4615
DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• tomzoo
    Invalid CD key-jel mit lehet kezdeni? Van vmi megoldás rá?
  • Laza
    Ahol a többi cuccot találtad ott általában vannak konzervek, azok a kaják. Canned kezdetű a neve.
  • Daell Drow
    Gyufat marketekben es templomokban gyakori, ott nezz korul.
  • Quattro88
    Azt hittem legalább egy doboz gyufa vagy egy öngyújtó van nála :)
    Fejsze,fa az van nálam.Akkor kéne keresnem gyufát,de az a baj hogy már pirosan villog és megy le az élete.Azért köszi.
  • oneal1
    fejsze, fa, gyufa:)
  • Quattro88
    Hello!
    Nem rég kezdtem a játékot,már beszereztem magamnak egy pár cuccot viszont kaját még nem találtam,ellenben megöltem egy vaddisznót és van belőle 4 szelt húsom,de nem tudom hogy kell megsütni.
  • Laza
    Vicces, de még egyik helyen sem haltam meg ... nem úgy mint a capital citykben :) (kop-kop-kop)
    Viszont a bugok miatt számtalanszor visszakerültem innen a tengerpartra, szóval az is megfelel egy halálnak :D

Az viszont tény, hogy hiába megy az ember olyan szerverre, ahol csak 2-3 ember van, nagy a valószínűsége, hogy azok is ugyanarra a helyre pályáznak, mint Te ... a népesebb szervereken meg tuti :)
  • Zero 7th
    Viszont sokkal inkább véletlenszerű lenne a találkozás az emberekkel, nem az lenne, hogy egyedül mindig meghalsz Stary Soborban vagy a reptéren. :)
  • Laza
    Hjaj, így is órákat kell futni, még unalmasabb lenne a játék bizonyos része :)
    Most is a feltápolás adja a játékidő lényegi részét, de néha még így is unalmas, hogy tudod hol vannak nagyjából a jobb cuccok, és egy csomó mindennek még így is nagyon minimális az esélye.
    Akkor már átmenne Diablo3 szintű randomitásba, ami nagyon hamar megunható.
  • Laza
    Azt tudom, de pl minden low value military helyen ugyanazok vannak ugyanazzal az eséllyel az oldal szerint, pedig tuti nem ... legalábbis szerintem :)
  • Zero 7th
    Jót tenne a játéknak, ha mondjuk szerverrestartonként összekeverné az esélyeket a lootnak. Minden restartnál, meg minden szerveren újra meg kéne találni a jó lútot dobó helyeket. Rendesen megkavarná a dolgokat...
  • MaskimXul
    Kattints rá a loothelyre a dayzdb.com on, és jobb oldalt kiírja az esélyt.
  • Laza
    Egyébként van valahol egy normálisabb loot adatbázis, hogy konkrétan minek hol és mekkora eséllyel van lehetősége?
    Mert a dayzdb.com-os térképnézeten csak érték szinten különbözteti meg a loothelyeket, ott viszont kb mindenhol minden eshet szerinte ... pedig szerintem tuti vannak cuccok, amik pl csak bizonyos helyeken lehetek (pl fenn a reptéren).
    Aztán ki tudja ...
  • Laza
    Tény, hogy nem egy erős cucc, csak fejre hatásos ... a zombikat is csak fejlövéssel viszi egy golyó.
    Bármelyik mezei pisztoly erősebb nála, player ellen érdemes átváltani.
    Mondjuk valamit valamiért, nem lehet egyszerre erős és halk is :)
  • Zero 7th
    Ja, csak a vadászles _egy_ spawnhely, Stary Sobor meg legalább harminc, de lehet, hogy sokkal több. Sátranként kettő.

Tehát ha valami konkrét cuccra hajtasz, akkor egy Stary Sobor túra harmincszor nagyobb eséllyel dobja a kívánt cuccot, mint egy vadászles.
  • tutituti
    Az lehet,de itt két helyre kell csak oda vissza rohanni ami 5perc.
    kipakolod elfutsz visszamész új loot.Míg a vadászles kilootolgatása sokkal több idp kivéve azt az utat ahol háromszögben helyezkedik el három vadászles.de az is jó 30 perc mire megteszed a kört.
  • MaskimXul
    Remélem tudjátok, hogy a vadászlesek ugyanazt a cuccot spawnolják ugyanolyan esélyekkel, mint Stary Sobor.
  • Zero 7th
    Ja, a reptéren meg Stary Soborban dobálja az MP5SD tárakat, de ott nem egy életbiztosítás sokat csámborogni.

