6309
banner
  • Kotomicuki
    Eroktic is elkezdett foglalkozni a témával - ez a kezdő tippgyűjteménye - , ez jó jel!

ChristopherOdd sorozata a játékról!

Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.12.10. 18:01:12
  • AnuluWork #2408
    Köszi. És a holster?
  • Although_
    Kíváncsi voltam rá milyen így beruháztam, megvettem.
    Az amit gondoltam az első tényleges élő-lélegző virtuális valóság,.
    -Hihetetlen a gyalogátkelőhely :D
    -Még az elején vagyok de így kell megírni karaktereket. Nagyon jó az előtörténet is amit elindítottam.
    -Bár a karakterfejlesztés fapadosnak néz ki. Craft meg cyberware az jól eltaláltnak tűnik.
    -1080p közel high, teljesen szaggatásmentes.
    -Bugba még nem futottam bele.
    -Jó a tutorial rész is.
    Egyenlőre ennyi.
    szerk: Város is szaggatásmentes. A motorja a CD továbbra is profi
    Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.12.10. 17:37:31
  • caps lock
    Bár én vártam a legjobban, de inkább halasztották volna tavaszig. Félek hogy a játék reális megítélését erősen befolyásolja majd hogy milyen bugosak a konzolos változatok. Kár lenne ha úgy járna mint a Batman Arkham Knight, csak ott fordítva volt, ott a PC változat volt szinte játszhatatlan, és ezért annyi savat kapott hogy nem érdekelt senkit hogy egyébként mennyire jó játék. Történet, gameplay, grafika, minden téren odatette magát. Most a CP-n csattan az ostor, megy a sírás-rívás hogy nem megy rendesen a 7 éves masinákon, amire rátesz egy lapáttal hogy az új gépek meg beszerezhetetlenek. PC-n meg olyan drágák a normális kártyák hogy kevesen engedhetik meg hogy butítás nélkül élvezhessék. A CP nem lesz mindnenki játéka, és szomorú hogy ennek elsősorban technikai akadályai vannak. De ez van, kaptunk egy next-gen játékot next-gen hardverek nélkül.
  • lonvard
    Na tessék. :)
  • PiszkosFred
    Jaja, elvileg a nextgen patch még ezután jön meg PS5-re és XBSX-re
  • undY1ng #2403
    Ez egy örök harc lesz a platformok között, de mindig is optimalizáltabb lesz a PC.
  • Paxton
    Amikor először elmegyek a Viktorhoz (Ripperdoc), a Cyberware képernyőből nem tudok kilépni. Nyomogatom az Esc-et mint az örült de semmi. Valakinek van valami ötlete, hogy mit csináljak? Ugyanis így már a játék elején megakadtam. Bug vagy valami más?
  • Evoluti0N
    PS4-en és Xbox One-on szarul fut és szarul néz ki, meg talán azon is a legbugosabb. PC-n változó, h kinek mennyire bugos, meg jó gépeken szépen fut. A PS5-ön és a Series X-en visszafelé kompatibilitás módban fut és ezért nincs se nagyobb tömeg, se szebb textúrák, se semmi más a PS4 és One verzióhoz viszonyítva. PC-n tömegesek az utcák, maximumon van a tömeg csúszka.
  • RedRiot
    Ezt passzolom de engem is érdekelne hogy vannak-e ilyen random generált küldetések. Ha vége a történetnek és a mellék küldetések is elfogynak akkor jó lenne ha lenne még mit csinálni. Sok openworld gamenek ez a gyengéje, ha végigjátszod akkor kb. kártyázhatsz, golfozhatsz vagy random ámokfuthatsz és kész. Remélem itt azért lesz mit csinálni Story Over után is.
  • MrAndree
    N.
  • MrAndree
    Platformok között leginkább. Ha erős PC-d van akkoe mindenképp arra vedd, vélemények alapján ott néz ki a legjobban. Meg tán a legkevésbé bugos is.
  • AnuluWork #2397
    Mi a photomode gomb?
  • nordan
    valalki könyörgöm segítsen már beállítani hogy a C-R F billenytűket áttudjam konfigolni a numerikus oldalra,mert nem bírok játszani WASD vel!! köszönöm!

