19
 • Anonnim
  #19
  Vajon Dörner György találkozik vele a forgatáson?
 • Stefling
  #18
  Mééérnem amerika.... miért pont ez az ország :S
 • sad1976
  #17
  Lehet nem hiszed el! de Moszkva és a metrója nem olyan lepukkant mint budapest és a tömegközlekedése.Tudom .voltam már nem 1x Moszkvában ehhez a filmhez meg kellet ez a szutyok környezet.Amit itt találtak. Ezért nem Moszkvában forgatják.
 • cateran
  #16
  Az hagyjan, hogy 100-bol 1 tud -esetleg- kreativan forditani, de sajnos a tobbseg valojaban sehogyan sem..A falat kaparom, amikor Midnitebol Felej lesz, vagy a "az egysegemmel tobb mint 200 ellenseges katonat"-bol lemarad az egysegemmel es olyba tunik, mintha Rambo maga lenne a figura (Elobbi a Constantine cimu filmben, utobbi a Szikla cimu filmben fordult elo)
  Az orok klasszikus Wolverine-Farkast meg az aszok asza (inkabb tunik valoszinunek, hogy a fordito nem tudta mi az a rozsomak, minthogy "a nezok nem tudtak volna mi az"....
  Mondjuk van ellenpela is: (veszettul ritka sajnos) A Shrek 3. reszenek a magyar szikronja kicsit fel lett turbozva es olyan szovegreszek is belekerultek, amik nem szerepeltek az eredeti angolban, de -meglepo modon- sokat dobtak az adott jeleneten.... Illetve ugy altalaban az animacios filmek szinkronjai igencsak jok szoktak lenni (mar eddigi tapasztalataim alapjan)
 • winnie
  #15
  van egy olyan érzésem, hogy ez a cím még mindig jobb (sőt, teljesen jó), mint amit te adnál neki, legalábbis a leírtak alapján. próbáld ki és kiderül.

  (nem mellesleg a sorozatepizód-címeknél abszolút gyakori, hogy nem az eredeti címet fordítják, hanem sajátot adnak, itt is ez történt, de a vicces az, hogy még mindig az egyik legjobbat választottad ki. itt az eredeti és a magyar ugyanarra utal. ilyen alapon az "L.A" és az "Amerikai álom" vagy a "Death and Taxes" és a "Gyilkos versek" tényleg olyan címpárosok ahol nem nagyon van köze a kettőnek egymáshoz. ellenben a te példádnál.)
 • snorbi
  #14
  Az én kedvencem: Missing melody -> Gyerekrablás a repülőtéren
  :)

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Magnum_%28telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat%29#Hetedik_.C3.A9vad
 • winnie
  #13
  "Kedvencem a "Sanghai Knights = Londoni csapás""

  ezzel mi a baj? utaltak az első részre és elárulták, hogy ez londonban játszódik., korrekt. oké, lehetett volna új csapás 2 is. mondjuk valójában: Jackie Chan: Londoni csapás lett a címe, ami eggyel rosszabb. (még szerencse, hogy nem shanghai lovagok lett a cím)

  az első rész címe eleve szójáték volt, így nem lett volna szerencsés direktbe fordítani (a High Noon-ból lett Shanghai Noon) és erre a második rész még az elsőre is rátett egy lapáttal a Noon-ból Night-lett, délből éjszaka, hogy a Night-ból Knight legyen. mocsok, szó se róla. az ilyennel nem sokat lehet kezdeni, 100-ból 1 ember tud kreatívan ilyet fordítani. nem találták meg.
 • ADAMEX9
  #12
  Ez igaz, filmcímeket azért fordítsuk le, de nem mindegy, hogy hogy.
  Kedvencem a "Sanghai Knights = Londoni csapás" vagy a "Cube Zero = Kocka 4"

  Amúgy meg inkább erőltetném az angolt, mert nagyon le vagyunk maradva. Napi szinten tapasztalom, hogy nem tudják/merik használni a fiatalok.
 • Narxis
  #11
  :DDD
 • IMYke2.0.0.0
  #10
  Mert ahol lehet, ott nem kéne erőltetni az angolt. Ez Magyarország.
 • prophet88
  #9
  és akkor az eredeti cím mért nem jó mér kell azonnal ilyen szarokat kitalálni sosem bírtam az ilyesmit
 • Aldo Moro
  #8
  Néztem a címet, rákattintottam. Látatlanban mondom magamnak: az lenne a jó, ha valami olyasmi lenne, hogy "Van drágább, mint az életed?" Erre nesze, egy szó nem stimmel. Amúgy tényleg kifejező a magyar cím.
  Politikát meg ne vigyünk bele, úgyis mindenkinek kifordul a bele.
 • TommyGun
  #7
  Lehet oda nem mertek kimenni forgatni vagy túl sokat kértek vólna a ruszkik :)
  Az foci EB 16 csapatából pl 2 mer csak ukránoknál maradni az EB idejére, nem megfelelő szállodák, ratyi infrastruktúra, meg fosnak a játékosok a bűnözéstől. OK moszkva nem ukrajna de nem sokkal jobb szerintem. Lehet ők se mertek 2 hónapra kiköltözni.
 • Hedgehunter #6
  Mert ott nem olyan draga az elet....
 • ADAMEX9
  #5
  Amúgy miért nem Moszkvában forgatják?
 • endrev
  #4
  :D - a kommenteknek.

  Szuper a magyar cím, jobb mint az eredeti, hiszen a fiát megy kiszabadítani, így ennél jobb címet nem is találhattak volna ki.

  Viszont a "Good day to Die Hard" jelentése nem "Egy szép nap a halálra", hanem a "Jó nap ez a halálra" egy indián mondáson alapul, amit aztán Gene Roddenberry adaptált a klingonok szájába.
 • KRTuning
  #3
  Inkább Die Hard: Szart sem ér itt az életed.
 • gabeei
  #2
  Pedig sztem a Die Hard - Itt aztán qrva drága az élet sokkal találóbb cím lett volna...
 • TVelvet
  #1
  Megvan a következő Magyarország promóciós videó... Die Hard - Drágább mint az életed. :D