SpaceX, a modern ûrcég mintaképe I. rész

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez a rendszer is teljesen újrafelhasználható lesz.
http://www.youtube.com/v/sSF81yjVbJE&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A jelenlegi koncepció arrol szól hogy a magáncégek alkalmazzák a bevált technológiákat, miközben a NASA az új kutatásokra koncentrál. Egy magáncég nem fog neked 20 évig fejlesztgetni dollár milliárdokból, ami aztán meg vagy megtérül vagy nem...

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

Épp ehhez kéne valami forradalmi megoldás. Persze ez is szép teljesítmény tõlük magáncégként, elismerés érte, a többiek eddig sem jutottak. Remélem jól megy majd nekik az üzlet, és akkor talán késõbb egy picit merészebb megoldást is bevállalnak.

"20 éve valaki azt mondja, hogy egy civil cég ûrhajót küld fel az ISS ûrállomáshoz, és mindezt a NASA pénzeli, valószínûleg körberöhögi mindenki."

20 ( na jó 40) évvel ezelõtt még inkább holdkolóniáról meg repülõ autókról volt szó mostanra.
"Lényegében csak annyit csináltak, hogy költséghatékonyabban alkalmazzák a megszokott technológiát."
Lényegében ez a kulcsa az ûrhajózásnak. Minél olcsóbban följutni.

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Mondhatnám, hogy csinálj jobbat, de tény, hogy egy egyfokozatú, teljesen újrafelhasználható megoldás jobban tetszene, amilyen pl. a Skylon. Lényegében csak annyit csináltak, hogy költséghatékonyabban alkalmazzák a megszokott technológiát.

Én most is körberöhögöm õket... Elavult technológiára pocsékolják a pénzt.
← ElőzőOldal 2 / 2