45
-
#45 Én komolyan nem értem, miért jó ez a hozzáállás, mindenféle hülyeséget összehordani, hogy miért nem használod, és még jól le is hülyézel mindenkit, aki azt használja.
"Ha csinálunk képeket, akkor ahhoz mi köze országnak világnak? Mint mondod, ott van mindenki gépén;akinek számít.Ez miért nem elég?..."
Itt is te döntöd el, hogy kivel mit osztasz meg, senki nem kényszerít, hogy te publikussá tedd a képeidet. Valaki szereti, valaki nem. Vadidegen képei nem tudom kit érdekelnek (ha csak nem jó csaj), de engem például rokonaim, volt osztálytársaim, régi ismerőseim képei valamennyire érdekelnek, és abból ítélve, hogy hányan szokták "lájkolni" a képeimet, azthiszem van akit érdekel.
De ez csak 1 lehetőség a sok közül, amire a facebookot használják/használjuk.
"Ha én annyira akarom tartani valakivel a kapcsolatot akkor ott van pl msn, telefon, vagy a hagyományos személyes találka."
Az MSN amellett, hogy sokkal megbízhatatlanabb még üzenetküldésekre is (sok éven keresztül használtam én is, én is sokáig elleneztem a facebookozást), és egyre kevesebben is használják, csak privát jellegű és nem nyújt annyi mindent, mint a facebook. Már említettük, ott vannak facebookon a csoportok, lehet nyitott, vagy zárt. Amiket oda feltöltesz képeket, küldesz üzeneteket azt azok kapják meg, akik ott benntvannak (be lettek véve), lehet ezen belül is eseményt létrehozni, kommentálni (ráadásul valós időben, mert azonnal jelzi, ha érkezett üzenet), lehet azon belül is feltölteni fájlokat, szöveges dokumentumokat létrehozni.
Még ezen kívül is sok más előnye van az egésznek.
"A hülyeségre mindig van igény. Az alapanyag maga a felhasználó. >>> A végtermék a pénz, siker."
A facebook számos hasznos, és mellette persze rengeteg haszontalan (persze kinek mi) szolgáltatást tartalmaz. Nyilván mint vállalkozás, céljuk a profitszerzés illetve a siker, de ebből nem következik az, hogy az egész haszontalan hülyeség lenne, és hülye lenne mindenki aki használja. Azt nyújtják, amire az embereknek szüksége van, és szerintem ezért meg is érdemlik a sikert. A telefonálást részben helyettesíti, a személyes találkozás meg nem tudom hogy jön ide, az emberek többsége nem azt helyettesíti ezzel (bár sajnos vannak olyanok is). -
GaborT28 #44 Az msn például privátabb jellegű ezért használom. De nem kell ennél a lehetőségnél maradni. Nem a kommunikáció lehetőségeivel van baj. Ez még FB-n is működik, semmi gond. DE! Ha csinálunk képeket, akkor ahhoz mi köze országnak világnak? Mint mondod, ott van mindenki gépén;akinek számít.Ez miért nem elég?...
És igen; sohasem a facebook vagy más közösségi portál lesz a hülye;hanem a felhasználók. Ezt használják ki a fejlesztők.... a Napiszar és egyéb. A hülyeségre mindig van igény. Az alapanyag maga a felhasználó. >>> A végtermék a pénz, siker. -
Zoliz #43 10 eves gyerekeket a f"szbookra, akik meg beszelni se tudnak normalisan, keruljek el a fizikai kontaktust es uljenek egesz nap a gep elott. Ezt akarja cuki Mark, meg a tobbi agyament. -
WoodrowWilson #42 És mennyivel egyszerűbb egy személyes találkát megszervezni a haverokkal facebookon, mint msn-en (amit már senki nem használ), skype-on (amit még senki nem használ), vagy telefonon egyenként felhívogatni a társaságot.
