5939
  • Kandurex
    Amikor kanapé-gamer kifejezéssel élünk a nyilvánvaló értelmezést kiegészíti:

- berak és lemezt játszik

és ennyi, és nincs több, csak felhőtlen game, szarunka farmra, erről szól a történet
  • Skyline
    Lengedeznek a fák ezerrel és teljesen jól iránya van a szélnek ami mindenre így van kihatással (fák bokrok ruhák)...
  • a.carkey
    Az a röhej, hogy azt még a legújabb konzollal SEM kaptuk meg a tökéletességet, pedig megígérték. Azt se felejtsük el, hogy mennyi mindent amivel HYPEolták a nextgent az mikor jelenik meg.
  • Sir Quno Jedi
    Nem lehet senkivel sem ingyen cserélni, max. barátokkal. Egy fél/egy éves játékért SENKI sem fogja elcserélni a vacsiúj frissen kijött blockbustert. Csak értékegyeztetéssel megy, ergó bukta. Én is csináltam pár évtizeden át, nem lehet így.
  • Skyline
    0day csak a bolt megoldás.
  • grebber
    Ez egy baromság amit soha nem értettem a konzolos részéről.
    Ma már szinte minden cucc ugy indul hogy az arcodba kurja,hogy a én most kontrolleres irányitással nyitok--> PC-n is ugyanugy tudsz ágyba fekve kanapéból fejem állva szarásg közbe ahogy akarsz játszani ,csak egy ki akarat kell.

Ez nem a konzolosok kiváltsága csak ők/ti beképzelitek.
  • TomDantes
    Nem-e? Nem-e?! Mindig a GTA-val hasonlítjuk össze, ezért mondom csak, amikor a GTA IV megjelent, min, grafikán is játszhatatlan volt. Igaz nem volt csúcs PC-m, egy középkategóriás gép volt, akkor vettem. Még évek múlva is szinte minden jól futott rajta, legfeljebb lejebb kellet venni a grafikát. Kivéve a GTA-t. Valami botrányosan rosszul futott, annak ellenére, hogy papíron bőven meg volt a minimális gépigény. És nem csak velem volt ez így, nagyon sokan panaszkodtak erre akkoriban. Nem tudom, az idő megszépíti az emlékeket, vagy már túl rég volt?
  • a.carkey
    Ha kapsz mindent, akkor keresel olyan jól és vagy olyan helyen, hogy félre tudsz tenni havi 10kt is, és négy évente venni egy AKKOR top pct, és így leszarhatnád a konzol mellett a PC vs Konzol csatákat (ahogy én is teszem). :D
  • Skyline
    És nem,nem költök évente 50ezret a gépre, egyszer jól össze van rakva, az 2-3 évig elvisz mindent fullon, aztán elkezdődhet a grafika butítás hogy úgy menjen és még akkor sem költök. Ugyan ez konzolon úgy néz ki hogy:
    Jelen pillanatban közel áll a pc fullhoz...2-3 évig bírja majd az is egyre távolabb kerül a fulltól ergo kevés a hw és mivel fejleszteni nem lehet ezért butítják a látványt, ahogy a pc-s is butítja az öregebb hw-ével.

Mkor tanulja már meg a sok konzolfanboy hogy ez az évenként fejlesztés és egyéb szarságok rizsa, és jólenne ha nem max grafikát várnának el egy 3-4 éves hardvertől ahogyan a konzoltól sem várható el 3-4 év után a pc-hez képest...
  • grebber
    Milyen bolt? Emberekkel cserélni a bolt az kit érdekel pénzért lol.
  • Sir Quno Jedi
    Bazki, kiállsz a motel teraszára, ahol megszállsz és amerre nézel, ott cincálja a szél a fákat ezerrel!!! Meg a füvet is stb.
  • Skyline
    Az ingyen csere kamu, alaphangon legalább egy ezres a csere a boltokban, ha kijön egy újabb cím arra már nem cserélheted, max ráfizetsz szépen. Ráadásul majdnem a dupjájáért veszed mint a pc változatot. Valamint mindezt gyengébb kivitelben.:)
  • enlightened
    Nem kell PC, hogy írogassak itt, céges laptop :P Ma már mindig normális munkahelyen kapsz a munkádhoz egy laptopot és nem egy gagyit, legalábbis fejlesztők nem azt kapnak. Szóval PC kipipálva! Fejlesztés kipipálva! Lehet otthon konzolozni.
  • Hegi90
    nem kell már sokat várnunk, hogy egy usb stickkel streameljük a játékot a TV-nkre, PC-ről.
  • Kandurex
    Teljesen jogos, sőt, ha azt nézzük PC -n warez is van, szóval ez a szám különbség lehet akár a teljes 126.000Ft összeg is.

