Windows 8 - búcsúzik az Aero
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
>(de azért köszönjük az okosítást).
Nem zavar😊
>Hogy mi?😊 Metro célja a Start menü leváltása, nem az asztalé.
>Az asztal marad ugyanaz, mint eddig.
Szerinted o az erintokepernyorol beszel? szerintem azt se tudja, mi az😊
\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"
Egyszeru vagy, mint a barlangrajz😊
A Metro celja, a Desktop levaltasa TOUCHSCREEN-en...
Mivel TOUCHSCREEN-en a Desktop es az arra keszult alkalmazasok hasznalhatalanok bill. es eger nelkul...
Mit nem lehet ezen felfogni...???
Es hagyjuk mar a bus picsaba azt a szerencsetlen start menut...
Itt mindenki abba szerelmes???😊
[merlinw.org]
Metro eseten ugyanezt az utat szeretne bejarni a microsoft. Tehat vegul valoszinuleg lesz lehetoseg a hatterben tovabb futtatni egy metro-s alkamazast is.
Ezzel szemben android alatt a programok bezarhatoak ha a hatterbe kerulnek, kiveve ha egy program direkt keri, hogy o nem szeretne ha bezarnak. Tipikusan ilyen a zenelejatszo es a skype is. Az andoid egyebkent teljes ablakozo rendszerrel rendelkezik, csak telefonokon (es sok tablet-en) alapbol minden ablak teljes kepernyos, de a programok keszitoinek fel kell keszulniuk az ablakozott mukodesre. Ezert is letezik android-hoz ablakozorendszer, ami normal desktop ablakokban futtatja az android-os alkalmazasokat. Ez az alkalmazasokat altalaban nem zavarja. Az android megoldasanak egyetlen hatranya, hogy a desktop-os ablakozorendszer es a teljes linux kernel sajnos desktop-os teljesitmenyt igenyel a mobil keszulekektol is. Cserebe erosebb (desktop) hardveren is jol mukodik a rendszer. A regi linux-os programokat amik x-et igenyelnek pedig ugyanugy el lehet inditani programkent ahogy win8 eseten programkent elindithato a regi desktop, csak android eseten gdi-s desktop helyett egy linux-os x-es desktop-ot kell futtatni. Egyebkent ha van wine is a gepen (telefonon), akkor egy hagyomanyos windows-os programot el lehet inditani x-es linux-os programkornyezetben, amit az android alatt futo x szerver kepes megjeleniteni. Igy lehet pl. microsoft office-t futtatni egy telefonon. Az alternativa egy dosbox vagy qemu felrakasa es egy komplett windows felinstallalasa egy virtualis gep ala. (a win98 egesz jol megy mar egy 1 ghz-es telefonon is)
Az egyszerre 2 futo alkalmazas csak a Metrosokra vonatkozik, a desktopon futokra nyilvan nem...
Például ezen a képen is mintha több ikon lenne 10-nél...
Ráadásul könnyen lehet oldalra navigálni, és mivel szépen megjelenik a képe is, gyorsan meg lehet találni mindent rajta. Át lehet rendezni igény szerint, szélességét is lehet két állapot között változtatni.
Az IE szerintem nem ebbe bukott bele, azt egyszerûen nem fejlesztették, még most is gagyi a többihez képest (nem csak kinézetbe, használhatóság, funkciók terén is).
Ja, akkor mar ertem a valos, megelt tapasztalatokban gyokerezo HITELES velemenyed...
>Ja, csak start menü helyett a metróra kényszerít rá.
Jahogy ezen hisztizel😊
Az alkalmazasok elinditasara a UI egyetlen funkcioja... lol😊
Azert ennyira nem nagy szam az a start menu, hogy ennyire szerelmes legyel bele😊
>"Arra meg magasról szarnak szerintem, hogy ez kinek tetszik meg kinek nem"
>Hát igen, ebbe az elgondolásba már többször bukott bele a MS, lásd IE.
Time will tell...
"Arra meg magasról szarnak szerintem, hogy ez kinek tetszik meg kinek nem"
Hát igen, ebbe az elgondolásba már többször bukott bele a MS, lásd IE.
Nem valószínû, hogy opcionálissá fogják tenni (vissza lehetne kapcsolni a régi startmenüt). Nem véletlenül erõltetik.
Teljesen jól használható egérrel és érintõképernyõn is, jól átláható, gyors, új szolgáltatásokat is nyújt, stb..
Arra meg magasról szarnak szerintem, hogy ez kinek tetszik meg kinek nem, nem hiszem, hogy az lett volna az elsõdleges szempont.
Pár év és tök normális lesz, hogy azt használjátok, most persze kell a divatfikázás 😄
Ki mondta, hogy KELL, BAZDMEG!!!