A képekkel se értem mi bajod. Ti például nem szoktatok mondjuk egy balatoni hétvégén a haverokkal fotózni? Felrak mindenki a saját gépéből pár képet, azt csókolom, lehet örülni. Az már egy másik kategória, amikor valaki az "így eszem a lángost a padon" című mappába tölt fel ötezer fotót, de ettől nem a facebook lesz a hülye, hanem a felhasználó. -
GaborT28 #41 Ez a kapcsolattartós szöveg mindig a közösségi portálok védelmére szól. Ha én annyira akarom tartani valakivel a kapcsolatot akkor ott van pl msn, telefon, vagy a hagyományos személyes találka. Minek ehez ekkora csinnadratta? Jaaa, mert képeket is kell mutogatni magamról, hogy lássák mekkora arc vagyok? Ugyanmár ki kíváncsi egy vadidegen képeire vagy idézeteire esetleg kedvenc időtöltésére? max egy jót röhögnek rajt. Az ismerősök meg elvileg tudják, hogy nézel ki, milyen körökben mozogsz, mi a hobbid, stb... -
gombost #40 Google talk vagy skype. Labdaba sem rughatnak amellett, hogy letrehozol egy csoportot, vagy esemenyt es mindenki akkor szol hozza, amikor akar/van ideje. Nem kell 10 emberrel idopontot egyeztetned, nem johet kozbe semmi, raadasul a voip-pal ellentetben ezt akar a buszon is megteheted. -
#39 Nem ez a kérdés, hogy "el lehet-e végezni az nélkül", hanem hogy segít-e valamennyit. Én Kandós vagyok, és egyáltalán nem haszontalan, hogy van egy évfolyamcsoport, amibe bennevannak pontosan 417- en (olyanok is persze, akiknek tárgyakat kell ismételni), és bármi kérdés van, gyakorlatilag azonnal tudunk egymásnak segíteni, feltöltünk cuccokat a vizsgákról, stb.. Persze némelyik kurzusnak is van külön csoportja. Például tanár is van fennt, aki 1-1 tárgyból (főleg villamosságtan és matek, ami gyakorlatialg a legfontosabb) segített nekünk elég sokszor, kijavította amiket feltöltöttünk, stb..
"Kokrétan egy fostalicska felülete van. Mintha egymásra lenne dobálva."
Kell egy kis idő, amíg hozzászokik az ember (talán pár óra), meg megtanulja mi hol van, utána viszont egy nagyon jól átlátható (ahhoz képest, hogy mennyi minden van rajta) az egésznek a felülete, gyorsan meg lehet találni rajta mindent. Mostmár van egy tök egyszerű, gyors kis program is hozzá.
mad mind:
"Őszintén, hány igazi barátod van, akikkel össze is járnál, és tényleg szükségét érzed, hogy megossz velük valamit? Egyáltalán mi értelme van ritkán látott ismerőssel megosztani bármit, a fontosabb dolgokon kívül(házasság, gyerek, válás, halál)? És ha ritkán látott, akkor igazán nem is érdekli, hiszen megvan a maga belső baráti köre."
Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit akar kivel megosztani. Valaki szeret megosztani mindent, aztán majd akit érdekel, az megnézi. Akit meg nagyon nem, annak meg két kattintás beállítani, hogy ne jelenjenek meg az üzenetei a falon. Nem értem ezen miért kell problémázni, miért foglalkoztok ezzel? -
ugh #38 Arrol nem is beszlve, hogy egy 10 eves gyerek miylen kapcsolatokat tud tartani?
Legutobbi uzleti utjan megismerkedett valakivel new yorkban ?
Akivel meg egy nyaralas alatt osszehaverkodott lehet a budos eletben nem talalkoznak tobbet.
Akiket ismer azokkal talakozik a suliban minden nap .
Meg meg is utalhatjak egymast annyit vannak egyutt.
Nekem is vannak ismeroseim fent meg a csajomnak van facseja aztan latom ilyen ertelmes dolgokat raknak fel.
A tokom lerepul ...
-
WoodrowWilson #37 De, én arra hivatkozom. Nabumm. Nem a csetelésre, mert az is egy fos fb-on, de egy esemény megszervezésére pl. már jó. -
WoodrowWilson #36 Azt mondjuk sose értettem, hogy mért nem tudnak egy iwiw szintű keresőt belerakni a fb-ba. -
ugh #35 Kapcsolat tartasra meg ne hivatkozzon senki arra orr a google talk vagy a skype etc...
