6309
banner
  • Hexex86 #2127
  • lonvard
    Jaja. 640x480 sokáig az, ami nekem most az 1980x1020. Sokaknak ez a felbontás is már röhejes. :D
  • lonvard
    Ismerős érzés. :D
  • Carlos
    üdv a 40-en túl!
    Én is most vettem vasat. Engem nem érdekel ha nem megy 4K ultra +mindenkutyafasza 120 FPS-t.
    Megy ahogy megy úgyis a hangulat viszi a játékot nem a grafika. Toltuk mi annó 320x240-ben a wolfeinsteint! :D
  • RedRiot
    Eh, alig 8 éve várom ezt a gémet, most egy kicsit rámjött a para. :) Világéletemben gyenge gépeim voltak. Idén, 43 évesen vettem először valami jobbat és nagyon élvezem - nem szeretném ha most, pár hónap múlva máris jönne a low detail korszak. :D
    Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2020.12.08. 18:45:54
  • Carlos
    Nem nagyon...
    Ahhoz képest amikor én vettem most megint emelkedtek az árak 40-50K-val... Abszurd. Ugyanaz a bolt...
  • MrAndree
    Ha csak 100k haszon lenne rajta... :)
  • PiszkosFred
    Lehet egyaltalan kapni itthon 30xx szeriat, amelyen nincs legalabb +100k "haszon" rarakva a kereskedo reszerol? :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.08. 18:37:44
  • lonvard
    Nye nyávogjál a jó kis kártyáddal, felbasz az ilyesmi. :)

Én meg megveszem 800 000-ért az RTX 3090-t, és utána bejövök ide megkérdezni, hogy elég lesz-e, vagy vegyem le az árnyékolást low-ra? Nem, inkább kikapcsolom az árnyékokat. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.08. 18:34:24
  • MrAndree
    A végleges változatban elvileg nem lesz Denuvo, illetve a day 1 patch is a futáson javit. Én is bizom benne hogy azért a Ryzen 2700x + RTX 2080 kombó egy 1440p high 60 FPSre elég lesz.
  • RedRiot
    Köszi! A próféta szóljon belőled. :)
  • TomStorm
    Töröltem.Kb 2 mp-el előzhettél meg:D
  • PiszkosFred
    Nem lesz gond, nyugi.
  • Hexex86 #2113
  • RedRiot
    Nyáron vettem gépet az MS Flight Simulatorhoz (Ryzen 5 3600 / RTX 2060 Super) ami 1080p-ben teljesen elfogadhatóan fut. Ezek után azt hittem hogy ebben az alacsony felbontásban RT nélkül a CP2077 simán elmegy majd 60fps-el ultrán de most már nem vagyok biztos benne... Azért remélem high/ultra vegyes opciókkal menni fog minimum 35-40-el. Ha nagyon le kéne butítani kicsit csalódott lennék.
    Utoljára szerkesztette: RedRiot, 2020.12.08. 17:05:27
  • MerlinW
    Tomb Raider 3080-on 70-80fps körül fut Ultra+RTX+4K+DLSS-el. Natív 4K-ban 40-50fps, DLSS nélkül 1440p-ben ~80-90
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.08. 16:41:05
  • Carlos
    Egyetértek.
  • Palinko
    Nem tudom hogy ez mennyire kiindulási alap de emlékszem a witcher 3 igazából a minimum alatti hardvereken is jól elfutott akár mid beállításokkal is. Én is egyezek Voltrannal lehet hogy az Ultra high end beállítások itt a gond vagy talán csak 1-2 azok közül.
  • lwb
    Egyetértek. A 3000-es szériánál is legfeljebb a régebbi játékoknál vagy 1440p-n max. De 4K-n, egy mai játék RT on és helló 40-50 fps 3090-en is. Szóval nem, köszönöm. Inkább 80 fps és RT off.
  • MrAndree
    Sima 2080am van, még soha egy játékban se kapcsoltam be a ray tracinget. Majd azt szerintem valamikor a 4000-es kártyákkal esetleg. :)
  • lwb
    A ray tracingről én már ott letettem, amikor kijött a Shadow of the Tomb Raider és konkrétan lefelezte az frame rate-et, ha bekapcsoltam. Ahhoz még forrnia kell kicsit a technikának, hogy megfelelő teljesítmény mellett én nyugodt szívvel bekapcsolja a rt-et. Százszor inkább a plusz teljesítmény.
  • Voltan
    Könnyen lehet, hogy itt is az lesz, ami mostanában van sok játéknál, hogy az ultra setting rengeteg olyan hardware hog feature-t tartalmaz, amik megzabálnak rengeteg erőforrást, de látványban nemigen észrevenni a különbséget, főleg, ha nem képeket akarsz egymás mellett összehasonlítgatni. A high is elég szép lesz majd sztem.
    Én 2080S-el, meg egy i7 9700k-val megyek neki 1440p-n, és nagyon remélem, hogy jól fog menni. Azt sajnálom, hogy a ray tracinget alighanem el kell felejteni, de hát sajna ez van.
  • Carlos
    3070 egy picivel jobb mint a 3060 Ti. (általában +10 FPS) szóval ha megnézed a 3060 Ti eredményeket akkor ahhoz adj +10 FPS-t és annyival fog menni. Szerintem.
  • lwb
    Hát nincs i9-em, szóval nem tudom a cpu mennyire bottle neck, de ez elég durva. Mondjuk 2080 az jóval gyengébb a 2080Ti-nál, de a 3440x1440 az több pixel, mint a 2560x1440.
    Azért elég Crysis utóérzéseim vannak.
  • Voltan
    Valamelyik review-ból:
    "With an RTX 2080, i9-9900K, and installed on a SATA SSD, with DLSS enabled on Quality mode on the High graphics preset (no ray-tracing), I maintain a variable 60-80 fps at 2560x1440"
    Kábé erre lehet számítani.
    Elég brutál.
  • lwb
    Tök jó, hogy egyik benchmarkon sincs 2080 Ti vagy 3070, ami kb ugyanaz. Van helyette 3060 Ti, ami alatta van meg 3080, ami meg picit felette. Ettől most sokkal okosabb nem lettem. 3440x1440-ben szeretném futtatni 60 fps felett. RT nyilván off, az nem kérdés, DLSS meg on, az sem. De azért jó lenne tudni, hogy high vagy ultra lesz a vége.

