne vicelj már. :D Olyan szinten nicns optimizálva hogy az androidot is felül mulja. Wp annyit mondott csak erős hardvere mennek ennyi. :D"

    A WP7 nem támogatja a többmagos procikat. Ennyi. :)
  • birdo #40
    Azért még mindig várom a " potenciált a symbián nokiámhoz )))
  • sanyicks
    #39
    na mindegy, tehát mint írták widgetnek hívják a dinamikus ikonokat...
  • sanyicks
    #38
    kismajom, ott a dinamikus ikon
    kép

    még csak nem is app, hanem alapból tud ilyet.
  • who am I 7
    #37
    a symb alapjában véve moslék, a mai kor követelményeihez képest.Pezsgőt bontottam mikor elkelt a symbianos nokiám (másrészről, sztem a high end nokiák mindig is rondák voltak)...és vehettem droidot haha :D
    A droid tökéletes már-már szifon szintű, ha az ember nem használja ki a képességeit.Gondolok itt arra, hogy csak 1 desktopot használ, csak sms-t ír és telefonál.se launchert se skineket, se hd ikonokat , widgeteket nem pakol ki.Na akkor szinte hozza a szifon szintjét a ketyere sebességben..de akkor meg mi értelme van a millió alkalmazásnak, a nagy desktopnak?
    A kulcs itt a lehetőségben rejlik...a szebb os-hez viszont erősebb vas kell, hogy úgy vigye mint egy puritán OS-t...ezért is pakolásznak alá 2-4 magos cuccokat, meg azért, h aki erre veri az elmondhassa.Ez van...de legalább evvel ezt meg lehet csinálni.
    A metro ui meg annyiból jó, hogy picit másabb mint a megszokott, viszont a kivitelezése még gagyi...de nem is várható más.Én biztos elkerülöm messzire ezeket a túlárazott vackokat.
  • Zoliz
    #36
    Azzal tett tönkre minden a Nokia, hogy a Microsofttal szövetkezett.
    Maradt volna inkabb a Symbian tovabbfejlesztesenel, jo alternativa lehetett volna.. Így az Androidos virusos szutykok egyeduralomra tornek, ha a Noki meghal.
  • bobi64
    #35
    Elcseszték, pedig van jó és van pocsék telefonjuk is. Mint mindenkinek. Jó lenne, ha nem tűnnének el. A sok hülyének: Mi a t..mön nem tudnátok veszekedni még? A világ fekete és fehér? A technikai termékek egy-egy cégtől csak jók vagy rosszak? Ilyen csőlátást!
  • tteron
    #34
    mármint symbián :) mielőtt megköveznek :)
  • tteron
    #33
    A szokásos divat fika gyár megy. Az Iphone-al azért nem hencegnék annyira, se a samsunggal. Mindkét termék gyártó anyag minősége hagy kihányni valót maga után :). DE hát nem véletlenül lettünk az apple kiemelt országa.) Sznobizmusból magas szinten álltunk mindig is. Horribilis összegért kiadni és eladni, rövid határidős termékeket, hm szép teljesítmény. Ebben az apple igazán nagy. Ott értenek a marketinghez. Azon röhögök mindig, hogy úgy beszélnek forradalmi újdonságaikról a soron következő terméküknél, ami már más gyártóknál régen megvan.) 1 ütőkártyája van az apple-nek minden téren az pedig szoftver. Fix hardverre tényleg normálisan meg tudják írni. Szemben a többi gyártó egyszerre kiadott több termékével. No és az átgondolt store és fejlesztő környezet, még nagy fegyvertény. Aki még valóban ellenfél lenne az a Nokia, mert ők azért még mindig tudnak valamit, a sok bénázás ellenére is. Ezért lenne gáz, ha pont ők tűnnének el. Továbbá akárki akármit mond, a synbiánban még mindig van potnenciál mint rendszerben. A windows-os vonal meg egyértelműen a volt microsoft-os főnöknek köszönhető.
  • Narxis
    #32
    "Azért pakolnak már x+1 magos procit mindegyikbe, meg elkezdődött a GHz háború a gyártók között"

