5939
  • Shep
    Én meg azt szeretem ha van egy értelmes fő szál és kész, a többi annyira nem izgat, persze pl. a FC3-ban megcsináltam mindent, mert ott volt értelme a mellékküldetéseknek, a vadászatoknak, na arról példát vehetnének a többiek is.
  • ratgab
    Ebben maximális igazad van. Utolsó fűszálat is megnéző és kipróbáló játékos vagyok ez nem is vitás.

Nem baj az, hogy neked tetszik, csak gondoltam leírom nekem mi a bajom vele.

Én meg pont a millió apró bizbasz tevékenységért döglök megfele.
  • Shep
    Szerintem az a baj ,hogy mivel ti ilyen mindent megszerzős, utolsó pixel alá is benéző játékosok vagytok ezért kevés nektek a játék, én meg ettől igen messze állok és nekem bőven jó kikapcsolódást nyújt. GTA-kat pl azért is utáltam, mert van millió 1 dolog amit lehet csinálni, de nagy része csak ökörködés, meg amúgy is az egész játék csak egy ilyen na itt kiélheted magad alkotás, számomra a WD ettől több és ezért is tetszik. Persze nem zárom ki ,hogy a GTA5 esetleg ne fogna meg engem is de a videok alapján egyedül a lövöldözés az ami tetszik belőle, mert hát ugye olyan MP-es :)
  • ratgab
    Igen a motorcsónak a jolyjoker.... De ha nem találsz, akkor tényleg hátbadurrantanak heliből.

Nem is értem, hogy nem gondoltak a vízizsarukra. Mondjuk vízen nehéz lenne eléjük akadályt hackelni....XD
  • Borg
    Ki van ez találva, hogy ne vehessél autót küldihez. Az úgy túl egyszerű lenne. Pl mikor tűzoltóval menekülnek, annak vagy 3x futottam neki, mert mindig olyan irányba futottam ki az épületből, hogy ott csak gagyi autó volt. Igy a tűzoltó autót se tudtam kiütni, amire meg igen, addigra ezer rendőr is ott volt.
    Bár én legtöbbször inkább hajót spawnoltam volna magamnak :D Kb minden egyes rendőrüldözésből vízben menekültem el, annyira kifelejtették a motorcsónakos rendőröket. 10ből 9 esetben bejön, a maradék egyben is max azért nem, mert nem tudok elég gyorsan motorcsónakot találni, és lelőnek úszás közben a heliből.
  • ratgab
    Ráadásul: Autókat egyszer feloldod és kész. Utána annyiszor rendeled az adott típust, ahányszor akarod (van rajta egy időlimit, ami asszem 3 perc). Ez miért jó így? Miért nem lehet úgy csinálni, hogy ha megsemmisül, elveszted, akkor veheted újra a gépet?

Plussz még ehhez hozzájön, hogy nem lehet küldetés közben rendelni! Miért?
    Pont amikor a legjobban szükség lenne rá, akkor lopnod kell egy kocsit! Érthetetlen!

Össze mellékküldit kipróbáltam. A legtöbbre az achi-t is begyűjtöttem. Ami egyedi az a virtuális valóság játékok, amiktől nem voltam elájulva. Ott van még a pár darab ivós játék, amitől befonod a hajad olyan nehéz és nem is lehet rajta keresni. Apropó van szerencsejáték az ivósjáték (ez inkább skill alapú amúgy), utcai itt a golyó hol a golyó (itt a piros hol a piros mintájára), fél karú rabló. Mindegyik olyan kevés pénzt ad, hogy nem érdemes velük foglalkozni. Mész az utcán 2 embertől összehackeled a legnagyobb nyereményt is, amit bármely játék adhat. Kivétel a póker, amit jól sikerült összerakni és kivitelezni is.

CTOS tornyok megközelítését és hackelését élveztem. Kukkoldát is élveztem, legalábbis mikor már a lakásokba nézünk be. CTOS dobozok hackelése elmegy kategória. Hotspot ötletes dolog, hogy lehet benne ajándékozni a többi játékosnak, amúgy értelme semmi. Investigation-ök nagyon élvezetesek voltak, főleg az utolsó küldik. Na ebből ha lett volna több az nagyon jót tett volna a játéknak, de sajnos csak 3 volt összesen.

