Watch Dogs

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
Elég a 3GB a kártyán. Egy jobb 3GBs kártya - tapasztalat! - több, mint egy kevésbé jó 4Gbs. A kettõt nem tudom, az ultrához hármat ír, de szerintem a kettõ is elég neki, ha az ember visszaveszi az elõre megjelenítést 1re, 5rõl.

A medve nem játék.

a.carkey
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Pár kép.

A medve nem játék.

a.carkey

A medve nem játék.

MerlinW
Ne feszegesd, mert visszamegy panaszkodni a modi topikba😊

[merlinw.org]

Shep
Bibliai értelemben véve?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

MerlinW
Neked van igazad <#wink>

[merlinw.org]

nagyobb lelki szegény aki egybõl szakmakártyát húz elõ de nem képes befogadni ha tesztekkel és saját tapasztalattal avagy akár netes tapasztalatokkal odavernek neki de ahogy érzed.... Ettõl még hiába van a menüben bevésve hogy ultrához 3gb, vidáman és problémamentesen megy a játék ultrán 2gb-n nekem is fórumok tanúlsága szerint számtalan más embernek...😊
SG-n amúgyis népszerû okostóninak lenni HW témában, folytasd csak..😊

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

MerlinW
Van aki a tapasztalatok alapján von le téves következtetéseket, valakinek meg ez a szakmája 15 éve. De nyugodtan lolozgass csak, ilyenek a lelki szegények.

[merlinw.org]

Te számolgass én meg netes tapasztalatok/saját tapasztalatok és a vastagon bizonyító teszteknek hiszek...😄
A BF4 2.8-3g vramot igényel 1080p ultrán...2gb-s kártyán sehol akadozás sem semmi. Ebben a játékban sincs akadozás csak egyeseknél.
Tõlem irogathatod a megszokott okoskodásaid, csak nem érdekel...😄
Az meg hogy azok közül a játékok közül egyik sem használ 2gb-nél több vramot...Nos simán csak LOL.😊
És itt le is zártam kár volt egyáltalán belemennem.😊

MerlinW
Mégis mi köze a felbontásnak a használt textúra méretéhez?
A modern játékok általában 2048x2048, 4096x4096 texturákat használnak.

Ha egy játék a pl. 4:1 arányú DXT5-ös textúratömörítést használja, akkor egy 2048-as textúra 5MB videomemóriát foglal, egy 4096-os 21MB-ot, míg egy 8192-es 85MB-ot. Tehát tök mindegy, hogy 1080p-ben vagy 4320p-ben játszol, az alaptextúrák mérete ugyanakkora lesz. És itt jön képbe a supersampling, de az már más téma. Alacsonyabb felbontáson / texturabeállítások esetén pedig downsampling miatt csökken a méretük.

Szóval - nagyon leegyszerûsítve -, ha egy alkalmazás ~100 darab 4K-s egyedi textúrát (vagy egyéb segédelemet) pakol a videomemóriába, akkor az betelik,és jöhet a lassú cserebere. Lehet számolgatni hogy mennyi egyedi textúra és egyéb réteg van a WD-ben.

[merlinw.org]

Lol...5k-s felbontásban meg 2560-ban olyan címek mint Witcher 2, Crysis 3 (ami már 1080p-ben is 2g fölött van) nem használnak...😄
Köszönjük....😄DDD

MerlinW
Én nem látom a WD-t ebben a tesztben... a listán szereplõ játékok nem használnak 2GB VRAM-nál többet. Ennyi. A WD meg igen.
2GB-al is tudsz ultrán játszani szépen, gyorsan, amíg meg nem telik. Utána jön az akadozás, stb. Ha supersamling-et is használsz, akkor meg fõleg.

[merlinw.org]

Ugyanakkor 4k-s monitorra 1-2 éven belül a 770-bõl édes mind1 mit vesz mert édeskevés lesz a full látványhoz (de még a 780 is)...😊

Látom nehéz megérteni hgy nem hülyeség hanem tény, és hiába ágálsz ellene nálam is és számtalan embernél 2gb-al tökéletesen megy a játék.

Tessék egy kis 2gb vs 4gb teszt ERREFELÉ...

És itt a le is zártam.

Hegi90
a játék a beállításaiban is figyelmeztet rá, de tapasztalhatóan is kell az ultra textúrákhoz a 4gb memória, különben be fog akadni.

én egy hónapja ugyanúgy filóztam rajta mint te, nekem azt mondták ha nem akarok 1-2 éven belül 4k-s monitort, akkor maradhat a 2 gigás - úgyhogy végül annál is maradtam.

