151
  • saliboy
    #151
    Sziasztok,

    Még ekkora semmitmondó, lapos, idióta filmet nem láttam. Olyan sokat akartak vele mondani, de a végén egy tartalom nélküli értelmetlen katyvasz lett belőle, aminek se füle, se farka... Olyan szép lett volna csak néhány gondolatot kifejteni a filmben, de legalább azt részleteseben kidolgozni, és a többivel szépen megalapozni a folytatást... ehelyett mindenbe belekapott, de mindenféle cél vagy ok nélkül.

    - David mi a fenének fertőzi meg a tudós csákót, és honnan tudja, hogy az a fekete trutyi mi a szar? David feladata az öreg faszi védelme, nem pedig az, hogy vigyék haza a Földre kivizsgálásra. Teljesen más a szitu, mint az Alien filmek esetén.
    - a film végén megszületik a "mini" Alien, ami köszönőviszonyban sincs azzal, amit az ember elvárna ettől a fajtól. Most akkor ha Alien előzmény, akkor az a kis tetű nézzen is ki úgy, mint egy igazi Alien, ha meg nem, akkor ennyi erővel a Hupikék törpikék előzménye is lehetne: az öreg faszi a törpapa, aki az ürhajósokkal (= törpök) behatol Hókuszpók házába...
    - ja, és a mélypont, amikor találkoztak a teremtővel, hát az kritikán aluli... Legalább egy "Helló, seggfej; Na, mizu?" párbeszéd lehetett volna, vagy valami utalás arra, hogy miért is akarnak kinyírni minket... Ezze az az ormótlan balf@sz nekiesik az embereknek... Könyörgöm, itt lett volna a film kulcsa, az eszenciája a mondanivalónak (mint amikor Neo találkozik az építésszel).
  • gabe paul logan
    #150
    azt nem értem, hogy akkor senki se ugatott, amikor sarah harding vagy alan grant megfogdosta a dínókat.... :D
  • Tibbbor
    #149
    Egyetértek.Akkora szellemi és anyagi háttérrel, amit erre a filmre elpazaroltak, egy zseniális előzményfilmet(vagy nevezzük akárminek) lehetett volna forgatni. Kerek történettel, átgondoltabb szereposztással(némi jellemrajzzal), igazi R.Scottos atmoszférával. Attól önmagában manapság nem ájul el a nézőközönség, hogy hány millából forgatták, meg "hú, 3D"! Azt sem igazán értem, miért reklámozták úgy, hogy a leglátványosabb 3D film.Az Avatar mérföldekkel látványosabb volt.
  • Zoliz
    #148
    Csakhogy csámcsogjak: "utóbbi idők legfélelmetesebb űrhorrorja"
    Ez a film a lehető legkisebb mértékben sem félelemetes. És épp ez a baja.
  • Tibbbor
    #147
    Nagy lelkesedéssel vittem el 18 éves fiamat a filmre, hogy "na most akkor ezt nézd meg, mert apád annak idején látta ugyan az Alien-t, nade ez biztos sokkal ütősebb lesz!"
    Hát nem ütés volt, hanem tarkón vágás...
    Nem értem, mi történt R.Scott bátyóval, kifogyott az ötletekből vagy már nem emlékszik a saját Alien filmjére?Merthogy elég szépen akad átfedés: android mindkét filmben, akik természetesen mindig rosszban sántikálnak.Még a maszkmesternek sem kellett valami újat kitalálni, mert a Prometheus baltaarcú árja androidja ugyanúgy veszti el a fejét, mint Ash 1979-ben, és most is a megszokott fehér trutyi folyt a szájából.Számomra azért a '79-es Ian Holm (alias Zsákos Bilbó)alakítása hátborzongatóbb volt.
    Hasonló lenyúlásnak érzem a tartályokkal teli csarnok látványát, egy az egyben az első részben megtalált tojások jutottak eszembe.Csak ott még halálra izgultam magam, mik lehetnek ezek, itt viszont nem éreztem semmi feszültséget.
    A hibernációból ébredő legénység, a rosszullétek, a jópofizások mintha csak át lettek volna emelve a nagy elődből(még inkább a folytatásából).
    Ami nagyon hiányzott: még talán a főhősnő sem igazán, de a többiek végképp nem kötődtek hozzám a film során. A legénység tagjai az Alien-ben külön egyéniségek voltak, itt a Prometheusban csupán leendő áldozatok.
    Fiam mindössze egyszer takarta el a szemét, amikor a főhősnő a robotsebésszel veteti ki magából a szörnymagzatot.Megértettem, nem mindenkinek bírja az ilyet a gyomra.Véleményem szerint viszont nem efféle eszközökkel kellett volna arra törekedni, hogy a film a beharangozások szerint az utóbbi idők legfélelmetesebb űrhorrorja legyen. Mert ez szerintem még egy premier plan-ban bemutatott császármetszéssel sem sikerült.
    Sok mindenen dohoghatnék még(a legénység ébredése előtt az androiddal forgatott és agyonnyújtott jelenet, a halálosan beteg vén milliárdos elfuserált maszkja, egyáltalán miért ment a teremtők csarnokába, ha csak egy választ akart,azt más is megkérdezhette volna neki, vagy a geológus és a biológus csóka idétlen párosa és ha már egyikük biológus, még idétlenebb halála, stb.)
    Azt mondják a nálam sokkal okosabb kritikusok, hogy a film nyitott kérdéseket hagy a nézőkben.
    Bennem csak azokat hagyott.
    Nem tudtam követni a cselekményt(nem keverendő az akciójelenetekkel!), talán mert nem volt, és szinte semmire nem kaptam magyarázatot, csupán utalásokat.Nem volt igazi sztori, rengeteg volt a logikai bukfenc.
    Egyetlen dolog miatt viszont nagyon örülök, hogy a fiam is látta ezt a filmet:ugyanis nem tudtam volna neki elmesélni.
    Ellentétben az Alien-nel...Ezzel azt hiszem, mindent elárultam.
  • narumon
    #146
    "Es ezert nevezik ezt SCIFI mufajnak"