Es ott meg raadasul zaklatni sem tudjak az embert.
Alapvetoen az emberek magamutogatasara epit az egesz.
Okos mert mindenkiben benne van csak valaki gondolkozik is.
Ez a kapcsolattartos dolog egy faszsag....
Szeeeerintem.. -
#34 A röpis csapattársakkal levlista van. FB accountja madjem mindenkinek van, mégsem használjuk. Ennyi a nagy FB-ről...
A felülete meg olyan szar, hogy képtelen votlam vele ismerőst megtalálni.
Vicc, hogy egy egykkora szarkupac még a tőzsdére is mehetett... -
Szefmester #33 Akik a kapcsolattartás mellett érvelnek, azok ugyan mondják már el akkor mi értelme van a kamuprofiloknak? Nem kevés olyan emberke van fent aki csak akkor lesz ismerőse valakinek ha ő jelöl, netán ismerősöm ismerőse, esetleg más ismerősömnél szerepel egy képen és valaki volt olyan kedves és megjelölte hogy ki van a képen.
Csináljunk egy próbát. Egy konkurens -és erősebben divatszidott- közösségi oldalon próbálom megkeresni egy volt osztálytársam. Lássuk hogy megy ez a fészbúkon ha új felhasználó vagy és hogy ha a konkurens (mosóport) használom.
Szóval a személy Nagy László (random név) találat bőven 5000 felett vn a konkurensen amit egyre kevesebben használnak... hm hm hm... Hopp Tudom hogy velem egy korú, és ha nem kamuprofilozik akkor rákeresek a 28-30 közöttiekre. Nah így már jobb.. már csak 9 oldalnyi találat. De mintha a Rozi a múltkor azt mondta volna hogy megnősült. Nosza nézzük meg. Már csak másfél oldal találat. Azt hiszem most már kép alapján is megtalálom, ha nem akkor módosítok kicsit a feltételeken. Mindeközben kedves fészbúk júzer hogy halad? Megtaláltad már ezt a személyt?
De most komolyan, ha lenne egy osztály 25 tanulóval, és 20nek nincs FB regisztrációja, de van G+ akkor az 5 tanuló -aki ott akarna posztolni tanulmányi segédleteket- miatt kellene a többieknek oda regisztrálni? Mert jelenleg a legtöbben az új felhasználók közül pont csak ilyenek miatt mennek oda.
Nyereményjáték? Lájkolj a fészbúkon (a konkurenciát meg leszarjuk, holott ugyanannyi időbe kerülne oda is csinálni egy céges profilt)! Hozzászólás a témához rádió/tévé/újság? Gyere a fészbúkra! Osztálytársak töltik fel a képeket a kirándulásról? Gyere a fészbúkra (milyen gáz lenne pendriveon odaadni, vagy dvd-re kiírni)! Feltöltöm a megauploadra a tanulmányi segédletet/kidolgozott tételeket. A linkért gyere a fészbúkra!
Mintha levelezőprogram nem is létezne, vagy egyéb kommunikációs forma, pl beszélgetés! se lenne... -
ugh #32 Most tenyleg ellenrozizhetetlen ki merre hany meter.
De majd a sok kis dudvakent felnott szuloi kontroll nelkuli suttyko elkezdi kiboritani a bilit aztan majd lesz szabajozas.
Ami marha jo lesz mindenkinek mert meg tobb adatot kell majd megadj magadrol. Es a fake felhasznalokat torolni fogjak.
Remelem mire a lanyom ekkora lesz eltunik ez a fos a fa sz omba. Mittomen cukorembert lelovik a gexibe a reszvenyesei vagy mittomen.
