151
-
#31 Ebben a példában mi volt a rejtett utalás, amikor ki is mondják?
Vagy az, hogy majdnem elsiklottál felette? Bocs, csak kibuggyant a rosszmájam.
De az egész film a szülő/teremtő-gyermek konfliktusról szólt, különböző aspektusokban. Akinek ez nem jött le azok max az árvaházból származók. Ebben nem volt semmi rejtett, erről szólt a film. Meg arról, hogy ennek a konfliktusnak nem mindig pozitív eredménye van. Ennyi a filozófia. De ezt sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni, pl ha olyan dolgokat is igénybe vesz ehhez a rendező a CGI-n kívül, mint forgatókönyv, meg színészek. -
wolruf #30 Ezzel veled én is egyetértek, csak az a baj, hogy olyan sokáig nyomatták ezt a "jön egy új Alien film", majd "ja, mégsem, ez előzmény lesz", majd "ja, nem, csak az univerzum azonos/hasonló" dolgot, hogy én (és ahogy más birkák is) teljesen arra készültem, hogy csak a marketing hype része volt a folyamatos tagadás. Erre egy nyomokban mindenhol Alienre hajazó, Alien jellegű részeket tartalmazó film lett, aminek tényleg kb. köze sincs az Alienhez. Ez engem zavar(t). Imádom a minőségi Sci-fi-t, ami gondolkodásra késztet az alapfilmen túl is (Sunshine, Pandorum, 2001-2010, Bladerunner, stb...), de ez, így nekem nagyon se füle, se farka volt. Még akkor is, ha rebesgetik a folytatást. Túl sok olyan dolog van benne, ami nehezen/sehogy nem értelmezhető a rendező magyarázatai nélkül, melyeket azért inkább a filmnek magának kellett volna megadnia. -
Spheriot #29 Pedig az igazi sci-fi ilyen, felteszi a kérdéseket és egy részét magadnak kell megválaszolni, na ez az amit sokan nem tudnak megemészteni.
Ilyen kérdés a filmben az hogy miért is akarják kiirtani a földet???
-
Deus Ex #28 Az a benyomásom támadt, mintha egy kiváló, tehetségek által készített, akár Oscar jelölésre érdemes filmet összevágtak volna egy zs kategóriás sírvaröhögős sci-fi horrorral. Feltételezem, a normális irányt képviselő alkotóknak kompromisszumokat kellett kötni az eszetlen popcornmozit akaró producerekkel, amiért nagyon nagy kár, mert ha kicsit kevesebb CGI, nem olyan neves színészek és más, költségcsökkentő tényezőt választanak, és kicsit függetlenebbek maradnak, akkor ebből lehetett volna egy irtózatosan jó mozi. Valóban voltak benne olyan általános és komplex gondolatok, amelyeket különböző összefüggésben is konzisztensen lehet érdelmezni, nyilván egyértelmű a párhuzam az öreg Weyland és az öreg Scott között, de a minden más területen előadott virtuóz balf@szkodás ezeket elhomályosítja, kezdve azzal, ha én vagyok a világ ura, és megyek beszélgetni az atyaúristennel, akkor kíséretnek nem egy rakás árvagyereket viszek, hanem először felderítek, aztán hadihajókkal, hadsereggel állítok be.
A filmet különösebben sci-fi-nek sem nevezném, bár volt benne űrhajó, meg egyéb, ennyi erővel varázsolhattak is volna. -
csabipapo #27 Imádom a butábbnál-butább kommenteket.
A film baromi jó lett,aki vevő a klasszikus értelemben vett scifi-re ,arra amiben nem kaszabolnak össze-vissza 0 cselekménnyel, az nagyon élvezhette a filmet.
Ez nem az átlag mozinézőnek vagy scifi rajongónak készült, RS bebizonyította,hogy még a mai világban is lehet mélyen elgondolkodtató filmet készíteni.
