5939
-
#5055 Nem csak neki nekem is, bár utálok videózni de nálam semmi lag meg egyéb+ sweet fx is van rajta, bár az az igazság, hogy win8.1-n is próbáltam és azon szarult fut win7 x64 a nyerő:
-
#5054 "de a PC-s nagyon közel áll hozzá a legmagasabb, ultra beállítások mellett - más kérdés, hogy nekem például 1080p-s felbontásban egy Geforce GTX 780 mellett úgy ingázott 20 és 60fps között mindenfelé, hogy azt nem igazán volt öröm nézni. "
oda kellett volna írniuk, hogy de skyline-nak és még nagyon sok más embernek tökéletesen megy -
Peti2400 #5053 köcsögök -
#5052 Ipon teszt -
#5051 "kívül sok más embernek is " -> 0.0001% -
Skyline #5050 " Tuti smooth jatekra ultran csak 3/4 gigas vgaval szamithat az ember."
Akkor úgy tűnik nekem is és rajtam kívül sok más embernek is éjjel a gonosz zoknimanó szokásos hobbija helyett rápakolt a vga-ra még 1-2 giga ramot a 2gb mellé....
-
#5049 Sweetfx-et szerintem rányomta, mert nekem is ilyen a kép vele. -
#5048 Nem sötétek ezek egy cseppet? :) -
#5047 Ez jó. :D :D -
#5046 -
#5045 Igen így van, nah akkor ezt kipróbálom majd , köszi a tippet :) -
CamelX #5044 Igen, ezt én is észrevettem, pedig "csak" 1 gb-s kártyám van. Mediumba stabil 40FPS, viszont egy idő után, vagy ha alt-tab asztal és teszek-veszek, majd vissza, akkor nagyon dolgozik, és egy újraindítás megoldja (ezek szerint elég 1 főmenü is? az jobban hangzik) :) -
#5043 Eleinte simán fut aztán egy idő után elkezd akadozni? Ha igen, akkor lépj ki a főmenübe, majd vissza. Van egy kis memóriaszivárgása a játéknak. -
Madi92 #5042 Nálam 4Gb van, Ultrán bár nem szaggat, néha lemegy 25-30 fps-re az meg már nem oké. -
#5041 Srácok tudom hogy vannak gondok a játékkal, de nekem most iszonyat elkezdet laggolni, szép 40fps körüli az érték, semmi gond vele, de nagyon bele bele laggol, pillanatokra...mit lehetne ezzel tenni? :) valami tuti tipp? -
#5040 Nekem játszhatatlanul szaggat textures-ultra beállítással 2 gigás 270X mellett, highon már sokkal kevésbé. -
#5039 Én kipróbáltam 1 gigás kártyán (GTS 450) az előbb az ultrat és csak alacsony volt az fps de igazán komoly szaggatás nem volt, szerintem simán elég neki a 2 gigás kártya is, persze nem 2k-ban :) -
#5038 gyorsabban cserelgeti, mint hddrol* -
#5037 egyebkent tegnap atdotam az ssdre, es viszi ultran, igaz van egy minimalis beakadas, ahogy arrol te is beszamoltal. Az van amire szamitottam, akarhogy nezzuk. Gyorsabban tudja cserelgetni a texturakat a ramba, mint ssdrol, igy par milisecig tart egy akadas es nem fel masodpercig. Tuti smooth jatekra ultran csak 3/4 gigas vgaval szamithat az ember. -
#5036 Hagyd a szamokat, ha o azt mondja, h az o papirjan 1+1=1 akkor az ugy is van :D -
#5035 Elég a 3GB a kártyán. Egy jobb 3GBs kártya - tapasztalat! - több, mint egy kevésbé jó 4Gbs. A kettőt nem tudom, az ultrához hármat ír, de szerintem a kettő is elég neki, ha az ember visszaveszi az előre megjelenítést 1re, 5ről. -
#5034 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#5032 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#5031 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#5030 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#5029 Pár kép.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#5028 -
#5027 Ne feszegesd, mert visszamegy panaszkodni a modi topikba:) -
#5026 Bibliai értelemben véve? -
#5025 Neked van igazad -
Skyline #5024 nagyobb lelki szegény aki egyből szakmakártyát húz elő de nem képes befogadni ha tesztekkel és saját tapasztalattal avagy akár netes tapasztalatokkal odavernek neki de ahogy érzed.... Ettől még hiába van a menüben bevésve hogy ultrához 3gb, vidáman és problémamentesen megy a játék ultrán 2gb-n nekem is fórumok tanúlsága szerint számtalan más embernek...:)
SG-n amúgyis népszerű okostóninak lenni HW témában, folytasd csak..:)
-
#5023 Van aki a tapasztalatok alapján von le téves következtetéseket, valakinek meg ez a szakmája 15 éve. De nyugodtan lolozgass csak, ilyenek a lelki szegények. -
Skyline #5022 Te számolgass én meg netes tapasztalatok/saját tapasztalatok és a vastagon bizonyító teszteknek hiszek...:D
A BF4 2.8-3g vramot igényel 1080p ultrán...2gb-s kártyán sehol akadozás sem semmi. Ebben a játékban sincs akadozás csak egyeseknél.
