6309
banner
  • Torzonborz
    2020 van és egyesek még mindig azt hiszik, hogy lapos a föld.

ps: és ez nem vicc
  • Evoluti0N
    2020 van és egyesek szerint még mindig rendben van, ha az egyháznak befolyása van a törvényekre.
  • nordan
    plusz egy mi? 2020 van és még mindig szarásig van az ország komcsikkal.......
  • Carlos
  • Kancsalborz
    +1
  • Carlos
  • lonvard
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Fordított esetben székházat foglalunk, autókat gyújtogatunk, rendőröket dobálunk utcakővel, elkötünk tankot. Lásd a 2006-os dicsőséges októberünket. :) Nyilván a lengyel szélsőségesek most követik az amerikai szélsőségesek példáját, utánoznak, és ezzel bajt hoznak a saját és az ügyük fejére. Normális ember nem ért egyet azzal, hogy kultúrrombolásba kezdjünk, ha nem tetszik valami, na de viszont annyira csodálkozni sem lehet, hiszen ha a kormányzat beöltözik keresztény színekbe és elkezdi szétbarmolni a demokráciát és az alapjogokat, és ehhez a papság is asszisztál - akkor várható, hogy a szobraik is potyogni fognak.
  • Although_
    ]És akkor templomokat meg szobrokat kell megrongálni Lengyelország szerte? Ahogy hallgattam szurkolói csoportok mentek ki éjjel védeni a történelmi lengyel egyházi épületeket? Pont épp mint az USA-ba? Elhiszem lehet valami rendelkezés ami túlzó, de fordított esetben menjen ki az ember a zúza romkocsmákat? De tényleg off hagyjuk. Elég lesz az iszlám fenyegetés nem kell még magunk alatt is vágni a fát.

Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.10.28. 16:28:12
  • Voltan
    És akkor ez alapján minden Charger eleve rasszista? Mondjuk a kretén amcsikból tényleg kinézem :)
  • Evoluti0N
    bocsi. igazad van. félreinformált voltam.
  • PiszkosFred
    Nagyon offtopik, de ez a pont nem igaz. Sőt, ez az egyik kivétel a sok szigorítás mellett, amikor engedélyezik a megszakítást, ha a terhesség veszélyezteti az anya egészségét vagy életét.
  • Carlos
    És mi van a vetélésekkel első trimeszterben? Ott is abortusz van...
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2020.10.28. 15:22:06
  • Evoluti0N
    Nem csak az, hanem még az olyan abortuszt is betiltották, ahol a baba kihordása veszélyezteti a kismama életét.
  • lonvard
    Ja, a hülye nők tiltakoznak lengyelben, hogy nem elég, hogy betiltották nekik az abortuszt, de most még akkor se szabad nekik vállani, ha várhatóan fogyatékosan születik a gyerek. Ja, és van egy olyan kitétel, hogy nem csak megszülniük kell a gyereket, hanem biztosítani kell a megfelelő életkörülményeket. Vagyis rákényszerítik Sárikára, hogy egész életében a szellemi fogyatékos és/vagy nyomorék gyerekét istápolja. Ha már megszülte. Mer kénytelen volt. :) És ez a marha lengyel nőciknek meg valamiért nem tetszik. Jó mi? Szerintem valami háttérhatalom ármánykodik itt a háttérben, véletlenül sem a nők érzik azt, hogy tönkre akarják tenni az életüket ilyen ökör szabályozással.
  • Carlos
    Egyetértek! Szeretem én is hogy olyanok sápognak akiknek még a játékfejlesztés (de akár csak a sima szoftverfejlesztés) közelében sem voltak soha.
    Én csak mosolygok, hogy mennyi "érdekes elem" van itt is. :)
  • Although_
    Ha valaki nem ismerné. Elvileg el tudok képzelni ennél gagyibat is, de azt már nem kell betenni, csak el kell adni mint a GTA V. Mondjuk pont az a cél minél többen vegyék ehhez meg ez is kell.
    Perks and skills
  • lonvard
    Szoros határidők vannak, amiket hónapokra előre saccoltak be, a csúszás ilyenkor garantált, vagyis majd akkor nem lesz crunch (vagymi), ha nem lesznek határidők. El tudjátok képzelni milyen veszett munkát végeznek a fejlesztők ezekben a napokban? És akkor olvasniuk kell, hogy a Pistikék meg elégedetlenkednek, hogy mé van csúszás !