    Nem a nagy rendszerigények miatt hanem mert le lehet a sok pénzt gombolni azokról az emberekről akik a hardverre élveznek. Másrészről viszont kezd a PSP és hasonló típusú kézi konzolok irányába menni az okostelefon piac, Xperia Play ugye? Más kérdés, hogy mennyire sikeres ez, de hülyék lennének nem meglovagolni a gyártók ezt a lehetőséget is a high-end kategóriában.
  • CybeRick
    #31
    Ritka sok baromságot sikerült itt összehordani mindkét oldalon (android,wp). Androidnál millió alkalmazás van egy adott feladatra, ez miért is jó? WP a csempéivel (Metro UI) meg tényleg egy borzalom. Android kisebb hardver igényű lenne? Azért pakolnak már x+1 magos procit mindegyikbe, meg elkezdődött a GHz háború a gyártók között, na persze. Az a nagy büdös helyzet, hogy per pillanat nincs olyan rendszer amit megelégedve használnék. Majd előbb utóbb ezt mások is észreveszik, ha leül a droid és wp fanok szeme előtt a rózsaszín köd. iOs sem tökéletes, de alapvetően felhasználóbarát (csak a power userek fröcsögnek néha miatta - jogosan). Ez van sajnos.
  • fergusonpapa
    #30
    "Ekkora baromságokat írni Biztos hogy nem klónok... Először azt hittem kb azon a szinten van a szifon mint a WP de megdöbbenve láttam a 4-es laggolásait..'

    szakadok :DD egyszinten nincs a kető.. volt az első iránymutató okosteló olyan alapkövet letéve a konkurenciának hogy évek kelettek h beérjék öket. Még sok középkategoriás teló mindig beakad szépen.. Mig egy iphone 3gs szétgyalázva is hetente ha 1x akad be,és hardverben azért igen csak elmaradott a mostani ketyeréktől.

    Windows szarnál meg 2magos alap kel hogy minden menjen,ne vicelj már. :D Olyan szinten nicns optimizálva hogy az androidot is felül mulja. Wp annyit mondott csak erős hardvere mennek ennyi. :D

    Szóval hol itt az egy szint? Mond már el? hogy 3éves teló hozza az 5.annyival hardverrel rendelkező ráadásulllllll a mai winfosod szintjét.

    Mert optimizált és minden okés még vele,épp tegnap vettem meg gta3at semmi baj és ez se 20mega.. h eláruljam.. :) Winfosra mivan?csempe semi más,mit a régi telóknál örültél volt pár menü..

    Abban mi az igényes h mindent keresni kell mert görgetni kel lefele mint egy hülye gyerek?! :D

    Alkalamzások terén meg már elkedztem mondom tovább. sehol nincs..azt hisszi májkroszoft h ez is olyan mint konzolnál.. pár exlusive tartalom elég.. alig van normális alklmazása és nem szivesen fejlesztenek rá mert NEM ELTERJEDT és nem éri meg, ördöki kör ugye?

    Inkább maradok iphone-al ami ugy megy ahogy akarom, de még inkább android mint lenyeljem a májkrosoft még 1 vackát... Igy beetetni az embereket..

    ha meg neked tetszik használ akkor ,ezekszerint nem volt még értelmes teló kezedben,de hogy nem egy lapon emlithető jaj,szakadok :DD
  • fergusonpapa
    #29
    n8 n9? :D mert a symbian nincs tele szemétel :D hja bocs ott kb 5minöségi app van :D ahj sírok...

    elismerem nokia sikereit olyan 2évvel ezelöttröl a kezdetekig..de utobbi 2-3évben nullák voltak
  • Elemir
    #28
    Bárki bármit mond. Próbáld ki ezeket, bárki vagy és utána fikázd a Nokiát.
    Ajánlom: N8, N9, Lumia 800, na meg Lumia900.

    Isten király telók. Meglehet próbálni elvenni tőlük, de aki nem ismeri el a szemben álló érdemeit, nem érdemel sokat.

