32
  • Gymnova
    Nah....Itt is csak a vagdalkozás megy...
    Az én véleményem saját szemszögből, saját meglátásaimmal:
    Andriod-> Nyílt rendszer,nem rossz, de nem is az igazi, és egy igazi programozónak, vagy informatikusnak kell lennie az embernek hogy olyan legyen a telefonon lévő OS a vas alatt, hogy használható legyen. Jah igen...meg ha van elég időd rá.....akkor hajrá. Inkább nem....
    IOS-> zárt, gyors, nem túl személyre szabható, sajnos nekem drága.
    WP7-> zárt, vannak hiányosságai, nem túl csicsás (ami nekem nem baj, sőt..), viszont gyors mint a vihar ez tény.Nem rossz, ha csiszolnak rajta jó lesz...
    Meego-> nyílt, személyre szabható, gyors,lett volna jövője. Nem kell, mert nem lesz rá (tudomásom szerint)túl sok frissítés.
    Symbian-> jelenleg ezt használom, elvagyok vele mint a befőtt, de már eljárt felette az idő, és nincs rá "hivatalos" frissítés. Lassan már CFW sem.
    Várok még egy kicsit, kíváncsi vagyok mi lesz a wp8-al, és ezzel az új jövevénnyel Tizen-nel.
    Ha egy éven belűl nem lesz változás akkor a WP7/8 marad.
    Szép napot mindenkinek!
  • tomcsa4
    Pff ez semmit nem jelent. Maradjunk a félig zárt kifejezésben. És az android egyre zártabb lesz, majd meglátod.
  • Skynet
    Rá kell hagyni, az egyik legnagyobb android hater az sg-n...Valami tizenéves kis pöcs,fröcsögi a hülyeségeit és égeti magát....:)
    Netes mítoszokból és alsókategóriás készülékekből eredő rinyálásból táplálkozik.
  • Skynet
    Nem elég az aláírásod még a kommentjeiddel is tovább csinálod a segghülyét magadból? Habzó szájú android hater....Legalább egy halovány lila gőzöd közöd lenne a témához (már az aláírásod sejteti hogy pöcsláma vagy a témában).....:)
  • sanyicks
    aha ezért sikerült egy csapatnak x86-ra fordítania, mert olyan zárt...
  • Balazs127
    A Fortran szerintem az ősrégi de jól bevált függvénykönyvtárak miatt kellett, például LAPACK és hasonlók, amelyek nagyon gyorsak, és sok helyen használják őket.
  • kvp
    "Főleg ha Nokia által szabadalmaztatott Pureview technológia beköltözik egy HD kijelzővel felszerelt Wines telefonba :D"

A pureview annyit jelent, hogy vesznek egy jo nagy felbontasu szenzort es alapbol lemeretezik a kepet kisebbre, hogy eltunjon a zaj. Ez nem uj. A zoom-ot meg ugy oldjak meg, hogy egyre kisebb teruletet mereteznek le, amitol egyre zajosabb lesz a kep, mig vegul teljesen betekert zoom-nal mar minden keppont egy fizikai pixel, ami viszont mar nagyon zajos a kis szenzor meret miatt. Tehet ahelyett, hogy a szoftveres zoom elmosna a kepet, zajosabba valik. Hatalmas ujitas, ezt mar az elozo telefonom is tudta (az is egy sony volt, meg regi ericsson-os firmware-rel) es a jelenlegi is tudja. Persze azert ha mar markanevek, akkor a sony nem merne kiadni a keszulekeit ugy, hogy ne kapnanank egy rendes motoros optikai zoom-ot es autofocus-t. Ennek az a hatalmas elonye van, hogy kepminoseg romlas nelkul lehet zoom-ot hasznalni, mig a pureview eseten ez technikailag nem megoldhato. Sot az atmeretezes miatt a kvantalasi pontatlansagok osszeadodnak, amitol torzulhat a kep. Analog optikai zoom eseten ez nem johet elo, mivel a fotonok jelentosen kisebbek a cmos szenzoroknal. Egyebkent az oversampling-et azert en is hasznalom fotozasnal, mert zavar a zaj, csak eppen ennek a mukodese nem fugg a zoom aktualis erteketol. Mindezt egy sima kozepkategorias sony telefonnal... Ha meg mar kijelzo, akkor szerintem a bravia jobb. Legalabbis annyi elmondhato, hogy tuzo napfenyben is jo a kepe, pedig csak sima slcd. (az iphone-nal ezt retina-nak hivjak)

