5939
  • Ryder62
    Alapjában véve nem hülyeség amit mondasz. De sztem ez inkább így helytálló:

A grafikának és a játékélménynek is meg kell lennie. Tehát kell egy balansz.

Ha egy játék 10/10-es graffal rendelkezik de monoton, nem köt le, sablonos a sztori és van pár hiányossága (pl nem tökéletes a fedezékrendszer) akkor kuka.

Ha egy játék ugyan nem rendelkezik olyan űberbrutálextrém graffal, hanem szimplán csak kellemes a látvány (szvsz pl a ME2) és van hangulata akkor az telitalálat.

Ha viszont egy gém hangulatos, és beszippant de a graf kissé fapados akkor az levesz az játékélmény értékéből.
    Pl: most tolom a Fallout 3-at olyan modokkal hogy bitang hangulatos lett. Csak hát a low res 512 felbontású textúráknak hála a graf kissé elavult volt. Rádobtam egy textúra pakkot és voilá: Bitang hangulatos és még szép is. Így játékélmény = 10/10.
    Mivel olyan modokat tettem fel ami kissé realizálja a dolgokat, az eredeti graffal tolva biztos hogy csak 8/10-es lett volna a játékélmény.

Watcs Dogi -> Majd meglátjuk. Ha a játék a 30%-nál kifullad akkor nem lesz több mint egy AC modernben. Az meg már nem köt le.
  • xido
    sajnos hogy ne lenne..vakon bízni egy játékban nagyon biztos címnek kell lennie és szerényebb hype-nak :)
  • Tikal #1572
    én elsősorban a játékmenettől tartok... ha nagyon AC klón lesz akkor nálam kuka, és persze a multitól is függ, remélem az jól meg lesz csinálva
  • Tikal #1571
  • Skyline
    Amennyiben a kalózhajó változat elöbb jön igen, és ha nem klappol nagyon akkor előrendelés lemondás, de kötve hiszem hogy gond lenne.
  • MerlinW
    Jelen.
  • Ozzyehh
    Egy csúnya kérdés következik... lesz még rajtam kívül olyan ki először megnézi a "kalózhajó" változatot és aztán veszi meg, ha minden klappol?
  • Tikal #1567
    ma már tudsz miből válogatni, ez a különbséga régi időkhöz képest.. eljátszani én is eljátszom egy két indie pixeles játékkal, de forma 1-et már nem játszanék C64 emulátorral :)
  • Shiwo
    embere válogatja, én például máig szívesen eljátszogatok C64 emulátorral

a jó graf hozzáadhat a játékélményhez, de nem követelmény
  • Tikal #1565
    LOL, te érted is amit írok vagy csak reflexből válaszolsz? :D

ÉRTEM AMIT MONDASZ!!! Amit én mondok az az hogy, a grafika mindig is fontos volt, nem az állítom hogy csak az számít, hanem azt hogy mindig FONTOS volt a játékosoknak, a fejlesztőknek a hardvergyártóknak. ennyi. Ha még mindig nem megy az értelmezés, akkor kérd meg anyukádat segítsen.
  • Kandurex
    kétségtelenül segíti a beleélést, sőt, meg is határozhatja

szóval ha nem is létszükségszerűen dominál a grafika, de simán egálba lehet a játékmenettel,...és most nyilván nem a sakkra gondolok
  • jocking
    Nem nekem van problémám. Te állítod folyamatosan, hogy csak a grafika számít, más nem.
  • TDC Geronimo
    Tetszik. Egyre jobban.
  • Tikal #1561
    én meg csak azt mondom hogy a grafika mindig fontos volt, ez egy ilyen ipar, vizuális szórakoztatás, de értem mi a problémád. a filmeknél ugyanez van most... átestek a ló túloldalára, és most hogy a technika engedi, azt hiszik a látvány elad mindent ami be is jön nekik sokszor...
  • jocking
    Nekem a skyrim is bejött, pedig annak sincs a kor átlaga feletti grafikája.
  • jocking
    Félreérted. Nem azt mondtam, hogy (az esetek többségében) egy játék csak akkor jó, ha szar a grafikája. Azzal van a gond, ha egy szar játékot a grafika csilli-villiségével akarnak eladni, pedig maga a játékélmény egy nagy nulla.
  • TomDantes
    Régen minden jobb volt...sok mindenben ez igaz, meg az is, hogy manapság álltalában csak a grafika a lényeg de!

10 évvel ezelőtt sokkal nehezebb volt egy sandbox játékot megalkotni, úgy hogy egy nagy élő, lélegző világ legyen benne! Igaz, a játék ettől még lehetett jó, meg a játékélmény, de a mai technika kell ahhoz, hogy ilyen fasznán lemodellezenek egy várost, vagy a karibi tengert.

Vagy...én szerettem anno a Gothic-ot, vagy a Morrowind-et, és a Skyrim játékélményben elmaradt ezekhez képest, de a világ?! A hatalmas játéktér, a városok részletessége?
  • RYO21
  • Evoluti0N
  • Tikal #1555
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

értem én mit akart, csak azt is kellett volna írnia, erre próbáltam rávilágítani, de neki ez sajtreszelés :D

Valahol irigyellek titeket, hogy tudjátok élvezni a mai csodákat, én nem, de legalább így több időm jut másra.