Azért Pistike bazmeg, mert 3 hónapja napi 16 órában a játékodra basszuk el az időnket, és így sem vagyunk készen. Mer ez egy ekkora játék. A következő 1 hónapban majd megpróbálunk napi 20 órát beletenni hogy jó legyen neked, mi kérünk elnézést a csúszásért.
  • nordan
    édes Istenem mennyi állszent amerikai barom,de az összes a zsidónegyedben lakik meg 600km re az első feketétől meg latínótól fallal elzárt fegyveres őrökkel védett lakóparkokban.....szánalmas! Szerintem legyen minden filmben játékban könyvben az összes bűnöző fehér, kékszemű skandináv férfi ária.......idióták ezek
  • PiszkosFred
    Hja, és a "kedvencem", a prá évvel ezelőtti Kotakus cikk, miszerint a CP egyik koncepciós rajzán látható gépjármű nagyon hasonlít a Hazard megye Lordjaiban látható autóhoz. Ez eddig oké.

Na igen, de a sorozatban a kocsi tetején (melyet Lee tábornoknak hívtak) ott volt a déliek konfederációs zászlója (amely egy ideje már "hivatalosan is" a rasszisták egyik "jelképe" amcsiban), és így valószínűleg a CP is a transzfób és rasszista elveket népszerűsíti... mert hasonlít a CP-s kocsi egy másik világ/történet másik kocsijára :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.28. 12:59:39
  • Although_
    Ez a téma a valós életben egyre komolyabb az biztos. És nagyon rossz irányba tart. Láthatóan egy nagyon erős lobby az "egyéni érdekeket" invidualt a társadalom elé helyezi, mi a céljuk az érdekes téma szintén. Csak a naivák hihetik tényleg arról szól.
    Ennek nagyon nagyon rossz vége lesz ma reggel pont hallgattam a rádióban a lengyelországi eseményeket is. Van itt valami nagyon
    baljós érzet. Ennek nagyon rossz vége lesz. Nem nagyon foglalkozom vele, mert hülyeségnek tartom. De nem lehet olyan ember Európában ma aki ne figyelné, nem boldogan, az iszlám jelenlét növekedését. És közben még ez is..nem lesz unalmas az biztos.

Lehet ezért gyűrűzöttbe ennyire erősen egy ilyen játék kapcsán is nem tudom. Ami tény óriási hypot kapott játék már eddig is.
    Cyberpunk világban ennek a kérdésnek nincs is jelentősége. A lore része, mondjuk Gibson féle könyvekben nem volt agyonerőltetve éppen valaki minek született. És mivé vált.
  • Evoluti0N
    Azért ne vegyük már a crunchot és a többit egy fedél alá. A dolgozók túl vannak dolgoztatva. Nem tartotta be a vezetőség azt az ígéretét, h nem lesz crunch. Hazudtak arról, h megkérdezték a dolgozókat arról, h benne vannak-e a crunchban. Tegnap tudták meg ők is, h extra 3 hét crunch vár rájuk. Bizonyos részlegeken már tavaly óta megy a crunch. Ez egy probléma az egész játékvilágban a legtöbb fejlesztőcsapatnál és csak úgy lesz valaha változás, ha beszélnek róla az emberek.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.10.28. 12:53:12
  • PiszkosFred
    A 2018-as gamescom utáni "gender" tweetre keress rá, az SJW hónapokig rugózott a dolgon, a CDPR végül bocsánatot kért, hivatalosan is, pedig csak egy favicc volt az egész.

Vagy a BLM mozgalom után követelték, hogy változtassanak Night City kerületeit uraló bandákon, mert negatív színben tünteti fel a latin, a fekete, stb. népeket az, hogy azok a bandák erőszakosnak vannak ábrázolva a játékban. Külön az egyik fejesnek kellett elmagyaráznia, hogy egy, ezt a CP világot Mike így írta meg sok-sok éve, ez egy művészi alkotás, nem 2020-as kórkép, nem politikai állásfoglalás, semmi ilyesmi..., kettő, a fejlesztés akkori szakaszában már nem lehetne (ha akarnák, akkor sem) ekkora változást véghezvinni.

A túlórás (crunching) témával meg mai napig tele van a sajtó.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.28. 12:46:55
  • Palinko
    Wow ez de király komment volt! Tudnál olyan tweeteket mondani amik ellene mentek ezeknek a dolgoknak? Nyilván nem kerestetek veled printscreent vagy ilyenek, csak fejből mondj valamit, ahogy megmardt az emlékeidben annyi elég.

Mert nem értem hogy miért támadják pl a nemiséget itt aztán lehet mindenki fió meg lány is egyszerre és kék meg zöld, érdekes hogy a másik oldal meg azért támadja mert túl szabados és mindent összekever ha úgy állítjuk be persze.