Nekem mindig az volt a célom, hogy feltápoljak a kemény cuccokat adó, de veszélyes helyeken, aztán napokra eltakarodni a környékről, esetleg visszamenni a partra deathmatchelni. Ott viszont nemigen van hozzá lőszer...

Másik fele, hogy szép és jó az MP5 zombik ellen, de mit csinálsz, ha úgy jársz, mint én? Zombiirtás közben egy épületben összefutottam egy túlélővel. Miután beleeresztettem a tárat a hátába(amitől ugye nem halt meg), tárazni nem volt már időm, nemhogy fegyvert cserélni...

Az is baj szokott lenni, hogy ritkán van felesleges ~13 helyem a táskában egy másik fegyvernek meg a táraknak. Sátram, járművem még sosem volt tartósan, így mindig tele vagyok gyógyszerrel, kötszerrel, tárral, meg szoktam gyűjtögetni a túlélőfelszerelést pluszban... Alice pakkom szokott lenni, Coyote backpacket csak kétszer találtam, egyszer egy banditáról vettem le, egyet meg Stary Soborban találtam egy sátorban. Abba férne plusz fegyver, az tény.
  • wardogzombie
    nézz át pustoskába de vigyázz millióan vannak ott is van bolt
  • JimKirk
    Az lesz, koszi! Elobb felneztem az SE50-re, senki sem volt fent, de semmi erdekeset nem talaltam a sobori kozertben.
  • wardogzombie
    @Laza:Való igaz az mp5sd nagyon hálás kis jószág tud lenni bár Zeronak is igaza van a tárakat nem sűrűn dobálja a játék azóta tán ha egyszer láttam még valahol.
    @Jim:Próbáld meg csak vigyázz legyen szemed hátul is és mielött bemész nem árt időzni a várost figyelni tudod tegnap is megmentette a seggünket.
  • JimKirk
    Az SE50 egy hihetetlenul jo szerver, 19-nel tobb felhasznalot meg sosem lattam rajta, gyorsan is kapcsolodik es meg egyszer sem fagyott le toltes kozben. A +7 GMT meg idalis, ha 11 utan kezdunk jatszani.
  • JimKirk
    Szerintem oriasi elony, hogy gyak. hangtalanul irthatod a zombikat, player ellen meg ott lenne egy DMR-t hasznalo tavcsoves. Bar az AK Cobrat is nagyon szerettem, de azt valakinek odadtam tegnapelott. Azt a bugot mar kijavitottak .5-os verzioval.:( :)
  • Laza
    "MP5SD"

Mondjuk ezt cáfolnám :)
    Ha van elég helyed a táskában (pl Alice), hogy egyszerre 2 elsődleges fegyvered is legyen, akkor a hangtompítós MP5 az egyik legjobb barátod. Én Assault packkal is ezt csináltam, abba pont elfér egy fegyver + 2 tár.
    Én konkrétan egy AK Cobra-t és egy MP5SD-t viszek magammal, és ha bemegyek egy bázisra vagy városba, akkor mindig átcserélem a hangtompítósra ... lehet hogy gyenge, viszont minden útban lévő zombinak elég egy fejlövés. Ennek segítségével pl a nagy repteret kipucolni gyerekjáték (ugye Wardog? :) ).
    Lőszert is lehet hozzá találni, fenn a nagy reptéren elég sok szokott lenni. Ugyan egyesével adja, de akár zombiknál is lehet. Nekem legutóbb 7 táram volt össz hozzá. A hatékonysága meg vitathatatlan.

Arról ne is beszéljünk, hogy mennyire hasznos pl ha több player pucol egy bázist. Míg én tök messziről hallottam, hogy valaki AK-val mászkál a reptéren, addig ő max akkor hall engem, ha nagyon közel van, és akkor is kb köpködés hangot ... tapasztalat, így úsztam meg egy összecsapást legutóbb ... simán az AK hangjából kivettem, hogy merre van és merre tart az ipse :)

Ha meg kimegyek nyílt terepre, átcserélem a Cobrára (egyik legjobb AK típus, van normális célzója).

