1085
Divinity: Original Sin
  • KalamMekhar
    Olvasd el a főküldetést.
  • molnibalage83
    Az idők végzete helyen folyamatosan tűzeső van. Ez valami bug vagy mi a tököm...?
  • molnibalage83
    Van olyan skill vagy valami, amivel a gránátok vagy nyilak hatásosságát fentebb lehet tornázni? Meresztem szemem, de nem találok ilyet.
    Azt látom, hogy dobás távolságot lehet növelni, meg azt is észrevettem, hogy nagy távon hajlamosak sokszor nagyon mellé dobni a célterülethez képest.
  • molnibalage83
    Jópofa az túlvilági lény, akinél újra lehet balanszolni az embereket. Már, ha bevállalod azt, hogy elveszhet egyes varázslat/képessége, mert azt is elfelejtik.

Az egykezes harcosomat úgy újra tudtam húzni, hogy most nagyobbat üt, mint a kétkezes. Neki minden skill újra megvehető volt, amit eddig összeszedett, csak egy magas szintűt bukott el, amit eddig úgy sem használt.

Azt hittem eddig, hogy ez a Witcher III találmánya, de ezek szerint a DOS-tól vették át. Vagy lehet, hogy egymástól függetlenül.
  • molnibalage83
    Nah, hát ez sikerült. Mivel az M. volt a főgenyó ezért kimaxolva egy stratégiával láttam neki. őt leverni. Ahogy lehet. Már eleve ott szemét a játék, hogy csata elején meg a mozgatáskor volt, hogy a vezetőm látómezejéből kimozgatta embereimet. Kedves...

Na, amikor ez nem volt meg, akkor én kezdeményeztem, ahogy kell. Leraktam két hordót már előre és bumm. Mondjuk annyira nem volt sok. Aztán sújtó ütés, és végül jött az "géppuska". A 16 db nyíl közelmenve egyetlen ellenfelet ér csak. Egyből meg is murdelt. Után már kb. séta a parkban volt, kb. mintha ott sem lettek volna. Persze azért dobáltam rendesen a gránátokat is és végre egyszer kétszer el is esetek a szörnyek, stb.

Durva mennyit számíthat egyetlen komoly változás a csatában. Meg annak megválasztása, hogyan álljunk fel. Ehhez képest minden korábbi RPG-ben szinte 'whatever' szint volt, hogy mit csinálok.

Viszont megnéztem, a testi erő és akaraterő picit alacsony volt mindenkinél, hát tettem rá pontot a sok spórolosából.
  • molnibalage83
    Na most kezd kb. idegesítőbe átcsapni a játék. 14 szinten vagyok és esélytelen egyelőre leverni Mangoth és haverjait. Már harmadjára futok neki, megpróbálom akkor a szobába bezárva.
    Nevetséges basszus, hogy ezek a szarok MINDENRE mentőt dobnak. Elcsábítás? Nem megy. Leütés és bénítás? Az sem.
    Ők meg tolják a csoportos lassítást és minden szart. Nevetséges...
  • molnibalage83
    Kipróbáltam, hogy a sok pénzből vettem világi titkok papírokat a mindentudó nőnél.
    A felső kincs valóban kiásható volt. A térképen levő kincset 11-es érzékeléssel sem látom. Nincs korábban felásott nyom. Vagy az eltűnik? Lehet, hogy már kiástam és csak nem emlékszem rá?
  • molnibalage83
    Na, most a halállovagoknál próbálok ellopakodni. Újabb sajnálatos feature hiány. Mozgásban akadályoz a láda és hordó, de egymásra rakva sem lehet belőle fedezéket építeni. Oszt miért...?
  • molnibalage83
    Erre eddig nem is gondoltam. Nem tudtam, hogy a varázszseb korlátlan távolságban megy. Már gyakom őket szépen sorban.
  • Dynamic
    Csapatot is mozgat de nem ez a lényeg. Amúgy is át tudod adni másnak a tárgyat úgy hogy nem vagy közvetlen mellette ("varázszseb"). Tehát lerakod a 'target' piramist, utána invertoryban átpasszolod valakinek a másikat, és mindenki odateleportál a targethez..
  • molnibalage83
    Az csak egy embert mozgat emlékeim szerint. Akkor is szét kell csapni, aki a bejárat előtt áll 3 embert. Akkor szétcsapom az összeset és több XP. Mert nincs külön reward azért, mert ügyes voltam. Kár.
  • Dynamic
    Teleport piramis?
  • molnibalage83
    Na, most csalódtam picit a játékban. A varázslónő láthatatlanság + lopakodással elkommandózza magát a bánya bejáratig....
    ...majd nem enged be csapattagok nélkül... :(
    Így meg sajnos agyatlan hentelés marad. Pedig reménykedtem benne, hogy nem.
    A teljes csapatot odáig elvinni képtelenség. Még láthatatlansággal is alig sikerült...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.28. 21:11:12
  • molnibalage83
    A karácsonyi leárazáskor -50% volt, de mivel akkor még az első rész elejét gyűrtem nem akartam megvenni. Majd a legközelebbi leárazáson megnézem. Az első rész EE kiadásával már megkaptam a korábbi részeket is, de azok nem érdekelnek.