    Hát amit te felvázoltál az nem SCIFI. Max FI de inkább MESEFI...
  • csimmasz
    #145
    Lehet tévedek de semmilyen Alien jogokkal nem rendelkezik a film mert minden kicsit más mint lennie kellene az arctámadók a kifejlődött alien, stb.

    A történet egy érthetetlen katyvasz.
    Az elején az valami kivégzés mint teremtés, lehet megfertőződött a fószer és egy addig steril világra kirakták a löttyelhogy kinyirja magát a fertőzés veszélye nélkül, csak volot egy kis mellékhatás.

    Hogy a picsába téved el a faszkalap amikor az ő robotjai térképezték föl a helyet?
    Minek tutujgat egy kigyószerü lényt a fazon?
    A sisak levétele valami hatalmas, mikrobiologiai elemzés nélkül biztos nem vette volna le egyiksem a sisakot.
    A vihar a semmiből keletkezett 1 perc alatt.
    A vén szivar meg akart gyógyulni akkor minek kisérletezett azzal a trutyival, főleg amikor látta hogy nem éppen aszpirin.
    Mi volt a fil mondanivalója, ki monta az ősembereknek hogy fessék le a jeleket, miért?
    Visszajártak az idegenek, akkor miért fejezi be a küldetést az idegen amikor felébresztik, stb, stb?

    Valaki értett egyáltalán ebből a filmből valamitz is?