:)

• Malakai
    Mi nem érthető ezen? Ha ő is annyira élvezné még a játékot a gépnél, akkor sokkal kevesebb ideje jutna egyebekre. Jó is, rossz is.

Egyébként én is elvagyok mai és régi játékokkal ugyanúgy még mindig, jippí? :)
  • Tikal #1553
    "Valahol irigyellek titeket, hogy tudjátok élvezni a mai "csodákat", valahol örülök, mert több időm marad mással foglalkozni, élni:)"

szóval irigyelsz, hogy tudom élvezni a mai csodákat, és örülsz is, mert neked így jut időd másra.... kifejthetnéd, hogy ez a kettő hogyan függ össze, nem értem :)
  • MerlinW
    "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." (Ford Fairlane)

• Tikal #1551
    nekem ehhez mi közöm :)
  • MerlinW
    Mert heti 4-5 óránál nem játszom többet:)
  • Tikal #1549
    AC jó kis sorozat lehetett volna, de nem lett, GTA fényévekkel jobb szerintem :) És hogy témánál maradjak, még igy pixeles ps3 szintű grafikával is élvezem :)

Neked miért is marad több időd élni ha én élvezem a mai csodákat? :D
  • MerlinW
    Mint mondtam emberfüggő. Valahol irigyellek titeket, hogy tudjátok élvezni a mai "csodákat", valahol örülök, mert több időm marad mással foglalkozni, élni:)

Wachdogs nálam kb olyan lesz, mint az összes GTA. Játszom vele 2-4 órát aztán megunom és sosem indítom el többet. Persze majd meglátjuk. Sosem bírtam a Rockstar játékait, Ubisoft-ban viszont mindig volt potenciál, talán még jó is kisülhet belőle.
  • Tikal #1547
    LOL, több mint 15 éve játszom... nekem ne meséld hogy régen minden jobb volt. Imádtam az akkori játékokat is, de nekem nem adjátok be hogy régen nem számított a grafika. Akkor is számított, mindig próbálták kihozni a legtöbbet. Eljátszom én most is sok indie játékkal, szeretem az FTL-t, a Hotline Miami-t de nem akarok egész nap pixeles játékokkal játszani, játszottam eleget velük. Kérem a fotórealisztikus játékokat... aki várja a Watchdogsot az is azért várja mert szép lesz, reméljük a játék is jó lesz és nem csak szép lesz, csak azért sírnak egyesek, mert félnek nem bírja majd a gépük, de ha tehetnék megvennék hozzá a legújabb vasat...
  • MerlinW
    A GoG.com felhasználótáborát tekintve baromi sokan játszanak régi játékokkal, nem véletlenül. Az, hogy a te igényeid a mai normák szerint álltak be az már egyéni dolog. Ha 10 évvel korábban születsz meg és érintkezel játékokkal, te is másképp néznél a témára.
  • Evoluti0N
    Összeszámoltam, hogy hány játék tetszett csak tavaly. 18 :D És van még jó pár, ami érdekel és még nincs meg. Nem tudom, hogy öregszel-e vagy én vagyok a kevésbé igényes, de örülök, hogy jómagam még mindig ugyanúgy tudom élvezni a mostani modern játékokat, mint 20 évvel ezelőtt az akkoriakat.
  • MerlinW
    A hangsúly nem a régin van, Vagyis de, de nem azért. Régen a technika határainak és az akkori igényeknek köszönhetően a fejlesztőknek 80%-ban a játékmenetre kellett koncentrálnia és csak 20%-ban a küllemre. Ma ez az arány pont fordítva van az esetek többségében. Két kezemen meg tudom számolni, mennyi játék tetszett az elmúlt 4-5 évben. Persze ez ízlés kérdése, meg hát öregszem is.
  • MerlinW
    Hát én meguntam a felénél. 70% vidó, 30% scriptelt unalmas lövölde. Sehol sem volt az első két rész hangulata. Szerintem nulla játék volt. Ékes példája a szép de üres játékoknak.
  • Tikal #1542
    nem csak nekem... hanem játékosok millióinak, kiadóknak, hardvergyártóknak :) Persze engem nem zavar ha te még mindig Doom szintű játékokkal játszol szívesen....
  • speed01
    Nagyon megy már a hype :D:D
  • jocking
    Ezt mondtam én is. Attól hogy új, még lehet jó is. Sőt, még az is lehet, hogy ez kijön a hű de csilli-villi grafikájával, és a végén kiderül, hogy egy rakás szar. Amíg nem jelent meg, addig úgysem fog kiderülni.
  • jocking
    Neked lehet.
  • Skyline
    Épp ezaz hogy Ubiék nem arról híresek hogy félkész játékot adnának ki, sem arról hogy nulla lenne amit kiadnak.:)
  • Skyline
    + épületeken tükröződések vízefektusok több járókelő nagyobb bejárható terep dinamikusabb életkép és még hosszasan lehet sorolni...

Ugyanakkor várom a más játékokat amik sandbox címek ezerszer jobban néznek ki és hasonló bejárható terep effekt stb van a képen...:)
    Nem a GTA 4 fossámodolva SE..:)
  • Evoluti0N
    Ez meg a másik.
  • Evoluti0N
    Egyszerű. Még egyszer leírom. Most is vannak jó játékok, régen is voltak jó játékok. Amikor új jó játékokra gondoltam, akkor nem a grafikájukra gondoltam.