én azt tippelem, hogy a gta 5-höz is kell majd egyébként a 4 giga, de ne az én véleményem alapján dönts.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
látom továbbra is mondod a hülyeségeket, nem hiszel nekem.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Szia!
Ha 770-n gondolkodsz a 4gb nem éri meg az árát, amennyiért vesztegetik annyiért minimális rádobással használt (garis szinte új) 780-ast lehet kapni (vastagon elég a 3gb).
2gb vs 4gb ennél a játéknál szart sem számít, mint írtam van akinél komolyabb hw mellett 4gb vram-al is akad, van akinél 2gb-s gyengébb kártyán hasonló vagy még jobb beállítások mellett sem.
A sebességem 50-60 között stagnál, csak az esti fényes száguldozásban van néha egy egy akadás ritkán amikor egy pillanatra megzuhan 10-15 alá a sebesség de ez ritka. A graf ultrán 1080p-ben.

4gb 770-est nem vennék annyiért amennyiért vesztegetik, elöbb "fogy el" a kártya, és a soksoksok vramot max nagy stratégiáknál használod ki máshol nem (hiába mutogatja mindenki hogy a BF4, meg a WD 3-3.5 giga vramot is elzabál ha egyszer ezt nem érzékeled a játékban, ezt számtalan tesztben bizonyították)...

//Ha a GTA 5-re is gyúr valaki és hasonló optimalizációra lehet számítani mint a 4 esetében akkor még 12gb vram se lesz elég, de a GTA kirívó eset...😄

Hegi90
ez meg a másik. szóval kb minden igény ki van szolgáltatva -> ezért nem értem a sírást

Még szerencse, hogy van benne "egerészõ" célzás így pont nem vagyok rászorúlva a rásegítésre... <#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Hegi90
még szerencse, hogy watch dogsban ahogy már korábban is leírtam, 3 állása van a rásegítésnek:
1. kikapcsolva
2. kicsi rásegítés
3. nagy rásegítés

a.carkey
DLC v. WD2 jövõ májusban. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
9 fegyveresláda, és kapsz egy hangtompitós pontos fegyvert. Nem távcsöves, sajna, de rohadt pontosan kapod ki fejlövéssel, hangtalanul azt, akit akarsz.

A medve nem játék.

Leegyszerûsítve bénák vagyunk a kontrolleres célzáshoz, rásegítéssel meg olyan mintha csalnánk.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Tikal
GTA V-ben sem mindegy hol találod el az ellent, alapból testközépre ugrik a kereszt, utána még igazitanod kell ha fejre akarsz célozni 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
vannak olyan szerverek ahol nincs célzás segítés, csak elõször át kell állitanod optionsban, utána olyan szerverre dob csak

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Hegi90
igen ezt én is tudom, én is kontrollerrel jászok. továbbra sem értem mi a probléma.

Én is használtam már kontrollert ilyen játékokhoz. És bizony pc-hez szokott embernek úgy meg nagyon nehéz célozni... Egér sokkal jobb erre a célra. Ezért is örülük a GTA5 pc-s megjelenésnek.

Laza
De akkor még elcseszettebb lesz a célzás ... mit nem értesz ezen? Egy szar, nem kontrollra való rendszert könnyítünk egy másik szarral 😊

Igen, örültem a GTA5-ben, hogy ki lehet kapcsolni, aztán belefutottam egy olyan küldibe, hogy 100-an jönnek, és nem bírtam olyan gyorsan célozgatni, hogy meg tudjam csinálni ... át kellett állítanom ... mondanom sem kell, hogy az átállítás után meg simán megvolt, csak nyomogattam a célzás, lövés, célzás, lövés ... a jobb analóghoz hozzá sem kellett nyúlni 😊

Na mindegy 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Sir Quno Jedi
Jaja. Kellett volna bele valami távcsöves hangtompítós cucc, mert a pisztoly elég pontatlan, nodepláne a gépfegyó verzió. Jó lett volna pontosabban kilõni õket. Mert ha messze vannak, akkor ez már konvergál a ehetetlenhez. Olyasmi kellett volna, mint a krájziszban, hogy felszerelheted a fegyókat ezzel-azzal, ahogy a küldi megkívánja és amit a fegyó tudhat, meg ami kieged van hozzá. Meg némi fegyófejlesztgetõsdi amúgy is jól jött volna.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hegi90
akkor kikapcsolja, ennyi

Arra gondol szerintem a kolléga, ha egy gombnyomással célra ugrik a célkereszt és csak rá kell tapadni a lövés gombra az úgy egyrészt nem túl szórakoztató, másrészt meg játéknak igen gyatra.

Laza
De itt pl a WD-ben nem mindegy kit hol lõsz meg, ahogy korábban írtam ... pl Iraq gettójában olyan emberkék vannak, hogy hangtompítós fegyverrel ha a testét lövöd (amit alapból befog a célzás rásegítés) akkor ott táncol egy helyben és min egy tárat bele kell ereszteni, míg ugyanez az emberke ugyanezen fegyver egy fejlövésétõl sisakkal együtt borul a porba.