Én örülök ennek a filmnek, akinek meg nem tetszik ez a stílus az menjen nézzen High School Musicalt vagy Transformers-t. -
wolruf #26 Amióta megnéztem, én is nyálazom a fórumokat, hogy most én vagyok csak birka, vagy mások sem értették teljesen. Ma találtam egy fórumot (link, ahol megmagyaráznak pár dolgot (szigorúan elméleti szinten). Ha ezt így el is fogadom, akkor sem tetszett annyira a film, mert gyakorlatilag folyamatosan utána kéne olvasnom, hogy melyik résszel mire is gondolhatott a rendező (vagy forg. könyv író). Szerintem vicc. IMAX-ben a 3D szánalmasan gyenge volt, kollégám szavait idézve tényleg csak az elején az IMAX logó volt látványos. A filmben sehol sem használták ki igazán. Ennél én speciel több hatásvadász többdimenziós dolgot vártam, nem csak ennyit (ha már IMAX). Ha ezt tudom, sima Digital 3D-ben nézem. -
dresden1 #25 Van értelme, mert van némi reklámkampány? Amikor alkalmazták GP-t, még nem tudták, milyen reklám lesz. Akkor lenne értelme, ha készül ezután egy Prometheus-előzmény film. De akkor sem fontos. Miből állt volna egy fiatal és egy öreg színész alkalmazása? Így sem feltétlenül hasonlít fiatal énjére. Teljesen felesleges volt. -
Merces #24 ............. -
Venom T #23 Ez a film szódával elmegy. Nem tudom, mit kell annyira védeni?!
Egy Alien 1-2-3 lazán gyalázza. Azokat megbírom nézni többször is, ebből elég volt 1.
Tényleg egy logikátlan, semmit mondó film lett! Sajnáltam, hogy pénzt költöttem rá. Ezt max letölteni lett volna jó.
Persze láttam már rosszabb filmet is! De Ridley-től többet várok!
Sokkal többet! -
Stranger666 #22 Fassbender egy rossz színész.. és noomi is ahhhhhaaaa értelek már....... -
#21 Miben nyilvánult meg a "rossz színészek", azonkívül, hogy a birkaszellemnek engedve mások is ezt hajtogatják? Persze ilyet a legkönnyebb odamondani, mivel az ilyen szubjektív megítélés alá esik, de azért Guy Pearce, Fassbender, Charlize Theron annyira nem rossz színészek. Mellesleg a vén milliárdos elmaszkírozva jelenetnek volt értelme, ha utánanézel a film előzményeinek. Az más kérdés, hogy szerintem sajnos még ma sem tart ott a maszkmesteri technika, hogy fiatalemberből élethű öregembert varázsoljanak. -
gulyasandras #20 Ez is érdekes:
Lindelof asks Scott if there are robots in Prometheus, to which Scott replies “There may be two.” -
gulyasandras #19 Movies.com: That is our planet, right?
RS: No, it doesn’t have to be. That could be anywhere. That could be a planet anywhere. All he’s doing is acting as a gardener in space. And the plant life, in fact, is the disintegration of himself. -
morden #18 Le lett írva többször is , hogy mi a gond, rossz színészek , logikátlan forgatókönyv, feleseleges jelenetek ( vén milliárdos B kategóriás maszkban) stb stb olvas vissza, ehhez nem kell filmgurunak lenni, hogy gáznak érezd. -
#17 Ebből nekem az jön le, hogy ahhoz a bizonyos (jelenleg) 17%-hoz tartozol. Igyekeztem nem szájbarágósan fogalmazni. -
#16 Az emberi legénység nem tudta, hogy fertőzött, hittek Ash-nek, akiről meg tudjuk, miért titkolta el a veszélyt. -
Stranger666 #15 Nem te vagy csak akiknek bejött nem jönnek fórumokra sírni,nem úgy mint azok akik filmesztéták és ők mindennél okasabbak. Na azok itt vannak és osztják sz észt. -
lopbisz #14 Ez a film a lehető legszájbarágósabb.
Az elején van némi filozófia és a film végén kis utalások egy-két dologra de semmi extra.
Maga a film megvalósítása valóban gáz. Egy star trek, vagy csilagkapu gagyibb része is ötletesebben van megoldva mint itt.
Persze az alein fanok strucc politikáznak , mert a Ridley "istenségük" csak jó lehet... -
#13 Nahát h tele van az SG tanult, csúcs rendezőkkel... baromi könnyű ideírni h szar... de az h még megindokolni sem tudod h miért. Elég bénán adjátok a "film guru" vagyok értek hozzá sablont. Csinálj jobbat, vagy legalább tanulj meg véleményt alkotni. -
morden #12 Én azon akadtam ki amikor beszélnek, hogy vajon a tervezők miért termtették az emberiséget erre a nagy filozófikus válasz, "mert megtehetik" ezt megnézhetem 1000x akkor is csak a röhögést váltja ki belőlem, hogy ennyire ovodás forgatókönyvet írtak a filmhez. -
Zenty #11 Igen tele van kódolt üzenetekkel, de az 1 bitesek miatt agyon van egyszerűsitre a történet.
De a a lényeg a film megvalósítása rakás szar!
Effektekkel próbálták mérsékelni a szar rendezést és 0 kreatív történet megvalósításokat.