  • Scamp
    #144
    Elég kétes érzelmeim lettek a filmmel kapcsolatban.
    Amíg néztem addig teljesen jól éreztem magam rajta. Pörögtek az események, jól nézett ki. Tetszett. Mondjuk volt egy rész, amit valamiért nem akart a gyomrom bevenni, szó szerint, de úgy összességében úgy álltam fel a székből, hogy hú az anyja...
    Film után kezdtem el gondolkozni, hogy MI VAN? Amíg csak nézed és a látvány ott van és pörög a dolog és figyelsz, addig nincs idő komolyabban gondolkodni... de miután volt időm végig pörgetni fejben az egészet, akkor egyszerűen olyan volt mint az ementáli sajt. Gondolom jó pár részt kinyirbáltak a forgató könyvből (sőt erről volt is interjúban szó, hogy nincs minden benne a filmben amit akartak), de ennek hatására elég buta lett. Néhol egyszerűen csak nem értem, hogy mi, miért történt és egyáltalán hogyan? Például a robot, miért teszi néha amit tesz és honnan van információja hozzá ha egyszer sosem találkozott még senki ezekkel a lényekkel...
    Szép és jó és izgalmas és húúúha, de utólag nagyon sok részlet annyira ideg őrlő, hogy az összes készítőt megütné az ember egyszerre. Nagyot várt mindenki, várt egy előzményt vagy valami köztes dolgot, vagy egyszerűen várt egy nagyon jó, átgondolt és összerakott sci-fit, de igazából egyiket sem kapta meg igazán de mégis megkapta mindet.
  • btomi1980
    #143
    Mit panaszkodtok! 2018-ban a ReteKlub majd leadja... minden számukra lényegtelen dolgot kivágnak, hogy legyen idő reklámra. Többek között a Prométeusz 3. mozielőzetesre!
    A kivágások miatt olyan sima és letisztult lesz a sztori, hogy mindenki megvilágosul!

    Ennyi! :D
    Amúgy nem lesz folytatás... 2012! Tudjátok! Finító dell gad'ó, megpusztul a világ!
  • W B
    #142
    Spoiler:
    Ha arra kérdezel amit én linkeltem egyszerű a válasz:
    Aliens: Idegenek a Földön c. könyv. Semmit nem csinált a pilóta, csak végig röhögte a Földet utoljára elhagyó Gyarmatügyis hajókat. 500 millió élő embert hagyva a Földön. (többi vagy elmenekült vagy meghalt)
    A Platinum képregényben meg először fogadta az emberi küldöttséget, majd agyba-főbe verte őket, végül űrvédelmi rakétákkal szétlőtték a patkóhajót.
    Apokalipszis képregényben meg semmit nem csinált. Aludt már több ezer éve, míg egy "kedves ember" nem fertőzte meg.

    Aliens trilógiából kiderül, hogy ők csinálták biológiai fegyvernek az idegeneket. Továbbá mivel eme trilógiához kapcsolódik az AvP trilógia ezért a predator kultúra alapján, hogy a predek azt hiszik, hogy az idegenek a tökéletes prédák és E miatt több bolygón is kifejlődtek, ebből az jön, hogy a predek nem tudják, hogy mesterségesen csinálták az idegenek. Holott egy predator 500 éves is lehet (1000 éves is volt már) És mivel az AvP1 film az AvP trilógiára épül ezért sejthető, hogy a pilóták valamit elkúrhattak mi miatt szinte kihaltak. Lásd: AvP2 játék, eme bolygó van az idegenek szülőbolygójának megjelölve, mi lehetségesen a pilóták szülőbolygója is.

    Vagyis a pilótákból alig lehet néhány, de azok gonoszak. Ennek jó példája az Aliens: Acéltojás könyv. 2058-ban játszódik a Japetusznál. A lényeg, hogy a Giff hajóra pilóták (elvileg) diplomáciai tárgyalásnak álcázva idegeneket csempéztek fel. Ezt K.sz.u 1000 körül volt. Szóval hiába haltak ki majdnem, még így is gonoszkodnak a háttérből.
    (Giffek egy idegen faj a sok közül miket az idegenek kiirtottak)

    Spoiler VÉGE
  • toarpad
    #141
    Spoiler ON

    Amúgy az képregényben kiderül hogy miért akartak minket (embereket) kiírtani ?