Ha nem akarod nem hasznalod😊
Ha trollkodni akarsz, trollkodja, hulyeur😊
Mar vagy 100-an elmondtak, hogy van ra 3rd party megoldas, de meg az is lehet, hogy a veglegesbe is visszateszik... Szerintem hivd fel Balmert, hogy tegye mar vissza a kedvedert😊
>Asszem' marad nállam a Vista/Win7 duó.
Nyilvan nincs TOUCHSCREEN-ed😊
Ha desktopon nem akarod, nem hasznalod, ennyi..."
Majd ha engedik bekapcsolni a nem metrós Start Menût akkor majd, nem fogok a Metró miatt pattogni.
Asszem' marad nállam a Vista/Win7 duó.
Valoszinuleg ha Word-ben dolgozol, nem fogsz a TOUCHSCREEN-hez nyulni...
De vannak olyan alkalmazasok, amire kifejezetten valo a TOUCHSCREEN es egyre tobb es tobb lesz beloluk, es sokkal elvezetesebb felhasznalo elmenyt nyujtanak, pl. Angry Birds...
De uzleti alkalmazasbol is lesz jopar ilyen...
Szoval nem arrol van szo, hogy a TOUCH-os vezerles felvaltja majd az egeret, DE lesznek olyan alaklmazasok, amikhez sokkal jobban passzol...
es miket ma meg nem tudtok elkepzelni a multban ragadt, begyepesedett agyatokkal😊 tisztelet a kivetelnek😊
Es pont errol szol a Windows8, a valtozasrol es a ket vezerlo felulet egymas MELLETT valo letezeserol...
Ha desktopon nem akarod, nem hasznalod, ennyi...
Ha akarod es van touchscreen-ed, akkor hasznalod...
Rajtad all, az MS nem kenyszerit semmire...
Mit nem lehet ezen megerteni???
Linuxon mit hasznalsz TOCHSCREENNEL?
Esetleg Androidot porkolsz a PC-re... Mert azt is TOUCHSCREEN-re terveztek...
A Metrot nem kell vonzobba tenni, mert a regi desktop TOUCHSCREEN-en nem alternativa...
A butitas szerintem inkabb az eroforras csokkentes es akkuido novelem miatt tortenik...
Es igen, megjosolom, hogy az osszes desktop OS, a Linuxok es a MacOS is ezt az utat fogja bejarni.... tamogajak majd valahogy a TOUCHSCREEN-es vezerlest...
De ehez az alakalmazasokat is UJRA KELL TERVEZNI...
Es itt jon be a WinRt...
Szerintem amúgy is nagyon gáz lesz a Metro-t és a desktop-ot együtt használni egy normál asztali gépen. Oda az emberek java részének csak a desktop kellene, amit szépen használ az egérrel és a billentyûzettel.
Most lesz egy ronda desktop és egy használhatatlan Metro a Windows-ban.
Ennél még a Linux-ok is vonzóbb grafikus felületet adnak, reméljük ebbe a sületlen irányba nem jut esze senkinek fejleszteni a Linux-os táborban. mondjuk a Linux-on legalább szabadság van, ha valaki neked nem tetszõ irányba fejleszt (lásd Unity), szó nélkül felraksz egy másik desktop környezetet és éled világod.
Na nem baj, ha bukik a Win8 egy hatalmasat ezzel a Frankenstein-el, akkor legalább több MacOS és Linux felhasználó lesz és szépen elkezd leépülni a Windows monopóliuma.
Egyebkent en bongeszoben mar sok-sok eve operat hasznalok, de meg mindig a windows 3.1-es elrendezessel (fejlec, menu sor, ikon sor (gombok es link-ek vegyesen), ablak fejlec (gombok, ikonok es url sor), ablak, legalul pedig a tab-ok sora kozvetlenul a taskbar (startmenu) folott. Ez kb. igy nezett ki az elso publikus verzioban is es azota is a classic skin-t hasznalom. Es szukseg eseten balrol bejonnek egy fuggoleges csikban tab-okban a konyvjelzok, a history, a letoltesek, stb.) Az uj windows user interface kb. ezt koveti, csak jobbrol jonnek be csikban az extra funkciok, mig android eseten alulrol vagy felulrol. Semmi ujat nem talaltak fel, csak rajottek, hogy a regi windows 3.1-es gui sokmindenben hasznalhatobb volt mint a mostaniak.
A csempékkel kapcsolatban pedig, minden ugyanaz lesz mint volt. Annyi lesz a különbség, hogy a "Start menüvel" (metro) fog indulni a rendszer, illetve, hogy a start menüt felváltja. A start menüt az emberek nagy része max keresésre használta eddig is, az a funkció pedig sokkal jobb a metro-ban. Ezt leszámítva, ott a desktop csempe, rábökünk és minden ugyanaz, mint volt. Gyakorlatilag egyetlen egyszer kell látnunk a metro-t, a windows indításakor.
A másik, hogy már most kismillió Start menü app van, a finnyásoknak.
