Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokkal érdekesebb az, hogy mit fognak még bejelenteni és mik kerülnek még be a játékba, mint az, hogy milyen überfasza karaktereket lehet/tudsz összemoddolni más játékokban.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.09.10. 18:19:37
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Szerinted a Skyrim 65. dungeonjéből mire emlékszem?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
1. A DY-ban bőven elég mindenre a fegyver, minimális agytornára késztet a játék.
2. Tökéletesen elfogadod a fegyver degradációt célhardvereknél (a kard az), de DIYS összefércelt fegyver élettartama, amit szigszllag meg ilyesmi tart össze az nem jó.
3. A Witcher 3-ban az a főzet a kritikus helyzetekre van, a harcra. Másra meg ott a fáklya.
Bocs, de ez LOL. Nem tudsz játszani, inkább moddolsz szénné mindent ész nélkül.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 16:15:49
Ionvard verzió: konzolparancsokkal felturbózunk mindent nehogy véletlen valami apróság zavarjon később
Való igaz a W3 skillrendszere inkább csak mutatóban volt, hogy indulhassanak az év RPG-je címért de azért van egy határ ahol vagy azért modolsz, hogy nehezebb legyen vagy azért, hogy 0 befektetett munkával érezd magad a faszagyereknek a játékban.
Ezt már a Pillars topikban is elmondtam, hogy semmi gond nincs azzal, hogy kicsit változgatsz itt-ott de amikor már olyan dolgokon változtatsz amikből amúgy nincs semmilyen valós hátrányod az már rém ciki de legalábbis aggódásra ad okot.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:44:56
Meg érted, szóval van végre egy kurvaszép katanám, és akkor nem mehetek el vele zombit hentelni éjszakai túrára, mert tartogatnom kell a főküldetésre. Na nem!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:30:19
2. Ezek a szutyok fegyverek kb. végtelen mennyiségben elérhetőek.
3. A fejlettebb fegyverek alapból tovább bírják és lehet olyan elemet betenni, amivel több ezer ütésre feltornázható a teljes élettartam. De mivel a fegyverek egy része gyorsan elavul... A jobb igen durva összerakott fegyverrel ennek ellenére a fél játék letolható.
Attól, mert valaki nem tud játszani nem kell szénné moddolni azt, ahol nincs hiba.
Az, hogy valaki a W3-at szénné moddolta, mert a játék skill, LVL és harcrendszerének 0 hatása van, az egészen más...
Nem én szabtam át, ezeket a modokat mások csinálták, nyilván igény szerint. 😊 A pár ütéstől tönkremenő fegyverek rombolják az összes játékban az élményt. Nekem egy olyan közelharci fegyverre volt szükségem, ami nem lángol, nincs körülötte misztikus mérgező köd, nem füstöl, és nincs benne áram, ami ott villog az orromba, nem kétkezes kalapács, és legfőképpen nincs belőle 6 darab, mer úgymond tönkremennek. Azért, mert én egy gyors, háztetőkön ugráló faszi vagyok a játékban, ezért egyetlen normális fegyverem lehet a hátamra kötözve. Ezen kívül egy íjam. Én így harcoltam végig a komplett játékot, ismétlőfegyvert csak akkor használtam, ha elszedtem az ellenségtől, és akkor helyben lelövöldöztem a többit, majd a fegyvert eladtam. Íjban egy dolog zavart, hogy túl könnyen csináltam hozzá vesszőket. Ha nehéz lett volna beszerezni és egyszerre 5-10 darab visszenyerhető vesszővel gazdálkodhattam volna, az lett volna számomra a tökéletes. Egyébként nagyjából így is játszottam, kevés nyílvesszővel, és amit kilőttem azt megpróbáltam visszaszerezni, csak probléma volt, hogy erősen lőtte ki és miután áthatolt a hullán, olyan messzire is repülhetett, hogy nem találtam meg. Na és most képzeld el, hogy a saját szabályaimmal tökéletesen végig tudtam ezt játszani, vagy háromszor minimum. 😛
Gregory : A Witcher 3-nál teljesen alap, hogy a játék elején felépítünk magunknak egy witchert, konzolparancs segítségével. 😄
De most kipróbálom azt a verziót, hogy egy magas szintű mentéssel kezdek, hogy reményeim szerint a lényeket feltolja a szintnek megfelelő erősségre már az elejétől.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.10. 15:18:54
Eddig mindössze 3 játékról beszéltél, ebből a Dyingot megmoddolod, a Cyberpunkot ami ki sem jött most aláírom, hogy így fogod tolni, a Witcher 3 at ha jól emlékszem nem csináltad, de ...... biztos vannak számodra lehetőségek abban is...
miért kell neked mindent moddolni? Szeintem ultrabéna.. kb még az lehetne, hogy mindent Trainerrel játszol, és akkor sosem halsz meg, nem fogy el a Staminád, stb...