Csak közben most látom, hogy 1 résznél EE = enhanced edition. A másodiknál meg Eternal a Steamen. Annak tényleg semmi értelme. Ott a Divine Editon lesz a cél.
  • Dynamic
    Az EE-ben a régi Divinityk vannak, többek között ez az 1. rész is. Nincs sok értelme, szerintem.
    Ráadásul így csomagban most 89 euróért adják, de ha ugyanezeket a tételeket egyesével válogatod össze akkor csak 45 euróra jön ki!!! Vicc! Ennek aztán főleg semmi értelme.
  • molnibalage83
    Következő GoG leárazáson nálam is befigyel majd. Csak az kell még megnéztem, hogy az EE vagy DE változatot.
  • Dynamic
    Még nem. Épp tegnap vettem meg, most még féláron van De majd csak hétvégén állok neki.
  • molnibalage83
    Bakker, eszembe se jutott, hogy élettelen tárgyra is alkalmazható. Sőt, még hülyébb vagyok. Elfelejtettem mivel játszok. Saját karaktert is át lehet talán dobni.

Na, ezért akarok a 2. résszel is játszani. A Gothic II óta nem éreztem ilyet, de ez annak a sokadik hatványa.

Köszi.
    A 2. résszel is játszottál egyébként?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.27. 15:53:05
  • Dynamic
  • Dynamic
    Ez lesz az, azt hiszem.
  • molnibalage83
    Nem látok lebegtető varázslatot.
  • molnibalage83
    Okas.
    A játék néhány skillje egyébként teljesen feleslegesnek tűnik. A lopakodást eddig pl. semmire sem tudtam használni. A zárfeltörésnek volt értelme, a főszálhoz is kellett. Mióta a varázsló tud láthatatlan lenni, azóta meg...
  • Dynamic
    Úgy látom, csak az egyik kapcsolóval kellet variálni, erre rosszul emlékeztem, de a lényegen nem változtat, hogy a láva csapdával seperc alatt ki lehet nyírni :)

Bányászathoz valóban csákány kell. Asszem magasabb szinten lehet venni vagy találni.
  • molnibalage83
    Ja, a nagy dög leverése pofonegyszerű volt. Sok HP-ja volt, de támadó ereje kb. semmi. Csak nem látom, hogy hol aktivál lávatengert. Sebaj.

Valamikor volt olyan varázslatom, ami az a lebegés volt, hogy lehet járni bármi felett. Most nem találom. Majd megkeresem. Az mindenesetre érdekes, hogy a 100% tűzimmunitás varázslat a láva ellen nem működik...

Viszont lebegtetős varázslatot na, azt még nem láttam egyet sem. Utánanézek. Bár, ha csak loot van benne, annyira nem vesz érte a fene.