Tulajdonképpen amit veszel a konzollal az voltaképp kényelem, 'kanapé-gamer'. Annak is van létjogosultsága.

Én elismerem, hogy a PC a 'master race', olcsóbb, gyorsabb stb. viszont én egy genyó elkényelmesedett user vagyok , én aztán ki nem szállok a kanapémból
  • Maxtreme
    a hw-t meg eladod. (igaz nyilván veszteséggel, de a játékot is)
  • grebber
    Megveszed a ps4-et kapsz hozzá game-et és kb életed végéig cserélgetek a jobbnál jobb címekre ingyen (mert nagyon sokan ezt teszik)

Jó igaz ha később akarsz játszani akkor szopacs van míg vissza nem jut hozzád egy csere példány,de pc-n cseréljed már el az uplay ,origin stb játékaidat...

• Maxtreme
  • Zero 7th
    Nem tudom, miért kéne hogy érdekeljen, hogy másnak pont úgy fut a játék, ahogy nekem... Én ezt őszintén, magasról, ívben szarom telibe ám, nem értem, nálad miért szempont...

PCn opsönsz menü van, hogy a 100 PCd mindegyikén belődd a 30-60FPSt. Különböző minőséget fog eredményezni, de ha nem parasztok a fejlesztők és tényleg adnak lehetőséget a skálázásra, akkor mind a 100 gépen meg tudod ezt tenni.
  • HeadHunter86
    Ja csak míg évente ráköltök 50.000-et PC-re, addig te ugyanezt a pénzt elcseszed új játékra.
    Vegyünk egy példát.
    Évente átlag 7 eredeti játékot vesz az illető.
    PC: 7*10.000 HUF = 70.000HUF
    PS4: 7*18000 HUF = 126.000 HUF

Különbség: 56.000 HUF
    Ebbe még nincs benne az, hogy kell neked egy PC is, hogy itt SG-n irogass fórumra.
    Ez a példa elég átlalános szerintem, én mondjuk sokkal több játékot veszek évente. Ebből persze vannak kisebb címek is. és legtöbb esetben pár ezerét nagy STEAM-es leárazáskor.
    Peresz PS4-re is vannak ingyen játékok, stb, de ahhoz meg elő kell fizetni.

Szóval hülyeség azt mondani, hogy a PC-re fejlesztés kidobott pénz. Akkor a 18.000 HUF-os konzolos játék mi????
    Az őrületes hype miatt ekkora pofáraesés a játék, amit már 2 évvel ezelőtt, az első gameplay videónál a elkezdtek. Tartalomban a Sleeping Dogs se nyújt többet (sőt), de mivel nulla elvárással ültem neki annak a játéknak, marhára bejött végül.
  • Laza
    Na az egy tipikus teaser volt, nem trailer :D
    Mindkettő előzetest jelentene, de az első csak egy figyelemfelkeltő, nem pontosan a termékből magából ad ízelítőt :)

De példának azért jó :)
  • a.carkey
    Minden kurva GTA klónnál ami PCre is kijön, ugyanez van a maga idejében, legyen szó Bullyról, Saboteurről, GTAról, Sleeping Dogsról, LA Noirról, Just Cause 1-2ről, Mercenariesról, Saints Rowról, stb. Csak csapjátok fel itt az SGn a játék megjelenésének (lewarezolásának) napján beírt bejegyzéseket. Ugyanez ment a Rome 2nél, Shogunnál, Medieval 2nél, sőt még az első Shogunnál is ez ment, csak hogy ne csak sandboxokról regéljek.
  • Laza
    De akkor sem adják vissza a pénzed, ha a moziba csak az első 5 percre mész be, vagy egy játéknak az első 5 percével játszol :)
    A lényeg, hogy ezt erősen szabályozni kellene már.
  • Shep
    Csak szerintem teljesen idétlen ,hogy egész korrekt a környezet erre a képernyő közepén ott virít egy teljesen fakó, alacsony textúrás kabátos fazon?
  • Fpocok
    Ebben a kedvencem a the last airbender, a hajós trailer :D
  • a.carkey
    Értem. Marha egyszerű érv ez, hallod!

Pedig baszott egyszerű a megoldás, csak persze odafigyelést és lemondást igényel.