    Jó az android én ezt vallom, de túl sokan programozhatnak rá, akármilyen gagyi dolgot. Szeméttel van tele az egész market.
    Ja és persze minden jónak vége egyszer, meglátjuk milyen platformok lesznek.
  • Major
    #27
    Érdemes arra is gondolni, hogy egy optimalizált rendszer akadásmentes futtatásához nem kellenek feltétlenül 2-4 magos szörnyek. WP-re akármit lehet mondani, de azt hogy optimalizálatlan azt végkép nem. A rendszer egyik vesszőparipája, hogy minimális hardveren is gyorsan fut az alaprendszer.

    Hogy lassan kapcsoltak az való igaz. De, egy telített Androidos piacra, késői érkezésük az egyenlő lett volna a cég halálos ítéletével. Feltettek mindent egy lapra. Bár lehet, hogy ez az út hosszú lesz, de ha túl éli a cég, akkor már megérte...

    Egyébként Apollo (WP8) hivatalos bejelentés előreláthatólag 2012.06.20
  • kvp
    #26
    "Látszik hogy nem volt a kezedben win teló. Rakjál már fel androidra tile-okat."

    Amit a microsoft tile-oknak hiv, azt android alatt desktop widget-nek hivjak. A statikus ikon ennek egy egyszeru, 1x1-es statikus valtozata. Android alatt tile-ok csak kulso alkalmazaskent leteznek, ezek kozott van jo es van rossz is. En a htc fele sense ui es a sony fele xperia ui-t hasznaltam eddig hosszabb ideig. Az alap android-os felulethez kepet, amit a kinai telefonok kapnak jelentosen kenyelmesebb mindketto.

    Pelda a sajat beallitasomra, xperia ui-t hasznalva:
    -bal felso sarok: messages (ikon + uzenetek darabszama)
    -jobb felso sarok: fenykepezo (van ra fizikai gomb is, de neha ez a kenyelmesebb)
    -bal also sarok: phonebook
    -jobb also sarok: radio/medialejatszo
    a) kozepso desktop: digitalis ora
    b) bal elso: gyakran hasznalt bookmark-ok, kozepen a search bar (url eseten odamegy, egyebkent rakeres)
    c) jobb elso: postit-es jegyzetek (a fontosabbak mennek a kozepso desktopra)
    d) bal masodik: beallitasok (nemitas, halozat, install/uninstall, file-kezelo, task manager, aksi allapot, bash, stb.)
    e) jobb masodik: idojaras, forgalom, egyeb aktiv widget-ek (a sajatok is)
    Programok menu: (kepernyokre osztott, side scrolling)
    -elso kepernyo: klasszikus telefonos menu (4x3-as)
    -masodik kepernyo: internetes programok
    -harmadik kepernyo: office
    -negyedik: tools (pl. google googles, trackid, wikitude, stb.)
    -otodik-hatodik-hetedik-nyolcadik: jatekok (foleg fps es mmoprg, de nekem az x86 emulator is annak szamit win98-al)

    Persze normal felhasznalas mellett (telefonalas, internet, zenehallgatas, fotozas) nem kell a programlista kornyekere mennem.

    A fentiekhez kepest az apple fele osszeontott ikon lista hasznalhatatlanul kaotikus, a microsoft fele csempes megoldas meg beallithatatlanul buta. Az android egyik elonye, hogy desktop os van alatta, ezert barmit meg lehet csinalni benne, amit egy desktop linux-al.