Az Idők Végzete helyen a titkokat áruló nő térképei szükségesek a játék végigjátszásához? Bitang sokat árul, de drágák is. Mindenesetre nem szórom a pénzt. Jahannal nem játszok felhúztam 5/5/5-re a craft, kovácsolás és kereskedelmet is. Így elég szép pénz jön be. Aztán, ha nagyon kell, akkor a n+1 alapanyagból nekiállok még tárgyakat csinálni.

Egy barlangban találtam fémkupacot vagy mit és közölte, hogy nincs szerszámom a bányászathoz. Ahhoz mi kéne? Mert eddig csákányt nem találtam. Vagy mi kellene ehhez? Gondolom vasércet lehetne bányászni.

Eszméletlenül bejön a játék szabadsága. Be tudtam jutni a palotába a titkos részen, de ha valakinek alapból nem lenne nagy az észlelése, akkor az elítéltekkel is be tudna jutni. Gondolom az ő sorsukról is lehet dönteni.

Az egész játék olyan, mintha minden RPG fan kedvenc hiányzó pontjait egybe gyúrták volna és abból készült volna egy játék. A II. részt is le fogom tolni ezeket után szerintem. Tudom, hogy igazságtalan az összehasonlítás a néhány év difi miatt, de az agyonhypolt DAO ehhez képest egy rossz tréfa volt. Becsületből toltam le. Ez a játék évek óta először okozta azt, hogy szombaton fél kettőig toltam, mert hajtott előre.
  • Dynamic
    A ládát lebegtető varázslattal lehet kihozni (ha arról beszélsz, ami egy rács mögött van egy lávatenger közepén). Feather fall, magyarul nem tudom hogy fordították.
    A másik lávafolyamos részen, ahol a kívánság kút is van, azon is azt hiszem valami lebegő varázslattal lehet átmenni.
    A négy kapcsolóval emlékeim szerint ha egyszerre kapcsoltad be, akkor lávatengert lehetett aktiválni, aminek segítségével mellesleg a nagy dög Guardian szinte harc nélkül, pofonegyszerűen lenyomható :)
  • molnibalage83

A kék 2-es helyen levő két oldalsó zárt részt hogyan lehet kinyitni? Az egyikhez még el is tudok jutni, de a másik előtt lávafolyam van. Semmivel sem tudtok hatni rá. A lent levő 4 db kapcsoló a lépcsőn semmire sem jó. Kattan. Ok. Az feedback nélküli logikai rejtvényekkel nem tudok mit kezdeni...

Az 1-es kék helyen levő résznél is lávafolyam. Egy kapcsolóval hatalmas fémládát tudok előhozni és mozgatni, de hogy mire jó...? Nem jöttem rá.

Néha nagyon rejtélyes ez a játék és őrületbe kergetni az embert, ha nem jön rá valamire.
    De ez eddig a legjobb RPG talán, amivel valaha toltam.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.26. 18:10:01
  • molnibalage83
    Na, hát közben kiderült, hogy ilyen ládikás izé, abból lehet gyűrűt csinálni. Csak nem úgy néz ki, mint a crafting doksiban a szürke gyűrű...
    Eszméletlen miket lehet csinálni 5. szintű kovácsolással és tárgykészítéssel.

Az egykezes harcosom blokkolása 40% táját karolja és akkora védelme van, hogy azonos szintű ellen -50% sebzés. Meg a leadership miatt atomtápol még mindenkit.

A kétkezes harcos kritikus 30% felett.

A varázslóm intelligenciája asszem 17-es.

Nyilak, bombák, amit csak akar az ember. Bár a bombák nem túl erősek már így 12. szint táján, de a sok féle speckó nyíl. Ej.

