6314
banner
  • Shep
    Hát a csodás grafikát éljenzőket én sem értem, néhol tényleg egész pofás de nem egy nagy szám éppen ezért nem is értem ezt az elég nagy gépigényt. Ilyen grafikát láttunk már sima ps4-en is. Szerintem ha nem a CDPR készítette volna ezt a játékot és nem lett volna ekkora a hype körülötte akkor ez is csak egy lenne a sok tucat cím között amik hamar elfelejtődnek, de mint írtam a story még lehet kiemelkedő amire tényleg emlékezni fogunk évek múltán is.
  • PiszkosFred
    Apropo, az letezik, hogy pont a Cyberpunk vilagaban, ahol aztan tenyleg csak azt cserelsz es valtoztatsz magadon, amit akarsz, ott nincs egy nyuves barbershop vagy barmi, amivel a karakteren lehet utolag valtoztatni? :D Vagy csak en vagyok bamba es vak?
  • caps lock
    Még ruha kéne, meg majd mindenféle implant, de kezdésnek itt vagyok:

• Kmarha
    én is 1050ti-n játszom

a játék simán fut, az közepes beállításokkal, de azért érzed, hogy régi a hw (mondjuk én még a csak 8gbrammal és i3 igaz 8100 procival is még nehezítek a helyzeten + hdd).
    Nagy tereken vagy hirtelen váltásnál (pl átlépsz brain dancebe) nagyon be tud akadni, de simán játszható a dolog.
  • Maxtreme
    át lehet állítani bármikor.
  • PiszkosFred
    Detto 1060-om van, 6gb-s, de nalam azert a kes a vajban sajnos nincs. Igaz, Street Kidkent kezdve egybol a varosban vagyok. Megtenned, hogy csinalsz par screent a beallitasaidrol, hogy mit allitottal be es hogyan, mert nalam medium/high opcioval a 1080ban a plafon a 30, ha buveszkedek, es skalazok, akkor 40-50. Ami nem gond, egy ocska kartyatol nem varok csodat, de hatha te raakadtal valami olyan kombora, ami mukodik. Koszonom elore is.
  • Kancsalborz
    Easy-n ? Az egy ilyen "chill" végigjatszás lesz. :)

Én már azt sajnálom hogy normal-on kezdtem.
    Könnyűnek tűnik.
  • RedRiot
    "emmi nyegleség, semmi ízléstelenség vagy lmbtq-s buzis fizimiska, csak hideg elegancia és vérprofizmus. Olyan szemet kreáltam neki, hogy ahol megjelenik, mindenkiben vigyázban áll a szar. "

Kép esetleg van az úriemberről?
  • RedRiot
    :D És tényleg! Már csak találni kéne valami hófehér admirális egyenruhát, tányérsapkával meg minden. Új célom a játékban! :D
  • Kancsalborz
    Nekem olyan érzés mintha jegen vezetnék folyamatosan.
  • Bokafix2
    Eddig egész jó, csak az npc-ket irányító algoritmusok kicsit bambák. Pl. odamegyek a punkgirl-höz, belehajolok a mellébe, mire ő mosolyogva nézi tovább a telefonját. Vagy odamegyek két társalgó fickóhoz, akik épp csak annyit reagálnak rám hogy abbahagyják a dumát, de csak néznek kifele a fejükből, mint valami fogyatékos.

Megcsapom, akkor is csak bambán néz, ahelyett hogy beszólna, vagy elküldene a sunyiba. Hasba verek egy telefonáló kövér mukit, mire gyorsan elhúzza a csíkot, pedig 2-szer akkora volt mint én. Valahogy nem életszerűen reagál a játékosra a világ. A legszánalmasabb pedig az volt, amikor elkezdett beszélni egy random karakter akihez odamentem, és nem is mozgott a szája. Itt majdnem besírtam. Ez már City Interactive-ot idéző színvonal. Szerencsére ennyit tudok csak felróni a játéknak, minden más állat, és nagyon átjön a cyberpunk feeling. Corpo-ba nyomom, (ki az a korporésön?) és sikerült egy igazán pszichopata hitment megalkotni.

Semmi nyegleség, semmi ízléstelenség vagy lmbtq-s buzis fizimiska, csak hideg elegancia és vérprofizmus. Olyan szemet kreáltam neki, hogy ahol megjelenik, mindenkiben vigyázban áll a szar. És mivel nem vagyok idióta hogy rage-eljek meg szopassam magam, könnyű fokozaton kezdtem el... eddig pöpec minden. :D
  • RedRiot
    "Az autó vezetés viszont tényleg egy katasztrófa, azt javítaniuk kell..."