Vagy nekem kell intezkedni es lockolva lesz az osszes gep a lakasban. -
#31 Mi "kurva érdekes"? -
TomecK #30 Én sem azt mondtam hogy nem lehet elvégezni a BME-t FB nélkül. Előző féléveimet is úgy csináltam meg, de most hogy van azért könnyebb. -
Reparamorf #29 Akkor a szomszédom 3 hetes macskája, hogy lehet fent???? -
WoodrowWilson #28 Ezt mondjuk aláírom, de maga a funkció amit ellát, az hasznos. Neked lehet, hogy nem, de sokaknak igen. -
#27 A FB és wiw előtt is el lehetett végezni a BME-t... -
#26 Kokrétan egy fostalicska felülete van. Mintha egymásra lenne dobálva. Csak azért regeltem be, mert más kérte. Gyakorlatilag nem használom semmire. -
TomecK #25 Valamint a FB is egy nagyszerű találmány, lehet nagyon jó dolgokra használni csak felhasználófüggő mire használod. Ugyanolyan mint a fegyver, megkönnyíti az állatok elejtését de embert is ölhetsz vele. Egyetlen egy dolog van ami zavar, az információk védelme. De ami olyan (telefonszám lakcím tartózkodási hely,munkahely) nem kell megosztani és akkor talán nem fogja senki megtudni. Fontos dolgokat az ember amúgy se tároljon interneteléréssel rendelkező eszközre. -
TomecK #24 Jómagam is fészbúk hater voltam/vagyok. Csak épp elengedhetetlen, a Műszaki Egyetemen folytatott tanulmányaimhoz. Mivel a kedves egyetemisták csináltak egy Gépész csoportot, és ezzel bizony olyan mértékbe megnövelték a fontos iskolai (ZH,Vizsga,Tanár,Tantárgy)-al kapcsolatos információkat, hogy az megkönnyíti a mindennapi életemet az iskolában, mellette összesen van 23 ismerősöm, amik tök feleslegesek mert sose beszélek velük meg nem posztolok. meg az se érdekel ők mit posztolnak. Az eddig FB -on váltott üzeneteim 95 % -a Tanulmányi jellegű volt. És igen kurvára hiányozva ha most kilőnék és másik csatornát kellene találni ezen információk áramoltatásához. -
#23 "Az emberek többsége nem divatból, trendiségből használja. Az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal való kapcsolattartás, érdekességek, képek, egyéni események, humoros vagy érdekes linkek megosztása, csoportok létrehozása (céltól függően publikus, vagy zárt) köröknek - pl. tevékenységeknek, események létrehozása/szervezése meg nem tudom mitől lenne agyatlan dolog, amit csak a nem túl okosak használnak (csak mert elárulom, legtöbben ilyenekre használják... bár te ezt honnan is tudnád).
A facebookot úgy használja mindenki, ahogy akarja. Beállítható még az is, hogy bármi amit feltöltesz, azt mindenki, ismerősök ismerősei, csak ismerősök, vagy csak te általad összeállított csoport láthassa."
Ez aztán kurva érdekes. -
#22 Pont ez a lényeg. A szülők háta mögött csináltuk, de ma egy facebookon két pillanat alatt visszajuthat a szülőkhöz, és még gyorsabban az idegenekhez. A gyerekek nem tudják/értik, hogy az a kép amit csak "játszásiból" csinálnak a telefonjukkal, baromi könnyen kirepül az internetre és utána már, kár a sírás. -
#21 Őszintén, hány igazi barátod van, akikkel össze is járnál, és tényleg szükségét érzed, hogy megossz velük valamit? Egyáltalán mi értelme van ritkán látott ismerőssel megosztani bármit, a fontosabb dolgokon kívül(házasság, gyerek, válás, halál)? És ha ritkán látott, akkor igazán nem is érdekli, hiszen megvan a maga belső baráti köre. -
bino512 #20 annyi bajotok van... komolyan mondom nincs jobb dolgotok? Orrba szájba megy a tv-ben a vér.. erőszak stb.. de szex meztelenség ááh az árt a gyereknek...
Most a facebookban mi rossz van?Hogy nem pénzért chatalsz amit úgy hívnak sms?IDIÓTÁK
Annó mikor kijött a Soldier of fortune 1.. pici voltam ... jobbra balra estek az emberek testrészei.. ÉS? Nem lettem beteg tőle ..mert a normális személyiség tudja hol a határ.
