DayZ - Survival

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

denevérember
Neten nem is próbáltad ki? Én azért kíváncsi lennék... 😊 Nem lenne kedved?

In space no one can hear you scream.

Néztem a mapot SP-ban. Hangulatos, de nem Day Z-nek való. Kicsi, kevés település. :-(
denevérember
Elindult az új map a Namalsk. Valaki kipróbálta már? Ha igen milyenek a tapasztalatok? Eddigi videók alapján állati hangulatos 😊

Hát igen! Az is egy fõ szempont. Ha csak ingame pénz lenne és úgy lehetne kereskedni egymással, akkor azt még megérteném, de így semmivel nem különbözik a többi mmo-tól, amikkel nem játszok.

Si vis pacem, para bellum!

A Day Z érdekelne. A War Z nem nagyon jön be, amiatt, hogy valós pénzért lehet tán cuccokat venni benne. Mert az oké lenne, hogy attól, mert megveszi valaki a cuccokat pénzért, ha meghal, akkor elvesznek ezek a dolgok. Azonban a tehetõsebbek egybõl utána megint meg tudják venni õket. Emiatt gondolkodok inkább a Day Z megvételén.
Az egyesével szétszórt loot jól hangzik, kicsit realisztikusabb. A 0 lõszer jó, mert az is reálisabb, de rossz is, mert ha már találsz fegyvert, akkor ahhoz illene lõszert is találni.
Bárhol rak le és a közelben már van is egy város itt is megvan és vannak kisebbek is, ahol jó loot is szokott lenni. De ez fõleg a szerencsén (jobban mondva azon, hogy mit dob a gép) múlik, hogy mit találsz. Tegnap pl. még cserno és elektro is üres volt, máskor meg simán fel lehet szerelkezni.
Milyen a jármûleosztás? Egyáltalán vannak? Lehet õket javítani, tankolni?

Laza
Hát, Én jobban szórakozom most a WarZ-vel ... akárhol tesz le, mindig van város a közelben ... és minden városban lehet értelmes loot, nem csak a nagyokban ... a melee harcrendszer sokkal játszhatóbb ... s mivel 80% melee vagy, kell is ... lõszer kb 0 ... jók ezek az egyesével szanaszét szórt lootok 😊

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

DayZ, vagy WarZ? 😄

Végleges árat amúgy lehet már tudni? Mert lassan elkezdek spórolni a játékra. Illetve lesz dobozos verzió, vagy csak digitális verzió lesz?
tutituti
Na születésnapomra haveroktól megkaptam a Cherno térképet😊
Marhanagy,marhajó!

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Csak rendesen megijedhetett. 😄

jó szerverre kell születni :-)
Laza
Hát ez DayZ-ben is ugyan így van ... sajna

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Miért? Nem lett semmi baja.
Szegény Peti! 😄

Franc, megint lemaradtam az elejérõl. :-(
wardogzombie

Na, ha ez így marad, akkor biztos nem fogok vele játszani. Ennyire kiélezõdik a pvp, akkor elveszik a túlélésért vívott harc a természet és a zombik ellen.
Gondolom a csapatban játszók meg még ennél is inkább irtják a többi játékost.

Laza
Még az is lehet ... bár inkább a standalonéra lennék kíváncsi 😊

wardogzombie
gyere vissza déjzízni<#gonosz3>

Laza
Na, annyi változás van, hogy a játékban lévõ könnyítést, azaz a global inventory-t korlátozták. Van a térképen 2 kisebb település, ami safe zónának számít, csak odabent lehet biznicelni meg hozzáférni a gi-hez és a markethez. Ezek eléggé kiesnek és kva hosszú oda az út. Tegnap mákomra egy shotgunos srác ugyan eltalált, és majdnem meghaltam, de kifogyott, és mire váltott fegyvert, addig arcon csapkodtam kalapáccsal ... full fel volt pakolva, kirámoltam 😊 utána ezekkel a cucokkal felmentem a safe zónába (ahol nem lehet fegyvert sem használni), de hát kva hosszú volt és nagyon fosatós 😊