mutassatok screensotot mit hova kell ,mert nem vagyok PC szakértő
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.12.10. 16:20:53
  • Lengyel2
    Én nem voltam hype-olva erre a játékra, csak azért olvaslak most Titeket, mert jó lenne egy tartalmas új game a karácsonyi szabi idejére, de olvasva titeket, meg a Reddit-et, meg a Metacritic-et, meg a Steam-et, hát ennyi egymásnak ellentmondó véleményt még sose láttam. Még tényszerűen is ellentmondanak, mintha nem mindenki ugyanazzal a játékkal játszana. Olyat pl. tuti olvastam, hogy mekkora csalódás, hogy alig vannak az utcán, se járókelők, se autók, kihalt az egész város. Itt meg, hogy nem fér el a sok ember a járdán. Én elhiszem, ne értsétek félre, de mitől van ez? A platformok között van ekkora különbség? (PS4 vagy PC között hezitálok.)
  • RedRiot
    Igazad van, inkább töröltem.
  • undY1ng #2393
    Ahogy láttam a legtöbb minuszolós (steamen) kritizáló leginkább 1-2 óra játék után kérdezte, hogy "erre várt?"
    Elszoktam olvasni a kommenteket de soha nem adok senki véleményére, majd ha tényleg tapasztalok hasonlóakat és jó pár óra játék után azt mondom, hogy na tényleg egy bakfitty..
    Még persze csak a karakterkészítőig sikerült elvinnem, mert streamelni tervezem, ezért gyors ki is léptem és egyelőre még várok picit, de márcsak a leírásod is kedvcsináló, továbbá ez a világ (és vémelényem szerint) a legszimpatikusabb és legvalóságosabb számomra.

Biztos vagyok benne, hogy itt is részletesen bemutat pl. társadalombeli problémákat (lásd Detroit: Become Human) és egyéb másokat, ez miatt is érdekessé fog válni. :)
  • Evoluti0N
    Ne kezdjük el ezt, oké? Megint csak több oldalnyi flame lesz az eredménye.
  • RedRiot
    "A hangulat fantasztikus.
    Eddig 2 buggal találkoztam: egy emberke a klubban T pózban állt és egy felirat beragadt (tutorial felirat). Re-Load megoldotta."

A hangulat tényleg nagyon ott van, kezd beszippantani a játék. Kb. az első játék amiben normális mennyiségű NPC mászkál az utcákon és az épületekben. Itt tényleg van olyan hogy alig férni el a járdán a sok embertől. Azt hittem hogy a trailerekben erre "rásegítettek" egy kicsit és a kész játékban majd ugyanúgy pár ember fog lézengeni az utcákon mint egy tipikus openworld játékban. Hát nem! Persze az emberek mennyisége napszaktól és helyszíntől is függ, de ez a való életben is így van.

A design művészi szintű. Ahogy az épületek kívül/belül kinéznek, a különböző autók, kütyük, fegyverek, ruhák kinéznek, amilyen részletességgel ki vannak dolgozva beszarás. Nagyon különbözőek de mégis van egy koherens stílus, lehet látni hogy egy univerzumból való minden, nem csak random "tervezzünk má' valami moderntet" hozzáállással készültek.
    Az előbb nézegettem a fekete szedánt amivel mozoghatok a városban, és még egy Witcher 3 easter egget is találtam rajta. :)

A hangok is sokat dobnak rajta. A város háttérzaja, vagy ahogy egy bárban bömböl a techno és ahogy bemégy egy hátsó helységbe a magas hangok elmosódnak de a dum-dum basszus továbbra is ott lüktet a levegőben - ezek tényleg sokat hozzátesznek az immerzióhoz.

Bugok: game-breaking még nem volt, de néha az NPC-k csinálnak érdekes dolgokat. Volt egy faszi aki a levegőben üldögélt az úttest felett, és mikor elütöttem persze volt a közelben rendőr... Volt hogy ütköztem egy kocsival és először eltűnt az NPC autója, majd maga a sofőr is. :/ Párszor beragadt az autó tereptárgyak közé úgy, hogy csak a reload segített. De ezek apróságok, pár hét múlva valószínűleg ki lesznek gyomlálva.
  • Evoluti0N
    Erre senki?
  • nordan
    a C-R-F billentyűk egyszerűen bele vannak égetve a rohadt játékba
  • nordan
    Sikerült megoldani a keyboard állítagtást?? van már rá 100% os módszer?
  • undY1ng #2386
    Remélem magadat csináltad meg, bár az se gáz ha transzgender, ez a trendi és "elfogadott" mostanság. :D