    SPOILER OFF
  • btb300
    #140
    Igen, a Holdra is pont így jutottak el, baszva meg cigizve, és véletlenül sem derítették fel előtte. A holdraszállást vitatók kérem kíméljenek...
  • W B
    #139
    Na akkor egy képpel filmről a véleményem:
    Íme a kép. A lényeg, hogy a 2, 3, 4, ábrázolás ugyan az a séma. Könyv amiben élő Pilóta szerepel ha jól emlékszem 1989-ben íródott. Azt követte végül a két képregény miben két pilóta is szerepelt. Történetüket nem lőném le. A lényeg, hogy az AvP2 játék is eme 6-8m magas ormányos óriás sémát követi. Plusz nem rég készült egy 2D-s Alien játék amiben a Pilótából kikelt alien ormányos (más kérdés, hogy képregényben nincs ormánya, csak baromi nagy), ergó ama játék is az óriási ormányos sémát követi.
    Szóval... a véleményem az, hogy a film egy nagy szemen köpés annak, aki olvasta a könyveket. (huszonegyedik témába való könyvemet olvasom éppen)

    Mint film tetszett, de igazából az a kategória, hogy az egész forgatási költséget inkább itták volna el.
  • willcox
    #138
    Ez hülyeség.
  • szgege
    #137
    Ezeket a dolgokat,vettem is a filmből.A 2 ponthoz jelezve,e nekem az valami bődületes baromságként jött át,s a történet kb. innentől gagyi lett. Ugyanis a 2 ember eltévedt,de még rádió kapcsolatban vannak a hajóval és szépen bemennek a kamrába aludni,ahonnan nem rég a csapat másik fele elmenekült. Ez mekkora hülyeség már???? Szerintem pont az ilyen szálak basszák el a filmet.Végülis totál értelmes dolog,hogy a 2 befosós barom a "tojás" kamrába megy,mert az biztonságos és mellé még jön a kígyószerű lény és aki éppen eddig fosott odamegy megsimogatni .... A lény megvalósítása extra gagyi volt ettől többet vártam,kivétel a teremtők az jól meg volt csinálva.
    Egy dolog ,ami bennem felmerült hogy a cég végig tudott a teremtőkről a kutatók munkájától függetlenül? Mert lényegében nekik a fegyver kellett,nem a felfedezés.
  • syrus2
    #136
    1 szónak is 100 a vége a történet jó a technika jó csak éppen a filmnek legalább 2 részesnek kellene lennie, hogy világosan átjöjjön a story és 1 új casting mert a fél gárdanak unalmas és hiteltelen volt a játéka és a rendező is kilóg erősen a sorból ezt nem így kellett volna megcsinálni.
  • syrus2
    #135
    Ha nem azt nézitek, hogy bődületesen jó a technika akkor bizony a történet kb a film felétől kusza és elrohan! a szereplők pedig hiteltelenűl játszák pl a záró jelenetnél mintha egy másik világ lenne az űrhajó és onnan bentről nem is tudták volna mi folyik oda lent pedig végig látták és hallották az egész történést szerintem nem lett jó mert ennél azért többet vártam. Az alap ötlet király.
  • birdo #134
    Ez kész...egy fél kérdésem se maradt )))))
    Csak teóriáim ))
  • zetortraktor
    #133
    "Az általad leírt 1. pont hülyeség. Ugyanis ott nem teremtés játszódik le, hanem egy kvázi öngyilkosság."

    Ridley Scott: All he's doing is acting as a gardener in space. And the plant life, in fact, is the disintegration of himself
  • zetortraktor
    #132
    "lejebb olvastam, hogy lesz rendezői is. Ami vagy fél órával hosszabb lesz mint ez."