Fixer küldik: 1000 ilyet fogunk csinálni a főszál során is. Felesleges dolog volt.
    Bandatagok levadászása: Ötletes, hogy nem ölhetjük meg őket távolról, ezeket amúgy élveztem is, mert rambó módra nehéz és itt lopakodni és taktikázni is kell.
    Konvojok semlegesítése: Nem értem, hogy miért kellett némelyik ellenfelet csak leütéssel elkapni. Főleg, mikor rendőrök kísérik a célszemélyt és én nem lőhetem őket le, mert akkor rosszfiú vagyok, de ők sorozhatnak a géppisztolyokkal.... Érthetetlen. Korrupt zsaruk lelövetelét miért díjazza minusz pontokkal a játék? Nem értem!

Nagyjából le is fedtem a fő mellékes dolgokat. Ezek a legfontosabbak gyakorlatilag a többi csak töltelék.
  • ratgab
    Szerintem Aiden nem olyan karakteres főszereplő, hogy megérdemelné a második rész főszerepét is.
  • ratgab
    Hát kíváncsi leszek mit lehet még ebből az új IP-ből kihozni. Lehet kövezni, de én nem látom benne a perspektívát. Első részt elvitte a hátán a hype, de másodjára azért nem árt valami komoly tartalmat és vonzó feature-t letenni az asztalra, hogy újra ennyi játékost be tudjanak vonzani (csak megjegyzem, hogy a multiban se tolonganak azért már annyira, ami megint csak sokat elárul).

Tipphopp: Jövőre Watchdogs 2 szerintem. Tuti már fejlesztik is.
  • ratgab
    Végigjátszottam. De a belső nézettől hányingerem volt, pedig autózni minden játékban úgy szeretek. Annyira zavart a kéztartás, hogy inkább külső nézetből vezettem ez után.

Sandboxhoz mérten vannak ennél sokkal jobb és főleg tartalmasabb játékok.

Ami nagyon jó benne az az NPC-k és az élő és lélegző város. Az tényleg nagyon jó. Kellemes volt számomra a vezetés is és kellemes volt a lövöldözés is, a fegyverhangok (mp5 hangja mondjuk érdekes), a robbanások, a karambolok is nagyon bejöttek és az ellenfelek is meglehetősen okosan taktikáznak és pontosan céloznak.

Ami nem jött be, hogy nagyon kevés a melléktevékenység a játékban és azok is olyan dolgok főleg, amiket állandóan a főszálban is csinálnunk kell. Egyszerűen kevés benne a tartalom játékmenet szempontjából. Ugyanazokat a dolgokat ismételgeted újra és újra és újra. Van benne pénz is, de minek. Ellenfelek tonnaszám szórják a fegyvereket (ezeket lehetne venni), meg a lőszereket (ezeket is lehetne venni) meg ugye lehet unlockolni autókat is pénzzel, de a végére annyi lesz már nálad, hogy nem tudsz vele mit kezdeni (GTA4 esetleg valakinek eszébe jut erről?). Ez is egy hatalmas kihasználatlan ziccer. Vagy legyen pénz és akkor legyen haszna, tudd felhasználni, vagy ne legyen.

A város felépítése is bejött egyébként, főleg a vidéki részek.

Egy jó közepes, nagy jóindulattal jó játék a WD, de ennél semmiképp se több. Sandboxnak meg iszonyat halovány a kevés mellékes miatt. Főszál nélkül nem lett volna kedvem végigjátszani sem, pedig döglök megfele a sandbox játékokért. Történet rendkívül egysíkú, kiszámítható és néhol egyenesen bugyuta.

Pedig tudod, hogy én nagy Ubis vagyok, de ebben találtam hibát nem is keveset. Persze szigorúan magánvélemény, nem kell egyetérteni. Érdekes próbálkozásnak jó és érdemes egyszer kipróbálni, de hogy szuper sandbox az nagy csúsztatás. Freeroamozni lehet megannyi játékban is, nem az a sandbox gerince szerintem. Ha üres homokozó, akkor hiába jó a lapátod meg a vödröd.