Én azt feltételezem hogy ilyen ármánykodással is max időlegesen vesznek ki pénzt a zsebből, mivel igen lehet hogy előrendelés, meg 0 day vásárlás nem lesz most sok ember részéről, de ha jó lesz a játék akkor hosszútávon behúzza ezeket a pénzeket is. Mint ahogy a witcher sem az első 1-2 hónapban teljesített jól, hanem utána hosszú távon csinált sok eladást, pl 2015-ben ki gondolta volna hogy jön egy switch és még arra is kiadják.
  • lonvard
    Ha a játék hozza az elvárható szintet, akkor nincs az az aknamunka, amitől ne robbantana bankot. Aki az előrendelését lemondja, mert agyilag éretlen, az majd szépen fogja magát, és letölti amikor megjelent a játék. Ha egy kicsit még duzzog, akkor vár vele 3 napot, és akkor veszi meg. :) Nem kell agyonszorongani a híreket, 3 hét csúszást jelentettek be (ha jól számolom), ebbe olyan nagyon sokat belefantáziálni nem kellene. Megjelenik, megvesszük, játszunk. Ennyi a dolgunk ezzel az egésszel.
  • nordan
    azt meg se említem,hogy Schreier......vajon honnan származik
  • Although_
    Teljesen mindegy a többi verzió, hogy áll. A next gennek kellenek a húzó címek. És a CP a legnagyobb cím. Biztos, hogy anyagilag a Microsoft ebbe beszállt. AZ Xbox eladási számok a legfontosabbak most gondolom. Meg az új PS5. A szoftvergyártókat meg érdekelté tették. Tehát ha 100%-os a pc-s verzió nem fognak kijönni vele. Világunk a profitmaximalizálásról szól.

Teljesen mindegy mekkora az ellenszél. A CD Projekt bemutatót fog tartani mit jelent a RP. 2020-ban. Az A+ kategóriában.
    Ahogy nézem a harcrendszer hasonlóan gagyi lesz mint a W3-ban de erre fogadtam is volna. A többi meg.
    Megjelenés előtt majd beindul gondolom a hype is. Ez mérföldkő lesz. Lecke a Bethnek, EA-nak, hogy kell modern játékot készíteni,
    lesznek akiknek nem fog tetszeni. De ez robbantani fog.
  • PiszkosFred
    Nem ez a gond, szerintem, a csúszás az benne van a pakliban mindig. Akar többszöri is.

A gond ott van, az amerikai média egyik felének a bögyében van a CDPR a korábbi tweetek és nyilatkozatok miatt (amelyek eu szemmel viccesek, amcsi szemmel nem azok). Ennek az éllovasa Jason Schreier, aki az amerikai gamer mediában az isten, aki minden fejlesztőcsapatban megkeresi a gyenge láncszemeket és rajtuk keresztül belsős, nem publikus infókat szerez. Nem egy stúdió vezetője vagy fejlesztője esett már neki áldozatul. Na most Jason számára a lengyel CDPR kb. az ősellenség, minden egyes cikkében támadja a céget. Nem a produkciók minősége miatt, hanem a vállalatirányítási része miatt, mert a lengyelek (és úgy kb. európa nagy része) nem igazán vevők az Amerika által egyre erőszakosabban ránk tukmált "kötelező" irányelvekre. Nem értik meg, hogy ez az ő problémájuk, nem a miénk.

Na most a csúszás miatti időben a Jason féle hiperaktiv aknamunkát végző piócák rengeteg kárt fognak okozni, és a CDPR, akár tetszik, akár nem, a piacból él. Szeptember óta naponta jönnek cikkek a túlóráról, a belső levelezésekből kiszivárgott döntésekről, próbálják szembeállítani őket a jelenleg divatos amerikai "szélsőseges mozgalmakkal", támadják a CP világát, amelyről nem értik meg, hogy ez DIREKT nem tündésmese, ahol mindenki egyenlő, támadják a játék karaktereit és azok "nemiségét", stb.