Összességében tehát egyáltalán nem könnyû a játék, fõleg egyedül. Minden karakter tök üresen megy (se bandage, se semmi) már a kreálás után. 5 karaktered lehet. 2 féle mód lesz: HC, ahol a karaktered halálkor végleg meghal, és a normál, ahol nem hal meg, megmaradnak a tapasztalati pontjai, viszont (most 1 óra) kb 24 - 48 óra lock alá kerül. Mindkét esetben eldob abszolute mindent, ami nála van. Az inventoriban a hely kva kevés, konkrétan van a táskában 12 hely, ezen kívül van hely a pri-sec fegyvernek, sapkának, ruhának.
A loot borzalmasan random, fegyvert kb sehol sem találni ... nagyon ritka, viszont így is rengetegen rohangálnak azzal. Minden fegyverben van 10-15 lõszer és annyi, simán lõszert csak 1-2x találtam. Leginkább melee fegyverekkel mennek az emberek. Viszont nem kérdeznek, mindenki rögtön pofán ver 😊
A zombikat javították, most brutálisak ... és hiába az egyetlen hely az autók teteje, ahol biztonságban vagy, a legrosszabb is, mert nyílt célponttá válsz a többi játékos számára.

Na, szóval nem egyszerû a játék ... viszont van egy nagyon jó hangulata 😊

tutituti
Volt egy havas map a Thirks.Kipróbáltam bár az akkora volt mint egy köpés😊
Viszont ropog a hó a láb alatt.Mindenki lassan ment és a hószállingózástól rosszak voltak a látási viszonyok.Na ott parázott mindenki.
Itt viszont lesznek triggerelt sikolyok ahogy hallottam.Ami megint dob rajta biztos.
Redditen elég hamar lehet róla infót találni.
Pl ezt már jó két hete olvastam,mármint hogy készül.
minden esetre biztos próba lesz

denevérember
Na ez igen! Hangulat az ottvan 😊

tutituti

JimKirk
Kiraly post!<#eljen>
Varjuk a sorozatos elmenybeszamolokat, de az eddigiek alapjan nem gyozott meg.
Laza
Szerencsére eddig buggal nem találkoztam ... mármint olyasmivel, ami 'élményromboló' lenne ... de pl bizonyos küszöbökön nem hogy átkúszni, lopakodni sem tud, fel kell állni 😊
Meg néha beakadnak a zombik, de az inkább egy kellemes feature 😊

Itt konkrétan sehol nem vagy elõnyben a zombikkal szemben, mert hiába állnak meg, ha a kocsi tetejére mész, de ugye onnan valamikor le is kéne menni 😊 nem egyszer láttam olyan emberkéket, akik a kocsi tetején feküdtek és onnan kalapálták a zombi tömegeket 😊

Biztos vannak bugok (állítólag láthatatlan zombik szinkronizációs problémák miatt), de szerencsére gyorsan javítják a dolgokat, szinte minden nap van új csomag egy csomó javítással.

Laza
Még játszok vele, utána esetleg 😊

wardogzombie
nem gyõztél meg még mindig nem jön be.tudom tudom nem is ez volt a célod.amugy köszi az infót,de milyen bugokkal találkoztál,mert állitólag tud a warz is érdekes dolgokat produkálni

Én egy játék élményt megköszönnék tõled Day Z vs. War Z viszonylatban.
Laza
Na, kipróbáltam a WarZ-t ...

Azt kell mondanom, hogy a jelenlegi állapotában egyáltalán nem tûnik könnyebbnek, mint a DayZ ... de persze ez még változhat.

