5939
  • Zero 7th
    Igen, éppen ez a dühítő. MINDENKI, az egész kibaszott játékipar tudja, kb 20 éve, hogy a játékosok a szívük legmélyéről gyűlölik a kísérgetős feladatokat. Nem azért, mert kihívás, nem azért, mert utálnak védeni valakit, hanem mert még egyetlen kibaszott fejlesztőbanda sem tudott olyan AIt írni, ami nem egy retardált, ha kísérgetésről van szó.

És mégis, MINDEN szájbakúrt játékba 20 éve beleerőltetik. Mintha szándékosan ki akarnának baszni a játékosokkal.

És igen, állítólag vannak a WDben is ilyenek.
  • TomDantes
    Igen, pontosan erre gondoltam. A GTAIV hát tudott érdekes lenni. Hogy ilyen lesz-e a WD-ben? Szerintem lesz még kutyább dolog is a főküldetésekben, de itt legalább más ügye a mentési rendszer, és nem kell mindent legelőről kezdeni. Idegesítő dolog eddig nem volt, csak zavaróbb apróbb dolgok. De ezekről lentebb mind írtam már.
  • CalebJoe
    már itt írtak egy kicsit róla

2991
    2995
  • TomDantes
    Tudja a franc, valami előrendelt cucc. Volt hozzá már plusz gúnya meg ilyenek.
  • grebber
  • Was
    De úgy látom, hogy ebből a topikból az sem tudom meg, hogy ez most milyen játék lett végül is, mert ha valaki magáról a játékmenetről ír és netán valamennyire tetszik is neki, akkor az állítólag szemellenzős. Aki meg szidja, mint a bokrot, meg az Ubisoft-ot az természetesen nem elfogult. Pedig engem már tényleg a játék érdekelne nem a vízbe lődözött golyó.
  • CalebJoe
    Ez a mainstream vonal, azért hallgatom azokat a zenéket mert éppen az a trendi, ez így van manapság a játékok terén is, na ettől tudok agyfaszt kapni amikor a sok marha követi a csordát.
  • Ironman2
    Mafia-ban is volt hogy a rossz MI miatt buktuk a küldetést
  • Overburner
    De te melyik verziót vetted?
  • Ironman2
    Na pont annál a küldetésnél hagytam abba a GTA4-et,mikor Phil berohan a kikötőnél az ellen közé,és szitává lövik,amíg én fedezékből támadok.Majdnem szétbasztam a billentyüzetet amiatt.De nem is az volt a pláne,hanem ha meghal,akkor vége az egész küldetésnek,és kezdhettem előlről az egész kocsikázási ceremóniát,meg végighallgatni a pofázásokat újra.Nemtudom ilyen idegesítő dolgok vannak-e a játékban?
  • TomDantes
    Nekem 4 van alapból. Autós, robotpókos, virágos, lopakodós.
  • TomDantes
    Hogy mi az értékes meg mi nem, azt nem lehet csak így eldönteni. Kinek mi. Igen, az bizts, hogy a Watch Dogs is, vagy az AC széria is, tömegtermék. De rendesen elkészített szórakoztató tömegtermék. Hogy filmes példával éljek, nem csak a dán művészfilm lehet jó, hanem az amerikai akciófilm is, ha azt rendesen megcsinálták.
  • CalebJoe
    hagy ne soroljam már ez nem az a topik
  • Overburner
    Pl? :D Csak kíváncsi vagyok :D
  • CalebJoe
    Mégis az ilyenekből vannak a nagy eladások sajnos, az igazán értékes játékok felett meg elsiklanak az emberek.
  • Omlás
  • TomDantes
    Ja, a hack-elés. Igen, egy gomb nyomás, de nem értem, mire számítottatok, Hogy konkrétan majd programozni kell, és úgy feltörni dolgokat? Hát izé. Az Assassoin Creed-ben meg két gombnyomással egy bazi nagy hajót lehet irányítani, vagy a kis ujjunkkal kapaszkodni egy két centis ablakperembe, 150 méter magasan, majd egy laza szaltóval belevetjük magunkat egy adag szalmába, és még a hajunk szála se görbül. Hát ez van.
  • Overburner
    Digital Trip-eket pénzért lehet megvenni vagy az hogy lesz/van?
  • Fpocok
    lol. Ez aztán a szopás. Miután lejárt a számláló... újraindult :DD

Hello Sheng Feng Jimmy Ng I asked my colleagues and here is the reason. If you purchased from a digital platform, the only copy that you get is the ENG+TCH version (english/thai/chinese) which is only available in 1 month. It's the same for all asian countries. The ENG only version is the one which comes out today in the retail stores in asia (hard copy of the game).
  • TomDantes
    Az ilyen dolgokért poén a játék: egy random járókelő telefonbeszélgetése, valami néger faszi, arról telefonál, hogy tegnap milyen jó csajjal dugott, csak nem tudott elélvezni , mert közben pisálnia kellet. Hát ilyen agyament hülyeséget ki is találni. Vagy másik beszélgetés: drogtesztre megy az illető, másnap de épp most is elszív egy joint-ot. Ez mondjuk semmi extra.