Mi csak legyintünk ezekre, de közben sajnos nagyon sok pénzt vesz ki a CDPR zsebéből ez az időszak... Rengeteg pénzt fognak keresni így is, várhatóan nagyon jó lesz a játék, behúznak rakás fontos díjat, de sokkal nagyobb ellenszélben a Witcher 3 időszakához képest.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.10.28. 12:06:26
  • lonvard
    Ezért nem éri meg dátumokat megadni. Csak beleszerelmesednek a gamer gyerekek. Ez egy soktényezős fejlesztés, nem gyártósor, hónapokra előre csak saccolni lehet, és ha rosszul saccolnak, akkor megy az asztalcsapkodás. Subnautica: Below Zero-ban például azt bírom, hogy kiadták vagy két éve, amitől azt hittem, hogy fél év és készen is van, és még most sincs, de nem is kecsegtetnek, egyáltalán nem mondják, hogy mindjárt kész lesz. Elevenen elrothasztottak a várakozásban, és mégsem szidja senki őket, hogy bazmeg mikor lesz már kész . Star Citizen pedig egyszerűen kiégette a várakozás-receptoraimat. Ez a járható út egy hosszú fejlesztésnél. Nulla reményt adsz a gamernek. Készül. :D
  • Palinko
    Nekem az ice giant dolognál bejött a fekete képernyő és nem ment tovább, de persze all time favorit a witcher széria élén a 3-assal szóval nem fikázásból írtam, egyszerűen úgy tartom hogy nyílt világú játékot nem lehet bugmentesre csinálni a jelenlegi technológiával és javítgassák csak, minél több lényeges bug-ot írtanak ki annál zökkenőmentesebb lesz a élményük. Hogy végül jó vagy sem arra nagyon kíváncsi vagyok
  • Voltan
    Ez mind annyira releváns egy kibaszott PC játék kulcs esetében, hogy a könnyem kicsordul.
  • AnuluWork #1576
    Talán a save game kapcsán 1x szoptam, de ennyi. Emellé viszont szép emlékeket kaptam. Ez van. AC Valhalla és utána jöhet a CP.
  • Palinko
    Jelzem még ígyis volt a Witcherben game breaking bug és be is szoptam épp szóval igen, nem árt javítgatni még úgy is lesz még mit jövőre is :D
  • AnuluWork #1574
    A Witchert 2014re vártuk, és valamikor 2015 májusában jött ki. Viszont ingyenes DLCk és tökéletes tartalom, játékmenet, stb. jellemezte. Meg nem is baj. A Valhalla is érdekel, így legalább nincs dilemma.
  • AnuluWork #1573
    Meg ugye a Witcher 3 kapcsán is ezeket írták:
    "A csapat a PC RPG Community egy tagjával ült le beszélgetni, akinek elárulták, hogy a játék késése legfőképpen azért van, mert a stúdió nem szeretné tönkrevágni a reputációját azzal, hogy egy félkész játékot jelentet meg a piacon: "Egyszerűen a játék még nem állt készen. Ha figyeltél az utóbbi időben, akkor láthattad, hogy elég rosszul reagálnak a rajongók egy olyan játékra, ami még nincs is kész. A reakció teljesen érthető, mi semmiképpen sem szeretnénk szart kiadni a kezeink közül.""
    (...)
    ""Szerintem mindig is fontos volt a nálunk dolgozó embereknek, hogy amit megjelentetünk az kitűnő legyen. Így nem kell kifogásokat keresnünk és bocsánatot kérnünk, hanem inkább büszkék lehetünk arra, amit letettünk az asztalra.""

Induljunk ki ebből, és máris megérte várni!
  • TBTPumpa
    Pedig nemrég még olyan jól álltak.
  • Palinko
    Ebben az esetben viszont az a kérdés hogy miért nem jött ki a PC és a current gen verzió a beharangozott dátumon a next gen meg minden ami meg nem megy az meg 1 hónap csúszással, nem ez lett volna első ilyen a történelemben. Tehát valami más is lehet hogy van itt.
  • Although_
    Ki fog jönni a karácsonyi + bevételt nem mulasztanák el. A játék biztos kész pcre. Az lesz amit mondanak.
    Witcher 3-nál már látszott nem az a garázscég akik PC-re a W1 készítették. Abszolult az új XBOX számít más nem. Meg esetleg a PS5.
    Nagy multi cég lettek. Lehet idő kérdése és a pcsek csak külső portot kapnak :)
  • nordan
    PONTOSAN!
  • PiszkosFred
    Azert tettem oda a "harom pontot" :)

Bar remenykedek, hogy decemberben kijon es lesz idom az unnepek alatt jatszani, mert januarban nalunk jogszabalyi hatter valtozas miatt a feje tetejere all a szakma es biztos, hogy amiatt januarban meghalni sem lesz ido, nem hogy jatszani...
  • Maxtreme
    Apr16 -> Szept17 -> Nov19 -> Dec10 -> ?

Ha már a pontosság a lényeg