Valahogy nem tudom megérteni... csak a játék értéke vész el, ha a balanszírozást kiveszed....mindenből..
A DY alap kiadásában nem volt íj. Az EE változatban röhejesen egyszerűvé tette a játékot, mert hang nélkül halomra mészárolható volt vele mindenki. Sőt, még face to face is hátrálva headshotokat tolva.
Az emberekkel alapjátékban lőfegyvernél vagy molotov nélkül a közelharc nagyon veszélyes. Íjjal meg 3-4 lövés és csá.
A játék legnagyobb ökörsége volt beletenni...
A fegyverek tönkremenetele rohadtul nem zavart, mert a játék lényege nem az ölés volt, hanem ölés nélküli haladás, csak létfontosságú esetben köll ölni. Esete mozgás és magas survivor LVL miatt olyan sebességgel avulnak el a fegyverek, hogy telibeszartam, hogy tönkremennek-e. Soha nem volt olyan, hogy "úristen, mivel fogok ölni".
Éjjellátóra nem emlékszem.
Tényleg egészségtelennek látszik az, hogy szájízed szerinted a jelek szerint átszabsz minden játékot.
ON
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.09.10. 13:53:22
olyan (mégha fizetős DLC) is mint a The Following, ahol egy komplett új játékot adtak kb, baromi jó és felüdítő élmény volt.
Ha csak játék közben szedted fel a dolgokat, akkor sem kellett farmolni. A zombikat halomra ölni sem volt értelme. Második végigjátszásra eszméleten sokat mozogtam éjszaka és ezzel a survivor LVL messze a többi felett volt és gyorsan fejlődtem.
A skillek nagy részére viszont ott sem volt szükség, nekem legalábbis nem. A játékot a grapple hook viszont nevetségesen könnyűvé teszi. Mindenhonnan szinte azonnal ki lehet vele menekülni.
A DL életem egyik legnagyobb pozitív csalódása. Úgy ültem le vele játszani, hogy "na lássuk" és kétszer toltam végig, bár ebből egyszer a kiegje miatt, ami viszont már tényleg "meh" kategória volt.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.09.09. 23:37:49
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Az, hogy te nem akarsz X-szer próbálkozni a továbbjutáshoz, hanem ugyanezt az időt inkább más mobokat ölve töltöd (hogy majd aztán túlszintezve kidobd a játékot az ablakon, mert nincs benne kihívás), ugyanúgy egyéni szocprobléma, mint az, hogy valaki teljes skillfát bekebelezve akarja kijátszani a saját vélt vagy valós problémáját. :-)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.09.09. 22:25:37
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Ez baromság! Én sem tenném. Az egész játékélményt veszi el, ha buherálok. Nincs kihívás, nincs izzasztó helyzet, nincs sikerélmény, ha egy buherált félistennel játszik az ember. Régi szabály ez, amit persze meg lehet szegni, csak nem érdemes.
Na jó, nem! Hagyjuk is a témát, még ki se jött a játék de már csalónak lettem kikiáltva, csak azért, mert csalni akarok. Ártatlanság vélelme, gyerekek. :-D
😉
Lehet, hogy ez egy hőérzékelős PÓK játék lesz ami csak úgy oda scannel egy hálót pl a sarokba ha úgy tartja kedve?