    Nem lesz semmilyen rendezői. Ez a rendezői. Lesz DVD, amin lesznek törölt jelenetek és pár percet beletesznek a filmbe ezek közül. De az nem rendezői lesz.
  • willcox
    #131
    Az általad leírt 1. pont hülyeség. Ugyanis ott nem teremtés játszódik le, hanem egy kvázi öngyilkosság. A megivott valami teljesen tönkretette az ürgét, láthatóan semmilen DNS nem maradt. Egyébként meg ezeknek a SJ-nak patkó alakú az űrhajójuk, a film elején meg inkább valami óriás csészealj látható. Mivel a SJ és az ember DNS-e megegyezik, ezért nem volt szükség semmilyen hókuszpókuszra a SJ részéről, hiszen ha itt egyáltalán lehet teremtésről beszélni, akkor a SJ-t és az embert is valami másnak kellett teremtenie, hiszen az ember sem teremtette önmagát.
    Ha én valahol életet akarnék, akkor odaviszem, és nem bohóckodok lötty ivásával, pláne úgy, hogy közben megmurdelok.

    Talán a rendezői változatból, vagy a következő részből kiderül, hogy mi is akart lenni az a film elején. De hogy nem motívum, vagy jelkép, az biztos.
  • Alien_AM
    #130
    Segitek akkor neked:

    Nagyon orulok hogy egy ilyen tipusu filmben kikockazva keresitek a hibakat hogy hol rontottak el a grafikusok, milyen rossz ez meg az a jelenet. Aztan meg bebokod drfrog hogy vizbe dobott DNS-bol nem alakul ki az elet. De atyeg ez egy SCIFI amely felvazol egy viziot ami moge kellene latnod, ha mar itt tartunk johogy nem akadtal ki hogy miert van az urhajonak hanjga az urben...


    1. A nyito jelenet, ez egy nagyon gyors felvazolt esemenysorozat, es hogy megertsd (pedig ki volt irva hogy 16 alatt nem ajanlott) a sorok moge kell nezned. Mivel nincs sok ido foleg a film kezdeten a prologusban ezert szamodra egy nagyon felgyorsitott reszletet lattal az elet kialakulasaban. Amikor a DNS belekerul a vizbe, ez egy JELKEP az elet kialakulasanak mikentjere, a rendezo nem fogja neked 8 oras reszletben ezt kielemezni hogy a dns fertozessel es szorassal hogyan fog kialakulni az egysejtu. Es nem egy szemelytol szorodott bele, ez csak egy motivum, neked kellett volna ezt felfogni.

    2. Humanoid-Ember vita: eloszor is, azert kuldd be embereket, hogy meghaljanak, es hogy reagaljonak az ottani korulmenyekre, amire nem kepes egy android. Mellesleg a rendezo ezzel megint azt sugallja hogy igen is ilyen az emberiseg. Ez egy metafora amely mutatja hogy az ember felaldoz barmit a cel erdekeben, es ilyenek vagyunk. Ez ismet egy jelkep volt, nem pedig rendezoi hiba ahogy te nevezed.
    Es a ket idiota aki ottmarad mert ugye ki akartak jonni es eltevedtek. Ez is egy bemutatasa az emberi reagalasra, ami mindig is igy volt es 100 ev mulva is pont ugyan igy fog megtortenni, mert ilyenek vagyunk, es lesz aki cigizni fog meg ott is. Lehet ezen rohogni pedig igy van a haboruban is. Cigi pia baszas. Ilyen az elet. Es ezt tokeletesen bemutatja a film.

    Es ezert nevezik ezt SCIFI mufajnak, ugyhogy nagyon keruld el baratom.
  • Stranger666
    #129
    egyszer és mindenkorra tanuljuk már meg, hogy a 10/6 az azt jelenti, hogy 6 pontból nálad 10et ért....................
    6/10, na ez az amire az ember azt mondja, hogy ez a film egy 10-es skálán 6-os.......................................................................
  • Merces
    #128
    elég lesujtó vélemény ahhoz képest hogy nem tartod rossznak
  • tttttom
    #127
    Szerintem ez a film nem lett rossz. Én értékelés szerint 10/6-ot adnék rá. Ezt meg is indokolom, hogy miért ennyi adok neki.