Holnapután kiderül.
  • MrAndree
    Day 1 patch leginkább a performance issue-kat hivatott javítani. Aztán persze majd kiderül... :)
  • MerlinW
    Akinek nincs hozzá gépe, de van normális internete, Gefoce Now a havi 5,5€-s díjával a legjobb megoldás. 60fps fun mindenkinek.

"NVIDIA has confirmed Cyberpunk 2077 on Steam will be available on GeForce Now, but there's nothing yet on the Epic Games version. GeForce Now will be streaming the Steam version to your device."
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.12.08. 02:22:35
  • TomStorm
    Engem a bugok nem szoktak érdekelni HA a játék jó!Valahogy mindig szemet hunytam az ilyenen.
    Gamebreaking bug akkor újratöltöm és mosolygok egyet.
    Viszont ha egy játék optimalizálatlan na akkor instant delete és fujjogás,köpködés stb..

Ahogy tudtam most felkészültem CP-ra így rákötöttem Tv-t Pc-re ha ultrawide monitor esetleg sok lesz neki akkor Tv-n 16:9 FHD és megemeltettem netem 500megásra+Nvidia Now befizetve ha minden kötél szakadna:)

Aztán lehet,hogy finomhangolással szépen belehet majd lőni grafot fix frame-re..
  • Palinko
    Azért a bugjavításnak nem segít sokat a karácsonyi időszak gondolom a szabadnapokat aki nem használta el a covid miatt az most fogja, de tavasszal sztem is minden lényegi ki lesz javítva.
  • Although_
    Amit mindenkinek akinek HD med low gépe van, az ne vegye meg. Komolyan. Az F4 jó lecke volt.Ha 4K texturával jön valami az "szemetel"
    És nem fog menni. Illik komolyan venni a CD-t a srácok nem hiszem mellé beszélnek. A 4K az probléma ha nincs jó géped és gondolom az új konzoloknál ez az alap. Nem is lesz 2K vagy bármi választani. Egy open worldnél gyilkos. A legjobb ha megvárják a moder textura csomagokat. Vannak egészen zsenik ez látszott az F4-nél is akik 2K vagy HD 1024-es csomagot gyártottak. És néha alig látszik a különbség. Az futtatható lesz gyengébb gépeken is. Tapasztalat :) Szerintem fél év, megvárják míg kifut a szezon, míg kiadják a szerkesztőt. 1 év múlva talán lesz vagy hamarabb.
  • PiszkosFred
    Pár bugról kornkétan

A day0 patch még javít sokmindent, de a reviewek során is már egy frissített verziót használtak/teszteltek. Pár gamebreaking dolgot leszámítva - ami orvosolható - abszolúte nem vészes a dolog, szerintem pár hét alatt mindent rendbe lehet tenni, ami a scripteket és a furcsa clipinget illeti. Sőt, van fejlesztő, aki ezekből a bugokból "karriert" is csinált és mai napig memeként köszönnek vissza. (itt is van közte pár komolyan vicces)