Jó ez na. Az első játék, ahol van értelme tényleg a craftingak és nem csak olyan tárgyat gyártasz le vele, ami dísz.
  • molnibalage83
    Meg van egy olyan tárgy, hogy kifinomult gyűrű készlet. Mi a fenére jó az? Nem találok róla semmit.
    A gyűrű kraftoláshoz szükséges üres gyűrűt eddig 0 darabot láttam...
  • molnibalage83
    Hiába próbálom ezeket craftingolni egyiket sem tudom megcsinálni. 5-ös szint mellett sem...
  • molnibalage83
    Vagy dettó ez tárgyak eladásával pénzhez. Csak a 20%-kal drágább eladás és vétel 40% difi összességében.
  • molnibalage83
    Az egy működő stratégia, hogy 12. szinten vagyok. Jahant felvéve most ő is az lesz. (Eddig nem cseréltem tagot.) Lesz egy rakás sklii pontja. Nem akarom semmire használni, de 5-re húzható a crafting. Bármit megcsinál. Ha craftolok, akkor beveszem a csapatba és megcsinálja, majd visszaváltok a másik emberre. Mindig elérhető marad egy karakter?

Mi értelme van annak, hogy 6. szintig is lehet skillt tanulni? Van értelme?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.24. 17:53:00
  • molnibalage83
    CR 5] Potion (STR) | Minor Constitution Potion + Bone Dust
    [CR 5] Potion (DEX) | Speed Potion + Sinew
    [CR 5] Potion (INT) | Minor Perception Potion + Void Essence (May required the recipe book to craft: unconfirmed)
    [CR 5] Potion (CON) | Empty Potion Bottle + Bone Dust (May required the recipe book to craft: unconfirmed)
    [CR 5] Potion (SPD) | Empty Potion Bottle + Void Essence (May required the recipe book to craft: unconfirmed)
    [CR 5] Potion (PER) | Empty Potion Bottle + Eye (May required the recipe book to craft: unconfirmed)

Ezek permanens bónuszt adnak, ha megcsinálom?
  • molnibalage83
    Azt megnéztem még, hogy milyen tanulható varázslatok és képességek vannak. Egy csomó jól jönne, de egyszerűen nem jött belőle skillbook. Pl. íjásznál a skillből csábítás az elég durvának tűnik. Az íjászom talán a legsokoldalúbb karakterem. Mindenféle elemmel képes egy csomó mindenre.

Az is lehet, hogy ideje lenne költeni a mágusnál a skillekre, hogy olcsóbbak legyenek a varázslatok, ahogy harcosnál a képességek. Az AP-ket próbáltam még fentebb tolni, nem sok sikerrel eddig.

Sajnos úgy tűnik a karakter szint és a szörny szint közötti difi itt is túl erős faktor pl. a sebzés kiszámításánál... Álá Witcher III.
  • molnibalage83
    Igen, én akarok. A craftingolást leszámítva alig pár helyen néztem dolgokat az elején, amíg nem éreztem rá.

A másik irányban meg 13. szintű emberekbe botlottam.

Most saját magamtól jutotta be a burok alá és találtam meg a kapcsolót a tükör túloldalán.Bár arra kíváncsi lennék, hogy aki nem gyúr az észlelésre az hogyan találja meg, mert spellel vagy mással igen korlátos ideig lehet növelni.

Ha ez az út is nehéz lesz, akkor olyan csata lesz, hogy ahol nagyon komolyan erőforráshoz kell nyúlni. Bár lehet, hogy csak én vagyok skót használni túl sok spéci nyilat, koktélt és mást...

A kaják elkészítésének van értelme? Mert van olyan skill, ami duplázza a hatást. Azért egy egyszerű izétől +2 erő az sok, még ha csak rövid ideig tart. Csak a +2 const.-nak nincs értelme, ha egyből nem is ad HP-t.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.15. 23:50:10
  • Hegyirabló #1011
    Vannak ám fent a neten remek zóna térképek, amiken látod, hogy milyen szinten merre szabad menni. Vagy teljesen magad akarsz felfedezni mindent?
  • molnibalage83
    Hm... A goblinokat nem tudom feltápolva se nagyon lenyomni egyelőre. Kereshetek valami más irányt. Ha van még...
  • molnibalage83
    Jól. Cysealben kv végeztem. 11 szint körüliek a karakterek. Tegnap ott maradt abba, hogy goblinoknál barlangnál vagyok és van egy szobor, ami blokkolja az utat és nem tudok vele még mit kezdeni. Megyek tovább másmerre. Gondolom én..