Havonta keresetből 10k félretesz, pl. nem veszel cigit, hétvégenként nem iszol el 5-10 ezer forintot, kevesebb haverozás, jöjjenek ők, hozzanak sört, stb., kevesebb buli, barátnőd/feleséged fizeti szépen a havi mozit, színházat, vagy ahová jártok, stb. és akkor meg tudod csinálni. És még ultrajól sem keresek, sőt. A nejem meg most ment vissza dolgozni szülés után 4 órában. Két gyerek, kaja, cipő, számlák, kocsi, stb, és mégis működik a havi 10k.
  • Maxtreme
    ok, jogos elírtam :)
  • TomStorm
    Csak az Ubisoft tehet róla.Velem ilyen hosszú évek óta nem fordult elő,hogy ilyen szarul menjen egy játék és ez undorító amit műveltek,ez van.
  • Laza
    Hát igen, ebben azért látszik, hogy nincs meg az az atmoszféra :)

Egyébként a régi videóban meg a játék megjelenése előtti utolsó trailerben is a fák meg minden ezerrel lengedezik megállás nélkül a szélben, de ezt sem ingame meg sem yt-os maxos beállítású gameplyekben nem látom.

Most akkor ez van, vagy lesz, vagy full kivették?
  • koschwarz
    A tény az tény. A Watch Dog lemezt beleteszed bármelyik konzolba, mindegyiken ugyanúgy fog futni. De telepítheted 100 különböző PC-re és 100 különböző módon fog futni (kis túlzással).
  • Kandurex
    Annyira nem fura, pl. ha bemész egy étterembe és szépen megeszed az egész menüt majd a végén azt mondod, hogy végül is annyira nem ízlett, nem fizetek, kiröhögnek, ugyan ez igaz a nem jó cipőre is, nem szétrúgva viszed vissza. Mivel itt maga a felhasználás megtörténik egyértelmű, hogy nem visszavehető. Viszont nyilván ez adja az esélyt a fogyasztó megtévesztésére, ezt régebben elég jól ki lehetett küszöbölni a demo -val, viszont ezt az intézményt megszüntették, nyilvánvaló okok miatt, és nem is lesz rajta változtatva mindaddig míg valamilyen formába törvénybe nem foglalják.
  • a.carkey
    Ne mondjál már ilyeneket! :D

Kapcsold be a confignál a supersamplingot! :D Aztán mondjad, hogy ugyanúgy néz ki! :D
  • koschwarz
    Simán hazudnak a trélerekben is. Nem egy példa van rá, hogy olyan részeket raknak bele, ami aztán a filmben nincs benne! Vagy maradjunk csak a Godzillánál. A trélerek alapján azt hihetnéd, hogy a Breaking Bad-es Bryan Cranston simán főszereplő, erre szinte végig valami nyálgép senkiházit kell nézni.
  • Laza
    Ha csak időközben ki nem vágták azokat a jeleneteket ... semmi sem biztos :)
    De azzal nem tudok vitába szállni, hogy ha benne van, akkor ugyanúgy fog 'kinézni' :D :D
  • enlightened
    "Felrobbanik??????" Az utolsó nyelvújítás óta a felrobban még mindig nem "ikes" ige.
  • Zero 7th
    "mint a sokfajta PC-konfigurációra meg oprendszerre."

Az ugye megvan, hogy a játékok Windowsra és DirectXre készülnek, a hardverekre szabás már a hardvergyártók dolga a driverekkel, és ezért van minden játékhoz videokártya peccs?

Ez nagyon régóta csak egy szar kifogás. Még DOS alatt a CGA meg VGA grafikánál, meg az ötféle, totál különböző hangkártyánál volt ez igaz, hogy sokkal nehezebb volt fejleszteni PC-re, mint mondjuk Amigára. Azóta ennek nem sok teteje van, plusz egy időben divat volt ezt hozni fel kamu indokként arra, hogy a konzolgyártó megvette kilóra a fejlesztőket, hogy kvázi-exkluzívként PCre később jelenjen meg a játék.
  • Laza
    "Furcsa is lenne ha vissza adnék a pénzed miután megnéztél egy filmet és azt mondod nem tetszett"

Ezért is járok sokkal kevesebbet moziba, mint régen. Az étterembe ha szar a kaja, szemrebbenés nélkül visszaadom. Ha veszek egy ruhát és kényelmetlen, szar, visszaviszem. Bármilyen terméket veszek és szar, visszaviszem ... ha neten veszem, még indokolnom sem kell.
    A szórakoztató iparban meg azt mondanak és mutatnak egy termékről, amit csak nem szégyelnek, majd kapsz amit kapsz.

De mondjuk attól, hogy ez így működik, még nekem ne mondja senki sem, hogy ez így normális.
  • Doom 4
    Aki gondolja engem is felvehet, online játékra: Bandessz
  • speed01
    Szabad mód valaki? :D