Az android pedig annyire nyilt, hogy meg a market (google play) is megy a nyilt forrasbol forditott android-os rendszereken. Kernelt is lehet cserelni alatta, sot a telefonos alrendszer is atirhato (ezt egy ceges project kereteben meg is kellett tennem, nem volt nehez). Sima linux, csak a gui nem kde vagy gnome hanem android. A dalvik meg csak egy vm, olyan mint a java vm pc-ken, egy program-egy process es raadasul teljesen opcionalis, tehat barmelyik program lehet nativ c-s. Persze ezek mar nem java-ban irodnak es gcc-vel kell oket leforditani, de ez nem gond, mert az alap android-os nativ feljeszoti keszletben (ndk) van minden, meg c++ tamogatas is. (hogy a fortran minek kellett, az en sem tudom)
  • a_n_d_r_e_w
    Aha, szal wikipedia, ertem. Akkor gyorsan le is torlom a geprol az android forraskodot, mert nem lenne szabad itt lennie, ugye?
    Gondolkozz mar egy kicsit, azert tudnak 3rd party csapatok 0-rol kernelt es androidot is forditani, mert zart. Azert tudta a multkor egy csapat kiszedni a dalvikot es az egesz ICS-t C#-ba atforditani, mert zart, ugye?
  • skinnyman
    Hazudok? Én? Már megint?

Mi a tökömről beszélsz? Semmilyen része nem zárt. Az egészről nyilvánvalóan halvány fingod sincs. De belepofázni meg hazudozni tudsz. Meg vádaskodni olyannal amit pont te csinálsz. Na ülj csak vissza a szégyenpadba, leülhetsz, egyes.
  • lived
    Hát nekem is kezd megtetszeni a windows attól függetlenül hogy mennyire zárt, de legalább ennek a zártságnak meg van az előnye. Egy igazán gyors telefon.
    Én a másik két szoftvert sem szólom meg, mert mindkettőben van jó és rossz is, de számomra ténylegesen a windows a nyerő.
    Főleg ha Nokia által szabadalmaztatott Pureview technológia beköltözik egy HD kijelzővel felszerelt Wines telefonba :D
  • nachtwey
    "De az Android miért zavarná őket? Teljesen nyílt rendszer, azt csinálnak vele, amit akarnak"

Miért hazudsz már megint? Nyíltabb, mint az iOS, de ugyanúgy ellenőrzött és vannak zárt részei. Elég lenne csak az Androidról szóló bejegyzést Wikipedián elolvasnod és máris nem írnál baromságokat.

• lotsopa
    Zavarja a két nagy rendszer túlsúlya, aha...
    Software: Microsoft o.s. (xp,win7) túlsúly?
    Hardware: Intel hmm?
  • a_n_d_r_e_w
    Akkor eleg hulyen csinaltad, itt van elottem egy eve, es erdekes mod egyik kifogasod sem tapasztaltam. Idiota
  • tomcsa4
    Nem a hardver szar, hanem az Android. Hiába van benne jó vas, ha szar a kiszolgáló. Az hogy elmegy vele egy játék, az egy dolog. Egy másik dolog, hogy a hülye OS nem képes kihasználni a hardvert, sőt még nagyon használni sem.
  • tomcsa4
    Valóban nem. Itt volt előttem két hónapon át és be se kapcsolatam. Idióta.
  • kvp
    Az android egy hatalmas elonye, hogy atalakithato. A legtobb szolgaltato azert tamogatja, mert igy befektetes nelkul kiadhatnak sajatmarkas 'egyedi' telefont.