Régen én is ilyen voltam, állandóan csak a női kari, de aztán tényleg úgy vagyok vele, hogy még a virtuális világban is fasziként inkább a nőket ültetem fel a hullámvasútra.
    Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.12.10. 15:24:32
  • Carlos
    Fene se figyelte...
    Megvolt a scavanger-es feladat, most van egy rakat mellékküldetés meg egy fő-küldi.
    Amúgy lehet a prológusban vagyok, nemtom.
  • Montanosz
    köszi a válaszokat, ssd felejtős sajna mert a télapó egy 23"as monitort tett bele a csizmába, akkor lehet hanyagolom még mert a RRD2-t nem akarom letörölni az egyenlőre jobban bejön
  • Evoluti0N
    Nem lenne rossz, ha egy jövőbeli patchben lenne opció, h elrejtse a maszkot meg a fejfedőt. Ok, h FPS és úgysem látod magad de mondjuk fotómód közben ha az ember látni akarja a karaktere fejét, ahhoz nem lenne rossz kikapcsolni.
  • Evoluti0N
    A reported crime-ok (kék hatszögben kérdőjel) és az assault in progressek (szöges baseballütő) azok randomgeneráltak és rendszeresen megjelennek újból vagy nem?

szerk: Ja meg vannak a kép koponyák is (az organized crime)
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.12.10. 14:40:22
  • PiszkosFred
    Azt az időt mérted, amíg meg nem jelent a játékban a prológus után a Cyberpunk 2077 felirat?
  • MerlinW
    Streetkid prolog is 1 óra volt kb, viszont az izgi :)
  • Carlos
    3 óra játék után:
    Gyönyörű. autómatikusan beállított mindent ultrára és maxra ami van (kétezerötszázszor fasztuggyamennyi-n). RTX maxon szintén. Nem nézem az FPS kijelzőt (azt se tudom hol/hogy kell) de eddig röccenésmentesen megy (RTX 3070).
    A hangulat fantasztikus.
    Eddig 2 buggal találkoztam: egy emberke a klubban T pózban állt és egy felirat beragadt (tutorial felirat). Re-Load megoldotta.

Ami eddig nem tetszett: 4-5 órás prológust igértek és corpo-ként max 1 órás volt (annak fele az értelmetlen bámészkodásom volt).
  • Alexease
    FPS-nezetben mennyire hasznalhato (eger es bill. beallitasok, konfig)? A videok alapjan kicsit benacska, mintha csuszna az aszfalton.
    Van Stadia-n is, nincs gond a geppel es a tarhellyel:)
  • PiszkosFred
    Ha jól emlékszem nagjyából 65 giga lett a steames.
  • lonvard
    Remélem magnószalagra is kiadják. Betárcsázom kazettás magnóval. Más nem letöltöm a 60 gigát, aztán elmegyek egy lemezboltba, és átmásoltatom kazettára.
  • Evoluti0N
    60 GB-ot foglal a GOG verzió. SSD ERŐSEN ajánlott. Szerintem bármilyen külső tárhelyet felejts el.
  • Montanosz
    mekkora vinyó terület kell neki? sokat töltöget? mert sok csak külső vinyon van helyem amit sztem nem nagyon fog szeretni, 128gigás pendrivera ráfér? mert csak gyorsabb lenne mint külső meghajtón
  • Evoluti0N
    Kérdés: Mindenhol azt olvastam, hogy a prológus 4-5 óra. Nekem alig volt több, mint 1 nomáddal. Meg láttam trailerben olyan részeket, h
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ott vagy a nomád táborban, meg beszélsz ott tábortűz körül emberekkel. Meg van egy csaj, aki eredetileg az IGN-nél dolgozott és van a nomad path-ban egy rövid szerepe és őt sem láttam. Az a küldetés után vagyok, ami az első gameplay trailerben volt, amikor meg kell menteni a csajt a fürdőkádban. Szal elméletileg a prológus után. Főleg, h utána ki is írta az act 1-et. Mit nem látok? :D Vagy azok a jelenetek később lesznek, amikor írtam?
  • Hexex86 #2372
    Már vannak rendes virágbolti verziók igen.
  • krisztajo
    Köszönöm mindenkinek a választ és a segítséget.
    Maxtreme: Én kipróbálnám. De egyáltalán már létezik virágbolti verzió?
  • Hexex86 #2370
    A 6 gb-osokon szépen tud muzsikálni valóban. Teljesítmény az jobb mint amire számítottunk.
    Utoljára szerkesztette: Hexex86, 2020.12.10. 12:25:19
  • jofer
    Köszönöm én is ezt a videót, mentettem. Este már csak annyira volt erőm, hogy Nvidia Drivert frissítsek, aztán Steamen ment az előtöltés, reggel meg kikapcsoltam a gépet. Este 21.30 előtt pedig esélytelen leülnöm kipróbálni. Kíváncsi leszek, hogy fog muzsikálni. Asszem ma veszek egy energiaitalt... Van vagy 8 éve, hogy nem ittam.