Rögtön kezdeném azzal, ami sokaknak gond volt, azaz a cuccok kék színû körülrajzolása ... eleve csak akkor rajzol körbe valamit, ha közel, nagyon közel mész hozzá ... hát basszus, ha nem lennének körülrajzolva, akkor kb semmit sem találnék meg, de még a közértben a polcokon sem ... minden tárgy kicsi, azaz pont akkora a karakterhez képest, mint a valóságban, ráadásul a texturázások és színezések is nehezítik az észrevételt (sokszor az alakjáról sem ismeri fel az ember, hogy mi az). Egy fegyver egy üzletben úgy eltûnik a polcon vagy a földön, hogy sosem találod meg. Egy gyógyszeres doboz olyan kicsi, hogy az üzletben is alig látom. A polcok olyan magasak, hogy belsõ nézetbõl fel sem látsz a tetejére. A cuccok nem kupacokban vannak, hanem egyesével mindenfelé, nincs fix helyük. És mind külön-külön kell felszedni. Ráadásul az alap táska is nagyon kicsi, 8 hely van benne, kb semmire sem elég.
Sokszor csak benéztem a nagy közértben a polcok közé, mondom nincs semmi tovább ... majd utána néztem, hogy konkrétan be kell menjek a polcokhoz, hogy kékkel körülrajzolja, mert csak akkor látom a cuccokat.

Zombikkal leállni harcolni teljesen felesleges, 2-3 ütés vagy nekik. Max lõfegyverrel van értelme, vagy vmi brutál meleevel, amivel nem kell min 15-öt beleverni.
A kezdõcucc egy elemlámpa és némi útravaló. Az elemlámpával lehet ütni, de kb semmit sem ér. A kaja pia kva gyorsan fogy, és nem tölt fel teljesen ha megeszel valamit, csak nagyon kicsit. De legalább stackelhetõek (de csak az egyformák).
Lõszert kb találni nem lehet, fegyver is ritka, max 10 lõszer van benne.

Ha meghal a karaktered, mindent eldob, és (jelenleg) egy óra múlva játszhatsz vele (de csinálhatsz max 5-öt). Igazából ez lényegtelen, mert mindig tök üres lesz már az a kari és újfent random dob le valahol. Max a karakter név foglalás miatt lehet értelme, meg késõbb elvileg lesz vmi fejlõdés is.

Itt nem sátorban és egyebekben lehet cuccot eltenni, hanem egyszerûen van egy global inventory, ahová kipakolhatod a cuccaid, illetve átadhatod másik karinak. Ez ezért kicsit játszhatóbbá teszi a modellt, mert úgyis kb 20 percenként meghalsz 😊

A playerek eszeveszetten ölik egymást ... nincs kegyelem, mert a kva ritka fegyvereket és muníciókat meg akarják szerezni ... itt aztán nincs barátkozás, pedig van chtat is.... szó nélkül szétbasszák a fejem mindenhol. Ha csoportosan vannak akkor meg 1000%-k ... esélyed sincs. Nincs ALT+F4, az nem ment meg ...

Kb amit eddig találtam mind kitettem a global invbe (egy Saiga meg egy táska), volt még egy pisztolyom, de esélyem sem volt elsütni 😊
Itt olyan erõseb a sebzések, hogy ha egyszer valaki betalál, már nem menekülsz.

A marketben valódi pénzést kapott valutáért vehet customizácios cuccokat (de ezek ugyanúgy megtalálhatóak ingame, csak ritka), illetve a zombik által szintén ritkán dobált ingame dollárért lõszert, kaját, piát ... szvsz lõszert más úton nem is tudsz szerezni, olyan ritka, mint a fehér holló.

Na, hirtelen ennyi 😊

Eddig olyan 'újítások' vannak benne, amelyek egy cseppet játszhatóbbá teszik. Persze ha valaki felpakol szerver hoppinggal egy rakás cuccot, akkor ritkán indul üresen ... de olyan gyorsan hullanak a népek, hogy nincs az a muníció, ami sokáig kitart 😊

Szerk:
Ja, kimaradt ... itt a zombik nem lassulnak le a belsõ tereken, egyetlen egy helyen vagy biztonságban, az autók tetején. Ha felmászol, akkor 'nem látnak', azaz megállnak. Sprintelni csak limitált ideig lehet, és kva lassan töltõdik vissza. És vannak gyors zombik, akik elõl csak sprintelve lehet megszökni. Be lehet ugrálni ablakokon, így az is lassítja õket (meg a kerítések, stb).

