16
-
SODRAAS #16 "A kutatók jó ideje tudják, mi zajlik le ilyenkor. A Nap által hátulról megvilágított Vénusz légköre megtöri a bolygó felhőcsúcsai felett elhelyezkedő légrétegen áthaladó napfényt, egy fényívet hozva létre, amit akár az amatőr távcsövekkel is észlelhetünk."
Valami ilyesmivel szokták kiszúrni az emberek szemét a sötét zsarukban is, nem? -
#15 Nagyon jó kép! -
#14 Az is jó. Azt árnyékok esetében is meglehet figyelni. -
Irasidus #13 Érdekes, a "Lomonoszov-gyűrűt" még "Vénusz-ívnek" nem hallatom. Igen zavaró dolog, szerintem sokkal érdekesebb a fekete csepp jelenség. De hát nem én vagyok a cikk írója... -
Reparamorf #12 Én maradok a "dombnál"... -
Krumplipuska #11 -
Krumplipuska #10 Én ennyit láttam belőle,ill egy kis részlete :)
Vagy direktbe.
-
blessyou #9 Én meg még azt hittem, hogy egy Szilmaril... -
#8 Vagy túl sokszor volt Love is in the air és felmelegedett a légkör. -
84569 #7 Csak a terroristák kezébe ne kerüljön ez az infó!!! -
philcsy #6 Mivel Vénusz a szerelem istennője, arra tippelek, hogy telelihegték. :) -
Katalizátor #5 Figyu! Valahogy megoldották! Semmit nem tudunk a vénuszi tudományról! -
Szefmester #4 Pedig látod hogy mégis... :) -
torreadorz #3 Annyi CO2-öt nem tudtak volna a légkörbe juttatni. -
#2 A bolygótudósok nem igazán tudják, miért alakult így a Vénusz sorsa: A Vénusz atmoszférája közel százszor sűrűbb a Földénél, elsősorban széndioxidból áll, ami 500 Celsius fokra emeli felszíni hőmérsékletét.
Pedig nagyon egyszerű. A Vénuszon az ipari növekedés miatt elégetett sok fosszilis energiahordozó rengeteg széndioxidot juttatott a légkörbe, az energia-egyensúly egy ponton megbillent, minden éghető anyag először a Vénusz felszínén, majd a felszín alatt is elégett, és az így pár év alatt felszabaduló rengeteg széndioxid aztán bebetonozta a mostani állapotot. Szegény vénuszi tudósoknak meg még a csontjaik is elhamvadtak....
JAJJJJ, mi vár ránk!!! -
Yodafon #1 Nyilván, hogy ezt se fogjuk látni a fantasztikus időjárásunk miatt...