Vagy, jön szembe az utcán egy idősebb nő, és lazán megszólít: nem magát keresik mindenki?

Egyik lámpánál sikerült csinálni egy jó kis tömeg karambolt. egyik kocsi fel is robbant. Ami érdekes a lakosok viselkedése. egymásba futnak, kiszállnak a kocsiból valamit magyaráznak, mutogatnak egymásnak, amikor robban, ijedten elszaladnak. Csak kissé felemás az élmény, mert az egyik kocsivezető AI-ja úgy néz ki be bug-osodott, állt egy darabig a kocsija mellet, aztán nem tudom futva elakarta tolni, majd fázis késéssel reagált a robbanásra. Hát vannak hibák, de a többi tucatnyi járókelő meg megfelelően reagált.

Nekem az ilyen apróságok jobban számítanak mint hogy a tűzcsap vize átmegy a kocsin meg hasonlók.

Van ilyen álom-szerű minijáték, 4 féle. Autóval üss el valami zombikat(hm, Carmageddon utalás), a robotpókos, ez poén amúgy. Aztán valami virágokon ugrálós, ez irritáló. A negyedik meg lopakodós, ha valaki szeret lopakodni annak lehet bejön.

Irányítás: gyalogosan: hasonló kissé az Assassin Creed-re, annak minden hibájával. Van ami kissé nehézkes, például a fegyverválasztás, eltevés, stb.
    Autók, hát nem túl jó, de melyikbe volt jó? egyik GTA-ba se, vagy klónjaiba se. Meglehet szokni gyorsan, de marha érdekes hogy miért pörög ki ennyire a kerék, néha úgy ki csúszik mint a nyavalya. Ami legfelsőbbképp akkor zavaró, ha el is ütünk pár gyalogost, és ezt nem díjazza a játék, ront a hírnevünkön, egy óra alatt sikerült a negatív irányba elmenni, mert elcsaptam pár embert egy üldözés során. Mindegy, vissza is lehet hozni bűnmegelőzéssel meg ilyenekkel.

A történet küldetései, szerintem, az AC4-ből kiindulva, hát nem ez lesz a legjobb része a játéknak. Ott is elég nyögve nyelős volt a nagy részük.

Ami az elfogultságot illetti: szerintem már most épp elég negatívumot soroltam fel. Na most az hogy kinek tetszik vagy sem, az eleve ízlés kérdése, de! Ha már folyton bezzeg a GTA, az talán hibátlan volt? Messze nem. Mindegyik részben voltan bűnrosz feladatok, ostoba megoldások, stb. Je, emlékszem GTAIV remek AI-jára, valami társunkal megyünk lövöldözni, beállok fedezékbe, az meg kereszttűzbe berohan...ez egy megmaradt szép emlék. De nem ettől volt gyengébb epizód a GTAIV. De tényleg sok példát lehetne felhozni, hogy önmagában jó volt, csak tele kiseb-nagyobb hibákkal.

A sok lehúzás meg:
    Egy részük csak azért húzza le, mert GTA-fan. Ezen nincs mit szépíteni. (énis szerettem a GTA sorozatot, de amúgy meg lófaszt, a Mafia a király)Másik részük meg, benyalta a nagy hype-ot, és jé?! Nem hibátlan? Nem mind arany ami fénylik? Nem tökéletes? Pedig a markeintben azt ígérték, és már kezdi is az epét hányni.

De az is biztos, aki egy GTA-t keres a játékban, az nagyot fog csalódni.
  • Omlás
    Én special amit eddig láttam tapasztaltam a játékból az jó is és rossz is de semmikép nem mondanám, hogy nem szórakoztató a játék. A karakterek és a történet vagy tetszik valakinek vagy nem nekem tetszik. A város is él a maga módján láttam már sokkal rosszabbat. A látvány tény hogy nem az amit várt az ember de azért rondának sem mondanám rendben van teljesen. Sőt szerintem kreatív emberkék fognak ezen még faragni :].
    A lényeg eltud vele szöszölni az ember főként aki szereti a sandbox játékokat. Azt nem lehet mondani, hogy nem jogos a csalódottság mert azért nem ezt várta az ember de személy szerint és egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem és nem a negatívumokat nézem ha egyszer szórakoztat akkor azzal foglalkozok szóval simán megérte az árát. Sőt ha hosszútávon is elég mókás lesz sanszos, hogy beszerzem PS4-re is.
  • grebber
    Joystiq - 4/5
    GodisaGeek - 9/10
    CVG - 9/10
    LeaderGamer - 9/10
    DigitalSpy - 4/5
    Gamespot - 8/10
    Polygon - 8/10
    GameReactor - 8/10
    Eurogamer - 7/10
    Destructoid - 8/10
    StrategyInformer - 7/10
    GameInformer - 8.5/10
    PC Gamer - 87/100
    Areajugones - 9/10
    Pixel Dynamo - 8.2/10
  • Overburner
    Hát azt a 1-day special editiont. ÉN legalábbis.
  • Avenger
    Bár még csak pár órát játszottam, de:

1 - Nem foskonzolos, csak középszar, szerintem tűrhető, valamikor tényleg korlátozza az ugrást(persze alapból nem is lehet ugrabugrálni, csak fal/láda tövében), a fedezékbebújás is érdekes néha(nem oda megy, nem akkor jön ki amikor én gondolom), autoaim-et viszont nem figyeltem még meg, igaz nem is lövöldöztem még igazán.
    2 - Még nem volt instant fail lopakodós küldetésem, de miért írná valaki, ha nincs is?
    3 - Hackelés béna, ránézel és "q", ja rá kell nézni, akár kamerával, mert itt már a vezetékesmentes adat továbbítás a menő és ahhoz ugye látni kell a célpontot(ez kicsit fail). :) Persze valószínűleg csak egyszerűsítés. Adótornyoknál mondjuk "vezetékeket" kell összekötögetni, hogy bizonyos csomópontokba eljusson az "áram", de ez sem emeli a hackelés színvonalát a játékban sokkal.
    4 - Multit nem tudom, de elég konkrét leírás ahhoz hogy ne legyen kamu.
    5 - Ebből nem sokat láttam, de eddig nem nagy cucc.
  • Voltan
    Mindenki az alap verziót vette meg?
  • Overburner
    Bár azért láttam hogy lehet az örök figyelmét elcsalni pl targoncát fel emeled és oda megy meg stb. Szoval nem hiszem hogy minden hack "hangos"
  • Overburner
    Hát az biztos h mindenkinek máshogyan tetszik eddig vegyesek az érzelmek, azért akarok én is kiprobálni mielött mondok valamit :)
  • Fpocok
  • Fpocok
  • Zero 7th
    Kommenteket olvasom, elég sokan egyetértenek a cikkel. Igazán tiltakozás nem is nagyon volt.

Viszont még egy dolgot felhoztak, hogy VAGY hekkelsz, VAGY lopakodsz, egyik hekkelés sem csendes. Szééép munkaa Ubi!
    Gyakorlatilag ráhúztak egy varázslós játékmechanikára egy hekkelős köntöst.

Ezek szerint elég faszán betippeltem a lényeget #1626 -ban.
  • Overburner
    Jó hát bocsánat én nem vagyok régóta jelent itt szoval nem tudok ki merre hogy miért :D
  • Jakuza1
    A szemellenzojen keresztul ? :PPP
  • Overburner
    Szerintem az se aki azt irta. :D De figy nézz szét keress más teszteket ha valós a probléma biztos találni fogsz még hasonlókat.
  • Zero 7th
    Nem erre figyelt, meg ő két hónapja folyamatosan védelmi kampányban van, nem kifejezetten az az elfogulatlan teszter perpill...
  • Overburner
    TomDantes előbb leirta a dolgokat ami az ő személyes véleménye és azért ha ilyen kritikus dolgok lennének benne csak megemlítette volna.
  • Zero 7th
    Mert mindenki a grafikával baszódik. Attól még, hogy nem mondták, lehet igaz, azért kérdezem talán.
    A cikk sem seggből rántódott elő, hanem olyan írta, aki játszott vele. Csak ő a lényeges dolgokkal foglalkozott, hogy játszható-e egyáltalán, nem azzal, hogy mennyire csillivilli. Mert végülis ki nem szarja le, hogy csillivilli, ha játszhatatlanul az?
  • Overburner
    Hát azért ennyire csak nem durva akkor gáz lenne már tényleg kicsit el van baszva az a cucc. Aki játszott már vele ilyen durva dolgokat azért nem mondott.
  • Jakuza1
    Semennyire,ugy irod at a cfg fajlt, ahogy csak akarod.
  • kopaszqtya
    Szerintetek eredeti játéknál mennyire büntethet az UBI ha ezt alkalmazni szeretném ?

Hidden graphics settings
  • Zero 7th
    Esetleg személyes tapasztalatok a cikkben leírtakról?
    Főbb pontok:
    1. Foskonzolos irányítás, autoaim miatt félreklikkelt hekkelések, nyomva kell tartani a tűzgombot már egyetlen lövéshez is, nem lehet ugrani csak ott, ahol KELL is, mászható és mászhatatlan részek megkülönböztethetetlenek, idiótán pozícionáló fedezék rendszer, amibe ráadásul be lehet ragadni.
    2. Szar küldetések, de kb mintha kiválogatták volna minden idők legtenyérbemászóan kurvaannya küldetéseit, kísérgetés, insta-fail lopakodás, leszorítanak a küldik egy kis területre ahonnan kimászkálva fail, plusz a szájbakúrt átvezető videó előtt mentett csekpointok.
    3. Hekkelés béna, ránézek aztán "use" gomb, semmi extra, semmi világrengető, csak egy már milliószor látott játékmechanika hekkelős körítéssel.
    4. A multi "meglepetésszerű" megoldása tönkrekúrva azzal, hogy nem enged be küldetésbe, ha valaki más is a játékodban van, szal azonnal tudod, hogy jött valaki.
    5. Béna főhős, unalmas sztori.

Tényleg ilyen? Le sem töltöm akkor...