    A nokiaval pedig inkabb az a baj, hogy gyenge hardveru keszulekeket arul egy meg kidolgozatlan mobil os-sel, es raadasul mindezt miutan mar letarolta a piacot ket masik termekcsalad (ios/android). Egyszerun tul keson indultak es tul keveset kinalnak, mindezt tul dragan a valodi ar-ertek aranyhoz kepest. Osszeszedhetik magukat, de nem rajuk mulik, hanem a microsft fejlesztesi sebessegen es a windows phone nepszerusegen.
  • csimmasz
    #25
    Amit látok Nokiákat azok a 20€ kategóriából állnak olyant nagyon sokan használnak munkához, senki sem sajnálja, de szerintem azon sokat nem tudnak keresni, míg a Samu meg az Apple kaszálnak a csúcs készülékeikkel ami 700€ környéke.
  • csimmasz
    #24
    Azokat a telókat el is kell adi!
    Én csak azt látom a környezetemben, hogy míg 5-6 éve mindenki Nokiával szaladgált most a legtöbben Samsung-ra, iPhon-ra meg HTC-re váltottak.
    Én mér vagy 10 éve nem használok nokiát de Samsungból már párat elhasználtam vegyes megelégedéssel.
  • tteron
    #23
    Gratulálok a magyar újságíróknak, hogy folyamatos rémhír keltésben vannak :). Emlékezzünk csak az AMD temetésére idő előtt:) Az se jött be. A Nokiánál vannak hibás lépések és fejetlenség, de sokkal használhatóbb gépeket raknak le még mindig az asztalra, mint a sztár eladó Samsung, vagy LG akik a design-en kívül egy rakás sz** csinálnak. Mos jelentett be egy csomó új készüléket a Nokia szóval azért nem hiszem, hogy annyira már is temetni kéne, mert nagy veszteség lenne, ha ez valóban bekövetkezne.
  • hurkaur
    #22
    inkabb winmobile, mint gagyidroid.
  • tomboy013
    #21
    Ekkora baromságokat írni Biztos hogy nem klónok... Először azt hittem kb azon a szinten van a szifon mint a WP de megdöbbenve láttam a 4-es laggolásait... Neked lehet teszik az android amit módosítgathatsz össze vissza, de szerintem a WP-nek alapból sokkal egyedibb és szebb a felülete és ott semmiféle módosítgatásra nincs szükség. Lehet hogy nem testre szabható de legalább eltalálták a design-t. Ha ez butított akkor az iOS mi?
  • fergusonpapa
    #20
    akkor haverjaidnak klónja van..

    nekem 3gs van,nem legfrisebb szoft, 200alkalmazás semmi lag ;) És fogtam wp telót,nem is olcsót és nem sokkal másabb mint amit az android ad alkamazásként.

    Android meg de csunya és rendezetlen?? besírok.. 1 kis türelemmel olyat csinlász hogy jelenleg nincs egyetlen mobil szoft amivel könnyebben és ilyen minőségben módosithatod a telefonod.

    de mindegy is nem vitatkozok,jó neked a butitot wp.

  • zola2000
    #19
    De mennyivel tudnak többet a WP csempéi, mint az android alkalmazásfelületei?

    A sebességről annyit, hogy egy xperia mini pro agyontelepítve már egyáltalán nem laggol, pedig nem egy drága telefonról van szó.
  • tomboy013
    #18
    Ki beszél az alkalmazáslistáról? Én a kezdőképernyőről beszélek. Ha kirakod az alkalmazáslistából oda akkor rögtön nem satikus. Általában az ember kirakja oda a programokat amiket használ hogy ne kelljen az alkalmazáslistába túrni.Legalábbis én kirakom. Ha androidon kirakod a menüből a dolgokat az ugyanolyan statikus mint a menüben. Azért van itt különbség szerintem. Nah mindegy tök feleslegesen vitatkozunk ezen szerintem. Nekem úgyis ez marad a favorit neked meg az.
  • a_n_d_r_e_w
    #17
    WP-ben is az alkalmazaslista az ikonos (sot, listas, ami rosszabb), ergo az is pont olyan statikus, hol is a kulonbseg? Az hogy droidnal a kezdokepernyore is pakolhatsz ikonokat az meg egy plussz, es nem kotelezo, tele lehet rakni cukin animalt widgetekkel is, ha valaki arra porog.
  • tomboy013
    #16
    Én az ikonra mondtam, előbb értelmezd amit írtam. Az hogy kitehetsz feljegyzéseket meghasonlókat azokat tile-on belül is meg lehet csinálni. Csak így szép egységes a küllem, androidnál meg számomra rendezetlen és ronda. A mozgó háttérképekről ne is beszéljünk... A tile-oknál a mozgást is nagyon szépen oldották meg. Már a menüben lépkedés is élményt nyújt hála a gördülékeny animációknak. Nekem írkálhattok olyanokat hogy ez meg az mit tud. Nálam a legfontosabb mindig is a kezelhetőség volt egy telefonnál amiben ez verhetetlen. Ráadásul nem lassul a rendszer. Hiába telepíted tele programokkal 1 év után is ugyanolyan fürge mint új korában. Hogy ez igényes egyedi külsővel párosul meg mégjobb. Az iPhone-ok is hiába fürgék egy idő után belassulnak. 2 haveromnak is van 4-es iPhone és az egyiküké már úgy laggol mint egy Androidos teló, de a másik se fürgébb az Omnia 7-emtől. Nálam bizonyított a többi rendszerrel szemben.
  • a_n_d_r_e_w
    #15
    Mondod te, aki szerint az android statikus ikonok halmaza. De latom most te lettel a helyi megmondo ember, akkor mondjad meg, legalabb rohoghetek meg par megnyilvanulasodon...
  • tomboy013
    #14
    Bámultam mert muszáj volt, de végre van igényesebb felület hála a Microsoftnak. Látszik hogy nem volt a kezedben win teló. Rakjál már fel androidra tile-okat. Annyira gusztustalanul lassú meg sokkal igénytelenebb mint a WP, a Launcher 7 nevű app még S2-n is akadozik mint a szar. Ráadásul nulla animáció benne. Az egy dolog hogy ott is kockák vannak de hogy köze nincs a WP által garantált felhasználói élményhez az is biztos... Csak sok android felhasználó kipróbálás nélkül fröcsög a semmiről.
  • fergusonpapa
    #13
    ronda ikonokat bámulod 20éve eddig jó volt most már ronda? istenem..