Az emberiség fejlődik... és nem lehet megállítani... örüljetek neki hogy tudtok beszélni a világ másik végén élő emberkékkel is... nem csak postagalambokkal..
Amúgy meg.. mikor ti picik voltatok nem csináltatok semmit a szüleitek háta mögött? UGYAN MÁR ... Megy a vetités azt annyi... -
#19 "Hat igen, aki divatbol, tredisegbol ilyen agyatlan dolgokkal foglalkozik mint a fosbuk, az finoman szolva tenyleg nem tul okos. Akkor sem hasznalnam, ha fizetnenek erte."
Az emberek többsége nem divatból, trendiségből használja. Az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal való kapcsolattartás, érdekességek, képek, egyéni események, humoros vagy érdekes linkek megosztása, csoportok létrehozása (céltól függően publikus, vagy zárt) köröknek - pl. tevékenységeknek, események létrehozása/szervezése meg nem tudom mitől lenne agyatlan dolog, amit csak a nem túl okosak használnak (csak mert elárulom, legtöbben ilyenekre használják... bár te ezt honnan is tudnád).
A facebookot úgy használja mindenki, ahogy akarja. Beállítható még az is, hogy bármi amit feltöltesz, azt mindenki, ismerősök ismerősei, csak ismerősök, vagy csak te általad összeállított csoport láthassa.
Hasonló dumát én is tudnék mondani akár az SG fórumra meg MSN-re is, kb. annyi ugyanannyi értelme lenne.
A cikkel kapcsolatban:
Ezzel a problémával nem a Facebooknak kellene foglalkoznia. Vagy csinálja azt, amit az iwiw csinált (ebben az 1-ben jó volt), hogy egy korosztály alatt nem lehet keresni (mondjuk csak cím alapján lehessen felvenni, vagy vki partnerlistájáról). Illetve ne lehessen publikusra állítani. A szülő az úgyis látja egyébként, hogy kik vannak a partnerlistáján, ha érdekli, meg szóval amúgyis... De ennél többet fölösleges szenvedni, úgyis csak kijátszák. -
gombost #18 Szeretem az ilyen cikkeket. Minden masodik hozzaszolo sietve leszogezi, hogy nincs regisztralva es mennyire lenezi a hulyeket, akik igen. Csak szolok, hogy mostanra a facebook szidasa is "trendi" lett, ugyhogy aki "egyeniseg" es "nem akar a tomeggel tartani", annak lassan abba kell hagynia. Azt meg azert hozzatennem, hogy leven az elmult 10 evben 4 varosban laktam (most eppen kulfoldon), szamomra a facebook fenyevekkel a legegyszerubb kapcsolattartasi forma az ismerosokkel. -
#17 "szerintem így is sok a "vikííh vagyhok oszt tshőőő" nevű űbertszupcsitrencsi lájkfüggő.'
Ez kb 1-2% és fb-on belül és cikinek tartják.. ez is az hogy hallotál valamit és ezzel pedálozol.
"Es a legtobb embernel, a fosbukozas is, csak a szenvedely betegseg egy formaja. Aki fel orankent kiposztolja a segget, mert not rajta egy patanas, az kb pont olyan szenvedelybeteg, mint az alkohol vagy drogfuggok"
Erre meg azt tudom mondani h mindenek megvan akét véglete ennyiből senkinek ne legyen kocsija mert szar,sok tanyasi padlogázal veszi a kanyart meg kiköpköd az ablakon..
Ez egy eszköz.. mindenki szélsőségekel érvel.. Lehet jól és rosszul használni azért volt már pár érdekes dolog és ember de csak azért van nagy hirverése mert manapság már az 1napos hír is lejárt dolog és mert fb a csapbol is folyik beékelödött az életünkbe nem nehéz h ne kerüljön szóba.