Reggelente be ül, és scannel egyet a sarki hálóba... vagy ilyesmi
Skillek "elfogyasztásával" meg majd változik, mekkorát scannelek. vagy épp milyen színűt
Utoljára szerkesztette: gregoryan, 2019.09.09. 14:51:05
De nem az, mer a játék skilljeit használom. A szabályok, pedig nem feltétlenül jók. Witcher 3 a legjobb példa rá, amiben a skillesedés úgy ahogy van el lett cseszve. Rengeteg skill volt több fokozattal, de alig fejlődtél, kevés skillt szedhettél össze, ráadásul limitálták. Abban a játékban alap, hogy indulásnál csinálunk magunknak egy saját witchert induláskor. 😊 De van olyan játék, aminél tökmindegy. Pl. Tomb Raider legújabb részében egy pillanatra nem éreztem azt, hogy nekem kellene azonnal a sok skill. Ott is van egy méretes skillfa, de elég gyors a fejlődés, és igazából a skillek nem is tesznek sokat hozzá. Ami fontos, azt viszonylag hamar megszerezzük, a többi csak töltelék. Na most Cyberpunknál nem ilyen lesz, mer ott arról döntök, hogy tudok-e a falon mászni, átláthatok-e a falon, szkennelhetem-e az illetőt, hekkelhetem-e a rendszert/ellenséges félrobot faszit, stb. . Ezek mind hasznos, érdekes képességek.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.09. 13:36:10
A CP szabalyrendszere azert valamilyen szinten kotott, meg ha nem is egy az egyben implementaljak, biztos, hogy bizonyos perkekhez megfelelo skillek es megfelelo statok kellenek, a kerdes csak az, hogy mennyire szigoruan/mekkora "mennyiseg".
Azert nem tartok ettol a resztol, mert a jatekon dolgozik a CP szuloatyja, Pondsmith is (es nem csak mutatoban), igy azert picit jobbak a kilatasok, mint az egykor volt korszakalkotoan zsenialis Bioware "maradeka" altal osszerakott nesze-semmi-fogd-meg-jol skill rendszer 😊
Kíváncsi vagyok a többi infóra, mert ez így még kicsit karcsú. Nem vonható le ebből messzemenő következtetés, mert nincsenek meg a perkek és a talentek, ezek még csak a skillek. 😊
Kaszttal kapcsolatban ovatosan fogalmazzuk, mert nem lesznek tipikus kasztok 😊 Inkabb jatekstilus lesz az, ami alapjan - megfelelo perkekkel es karakterfejlesztessel (/stat pontokkal) - lehet haromrol beszelni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A perkek es skillek mindenki szamara elerhetoek lesznek, ha rendelkezik az elofeltetelekkel (stat, stb.), az mar mas kerdes, hogy ki mit valaszt. Nyilvan lesznek limitek, amely miatt egy Ionvard fele "hekkertanknindzsagyogyitoszexmachinerobot" nem biztos, hogy osszehozhato csalas nelkul, de azert biztos lesznek olyan (meta)kepessegek, amelyek minden buildnek az alapjait kepezik majd. Meglatjuk.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.09.09. 12:37:34
A Wicher III azért volt jópofa, mert potionnal tudtad restelni a skillfát és egy végigjátszáson belül több felállást kipróbálni. Ne, nem mintha bármi értelme lett volna a LVL és annak hatása miatt...
ON
Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.09.09. 12:22:29
En szeretem, sot, valamilyen szinten el is varom azt egy fejlesztotol/szerepjatektol, hogy legyen lehetoseg kulonbozo szerepkoroket betoltve tobbszor vegigjatszani a sztorit ugy, hogy eltero elmenyt nyujtson a dolog annak ellenere, hogy valoszinuleg a finisig vezeto ut nagy resze kozos, de a jatekelmeny mas. Szamomra a hianyerzet jo dolog, mert feltetelezi azt, hogy a masodik nekifutas soran mas skillekkel hatekonysagat illetoen esetleg maskent fog mukodni a karakter. Itt is szeretnek minimum 2-3 egymastol es tudasuktol/kepessegeiktol teljesen eltero karakterrel jatszani es a jelek szerint lesz is lehetosegem ra.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.09.09. 12:01:34
A szerepjáték azért szerepjáték, mert a szabályok keretein belül olyan karaktert személyesíthetsz meg akit szeretnél. De ez a falon mászó
ultra hekkernindzsamesterlövész valami beteg cucc. Megértem, hogy megálmodsz egy karaktert és szeretnéd, ha minél erősebb lenne, de nem véletlenül vannak a szabályok. Ahogy az életben sem, úgy itt sem lehetsz mindenben a legerősebb/legjobb és ez nem is baj.
Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.09.09. 11:54:49
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.09. 11:23:53
Ahogy első kommentedben leírtad, te egy kvázi atomágyút akarsz, nem fegyverben, karakterben,. mert legyen eős, de mozgékony, hekkeljen de közben legyen TANK karakter, és lopakodjon, de közben akár varászoljon is ha úgy tetszik...
ez nekem pontosan az mint az atomágyú a Borderlands-ban. a meghekkelt fegyver.