    1. A látvány világ egész jóra sikerült.
    2. A szereplőkkel csak az a bajom, hogy kissé üresek.
    3. Ennek a filmnek legalább 3-4 órásnak kellene lennie, hogy képbe kerüljön mindenki és, hogy a logikai bukfencek se okozzanak problémát... :)
    4. Amolyan 1-2-szer nézhető, de nem többször.
    5. Nem tudom miért kell ilyen nesze semmi fogd meg jól effektusban lefektetni a filozófiát. Pedig ezt a filmet én olyannak gondoltam, hogy gondoljam végig, de ezen nem igazán láttam olyan jelenetet mely ezt mutatta volna.
    6. A koncepció nagyon jó, de amolyan félkész film lett belőle.

    Ez a véleményem róla. :)
  • gombabácsi
    #126
    a kérdéseidre a válasz az alábbi beszélgetésből kiderül

    Scott és a forgatókönyvíró beszélget:

    S: Mi ez amit itt olvasok? Te normális vagy? Mi az, hogy leveszik a sisakot??? Agyam eldobom!

    L: Na és mi a bajod vele?

    S: Hát még kérded is? Eszednél vagy? Komoly kutatók nem csinálnak ilyen baromságokat! Csak a laikus hülyék csinálnak ilyet, de azok meg nem jutnak el másik bolygóra!

    L: Pontosan! És a filmet laikus hülyéknek csináljuk. Így jobban bele tudják élni magukat, hiszen ők is levennék a sisakjukat! Tehát úgy fogják érezni, hogy ők vannak a filmben!!!

    S: Hm... Erre még nem is gondoltam. És ez beválik?

    L: Naív barátom, nem emlékszel a Lost-ra? Hány része is volt a Lost-nak? Hahahaha. És a nézők élvezték. Érted? Élvezték és kétpofára habzsolták az egész sorozatot. És a végén se volt olyan nagy balhé amikor kiderült hogy egy fos az egész.

    S: Hm, nem láttam a Lost-ot, de most így ahogy mondod, meg kell néznem... Sokat kell még tanulnom tőled azt hiszem.

    L: Igen! És eljött az idő, hogy az ilyesmit a mozifilmekbe is bevezessük. Hidd el, a nép élvezni fogja. Senki se fog problémázni ilyen alapvető bakikon, néhány idősebb hülyén kívül, akik annyira hülyék, hogy egy film szereplőibe nem önmagukat, hanem az oda illő szereplőt képzelik bele.

    S: Hm. Hát én elég öreg vagyok, és sok film van a hátam mögött... hogy nem jöttem én erre rá? Zseni vagy!!!

    L: Tudom. :) Lost. Lost. Gollam. Gollam. Lost.

    :)
  • M2 #125
    Például amint megjelent az első két áldozati karakter a színen, azonnal felismerhetőek voltak, hogy itt a lúzerek. Innen kezdve térdem csapkodtam a nevetéstől, mikor ketten elindultak kifelé a barlangból.
  • M2 #124
    Én általában ha tipikus amcsi-filmes klisét látok, hangosan felröhögök. Ezt a filmet végigröhögtem, amit köszönök a vígjátékok új királyának: a rendezőnek és az írónak.
  • Deus Ex
    #123
    #88: Azon konkrétan elkezdtem hangosan röhögni..
    #89: IGEN:-XD
  • koschwarz
    #122
  • NEXUS6
    #121
    A 2. rész un rendezői változata azonban kevésbé volt dinamikus, ezek a részek lehettek volna kicsit jobban megkonstruáltak, mert kicsit leült tőluk a film, habár tényleg így lett kerek egész a sztori.

    Én sokkal inkább alapvető változást találtam a 3. rész DVD spec kiadása között és a mozis vágás között. Talán ezzel sokkal közelebb is került Fincher eredeti változatához. Sajna, mivel kicsit felszívta az arcát, ahogy akkor bántak vele, ezért valójában nem vett részt ennek a változatnak az újravágásában.