Én mire használom? Vannak csoportjaim,volt osztályaim meg régi ismerősökkel beszélek akiket nem biztos hogy látnék és mert ami manapság nem meglepő sokan külfödön élnek,vagy várost váltotak,de igy legalább együtt marad a közösség és tudjuk mi van velük. Aki meg sok szarságot ir 1 gombal lenémithatod. Huha de nehéz volt :D
Lehet ezt is jóra és rosszra használni de fő értelme ez, aki meg maradi az maradi,de divatból fikázni egykét láma miat ami nem nehéz közel 1 milliárd felhasználoból.. az gáz.. -
WoodrowWilson #16 És te azért nem akarod használni, mert mások szarra használják és a függői? Az Internetet akkor minek használod? -
duke #15 WoodrowWilson:"És mi az érved ellene? Mitől olyan ördögi a cucc?"
Mert ez is resze az agyatlan, ertekrend nelkuli, fogyasztoi vilagnak. Ahol az emberek terepjaroval mennek a plazaba hamburgerezni a lebetonozott varosba. Es kozben szuper trendi modon faszbukkolnak a negyed millios ajfonjaikon, mikozben a hos amerikai hadsereg, hosiessen gyilkolja az embereket az olajert, hogy egy pillanatra se legyen veszelyben ez a terepjaros, faszbukos, okostelefonos, valovilagos amerikai alom.
Es a legtobb embernel, a fosbukozas is, csak a szenvedely betegseg egy formaja. Aki fel orankent kiposztolja a segget, mert not rajta egy patanas, az kb pont olyan szenvedelybeteg, mint az alkohol vagy drogfuggok. -
Nailyenugysincs #14 tényleg csak annyi h beírja magát pár évvel idősebbre oszt viszlát. -
Merces #13 ..he he magyarázd a kamaszlányodnak, aki egész nap rajta lóg -
dzsagon #12 bazmeg már most is használjak alsós gyerekek -
WoodrowWilson #11 És mi az érved ellene? Mitől olyan ördögi a cucc? Persze azon túl, hogy nem akarod idióta emberek idióta posztjait olvasgatni, de hát nem kell minden hülyét felvenni az ismerősök közé. -
duke #10 "Jöhetnek a facebook utálók komentek..kik felsőbbrendű lények a Mars bolygóról, és elítélik és lenézik az emberi butaságot és gyarlóságot."
Hat igen, aki divatbol, tredisegbol ilyen agyatlan dolgokkal foglalkozik mint a fosbuk, az finoman szolva tenyleg nem tul okos. Akkor sem hasznalnam, ha fizetnenek erte. -
duke #9 Hu dejo lesz lehet majd faszbukolni a sok kislannyal, meg kisfiuval. Sosem volt meg ilyen jo. -
Szefmester #8 Gondolom akkor az sem fog zavarni ha majd véletlen a csemetédnek f lesz a jele az oviban és a többiek meg irigykedni fognak rá, vagy fordítva.. Azért már a mostani 14-16 éves korcsoportot is távol kellene tartani az ilyesmiktől... elég sok napiszar rajongó gyűlölhet ezért, ellenbenami az fb-n megy az kicsit durva.
Mellesleg én sem vagyok regisztrált tag, bár gondolom találnék magamról egy ismerőseimen keresztül fb által összebányászott profilt kép nélkül. -
Nailyenugysincs #7 szerintem így is sok a "vikííh vagyhok oszt tshőőő" nevű űbertszupcsitrencsi lájkfüggő. -
GaborT28 #6 Én sem vagyok facen. A szülői kontrollt meg szerinte mmár ismerjük. Ahogy nem érdekelte eddig sem a szülőket, h a gyerek a való világon nő fel vagy más gyöngyszemekért rajong, úgy ez sem fogja zavarni. Ami a nagyobb gond; sok szülő nem ért az internethez,fogalma sincs róla mi az a FB. "Mindenki ezt csinálja,nehogymár az én gyerekemet konzervatívnak tituálják" címszóval elvan intézve a dolog. Ugyanaz a szitu mint anno a mobillal, mikor a legutolsó 6évesnek is szuperspévi mobilt vettek a szülők karácsonyra, csak azért mert a Pistikének is vettek a szülei. ......... Majd sasoljatok, mikor jönnek a botrányok a 8-10 évesek által feltöltött félakt/akt képek miatt:D