Egyebkent ha mar egyedi telefon, akkor nekem meg egy sony van. Android, de sajat gui-val, fizikai billentyuzettel, az osi t20-as mereteben. Es megtomtek gyarilag szoftverekkel, nehogy az uzleti felhasznalashoz telepiteni kelljen valamit. (az exchange szinkront meg soha nem hasznaltam, az office jol jott xls-ekhez) Alapvetoen gyenge a hardver, viszont nem rakok fel mindenfele a hatterben folyamatosan futo programot. Van 3d gyorsitas, a 3d-s mmorpg-k ki is hasznaljak, meg a beepitett kepminoseg javito/zoom kod. (ez az ami az uj iphone-bol lemaradt) Egyebkent ha egy desktop 3d-s program arm-ra forditva akadozas nelkul elmegy, akkor szerintem jo a hardver. Es mint emlitettem csak kozepkategorias keszuleket vettem.
  • a_n_d_r_e_w
    :D:D:D
    Na latszik soha az eletben nem hasznaltal mondjuk pl egy S2. Meghogy szar lassu :D:D
  • BrockSamson
    Az android linux. Aki tudja mit kell vele csinalni, annak nem lassu. Itt mondjuk hibazott a Google, mert az emberek nagy reszenek nincs kedve/nincs agykapacitasa erteni dolgokhoz.
  • tomcsa4
    Az androidos telók sem oclsóbbak, mint a többi. Nem értem mit beszélsz. Vagy esetleg annak örülsz, ohgy 20-30 ezerért is kapsz androidot telót? Az annyit is ér. Még a Galaxy S2 is szar, lassu. Hiába a sok mag, a hiperszuper graf gyorsító (amit nem is használ az android), lassú szar. Én ilyen bziságokat nem is vennék magamnak.

Sőt, okostleóknál alapból ki van lőve a két legunalmasabb cég, a Samsung és a HTC. Két valamire való cég van ,az egyik a motorola (bár ez is koppintja az uncsi trendet), illetve a nokia (nagyon tetszenk a mobiljai, hazsnálhatóak, jó minőségűek, jól néznek ki, nem tucatok). Nokián kívül a többi gyártónak a mobiljai mind úgy néznek ki, mint a Iphone 1-es. (Sőt, Apple telót se vennék magamnak, mert van touchom, de leglabb az apple hazsnálhatót gyárt, csak a többi szereplőnek, akik majmoljk hála, unalmas lett az is).
  • tomboy013
    Vagy ott van még a gazdag és csóró hülyegyereken kívül az aki valami külsőre egyedibb rendszert akar, és nem az a lényeg hogy szét tudja barmolni a rendszert, hanem gördülékeny használhatóságot és egyszerűséget akar. nah annak tökéletes a WP
  • a_n_d_r_e_w
    Ami a szolgaltatoknak majdnemhogy teljesen tok mindegy. A lenyeg, hogy jo nagy beszed es net csomagokat vasaroljanak toluk, arra meg minden mai rendszer tokeletesen megfelel, akkor is ha csak egy maradna a piacon.
  • lamer the true
    Te jó ég. Ez szánalmas. Az androidot senki sem tudja megállítani. Miért?