MaskimXul
Szerintem egész nyugodtan bannold az ilyeneket. Kétlem, hogy a fejlesztõk bármit is tennének, ha majd mennek sírni a kamu dumával a fórumra. Túl elfoglaltak a teljes játékkal ahhoz, hogy szervereket baszogassanak.
Fabio Capello
Az alapján hogy mi van nála az adott pillanatban nem igazán rakhatom ki a szûrét, mert a "hivatalos" szabályzat szerint hackelt fegyver/bármi birtoklásáért nem jár ban, csak ha bizonyítottan te spawnoltad be, vagy egyértelmû, hogy másképp nem kerülhetett hozzád, csak ha addoltad.

A múltkor volt egy csávó a SiSq szerveren G36K-val, õt azonnal kivágtuk, mert egyrészt trade-re kínálta, másrészt pedig mivel private hive vagyunk, egyértelmû volt, hogy nem szedhette fel másik szerveren, és az õ inventoryja volt az elsõ és egyetlen találat a g36-ra.

Mivel rengeteg tizenéves admin van, akit ha seggbe lõnek behisztizik, és küldözgeti a GUID ban kérelmet a központi banlistre, ezért úgy döntöttek, hogy mostantól csak úgy vesznek be GUID ban kérelmet, ha megfelelõen alá van támasztva (logok, screenshot, etc). Emiatt lett nagyon bajos és hosszadalmas munka valakit "végsõ" nyugovóra küldeni a játékban.

Amit te mondtál, abban is van igazság viszont - biztos emlékeztek, amikor alul a chat kiírta hogy nézzétek meg a battleye oldalát a nagyszámú CD-kulcs lopások miatt. Ez egy olyan script volt, amivel a hacker ellopta a te GUID-et (CD-kulcsodat, amelyik tetszik), és egy már bannolt kulccsal helyettesítette (és legközelebb belépsz, megkapod a banned CD-key üzenetet, fogalmad nincs mi történt, badumm). Ezeket a kulcsokat lehet most tömegével vásárolni, ahogy korábban leírtam - ezért is nem javaslom hogy bárki vegyen belõle, csak idõ kérdése, hogy mikor tiltják le ezeket a kulcsokat.

Ezt magyarul is pls. :-) Miért van megkötve a kezed? Mert ha a hekkert kitiltod, akkor azt is akinek a kódját ellopta?

Miért nem lehet pl fegyverre szûrni? Pl dugóspuska nincs a Day Z-ben, ha nálad az van=> banolás.
Fabio Capello
Igen.

Helyet ne kérdezz, és venni se akarj inkább.

JimKirk
A kod alatt a cd key-t ertjuk?
Fabio Capello
Amúgy igen, köszönhetõen a sok fals reportnak, mostmár nagyon meg van kötve a kezünk GUID banok esetében, a múltkori hacker csóka reportjához fél óra kellett, mire kivadásztam a logokból mindent...

Akkor a Jay és Néma Bobos módszert kell alkalmazni.
Fabio Capello
Nem az a probléma, hanem hogy kb. 10 dollárért tudsz venni 30 legit kódot...

Laza
Azt csinálják. Csak hát ezt reportolni is kell, illetve nem árt alátámasztani is.

Amit nem értek, hogy tudtommal az arma kód alapján azonosít, nem lenne olyan nehéz ez alapján banolni az embereket.
A kedvencem akik ágyúval kiállnak a partra és a respawnolókat lödözik...
wardogzombie
3 napja publikozok öszintén egyetlen egy szerver se volt ahol ne hacker miatt haltam volna meg.kiábrándító

denevérember

Tegnapi akciónk jól sikerült wardog társaságában,épp hogy összepakoltuk a teherautót történt egy kis "baleset" Sajnos már a private hive-os szervereken sem vagyunk biztonságban.... A DE 100#2 szervert meg mindenki kerülje el aki csak tudja...

denevérember
Leszel ma örmi? 😊

JimKirk
Te inkabb aludjal, fostubus!😊
wardogzombie
told be tojásig kolléga<#eljen>

JimKirk
Тамара Габуния
Laza
A semminél több ... de csak egy nagyon kicsivel.

tutituti

wardogzombie