Xbox kontrollerrel, külső nézetben nem olyan szörnyű. Nem egy Assetto Corsa persze, de a célnak megfelel. Belső nézetből játszva könnyű nekimenni dolgoknak, azért az felejtős, nehogy valami random gázolás miatt fél Night City engem üldözzön.
  • Kancsalborz
    Ez jó. És igaz...XD
  • Carlos
    Bunkó vagy Bugsy!
  • Carlos
    Tropico jut róla eszembe... :)
  • Maxtreme
    Az autókkal kapcs az egyik steames kommentet tudom idézni:
    "CDPR Has only programmed horses that’s why cars are so poor."

• Maxtreme
    kíváncsi leszek mikor érkezik hozzá a third party TPS mod :D Sztem tuti lesz
  • Kancsalborz
    Nagy volt a hype... :) Nekem szerencsém volt ilyen szempontból, nem "izgultam rá" olyan durván mint azt tették rengetegen.
    Lejjebb kell menni az elvárásokkal, de jó kis játék ez, Night City-vel meg szerintem nagyot alkottak.
    Az autó vezetés viszont tényleg egy katasztrófa, azt javítaniuk kell...
  • RedRiot
    Na, végre beújítottam valami normális ruhát :)

• Kancsalborz
    Én ugyan ezt tapasztaltam : Egy gtx 1060-al, igaz ez a 6GB-s, de ultra/high beállításon úgy fut mint kés a vajban. Nomad-al kezdtem a pusztában és vártam hogy mi lesz majd a városban, de semmi különbség. Az utcák tömve emberekkel, a játék meg meg sem "röccen".
    Még ami tetszik igy technikai részről, hogy a töltési idők minimálisak. Indításkor, mentés betöltésekor, bármikor pikk-pakk odarak a térképre. És lekopogom, de nekem bug-ok sem voltak eddig.
    Jó munkát végeztek.
  • Maxtreme
    én is valami hasonló(kat) mondtam valakinek nem is olyan régen :)
    EZ a játék egy gta és egy borderlands ötvözete, igencsak középszerűnek ható játékelemekkel és játékmenettel.
    Továbbá azt sem értem hogy sokan miért vannak elájulva a látványvilágtól. Max összhatásban néz ki a város jól, az is amiatt hogy "él". De ha kicsit jobban megnézzük a részleteket, mindennek lehet nevezni csak szépnek nem. Az elején pl a sivatagos rész kb mintha a rage2-vel játszottam volna lowon. :D
    Az npc-k kidolgozottsága... itt max a fő karakterekre figyeltek, nagyjából az összes többinek baltával faragott ábrázata van.
    A bugokról és a HW igényről meg ne is beszéljünk. Ezzel a bill kiosztás parával is pont ugyanazt játszották el mint anno a witcher 3-nál.

Összességében NEM rossz játék ez. De hogy a 8 év fejlesztési idő nem látszik rajt, abban egészen biztos vagyok.
    Max tényleg a történet fogja elvinni a hátán.

Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.12.11. 08:51:05
  • AnuluWork #2473
    Egy kicsit olyan ez a játék, mint amikor a KOTORban lekerültél a Tarisra és azt se tudtad merre indulj el. Itt is szokni kell, mert minden sokkal nagyobb.
  • caps lock
    Nem értek a programozási részéhez de valamit nagyon jól csináltak mert 30-ra lockolva is olyan flow élményt mintha 2x annyi lenne. De az is lehet ez csak a belső nézet varázsa. Külsős játékoknál kell 45-60 hogy folyékonynak érezzem a képet, de itt teljesen oké a 30. Mondjuk nem is igen van választásom egy 3 giga gtx 1060-al.
  • lwb
    Nem leszel szétszedve, mások is gondolják így. Nekem sem ér a W3 közelébe sem, de nekem nosztalgia a CP világa, az első RPG könyv volt, amit a kezembe vettem, az angolnyelvű CP2020. Ha ez a nosztalgia nem lenne, lehet már én is abbahagytam volna és várnék egy patchre.
  • Shep
    Tudodm, hogy szét leszek szedve, de engem eddig nem győzött meg, igaz nem is sokat játszottam vele tegnap este. A story biztos jó lesz ami végülis itt az egyik legfontosabb része a játéknak de a játékmenet az szerintem full középmezőny, de annak is inkább az alja, jégpályás autó irányítás, béna gunplay, a pusztakezes harcról inkább nem szólnék. Adok még neki pár órát, mert hátha beindul és beszippant, mert esély az van rá. Az azért elég vszinű senki nem a bámulatos játékmenetre fog emlékezni a játék kapcsán pár év elteltével.
    Az AC Valhalla is így indult aztán megtetszett, szóval bármi lehet belőle de egyelőre kb. az van amit vártam, sajnos nem egy W3.
  • Shep
    Yt-on azt írták low 30 fps körül futogat, szóval egy ps4 szintet azért lehet tőle várni.
  • Carlos
    Tegnap elfelejtettem hogy a 9 és fél óra játékidőben még nem találkoztam Johnny-val. Azt gondolom valamelyik főküldi után kapom. Csakhát mindig van valami tennivaló az utcán.
    A magyar felirattal sincs semmi gond, csak az a két régi kép volt béna!
    Amúgy végre confirmed:

Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.12.11. 07:56:14
  • lwb
    Én az F-et rámappoltam az egerem egyik billentyűjére. A nyilakkal meg nincs ilyen baj.
  • Maxtreme
    mivel nem csak az irányokkal van ott baj, neked is ajánlom ezt: reWSAD
    Tény hogy fizetős, de szerintem minden centjét megéri mert manapság nem 1 játékba szarják le a bill kiosztás módosítását (főleg az ue4 motorosokra igaz)

Vagy a másik megoldás hogy kézzel átírogatod :
    \steamapps\common\Cyberpunk 2077\r6\config\inputUserMappings.xml

Nálam az utóbbi nem vált be, mert ahogy mindenhol átírtam pl az F-et másra, sok esetben az interakcióknál a játék invalid keyt írt ki, és nem működöttöt az általam megadott billentyű.
    Utoljára szerkesztette: Maxtreme, 2020.12.11. 07:34:06
  • RedRiot
    Esetleg próbáld ki úgy hogy a numerikus billentyűzetre rakod az irányítást és a jump Num+, a crouch Num3. Azt engedi a program alapból.
  • lwb
    "Ja, tipp: aki szeretné a WASD-ot átkonfigurálni másra, annak javaslom, hogy a ...Users/név/AppData/Local/CD Projekt Red/Cyberpunk 2077 könyvtárban a UserSettings.json könytárban át tudja szimple text editorral írni. Pl. balkezesek kurzorbillentyűkre vagy akármi."
  • Synchronous
    Billentyűzetkiosztásnál az "előre" és a "hátra" gombokat nem tudom megváltoztatni a nyilakra. Ez miért van? Csak az S és D-t tudtam kicserélni a "jobbra" és "balra" nyílra, de az előre-hátra maradt W és S. Azt írja ki, mikor le akarom cserélni, hogy "sikertelen billentyűkiosztás", vagy valami ilyesmi. Ez így elég gáz, mivel a nyilakhoz van szokva a kezem, nekem a WSAD sehogy sem klappol.
  • ati1992
    Eredetileg ide is tervezték, a csúsztatás után döntöttek úgy, hogy a next generációkra is kiadják, csak hát idő hiányában nem bírtak megfelelni mind a két generációnak. Viszont a grafika többnyire szép így butítva is, de van néhány obiektum amit mint ha a san andreasból kölcsönöztek volna és ez szúrja a szemem. Nézz utána miről beszélek és meglátod. Az tény, hogy nem képes arra a megjelenítésre mint egy fullos pc, de annál ahogy kinéz néhány helyen, többet is kihozhattak volna belőle, csak hát az időhiány. Nem baj. Ps5ön legalább szép lesz konzolon is a next gen patch után.
  • MerlinW
    2013-as hardveren? Örülj hogy egyáltalán kiadták rá.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.11. 03:18:47
  • joeperry
    Sziasztok! 1050ti-n játszható még a cucc? Igen, tudom, hogy elavult szar kártya, de ettől még hátha akad valakinek gyakorlati tapasztalata.
  • ati1992
    De, van mit. Konzolokra nagyon le lett butítva és ennél többet, jóval többet ki lehet belőle hozni még ps4-re is.
  • MerlinW
    Jah az a 3080 settings, nekem is azt nyomta be a GF experience.
  • TomStorm
    Psycho beállítás+DLSS OMG
  • MerlinW
    Nézd meg ultrán és máris szép lesz. Ha valamin, a grafikán nincs mit dolgozni. Viszont minden máson.. :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.11. 01:44:21
  • TomStorm
    Geforce Now-al hogy néz ez ki:O
    Te jó ég