Tessék, csak kihoztad belőlem ezt a hosszú véleményt. :-)
  • bruna #5406
    Az hogy lehet hogy egy Fx 8350-el és egy r9 270x-el meg 8gb rammal high-on 25-35 fps ? :o Pont ekkora a High-oz a gépigény...
  • IMYke2.0.0.0
    Heehehee: #4832

• Shep
    Te is trollkodtál, meg én is. :D
  • Tikal #5403
    Már ezt is lehet tudni? Akkor remélem meghalt ebben a részben :DD
  • Fpocok
    Nem ezt mondtam.
  • Shep
    Főleg, hogy nem Aiden lesz a főszereplő :)
  • Tikal #5400
    amikkel max egy hetet játszik az ember, mert csak a háttér változik Aiden mögött :) Már előre félek tőle... szerintetek mikor jelentik be a következő részt? Ősszel? ...
  • Shep
    Persze, mert a GTAV az ultimate game, amitől jobb soha nem készült, és nem is fog. Minden cég leállhat a játékfejlesztéssel, felesleges próbálkozniuk.
  • Fpocok
    [apro][off]Még akkor is jobb lesz trololo
  • Shep
    Az mekkora lesz ha PC-n megint akadni fog, mint a fene és 2 hónapig csak arról fog szólni a topicja, hogy milyen szarul fut :D
  • a.carkey
    Persze, hogy többet maradnak. Három-négy WD is megjelenik majd, mire kijön a GTA 6 ... :D
  • Tikal #5395
    a dátumon ne csodálkozz, ezt még akkor adták ki mikor még nem fosták magukat össze, a GTAV-től és jöttek rá, hogy a játékosok talán kicsit többet maradnak majd Los Santos-ban :DD
  • Tikal #5394
  • Danecay
    Nem hiszem el, hogy még nem úntátok meg és nem fogtátok fel, hogy ez nem GTA. Nem értem miért nem hoztok létre erre egy Watch Dogs vs. GTA topicot.
  • Shep
    Hát mert nem is. :D
  • Shep
    De ez nem egy szimulátor, sandboxhoz mérten nagyon is jó. Meg tudom a kezébe beleragad a telefon meg ilyenek de tényleg csak a hibákat keresitek itt is, vagy játszani is szoktatok?
  • a.carkey
    Majd jöhetnek a nem jobb, mint a Mafia 1 kommentek. :D
  • TomStorm
    Vagy inkább biciklizni.Esetleg egy Kubai 800-al körözni a tengerpart felett?:-)
    De messze még az a 3 hónap-.-
  • ratgab
    Hát azért a nagyon jótól marha messze van. Figyeld azt a kéztartást, ahogy Piercünk vezet belső nézetben? Totál természetellenes, valami eszémletlen módot kicsavarodott módban teszi. Engem nagyon iritál az a kéztartás.

Most hirtelen nem tudom felidézni, hogy a műszerfal animálva van-e WD-ben, de állítólag GTA 5 pc-s verzióban lesz.
  • Tikal #5387
    lesz benne..
  • Shep
    De abban nincs rendes belső nézet, itt meg az nagyon jó.
  • ratgab
    Lehelletnyit nagyobb is a terület ha jól tudom.
  • Skyline
    Bár élveztem a WD-t és továbbra is azt mondom hogy a Sandboxon kívül teljesen más, azért meg kell hangyni a GTA 5 überel mindent.
    A GTA 4 egy monoton klisésztoris parasztfőhősös szemét volt dögvész freeroaminggal..Az 5-ben mindent jóvátettek. Szó szerint mindent. A sztori, a karakterek mintha egy Guy Ritchie filmből pattantak volna ki,komoly és mégis poén az egész (a feka klisékarakterét leszámítva). És a freeroaming is élmény a számtalan váratlan véletlenszerű esemény miatt (például van hogy felveszünk egy stoppost aki végigpofázza az utat ha elvisszük, avagy ugyanez az egyik karakterrel akár odáig is fajulhat hogy eladjuk rabszolgakereskedőknek,stbstb:D)...
  • Tikal #5383
    szerintem meg már csak kocsikázni is nagyobb feeling LA tengerparton mint egész chicagoban :D
  • Shep
    Bár mondjuk mivel a GTAV mindentől jobb ... :D
  • Shep
    Nektek biztos, nekem nem hiszem.
  • Krisztiam #5380
    jaa hát az kenterbe veri a WD-t :)
  • Tikal #5379
    az elmúlt hetekben nem voltál gép közelben, mi? Nem baj, elárulom, hogy jön a GTA V PC-re és nextgen konzolokra :)
  • ratgab
    3 betű és egy szám! G-vel kezdődik és TA-val folytatódik, a végén meg van egy római ötös.
  • ratgab
    Freeroam kellemes, csak kevés a teendő benne.
  • Krisztiam #5376
    mert mi lesz 3 hónap múlva?