A tárújratöltődést már javították azt hiszem.
  • Zero 7th
    Jobbak, de nem találsz hozzá lőszert. Ugyanezen okból az MP5SD sem egy főnyeremény. Szerintem legjobbak azok a fegyverek, amik stanagot vagy valamelyik AK lőszert használják, abból van szarásig mindenhol. A speckó lőszert meg hajkurászni kell. Ugyanígy pl mesterlövészpuskából is a DMR vagy a másik, DMRlőszert használó fegyver az életképes, pisztolyból meg a Colt1911.

Persze lehet, hogy tévedek, annyi ideig még sosem éltem, hogy kifogyjon a lőszer.

Illetve régebben lehetett azt csinálni, hogy minden tárat fele+1 lőszernél cserélsz, és időnként kilépsz a lobbiba, majd vissza a játékba, és akkor fullra tölti a tárakat. De lehet, hogy ezt már kipeccselték belőle.
  • JimKirk
    Az FN FAL-okat elhozta valaki, az AK 74-nel nem jobbak? De kar azert a ket Alice Packert. Ma este felmegyek egy "ures" szerverre, es megprobalom lerabolni egyedul Stary Sobort, kivancsi vagyok tulelem-e:)
  • wardogzombie
    Ja igen ezek miatt is persze
  • oneal1
    Okes, koszi a valaszokat!
  • Zero 7th
    Meg még inkább azért, mert van ott magas szintű civil spawn a boltban, meg vagy 30 magas szintű katonai spawn a sátrak közt.
  • wardogzombie
    Mert a térkép közepén van és jó a fekvése.
  • oneal1
    Miert jo annyira ez a sobor?:)

Mindenki irja h arra van es h megy oda:)
    Meg nem voltam csak egyszer egy ural al atutazoban:D
  • wardogzombie
    Szinte eseménytelenül telt az este(ünnepnap van meglátszik)összekapartuk Jimbót visszakapta a cuccait igen boldog volt ami érthető ezután majdnem belefutottunk egy 3fős csapatba Stary Soborban mivel kevesebben voltunk nem bocsájtkoztunk harcba.Szerverváltás után sikeresen kirámoltuk a város minden nyitott épületét,itt megjegyzem sose volt még ennyi kaja,piameg lőszer nálam.Daell Drow-t feltápoltuk végre majd kilátásba helyeztünk egy kissebb kiruccanást asszem talán Vybor felé utközben megnéztünk számos üres vadászlest meg 2 roncsot de FN FAL-on kivül semmi nem volt.Vyborba érve imádkoztunk egyet a templomban ezután immár 3an 3 felöl betámadtuk a helyi boltot.Sajnos Jim hamarabb kilépett ezért az ott talált két Alice pack közül egyiket se tudtuk hasznosítani.Irdatlan mennyiségű zombi likvidálása után angolosan távoztunk déli irányba.Mivel mátol 4 napon keresztül vagyok éjszakás ezért max csak itt tudom figyelemmel kisérni merre jártok de szombat este csatlakozok a falkához addig is jó vadászatot harcosok!
  • JimKirk
    Mindjart megyunk fel elvileg! En Elektrobol indulok Sobor fele.
  • wardogzombie
    lesz de nem sokan leszünk 20.-a miatt
  • JimKirk
    Ahhoz kepest, hogy hazi egesz jol sikerult cucc!:)
  • dooky
    meghaltam, de felpakolok kicsit es holnap csatlakozok:) Minden nap 11tol vagytok?
  • Daell Drow
    Hali hali sracok, megjottem alpokbol. XD
    Hat most a valo eletben is elkene egy morfium a fajos terdemnek, es frisitesnek egy vercsomag.
    Bar inkabb meghagyom az ingame karimnak, meg mindig ott vagyok pentek ota. Stary sobor feletti dombon kb 1000 ver, es torott csontal.
    Lesz ma valami? Vagy esetleg valaki tud segiteni?
  • wardogzombie
    11től nyomjuk ma is gyere ha van kedved
  • wardogzombie
    nem nem rossz felé tapogatódzolaz egész bandában szerintem nekem vannak a legjobban a bögyömben a heckerek mivel már 2x fostam ki miattuk feleslegesen.a csapat hivatalos tankja a csernoban lévő emlékmű
  • dooky
    Sracok,

Eddig egyedul nyomultam, de most mar jo lenne valami csapat. Gorka es Berez kozott vagyok feluton, szivesen csatlakoznek valakikhez...

dooky (steam is)