    A dög már nem a kutyusból, hanem egy bivalyból jön elő. Az emberek között is van egy áruló, aki kiengedi, miután sikeresen elkapják, ez az egész vonal tökre hiányzott a filmben, és csak a rohangálás maradt. Ripley ráadásul egy rabbal együtt zárja be a dögöt a nukleáris tárolóba, nagyjából rezzenéstelen arccal.
  • NEXUS6
    #120
    Azt nem tudom, hogy a többire mi lehet a válasz, de a 6-ra konkrétan tudom.

    Ez az ó szanszkrít patagóniai nyelvjárásában hangzott el és kb ez volt:

    "Na te fehérbőrű húsvéti malac, töröld ki a csipát a szemedből, mert lebuktatok ám, hogy mit kavartok itt a faxba ezzel a déenes alapú biofegyverrel! Én és ha haverjaim rájöttünk az egészre, és most visítani fogsz mert anyád hátán foglak megb@xni én és a haverjaim, meg a többi buzipajtásodat is, mert a filmben nem láttunk csajokat, csak az ilyen fehérseggű árja szemeteket, mint amilyen te is vagy kisg@ci!"
  • TreDoR
    #119
    #99
  • MacropusRufus
    #118
    lejebb olvastam, hogy lesz rendezői is. Ami vagy fél órával hosszabb lesz mint ez.
    Emlékezzetek vissza a Bolygó neve: Halál mozi verziójára.
    Az több kérdést hagyott hátra mint választ adott volna, és tulképpen az egész egy összevissza valaminek tűnik. Még az sem derűl ki, hogy miért szakadt meg a kapcsolat Hadley reménységével. Nem derűl ki, hogy Ripley lánya 66 éves korában halt meg, nem derűl ki, hogy milyen ítélet születik a Ripley-Nostromo ügyben. Nem derűl ki, hogy miért fontos az LV426 (nem 223 mint a Prometheus-ban). Nem látjuk Hudson nagy pofáját miközben a leszálló egység kirázza a szart is belőlük, Nincs benne a Hudson vs hörcsögök a mozgásérzékelőn jelenet. Nincs benne a Newt és Ripley beszélgetése az idegen lény és a gyerek süzletése közti hasonlóságoról. Nincs benne az autómata fegyverek monitorjait bámuló beszart katonák, amikor látják, hogy már fogytán van a 3 fegyver. Nincs benne az a rész sem amikor Ripley megy Newt megmentésére és Hicktől búcsúzva elárúlják egymásnak a keresztneveiket. + egy olyan jelenet sincs benne amit leforgattak de nem kerűlt bele még a rendezőibe sem: mikor Burke-t megtalálja Ripley és abból már gyün kifelé a dög. Ez a könyvben benne van viszont a filmből kihagyták az idő problémák miatt, túl gyorsan kellne ki az első részhez képet.
    Szóval a fenti kis sorolásból is látszik, hogy jó pár fontos rész hiányzott a mozi verzióból. Ezek jó része nélkűl a második rész egy kagyi. Meg van mind a kettő, csak a rendezőti nézem. A másik shit.
    Könnyen lehet, hogy ez is ilyen lesz. Jönn a rendezői, ami sokkal jobb meg szebb meg minden, viszont addígra lehetsokan nem lesznek már rá kíváncsiak...
    Majd meglátjuk.
  • drfog
    #117
    Segítsen már valaki néhány számomra teljesen érthetetlen dolog megmagyarázásában:
    (vannak közöttük már olyanok, amiket mások is felvetettek)

    1., Ha a nyitó jelenet a teremtésről, szól, akkor
    1., A - ha csak egy DNS/RNS katalizátort akarok beoldani egy bolygón, akkor
    ahoz miért kell kinyírni magamat (magyarul egy lombikbébi programhoz sem siucid hajlamú apukát anyukát keresnek)
    1., B - attól hogy beleszórok egy óriási vízesésbe egy halom DNS/RNS katalizátort, attól nem lesz semmi, csak legfeljebb víz meg üledék, vagy ha valahogyan - esélye 10^-265 - elindul az egysejtű élet, akkor úgy jó 3.x milliárd év múlva lesz ember (ha lesz) - addig mit csinál a "Teremtő"? várakozik türelmesen?.

