4
  • Katalizátor
    #4
    Az internet lényege pont az anarchia!
    Az meg, hogy valaki beteg állat és nekrofil meg pedofil cuccokkal tölti az idejét a neten, az nem az én hibám. Nem tüneti kezelés kell, hanem az okot kell megszüntetni! Különben minden egyes embert pár balf@sz viselkedése miatt vonnak kontroll alá. De egyébként így van ez minden más törvénnyel is.
  • bvalek
    #3
    A kormányok sokkal kisebb veszélyt jelentenek az Internetre, mint azok a mamutcégek, amik ma már teljesen uralják a böngészést, jelszóval a saját oldalaikra léptetik be a felhasználókat, és mindenhová követik őket, olyan tartalmakra is amiket nem ők helyeztek el. Ennek a sunyi álaggódónak inkább ezzel kéne törődnie, nem a mára teljesen bábbá csökevényesedett demokratikusan választott kormányokkal, amiket dróton rángatnak bebetonozódott monopóliumok.
  • BrockSamson
    #2
    Aki szabalyozza, az majd szuri. Nem latok kozeputat, ha elkezdodik a komoly cenzura, korlatozas es megfigyeles, akkor nem fog leallni egy ponton, hanem totalis lesz.

    A manipulalt hirek nem az internet sajatjai, tudjuk hogy minden orszagban leteznek politikai vagy egyeb erdekeket szolgalo tevek es ujsagok.

    Ugyan nem vagyok sem bieber sem feszbuk fan, de dolgokat az "idiotasaguk" vagy ertektelenseguk okan tiltani nem hiszem, hogy demokraciaba valo (kiveve ha torvenytelenek, termeszetesen). Ehhez a diktaturak "abszolut igazsaga" szuksegeltetne...
  • opeca
    #1
    Azért ha nem cenzúrázunk semmit abból anarchia lesz.
    Most mennyivel lenne nagyobb szabadságtudata ennek az ipsének, ha pedofil videókat tudna keresnia google-en?

    Szerintem már így is soka húzós tartalom.

    Másfelől pedig az Internet szabadsága ugyanúgy kétélű fegyver, amit sokan ki is használnak, Nézzük meg pl. az Index.hu-t.
    Ott is kiszúrja jóformán az ember szemét a hírekkel való manipuláció.
    Vagy nézzük a külföldi médiákat sorra, vagy a gigaadabázisokat lásd f@szbuk.

    És ugyebár itt még olyan korlátozások sem érvényesek, mint mondjuk egy országos tévé esetében, hogy a híreket tárgyilagosan kell bemutatni vagy az, hogy milyen híreket kötelező bemutatni.

    Szerintem is a 20. század egyik legforradalmibb találmánya az Internet, de rengeteg árnyoldala van, és ez pont a túlzott szabadságból adódik.

    Igenis kontrollálni kell, és kéne, még jobban, nem szűrni, csak szabályozni, feltételeket szabni, mert már kezd teljesen egy idióta irányba lemenni az 500.000.000 milliós Justin Bieber videókkal, a f@szbukkal, meg a manipulált hírekkel.