5939
  • Hegi90
    látom továbbra is mondod a hülyeségeket, nem hiszel nekem.
  • Skyline
    Szia!
    Ha 770-n gondolkodsz a 4gb nem éri meg az árát, amennyiért vesztegetik annyiért minimális rádobással használt (garis szinte új) 780-ast lehet kapni (vastagon elég a 3gb).
    2gb vs 4gb ennél a játéknál szart sem számít, mint írtam van akinél komolyabb hw mellett 4gb vram-al is akad, van akinél 2gb-s gyengébb kártyán hasonló vagy még jobb beállítások mellett sem.
    A sebességem 50-60 között stagnál, csak az esti fényes száguldozásban van néha egy egy akadás ritkán amikor egy pillanatra megzuhan 10-15 alá a sebesség de ez ritka. A graf ultrán 1080p-ben.

4gb 770-est nem vennék annyiért amennyiért vesztegetik, elöbb "fogy el" a kártya, és a soksoksok vramot max nagy stratégiáknál használod ki máshol nem (hiába mutogatja mindenki hogy a BF4, meg a WD 3-3.5 giga vramot is elzabál ha egyszer ezt nem érzékeled a játékban, ezt számtalan tesztben bizonyították)...

//Ha a GTA 5-re is gyúr valaki és hasonló optimalizációra lehet számítani mint a 4 esetében akkor még 12gb vram se lesz elég, de a GTA kirívó eset...:D
  • Hegi90
    ez meg a másik. szóval kb minden igény ki van szolgáltatva -> ezért nem értem a sírást
  • ratgab
    Még szerencse, hogy van benne "egerésző" célzás így pont nem vagyok rászorúlva a rásegítésre...
  • Hegi90
    még szerencse, hogy watch dogsban ahogy már korábban is leírtam, 3 állása van a rásegítésnek:
    1. kikapcsolva
    2. kicsi rásegítés
    3. nagy rásegítés
  • a.carkey
    DLC v. WD2 jövő májusban. :)
  • a.carkey
    9 fegyveresláda, és kapsz egy hangtompitós pontos fegyvert. Nem távcsöves, sajna, de rohadt pontosan kapod ki fejlövéssel, hangtalanul azt, akit akarsz.
  • ratgab
    Leegyszerűsítve bénák vagyunk a kontrolleres célzáshoz, rásegítéssel meg olyan mintha csalnánk.
  • Tikal #5007
    GTA V-ben sem mindegy hol találod el az ellent, alapból testközépre ugrik a kereszt, utána még igazitanod kell ha fejre akarsz célozni :)
  • Tikal #5006
    vannak olyan szerverek ahol nincs célzás segítés, csak először át kell állitanod optionsban, utána olyan szerverre dob csak
  • Hegi90
    igen ezt én is tudom, én is kontrollerrel jászok. továbbra sem értem mi a probléma.
  • ratgab
    Én is használtam már kontrollert ilyen játékokhoz. És bizony pc-hez szokott embernek úgy meg nagyon nehéz célozni... Egér sokkal jobb erre a célra. Ezért is örülük a GTA5 pc-s megjelenésnek.
  • Laza
    De akkor még elcseszettebb lesz a célzás ... mit nem értesz ezen? Egy szar, nem kontrollra való rendszert könnyítünk egy másik szarral :)

Igen, örültem a GTA5-ben, hogy ki lehet kapcsolni, aztán belefutottam egy olyan küldibe, hogy 100-an jönnek, és nem bírtam olyan gyorsan célozgatni, hogy meg tudjam csinálni ... át kellett állítanom ... mondanom sem kell, hogy az átállítás után meg simán megvolt, csak nyomogattam a célzás, lövés, célzás, lövés ... a jobb analóghoz hozzá sem kellett nyúlni :)

Na mindegy :)
  • Sir Quno Jedi
    Jaja. Kellett volna bele valami távcsöves hangtompítós cucc, mert a pisztoly elég pontatlan, nodepláne a gépfegyó verzió. Jó lett volna pontosabban kilőni őket. Mert ha messze vannak, akkor ez már konvergál a ehetetlenhez. Olyasmi kellett volna, mint a krájziszban, hogy felszerelheted a fegyókat ezzel-azzal, ahogy a küldi megkívánja és amit a fegyó tudhat, meg ami kieged van hozzá. Meg némi fegyófejlesztgetősdi amúgy is jól jött volna.
  • Hegi90
    akkor kikapcsolja, ennyi
  • ratgab
    Arra gondol szerintem a kolléga, ha egy gombnyomással célra ugrik a célkereszt és csak rá kell tapadni a lövés gombra az úgy egyrészt nem túl szórakoztató, másrészt meg játéknak igen gyatra.
  • Laza
    De itt pl a WD-ben nem mindegy kit hol lősz meg, ahogy korábban írtam ... pl Iraq gettójában olyan emberkék vannak, hogy hangtompítós fegyverrel ha a testét lövöd (amit alapból befog a célzás rásegítés) akkor ott táncol egy helyben és min egy tárat bele kell ereszteni, míg ugyanez az emberke ugyanezen fegyver egy fejlövésétől sisakkal együtt borul a porba.