Jó lesz ez.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2020.12.07. 22:46:17
  • Although_
    Már az 1440p video kártya, pl. RX 5700 kártya többe kerül mint egy új konzol alapgép. Az a jó bennük nem beszélnek mellé.
    Semmi meglepetés nincs ebben. Itt mindenki abban gondolkodik ami eddig volt. El kell felejteni. Vége van vagy lesz.
    Aki versenyezni akar az új konzolokkal annak a táblázat szerint mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Így jár jól mindenki a piacon...mármint ugye eladó oldalon. És a CD-projekt még nem gagyi portokkal operál!!! Tök jó szerintem.
  • Although_
    Nem is értem. Emberek nem értik most az új konzol a fontos?
    Világos volt mint a vakablak ami pl. nekem van az low szint nem gyenge sok mai játék elmegy highon is a Assasin új része közül az egyik is.
    Ez nem fog ez kb. minimum. És örülni fogok neki. Ha megveszem. A táblázat amit közre adtak az világos. Aki 2K, 4K és nem HD az erőmű..
    A felbontás lényeges, 1920x1080 vagyis 1080p az alap az kb. meghatároz mindent. low, high ebben kell gondolkodni.
    Aki feljebb megy az tök mindegy milyen gépe van az számolgathat.

És nem kell számítani rá javítani fognak rajta, nem gyorsan. Nem cél a konzol felől a pc felé terelni az embereket. Tudjuk ilyen ez. Illetve nem ennyire még sose.
    Nem a pc a lényeg....Vagy akkor ölj bele 3x annyit mint a konzolba....
    Szerk: Nem véletlen nem engedik modolni azonnal. Az F4-nél is gyorsan jöttek ki modok 4K helyett 2K texturával vagy kisebbel. Máris megoldaná..legalábbis ez egy lehetőség.

Utoljára szerkesztette: Although_, 2020.12.07. 21:57:15
  • Evoluti0N
    Szó szerint az első táblázat 1920x1080 medium.
  • lonvard
    Ja, ez úgy volna oké, hogy ultra, high, medium, low kategóriában is szépen tesztelnek, és akkor tényleg be lehet lőni, hogy mire számíts. Az hogy kicsapják az ultrát, csak arra jó, hogy népszerű kifejezéssel triggereljenek. Ha jóhiszemű vagyok, akkor meg balfasz kocka teszter attitűd, nem fogják fel, hogy közepes kártyája van a legtöbb gamernek, és arra is kellene mérni egy sorozatot. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.12.07. 20:45:36
  • Palinko
    Igen és ha megnézed mikkel játszik ilyen színes szagos gyerekeknek való cuccokkal kb amiről most hallok először mert nem vagyok célcsoport. Azért mostanában elég sok open world RPG elemeket tartalmazó vagy RPG játék jelent meg ahhoz hogy találjanak olyat is aki meg tudta volna írni.

Negatívnak hozta fel hogy túl sok mindent lehet csinálni aminek nem lesz végül értelme és szerinte felesleges. Döntéseknek sokszor nincs valódi célja stb. Ilyen kritika olyantól jöhet aki nem is érti az ilyen RPG címeket és azt az érzést hogy fogalmad nincs hogy a mostani döntésed még mikor hat ki rád és hogyan, vagy tényleg többet nem találkozol a következményével stb ezért próbálsz mindig a legjobban eljárni és a jó játékok mégis úgy tudják csavarni hogy mégis valahogy hihetően bajba keveredsz hiába próbáltad elkerülni... Ez kb az RPG recept egyik fontos összetevője, de tegyük be negatívba :D

A különböző kultúrás negatívumot már nem is merem említeni, SJW annyit mondok és akik értik azoknak több nem kell.

Hogy a főszál nem csatlakozik a játék többi részéhez az meg megint no comment, a mellékküldetéseket se mostanában találták ki.

A bugokért megértem a pontlevonást, de nem tudom mennyit érdemes levonni mert egy ilyen pontozás már maradandó lesz a bugok többségét meg ki fogják javítani úgyis egy éven belül és pl ha valaki később néz rá az értékelésekre elég furán jöhet ki.

Szóval jah nekem kicsit fura hogy pont rá kellett bízni az év egyik legfontosabb játékának értékelését egy olyan évben mikor ezekből nem jutott sok.
  • Hexex86 #2089
    Oh tényleg. Akkor meg pláne. Nekem elég, ha medium közeli állapotba elfut majd, ha lesz jó kis hangulata akkor az elviszi a hátán.
  • MerlinW
    Meg ez 1440p, azt is figyeld.
  • MerlinW
    Szerinte a Destiny 2 és Mortal Shell is jobb volt (és ugyanolan jók, mint a Last of Us 2) a CP-nél :) Hát jah.