De ez csak egy példa volt ebbõl a játékból, sok másik is ilyen, tehát ez nem WD fika 😊

És lehet Én vagyok a béna, de 25+ éves játék és konzol múlttal sem tudom ezt teljesen megszokni, míg egér+billel az ilyen játékokban mindenkit fejlövéssel irtva szaladok ... számomra nagy a kontraszt a kettõ között 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Hegi90
nem tudom, nekem abban veszik el az élvezeti faktor, mikor 10 secig kell balfaszkodni a célzással, közben meg kinyírnak a faszba. de ez mindenkinek egy szubjektív dolog. szerencsére te is be/ki kapcsolhatod szíved szerint, úgyhogy nem értem a problémád. vagy hogy milyen újfajta célzás rendszert akarsz bevezetni. de ha van valami ötleted, keresd meg az egyik kiadót, gazdag ember leszel.

Laza
Bármi amiben a jobb oldali analógot célzásra kell használni és az ellenség hitboxa többpontos, a célkereszt kicsi, és nagyon nem mindegy hol találod el. Láthatod, a GTA5-öt is felhoztam, meg elõtte az FPS-eket.

Laza
Bent a belváros tele van nagy pénzes bankszámlával rendelkezõ emberekkel, ott kel gyûjteni. 3000-7000$ között osztogatnak, pár perc alatt össze lehet szedni jó 50.000-et, aztán irány az automata. Egyszer bent küldizgettem még act2 vége felé, és pár küldi alkalmával nem szedtem ki a pénzt ... én is meglepõdtem mikor 200k-t kapott ki 😊

Hegi90
milyen "célzáson alapuló lövöldözõs játék"? ugye nem a watch dogsra gondolsz?

Laza
És itt veszik el egy célzáson alapuló lövöldözõs játék az élvezeti értékének egy részét. Nem beszélve arról, hogy a multiban nincs ám rásegítés.

Ezért is várom nagyon a GTA5 PC-s részét, mert azt is kénytelen voltam PS3-on célzássegítéssel játszani ... vicc ... megnyomom a ravasz, becélozza, puty, megint megnyomom, becélozza a másikat, puty ... boring ...

És bízom benne, hogy jó lesz az egér+billes irányítás, a 4.-nél jó volt ... multizni is sokkal jobb volt úgy, hát még autóból kilõni.

Hegi90
szóval ezért nincs nekem pénzem semmire...

Laza
Hát a nagyokat valóban robbantani kell, azokat közelségi meg távirányítóssal szedem szét. De elõtte kerülgetem és a kicsiket kapom le hangtalanul ... vagy csak nekiugrok 😊 pénz van dögivel, megvan a perk, hogy kékkel jelöli a nagy pénzes hekkeléseket, néha megyek a városban és nyomogatom mint a hülyegyerek a hekkelést, dõl a lé 😊 a bunker melletti faszinál meg mindig fullra vásárolom magam bombából, mindenbõl. Nagyon másra úgysem jó a pénz.

Mondjuk nekem így az act3 végefelé még nem jött egyszerre 3 nagydarab. Iraq-nál is addig pofázott, hogy elõre lepetéztem a kétféle bombával a terepet, aztán azt hittem õ van a páncélban, észre sem vettem hogy valahol hátul meghalt 😄

Hegi90
nem igazán tudom elképzelni, hogy mire gondoltál az elsõ bekezdésben. Kontrollerrel fos célozni, ezért kell rásegítés, ennyi.

Laza
Eleve gagyi ha célzásrásegítést kell használni ... nem is értem, hogy akkor már mi a szarért nem csinálnak olyan játékokat és olyan célzási rendszert, ami kontrollerre van szabva, hiszen az a lead platform.
Ezért sem értem pl az FPS-ek térhódítását konzolon ... vicces ... vagy inkább már értem miért ilyen halál könnyû az összes PC-n egeres irányítással 😄

Sir Quno Jedi
Na azért a nagy állatokat nyugodtan fejbe lövöldözgetheted akár csipával, akár light machine gun-nal és csak jönnek tovább. Ez a kurva idegesítõ benne. Szét kell gránátozni az agyukat, de a gránát drága és gyorsan fogy. Aztán mikor hármasával jönnek és ott a sok kicsi szar is velük, az minimum érdekes.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Hegi90
beállításokban van kétfajta célzássegítés, a másodikkal sokkal könnyebb fejest lõni kontrollerrel is.

Hegi90
ez nekem amúgy nem teljesen tiszta, mert vannak olyan küldetések, amikor meg simán kihívják rám a zsarukat. valaki ezt tudja?

Laza
Ezzel csak az a baj, hogy hiába csinálnak mindenféle bonyi körítést, ha igazából mindent tök egyszerûen egyféleképpen kivitelezni lehet. Ezt ki kellett volna hagyniuk belõle ... vagy legalább nehezíteni.

Mondjuk kontrollerrel nem olyan egyszerû, mert testre hihetetlen sokat bírnak, akár egy tárat is 😊 azzal szenvedés ... de ledobom az ölembe, harc közben átváltok egér+bill-re és már kapja is mindenki a fejest ... abból még a rohamsisakos emberkéknek is elég egy, papírcsákó van a fejükön ... bezzeg a testen meg kevlár páncélt hordanak 😊

Hát ez van, de azért élvezem a lövöldözést ... csak könnyû, gyorsan végük van 😊