    2., Ha van nekem mindenféle lézerdetektoros szuperhightech felderítő cuccom, meg eszméletlen intelligens humanoid robotom, akkor minek küldök be elsőre embereket egy teljesen vadidegen, veszélyeket is hordozó helyre? Miért nem robotokkal térképeztetek fel mindent, ők vesznek mintát, elemznek, kurva szigorú karantént tartok, stb?

    3., Ha ott vagyok egy vadidegen helyen az univerzum túloldalán, tele olyan holografikus súgással, hogy ITT valami nagyon beszarató cucc van, és Én magam is beszartam már korábban és azt mondtam, hogy "na jó én húzok innen kifelé", akkor
    utána nehogy már elkezdjem a nyilvánvalóan gyanús kígyó-polip-pénisz forma valaminek azt mondogatni, hogy "kutyuli mutyuli gyere ide megsimogatlak!"

    4., semmit mondó, valódi szerep nélküli szereplők: Wayland lánya - Charlize Therone - pl. azok kívül, hogy valamiért rohadtul gyűlüli az apját, meg nagyon szereti a csoki "banánt" - vagy minden "banánt", csak vastag legyen ? - nem tudtunk meg róla semmit

    5., Ha egy levágott fejbe áramot vezetünk, attól
    5., A - biztos nem fog beszélni, mert ahoz tüdő is kellene meg a gégefőn szabályozottan átpréselt levegő
    5., B - miért robbanna fel?

    6., Mit mondott a Robot a hibernált, majd feléledt "Teremtő"-nek?

    7., Miért akarnak kiírtani minket a "Teremtő"-k?

    8., Ha ki akarnak írtani, akkor
    miért léptek velünk először kapcsolatba, amikor az egész földön szétszórva élt vagy néhány százezer/millió ember és miért nem irtottak ki akkor

    9., Az már a korábbi Alien filmekben is furcsa volt, hogy hogy lesz néhány óra alatt egy 4-5 kilós Alien "baby"-ből egy több száz kilós kifejlett Alien, itt most több tonnás óriás polip. Mit evett eddig - levegőt? és attól nőtt meg???
  • NEXUS6
    #116
    "... mintha az eddigi Alien filmek paródiája LENNE"!?


    Úristen, hát nem az volt!?
  • drsx
    #115
    Morden, aze' az sem gyenge mondanivalo, mikor a csoka a vadidegen bolygon a szkafanderbol szivja a fuvet! XD
    Ez a film olyan, mintha az eddigi Alien filmek parodiaja lenne. Tele van viccesnek tartott visszautalgatasokkal, pl. mikor az oreg Weyland szovegel az eletrol es a halalrol, a kutyaja meg ott fetreng mellette. "...Mert minden magban benne van egy virag igerete. Mert minden halalban, barmily jelentektelen, benne van egy uj elet, egy uj kezdet remenysege."
  • morden
    #114
    Talán a legkeményebb mondanivalój az volt a filmnek, hogy az árja szőke cicababa miért megy el a négerrel első szóra :D Amúgy most olvasom hogy a rendezői változat +20-30 perc lesz
  • NEXUS6
    #113
    Ezt a robotos beszólást a filmből a szigorú csajnak kipróbálom a diszcóban hátha bejön ott is.
  • btb300
    #112
    Azt hiszem én is azok közé tartozom, akik túl nagy elvárásokkal ültek be a filmre. Ilyen szemmel nézve jó nagy csalódás volt. Azokat én sem értem, akik szerint ez elgondolkodtató, filozófikus film, azért a filozófia nem egészen itt kezdődik. Ha már sci-fi, akkor Lem, vagy Ph. K. Dick, mindkettőjük műveiből készült fimadaptáció. Egyébként meg a legjobban az a fejetlenség és totális beleszarás bosszantott fel, ami a filmben az egész ún, expedíciót jellemezte. Ennek remek példája, hogy mindenki csak kefélget, míg odakinn a két csórika kinyiffan. Hát hagyjanak engem békén...