Tőlem irogathatod a megszokott okoskodásaid, csak nem érdekel...:D
Az meg hogy azok közül a játékok közül egyik sem használ 2gb-nél több vramot...Nos simán csak LOL.:)
És itt le is zártam kár volt egyáltalán belemennem.:)
-
#5021 Mégis mi köze a felbontásnak a használt textúra méretéhez?
A modern játékok általában 2048x2048, 4096x4096 texturákat használnak.
Ha egy játék a pl. 4:1 arányú DXT5-ös textúratömörítést használja, akkor egy 2048-as textúra 5MB videomemóriát foglal, egy 4096-os 21MB-ot, míg egy 8192-es 85MB-ot. Tehát tök mindegy, hogy 1080p-ben vagy 4320p-ben játszol, az alaptextúrák mérete ugyanakkora lesz. És itt jön képbe a supersampling, de az már más téma. Alacsonyabb felbontáson / texturabeállítások esetén pedig downsampling miatt csökken a méretük.
Szóval - nagyon leegyszerűsítve -, ha egy alkalmazás ~100 darab 4K-s egyedi textúrát (vagy egyéb segédelemet) pakol a videomemóriába, akkor az betelik,és jöhet a lassú cserebere. Lehet számolgatni hogy mennyi egyedi textúra és egyéb réteg van a WD-ben. -
Skyline #5020 Lol...5k-s felbontásban meg 2560-ban olyan címek mint Witcher 2, Crysis 3 (ami már 1080p-ben is 2g fölött van) nem használnak...:D
Köszönjük....:DDDD
-
#5019 Én nem látom a WD-t ebben a tesztben... a listán szereplő játékok nem használnak 2GB VRAM-nál többet. Ennyi. A WD meg igen.
2GB-al is tudsz ultrán játszani szépen, gyorsan, amíg meg nem telik. Utána jön az akadozás, stb. Ha supersamling-et is használsz, akkor meg főleg. -
Skyline #5018 Ugyanakkor 4k-s monitorra 1-2 éven belül a 770-ből édes mind1 mit vesz mert édeskevés lesz a full látványhoz (de még a 780 is)...:) -
Skyline #5017 Látom nehéz megérteni hgy nem hülyeség hanem tény, és hiába ágálsz ellene nálam is és számtalan embernél 2gb-al tökéletesen megy a játék.
Tessék egy kis 2gb vs 4gb teszt ERREFELÉ...
És itt a le is zártam. -
#5016 a játék a beállításaiban is figyelmeztet rá, de tapasztalhatóan is kell az ultra textúrákhoz a 4gb memória, különben be fog akadni.
én egy hónapja ugyanúgy filóztam rajta mint te, nekem azt mondták ha nem akarok 1-2 éven belül 4k-s monitort, akkor maradhat a 2 gigás - úgyhogy végül annál is maradtam.
én azt tippelem, hogy a gta 5-höz is kell majd egyébként a 4 giga, de ne az én véleményem alapján dönts.