De ez csak egy példa volt ebből a játékból, sok másik is ilyen, tehát ez nem WD fika :)

És lehet Én vagyok a béna, de 25+ éves játék és konzol múlttal sem tudom ezt teljesen megszokni, míg egér+billel az ilyen játékokban mindenkit fejlövéssel irtva szaladok ... számomra nagy a kontraszt a kettő között :)
  • Hegi90
    nem tudom, nekem abban veszik el az élvezeti faktor, mikor 10 secig kell balfaszkodni a célzással, közben meg kinyírnak a faszba. de ez mindenkinek egy szubjektív dolog. szerencsére te is be/ki kapcsolhatod szíved szerint, úgyhogy nem értem a problémád. vagy hogy milyen újfajta célzás rendszert akarsz bevezetni. de ha van valami ötleted, keresd meg az egyik kiadót, gazdag ember leszel.
  • Laza
    Bármi amiben a jobb oldali analógot célzásra kell használni és az ellenség hitboxa többpontos, a célkereszt kicsi, és nagyon nem mindegy hol találod el. Láthatod, a GTA5-öt is felhoztam, meg előtte az FPS-eket.
  • Laza
    Bent a belváros tele van nagy pénzes bankszámlával rendelkező emberekkel, ott kel gyűjteni. 3000-7000$ között osztogatnak, pár perc alatt össze lehet szedni jó 50.000-et, aztán irány az automata. Egyszer bent küldizgettem még act2 vége felé, és pár küldi alkalmával nem szedtem ki a pénzt ... én is meglepődtem mikor 200k-t kapott ki :)
  • Hegi90
    milyen "célzáson alapuló lövöldözős játék"? ugye nem a watch dogsra gondolsz?
  • Laza
    És itt veszik el egy célzáson alapuló lövöldözős játék az élvezeti értékének egy részét. Nem beszélve arról, hogy a multiban nincs ám rásegítés.

Ezért is várom nagyon a GTA5 PC-s részét, mert azt is kénytelen voltam PS3-on célzássegítéssel játszani ... vicc ... megnyomom a ravasz, becélozza, puty, megint megnyomom, becélozza a másikat, puty ... boring ...

És bízom benne, hogy jó lesz az egér+billes irányítás, a 4.-nél jó volt ... multizni is sokkal jobb volt úgy, hát még autóból kilőni.
  • Hegi90
    szóval ezért nincs nekem pénzem semmire...
  • Laza
    Hát a nagyokat valóban robbantani kell, azokat közelségi meg távirányítóssal szedem szét. De előtte kerülgetem és a kicsiket kapom le hangtalanul ... vagy csak nekiugrok :) pénz van dögivel, megvan a perk, hogy kékkel jelöli a nagy pénzes hekkeléseket, néha megyek a városban és nyomogatom mint a hülyegyerek a hekkelést, dől a lé :) a bunker melletti faszinál meg mindig fullra vásárolom magam bombából, mindenből. Nagyon másra úgysem jó a pénz.

Mondjuk nekem így az act3 végefelé még nem jött egyszerre 3 nagydarab. Iraq-nál is addig pofázott, hogy előre lepetéztem a kétféle bombával a terepet, aztán azt hittem ő van a páncélban, észre sem vettem hogy valahol hátul meghalt :D
  • Hegi90
    nem igazán tudom elképzelni, hogy mire gondoltál az első bekezdésben. Kontrollerrel fos célozni, ezért kell rásegítés, ennyi.
  • Laza
    Eleve gagyi ha célzásrásegítést kell használni ... nem is értem, hogy akkor már mi a szarért nem csinálnak olyan játékokat és olyan célzási rendszert, ami kontrollerre van szabva, hiszen az a lead platform.
    Ezért sem értem pl az FPS-ek térhódítását konzolon ... vicces ... vagy inkább már értem miért ilyen halál könnyű az összes PC-n egeres irányítással :D
  • Sir Quno Jedi
    Na azért a nagy állatokat nyugodtan fejbe lövöldözgetheted akár csipával, akár light machine gun-nal és csak jönnek tovább. Ez a kurva idegesítő benne. Szét kell gránátozni az agyukat, de a gránát drága és gyorsan fogy. Aztán mikor hármasával jönnek és ott a sok kicsi szar is velük, az minimum érdekes.
  • Hegi90
    beállításokban van kétfajta célzássegítés, a másodikkal sokkal könnyebb fejest lőni kontrollerrel is.
  • Hegi90
    ez nekem amúgy nem teljesen tiszta, mert vannak olyan küldetések, amikor meg simán kihívják rám a zsarukat. valaki ezt tudja?
  • Laza
    Ezzel csak az a baj, hogy hiába csinálnak mindenféle bonyi körítést, ha igazából mindent tök egyszerűen egyféleképpen kivitelezni lehet. Ezt ki kellett volna hagyniuk belőle ... vagy legalább nehezíteni.