    Tényleg szép a felület de valami nagyon butitott,azt érzem mint egy 5évestelót fognék amivel nem sok mindent csinálhatok.. Voltak sokkal jobb tervek is felhasznóktol.. na ha olyan lett volna rég átváltottam volna,de én a felület miatt sose használnám,

    Androidnál lehet bármilyet operálni magadnak még fos csempét is 5perc alatt,akkor minek fizesenek érte többet.. (mert lényegesen drágábbak a winfosos telók)

    Am epőlös vagyok.. csak mondtam hogy Nokia aztán csunyán melé fogott.

    Ha elkezdene most már csak évi 2-3 telót kiadni,minden osztálynak azzal járnak a legjobban,sokáig tesztelhetnek optimizálhatnak és legalább minöségi telefonjaik lenének.Emelett árulhatják a 3.világnak a régi stilusú telókat..
  • tomboy013
    #12
    A metro UI primitív? Ezt pont egy olyan mondja aki az Android felé tendál. Nah mindegy. A folyamatosan információt közlő tile-okat nem nevezném primitívnek a passzív ronda ikonokkal ellentétben.
  • Dodo55
    #11
    Nem ismerem részletesen a Win 8 Mobile-t, de:

    -Ha van benne CLR (.NET Framework) és visz is bármilyen CIL/MSIL bytecode-ra compileolt progit az jó

    -A Metro UI primitív, a 40-50 éveseknek biztos tetszik, mert letisztult, de aki kicsit is poweruser annak nem hiszem, bennem programozóként egyenesen azt az érzetet kelti, mintha le lennék rokkantva.

    Amúgy 2002 óta Nokiákkal tolom, de az utóbbi években nagyon az Android felé kezdtem húzni. Régen tényleg a csúcstechnológia volt, de aztán a Symbian 9 óta lényegében semmi új, meg manapság már azzal is egyenesen szenvedésnek érzek mindent, főleg hogy a gyári programjaik mára nagyon elavultak, és frissíteni sem lehet őket. Egy N73-am volt az utóbbi években, azon még a default böngészőt sem lehet átállítani, a gyári meg papíron hiába tud JS-t, egy jQuery azonnal pofára ejti...

    Egyetlen mai napig megmaradt előnyük szerintem, hogy tényleg elpusztíthatatlanok fizikailag. Ami egy másik márkánál már ütésállónak számít, az egy Nokia esetén a minimum. A 3310-esem annak idején jópárszor fogott elég keményen betont, a mai napig semmi baja. Az N73-ra sincs panaszom, pedig az aztán 1000x összetettebb mechanikailag egy 3310-nél, de kb ugyanazokat túlélte már mindenféle sérülés nélkül, max egy kicsit kevesebb arányban volt benne beton, és inkább több parketta.
  • tomboy013
    #10
    Most pedig támadhatnak a Microsoft ellenesek akik még WP-t se láttak mert itt ugyebár ez a tendencia