Viszont ami nem tiszta még most sem a crafting és annak igen szélsőséges vonásai. Erős mérget keverni nem nagy szám és fegyverre tenni. Viszont tűzsebzéshez meg, ha jól látom essence kell. Drága, alig van belőle. Majd pont erre fogom pazarolni...

Találtam pl. olyan scrollt most, amiből spellbookot kéne csinálni, mert vásárolni még nem tudtam olyat sehol. Ahhoz meg ilyen kell, ha jól látom.

Egy rakás étel van, de úgy tűnik azok használata kb. a meh kategória és akkor is, ha a hozzá való skillt tudja az ember.

Kovácsolással is elég brutálisan fel lehet tolni a páncélokat és fegyvereket. 3 szinten tudja egy kari, de csak 2 db tárggyal. Ha mát egyszer lett kovácsolva valami, akkor későbbi is lehet, ha fejlődött közben a kovácsolás? Akkor jobb lesz tőle? Vagy akkor kell új alap tárgy, amit lehet fejleszteni?

Akár így vagy úgy, de én asszem most felhúzom 5. szintre tárgyakkal. Mert brutális bónuszt adnak.

Azt sajnálom, hogy nem tettem korábban a kereskedésre pontot, mert craftolással simán pénzt is lehet csinálni. Azért adtam ki már komolyabb pénzt erre-arra...

N+1 féle guide és táblázat van fent craftingolásra, de egy részükből hol ez, hol az hiányzik, pl. a bombakészítés nincs benne ebben.

Az is érthetetlen, hogy miért csak bőrsisakra enged tenni mágikus boostokat, de acélra nem. Ez így most olyan, hogy akkor melyik kezébe harapjon az ember.

De eddig tetszik. Nagyon. Ez az első játék, ahol van értelme a crafting és kobácsolásnak. Anélkül már régen nem lenne elég spéci nyílvesszőm és olyan táp cuccom, ami van.

A harcrendszere is piszok jó. A BG III topikban meg valaki azt írta rá, hogy tök átlagos. Pislogok. Kicsit más tárgyakat használva és bőkezűbben ugyanaz a 12. szintű ork csapat elsőre elpicsázott, másodikra meg én őket.

Nagyon figyelni kell az erőforrás használatra. A nagyon erős csapatok a csábítással úgy leverhetőek, mint állt. Egymást ütik és gyengítik, engem nem is támadnak, majd a végén a kevés túlélőt lepofozom.

A DOS kb. úgy néz ki, mintha az RPG fanok összes kérését egybegyúrták volna és berakták volna egy játékba. Bár a lopakodás skillre még nem volt szükség. A zárnyitásra azért már igen.

Életem egyik legjobb játéka eddig. Ez sem hibátlan, de messze, messze átlag feletti. Annak is örülök, hogy már az EE változattal tolhatom. Ha a BG III ilyesmi lesz, akkor hajjaj... :)

Csak az első két részt kéne végre letudni... 16 éve tervezem...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.01.13. 14:13:52
  • Anonymusxx
    Nagy a csend, hogy haladsz vele?
  • molnibalage83
    A gyorsítás varázslatot elsütve néhány méterre tűzfelülettől hol égni kezd a karakterem, hol nem. Ez mi a rákért van...? Semmiféle utalás nincs a játékban erre...
  • molnibalage83
    Nah, tényleg korlátlan a szabadság a játékban. Az erős harcosok elcipeltek három robbanó hordót és egy mérgezőt is, és egy tartalék volt. Letettem a temető szűk bejáratába, majd uzsgyi. Beállt mindenki. Beküldök egy fireballt mondván lássuk mi lesz és tűrtem fel az ingujjam...

... majd pislogok. A fizikai immunitásos halott nő instamurder és még többek. Gyakorlatilag séta a parkban volt a leirtás. Durva.