Mondjuk kontrollerrel nem olyan egyszerű, mert testre hihetetlen sokat bírnak, akár egy tárat is :) azzal szenvedés ... de ledobom az ölembe, harc közben átváltok egér+bill-re és már kapja is mindenki a fejest ... abból még a rohamsisakos emberkéknek is elég egy, papírcsákó van a fejükön ... bezzeg a testen meg kevlár páncélt hordanak :)

Hát ez van, de azért élvezem a lövöldözést ... csak könnyű, gyorsan végük van :)
  • Laza
    Hát igen, az tényleg mókás, hogy konkrétan küldetés közben azt csinálok az utcán amit csak akarok, se rendőrök se semmi ... követnek autóval? Oda se neki, kiszállok az első háznál, elbújok a sarkon és gránátvetővel vagy közelségi bombával 1 perc az egész ... meneküljön a fene, mikor nem lehet valósan lerázni őket, ugyanis valami hihetetlen járművekben ülnek és hihetetlenül rongyolnak mindenen, főleg ha nincsenek a látómezőben, akkor szerintem még a falakon is átmennek :D
  • CamelX
    Így van, a hangtompítós pisztoly az elég imba lett. Tényleg csak akkor használom ha nincs kedvem megerőltetni magam :D
  • Tikal #4983
    Same here

Utcai harcoknál meg gránátvető, zsaruk ugyse jönnek...
  • Tikal #4982
    Egy két fejtörő nem ártott volna, legalább mellék küldetésekben, mint régen voltak az AC-ban, de már azokban sincs semmi rejtvény, csak gyűjts a galambokat..pff
  • Tikal #4981
    Ezt a feature-t már rég bele kellett volna rakni, mert az rohadt gagyi volt.. pláne mikor bementem egy boltba és három oldalán is ablakok voltak,... és még csak nem is a sarkon volt :D
  • Fpocok
    Most már tényleg hagyjuk az összehasonlítást, mert engem zavar.
  • Laza
    Nem érted, hogy MÉG NINCS PC-re??? Nem is létezik, senki nem is ismeri, nem is játszottak még vele ... ez csak egy fantom ... és hisszük ha már a gépünkön lesz :D

Btw azt eddig is csak összesen 6-8x annyian vették meg két platformon (32 milla), mint ezt 5-ön :D
  • Laza
    Ami nekem biztos szembetűnő különbség a két játék között, azok a fények ... a GTA javára :)
  • Laza
    Hát abba biztosan nem ... ott csak úgy bóklászni is külön élmény ... amikor azon kaptam magam, hogy képes vagyok a víz alatt gyűjtögetni tengeralattjáróval meg búvárkodva a dolgokat, magam is meglepődtem, mert egyébként nem szoktam ilyesmit :)

Nem mondanám, hogy ebben nincs tennivaló, full tele a térképem szürke ikonokkal, egyszer elkezdtem megcsinálgatni, de a 10. után majdnem eret vágtam :D
  • Laza
    Én az elején még terelgettem a népet meg használtam mindenféle csapdát, egyebet ... aztán rájöttem, hogy igazából a hangtompítós pisztollyal bárkit nagyjából bármilyen messziről fejbe lehet lőni, és a haverok kb ebből semmit nem vesznek észre ... úgyhogy én már jó ideje úgy játszom, hogy bujkálok, fejlövés, tovább kúszom, fejlövés, és pikk pakk kiírtok mindenkit.

Ebben a taktikában az volt a legviccesebb, hogy mikor nemrég be kellett törni a központba törölni bigyókapitány adatait, kb 3 perc alatt végigszaladtam mindenkit fejbe lőve. És nagyjából ahol nem direkt combat van, mindig ugyanez a helyzet.

Aztán még jobban egyszerűsödik a helyzet, ha az ember a lvl2-es erősítés blokkolást is megszerzi, onnantól szembe is mehet velük egyesével, nem kell félni, hogy hívnak még pár emberkét :)

Megvettem minden fegyvert a boltból, de nagyjából mindig a hangtompítós fegyvert használom :)