1. Ingyenes.
    2. Valóban használható
    3. Masszív fejlesztői létszám

Márpedig csóróéknál, pl. nálunk és ázsiában nem mellékes, hogy a telefon árából mennyi a szoftver ára. Na és kiből van több? Hát persze, hogy csóró hülyegyerekből, aki okostelót akar. Persze van gazdag hülyegyerek is, de neki ott az apple :)
  • tomboy013
    Lesz Lumia 900 itthon?? Megvan az új telóm. zsíííír
  • Sequoyah
    Nem a rendszerek milyenségével van a baj, hanem a számával. Minél több rendszer van a piacon, annál nagyobb a versengés, annál gyorsabban cserélgetik az emberek a telefonjukat vagy vesznek mégdrágábbat.
  • SanMaster
    Ez egy fizetett Microsoft PR cikk volt? Önbeteljesítő jóslat? Wp8? Egy nagy szart lesz sikeres. Én most megmondom. Fogadnék rá. Semmi bajom a MS-al egyébként. Nem csuklóból szidom az MS-t. Win7 király a PCmen... de nem kérek a telefonomra.
  • skinnyman
    Az iOS túlsúlya még elhiszem hogy zavarja őket, mert az egy teljesen zárt rendszer ahol az Apple azt csinál amihez kénye és kedve van.
    De az Android miért zavarná őket? Teljesen nyílt rendszer, azt csinálnak vele, amit akarnak. Inkább örülnének, hogy van egy ingyenes alternatíva, ami ráadásul nagyon népszerű és versenyképes is. Ehhez képest pont a WP7-8-at promotálnák ami ugyanolyan zárt fos mint az iOS?
    A WP-ek meg 2 évvel a megjelenés után nincs semmilyen kimutatható részesedése, nem értem miért gondolja bárki komolyan úgy, hogy na majd pont most lesz.

Szóval inkább csak fizetett hirdetésnek tűnik ez az egész.
  • asgh
    Egy még ki sem adott jelent rendszerről miként derítetted ki, hogy megbízhatóságban veri a többit?

"Az alma meg azért nemtetszik mert semmivel sem kompatibilis és az ár/érték aránya nem megfelelő."

A WP7 mivel kompatibilis még saját magán kívül?
  • NullZ3r0
    Ömm ezt a statisztikát te honnan szedted és mire vontatkozik?
    Desktop piacon a Windows részesedése globálisan úgy 90%, a Mac-é 8, a maradék 2 meg a Linux és többiek.
  • mrlujoak
    Höhö... Nem a szolgáltatókat zavarja, hanem egyes nagy vállalatokat, akik nincsenek benn, és teszem azt a WP érdekeltségébe tartoznak. Na ők rugdossák a szolgáltatókat, hogy próbáljanak meg lépni valami számukra is kedvezőt.
  • Muraton
    Nekem bejöt a WP7 is. Jelenleg is azt használok, az androidból kiábrándultam a rohhat almát meg eleve nemszeretem. Az androiddal az vólt a bajom ,hogy egy feladatra 2000 program van de a 98%-ka selejt és használhatatlan és a nagyrésze a használhatatlan programoknak fizetős. Az alma meg azért nemtetszik mert semmivel sem kompatibilis és az ár/érték aránya nem megfelelő. A stilusért dobb ki az ember egy csómó pánzt. A WP7-ben meg még nemkellet csalodnom és nem érdekel ,hogy nem lehet bőviteni a memoriát( 8-16gb memoria bőven elég ) és ,hogy stilizált és minimalista maga a rendszer megjelenése. Használható gyors és megbízható. A WP8-ról amit eddig láttam az bíztató és szerintem messzeveri az eddigi összes mobil rendszert mind gyorsaságban és megbízhatóságban. És a tablet-re készült rendszerükkel is elégedetvagyok. A linux meg meg csak álmodozhat arrol ,hogy labdába rugjón a nagyokkal szemben a legutobi felmérésnél is a windows nyert 56%-os részesedéssel a piacon ( ebben bennevan az eredeti és a tört windows is ). Valami 9%-kot ért el a linux mind a 896 válfajával a Mac os volt valahol a 31%-kal és a maradék 4%-kon osztoztak az egyéb rendszerek. Mint pl a QNX a Minix és a DOS és még sokan mások.
  • a_n_d_r_e_w
    Minden ev a linux eve es lassan minden ev a WP eve is :D
  • EmpZoooli
    Most akkor nem az van, hogy a szolgáltatók utálják az MS-t a Skype miatt, ezért kénytelen pénzzel bevásárolnia magát a kínálatba?