Teljesen természetes, hogy az ember fintorog az újra, a változások általában ezt a reakciókat idézik elõ. Ez normális.
Használni kell pár napig (nem a CP-t, hanem valamelyik végleges kiadást), és hozzászoksz, észre sem veszed. Szóval annyira nem vészes a helyzet. Fõleg, ha számba vesszük azt, hogy számtalan dologban fejlõdött a rendszert. Számtalan dologban, amirõl egy szó sem esik a metro-s sírás-rívás elnyomása alatt.
[merlinw.org]
Eddig azt pofázták, hogy Aero mennyivel innovatívabb, az átlátszó ablakkeretek könnyítik a munkát, mert nem vonják el a figyelmet az ablak tartalmáról, illetve ha több ablak van egymáson, akkor is jobban áttekinthetõ (ekkor az ablakok kis árnyékot vetnek az alattuk levõre, ezáltal kissé térhatásúbb az egész látvány), ez így is van. Még olyat is akartak, hogy a napszaktól függõen másképp csillogjon az ablakkeret, mint amikor a napfény másmilyen szögbõl esik az üvegfelületre, ahogy a nap elõrehalad az égen. Ezt aztán végül kihagyták.
Lehet szidni, de az Aero ötletes meg egyedi stílusú volt, utána mindenki ilyen témákat meg skineket fejlesztett, divatba jött az "üveghatás" meg áttetszõség.
Erre most az egészet kidobják, mert most épp szerintük felesleges az árnyék, sok szín, redukálás, minimalizmus a vezérelv.
Rühellem ezt a következetlenséget. Kezd olyan érzésem lenni, hogy nagyot akartak innoválni ezzel a Metro felülettel, de egy idõ után rettenetes idegesítõ a sok monokróm színû csempét bámulni. Semmilyen textúra, semmilyen árnyék, semmilyen anyagszerûség, csak steril, anyagtalan szintetikus szín.
Ennél még az XP Luna felülete is szebb. 😞
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Wraithlord - Az XP az SP2-ig egy kalap szar volt konkrétan.
Én nagyon szerettem és sokáig használtam. A legjobban a Plug'n Play, vagy ahogyan akkor hívták a Plug'n Pray funkció tetszett a legjobban. Gond nélkül kezelt nekem mindent.
Aztán persze a Win2000-et nem akartam elereszteni, csak rettentõen nehezen. Azt hiszem egy egész évet vártam vele, de a kisgépen még mindig az fut és egyszerûen imádom. 😊 De lehet lecserélem egy Milleneumra. 😄
Ha jól emlékszem, az XP sem volt a topon a megjelenésekor... 😄
Egyik Windows sem volt szar, legfeljebb a megjelenéskor. Kivéve talán a Milleniumot.
Én így használom...
Ha meg sokat van rá szükséged éppen (pl. éppen a stílusokat módosítod, vagy bármi), akkor meg duplaklikk és ottmarad, tapasztalatom az hogy elég jól vannak csoportosítva is a dolgok, könnyen meg lehet találni mindent (a gyakrabban használtak pl. nagy méretû gombok + kép is ott van, könnyû megtalálni).
Szerintem csak elõnye van a korábbi megoldásokhoz képest, nagyon jól használható, nem véletlenül "erõltetik".
Ha ugyanígy lesz a fájlkezelõnél is (elrejthetõ a tabokig), teljesen jó lesz szerintem.
C2D [email protected], Asus P5Q, Radeon HD4890 1GB, SB X-Fi Titanium, 4x2GB 1066Mhz Kingmax, Samsung 226CW, Chieftec BA-01, Corsair HX-520W, Zalman CNPS9900LED, Razer DeathAdder, Win7 Pro x64
Hova akarják már egyszerûsíteni? A korábbi menürendszerek évtizedeken keresztül bizonyítottak. Kíváncsi leszek, eddig meddig maradnak fenn... Nem elég hogy sokszor rendezetlenebbek, átláthatatlanabbak, de még több helyet is foglalnak a képernyõn. Õrület... 😊
C2D [email protected], Asus P5Q, Radeon HD4890 1GB, SB X-Fi Titanium, 4x2GB 1066Mhz Kingmax, Samsung 226CW, Chieftec BA-01, Corsair HX-520W, Zalman CNPS9900LED, Razer DeathAdder, Win7 Pro x64
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Szóval várom már a Win9-et és addig marad a Win7. 😄
Viszont ez a felület gáz. Kb. olyan fapados, mint a win95. Akinek az kellett, az eddig is vissza tudott váltani az aeróról/xp témáról, viszont most muszáj lesz ezt a fost használni (vagy a csempéket, de azt inkább hagyjuk)
\"...lámák kíméljenek.\"
Link
Vhogy ennél több nem is kell Általános felhasználásra, bejáratott gördülékeny és lehet Facebookozni azt annyi.
A nagy fehér háttér meg majd kifolyasztja szép szemünk világát.