Egy kezdő rendezőtől elmenne, de egy Ridley Scott-tól többet várna az ember. Úgy látszik elkurvolt az öreg és beállt abba a népes táborba ahol a név majd elad mindent de rakás szart se csináljon.
Rendezőnek kell menni, egy sablon szart lekövetni mint egy verset, 0 agy gondolkodás és végül semmit se csinálni és még fizetnek is érte. Fasza
-
#10 Akkor csak én vagyok az egyetlen, akinek bejött? Persze vannak hibák, de melyik filmben nincsenek? Ha már a logikánál tartunk, az eredeti Alienben pl. röhejes volt, hogy egy emberrel, akit megfertőzött egy idegen faj, együtt kajáljanak. Amúgy meg, ha nagyon szájbarágós lett volna, akkor az lett volna a baj. -
GaborT28 #9 Az biztos, hogy ez a film nem az átlag mozinézőnek készült. Igenis rengeteg mondanivalója van, nagyon sok az elrejtett szál amit csak kb második megtekintésnél (vagy akkor sem) vesz észre a néző. Pont az a lényege ennek a filmnek, hogy nem ad mindent a néző szájába, sokmindenre neki kell rájönnie.
Csak egy példa: a film vége felé amikor David azt mondja:" a teremtéshez néha elkell pusztítani valamit" (v valami hasonló). Ezt akár Ridley is mondhatná a nézőnek. Ahoz, hogy a filmnek értéke legyen, figyelmen kívül kell hagyni az Alien mozikat. És ez talán az egyik legegyszerűbb mondat ami utal valamire a filmben. Nem kéne mindig elveszni a technikai elemzésekben, vagy a forgatókönyv egyszerűségében. Higgyétek el, rohadt összetett a sztori. Én 2x láttam kamerás verzión és 1x moziban 3Dben és még most is voltak meglepetések a tartalom, a párbeszédek szempontjából. -
lopbisz #8 Elég gagyi lett a film. C kategóriás szint nagy költségvetéssel.
De a story miatt végig néztem. Mivel tele van kódolt üzentetekkel. -
morden #7 Pazar látvánnyal sem értek egyett, koprá bolygók, sötét helyszínek pár helyen játszódott minden, volt kb 1-2 perc rész benne ami átlagos CGI a többi egy sorozat szintjén volt . -
morden #6 Neki az volt a szerep, hogy vigye azt a hiperszuper orvosi felszerelést a privát kabinjába, majd mint egy átlag B kategóriás filmben fusson a felé eső űrhajó elöl (nem nem oldalra, hanem előre) és meghaljon :D -
nessboth #5 alien szemüveg nélkül néztem meg: Abszolút logikátlan, gagyi forgatókönyv.
jelenetek csapongóak, befejezetlenek, kaotikusak, elkezd egy szálat, majd elfelejtkezik róla, senki nem törődik semmivel. Charliez Theron karaktere a legfölöslegesebb a filmben (elnézés kérek a kifejezésért, de igazából ő mi a f*szt keres ott?).
-
#4 Azonban a legnagyobb félelmem az, hogy mindez direkt volt. Igen, direkt csináltak brutálisan rossz forgatókönyvet. Azt üzenik ezzel hogy "ne foglalkozz a logikátlan, ostoba dolgokkal se filmekben, se az életedben, ez a jövő".
Hát hogyne. Több mint valószínű, hogy éppen ez a mondat lebegett a szemük előtt a film készítése során. Amúgy nem vagy egy kicsit paranoiás? -
dresden1 #3 A forgatókönyvet az írta, aki A legsötétebb óra. Lindelof csak az átírásra lett behozva. -
morden #2 Ha nem lett volna alien szál akkor hatalmas bukta lenne ez a film így önmagában mint scifi . -
gombabácsi #1 Félelmetesen rossz film volt, teli totálisan otromba hibákkal mind scifi mind filmes szempontból. Mindennek pedig az oka a brutálisan rossz forgatókönyv (köszönjük a Lost-fos forgatókönyvírójának...).
Félelmetes számomra, hogy Scott ezt a forgatókönyvet megcsinálta.
Nem akarom sorolni a hibákat, de kb. teljesen élvezhetetlenné tette számomra a filmet a történet teljesen rossz mesélése, a szereplők teljesen ostoba viselkedése és a többi.
Azonban a legnagyobb félelmem az, hogy mindez direkt volt. Igen, direkt csináltak brutálisan rossz forgatókönyvet. Azt üzenik ezzel hogy "ne foglalkozz a logikátlan, ostoba dolgokkal se filmekben, se az életedben, ez a jövő".