24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Van AH, csak nem globális, hanem sok kicsi. Eladni csak azon guildek AH-jában tudsz, akikhez csatlakoztál (érdemes belépni 1-1 nagyobb kereskedelmi guildbe emiatt), míg vásárolni mindenkiéből, akinek a kereskedőjével összefutsz (dugig van velük minden zóna).

A guildek crossfaction jellegűek, vagyis tanácsért bárhova be tudsz lépni, bármelyik oldallal tudsz kommunikálni. Trialt (raidet) és Dungeont is tudsz nyomni más frakcióból származó emberekkel. Egyelőre a PVE szintezős területek azok, ahol biztos, hogy el leszel tőlük különülve.

Aktív guild van mind a három oldalon, legalábbis PC-n tuti. A Magyar Szövetség nevű magyarokat összegyűjtő guildet tudom ajánlatni egynek (max 5-höz csatlakozhatsz, account szinten), ott aránylag hamar kapsz is választ a kérdésekre, ha van online olyan szakbarbár, aki tud válaszolni. Emellett a többi magyar guildet ITT találod, vagy érdemes érdeklődni még a FB csoportban is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.29. 11:08:57
  • Conqvistador
    Ok!

Apropó Guild.
    A 3 közül melyik szövetségben van most jelenleg aktív Magyar guild?
    Jó lenne valakikhez becsatlakozni pár kérdés úgyis biztos még adódna meg azt olvastam guilden belül is lehet cuccokat cserélgetni ha már AH nincs. :D Ha meg idővel oda jutok, hogy szakmázzak is szívesen craftolnék pár cuccot másoknak is.
  • gseldon
    Ne agyalj ezen csak élvezd a játékot. Tegnap is egy kedves új guildtárs megtalált a játékban tanácsért, hogy stamina nightblade-el mit csinál rosszul, mert 27-es szinten nincs meg neki a single target 20k dps-e, pedig ő azt olvasta mindenféle külföldi fórumon, hogy az a minimum.
    Jó ég, hát ez majd csak maximum szinten maximum champion pontokkal és maxos felszerelésben lesz meg, addig annyira felesleges aggódni ezen. Játssz, pakolj amire tetszik, fedezd fel. Ha eljutsz a végére, akkor beszélünk újra optimalizálásról. Addig felesleges. Úgyis elfog tartani 1 hónapig, addigra meg már új patch lesz.
  • Conqvistador
    Ez jól hangzik kösz :D
    Akkor gondolom csak staminára pakoljak vagy fele hp fele stamina a DK-nak?
  • gseldon
    Figyelj, komolyan ha mászkálós, kraftolós karit szeretnél és nem pvp-re, valamint (egyelőre még) nem érdekel az end-game trial, akkor akármivel, komolyan mondom akármivel mehetsz. Ami megtetszik karakter kreáló képernyőn, vagy bármi.
    A legdurvább end-game trial (ami itt a raid kb. 12 fős)-ok kivételével mindent meg tudsz csinálni bármilyen karakterrel. Még a 4 fős dungeon-okat is. Azért a stamina sorcerert nem ajánlom :P
    A legkönnyebb talán, meg a leginkább passzoló ahhoz, amit írtál a dragonknight. Tud HP-t tölteni, tankos, tűz alapú varázsbottal távolságra is tud menni, aoe sebzés kifejezetten sok.
  • Conqvistador
    Hát az eddigi információim alapján és a WOW/GW2/D3/LOL játékokból kiindulva valami olyasmit keresnék ami:
    - Tankosabb , bírja az ütést
    - Van némi HP visszatöltése
    - Alapból lehet közelharcos is de a 2. skillbáron vagy akár az elsőn is távolsági fegyvere is legyen akár íj akár varázslat
    - És ha lehet AOE sebzést is tudjon
    - Semmiképp sem a Glass Cannon DPS a cél amit 1 ütésből kifektetnek, erre kéne valami.
    Mondjuk Nord, Redguard, Breton fajra specializáltan mindhárom szövetségben 1-1 taggal :D

Ja és elsősorban felfedezős mászkálós craftolós szakmás karaktert építenék nem kifejezetten PVP-re egyelőre biztos nem.
    Utoljára szerkesztette: Conqvistador, 2016.04.29. 10:24:08
  • PiszkosFred
    En nagyon jol haladtam/dok a staminas heavy armoros melee sorcimmal (5 heavy, 2 light), de mas meg azt mondja erre, hogy a battlemage sorci a vilag legnagyobb faszsaga, mert bukok emiatt X% dps-t/hps-t. Hozzateszem, a light armoros caster sorci is kivalo valasztas destro staffal, ahogy a medium armorban rohangalo dualwield sorcik is tudnak aoezni kemenyen, ha az elet ugy kivanja.

A kerdes mindig az, hogy mennyire vagy elitista hc arc vagy mennyit es mit kovetelnek meg toled a guildtarsak :) Ha csak siman jol akarsz szorakozni es nem akarsz rafeszulni az egeszre, akkor kvazi ugy allitod ossze a karaktert, ahogy akarod. Ha a guild es a sajat elvarasod az, hogy BiS cuccokkal a vilag legjobb dps/hps erteket nyomd, akkor lehet, hogy patikamerleggel osszeallitott buildekre, rotaciokra meg minden lofaszra van szukseged, bar maga az ESO nem ennek a szellemeben keszult.

Azt is erdemes figyelembe venni, hogy a kovetkezo DLC itt van 32 nap mulva (majus 31 talan), es nagyon sok minden meg fog valtozni a skillek es kepessegek tekinteteben, vagyis egyelore szerintem jatssz ugy, ahogy tetszik, majd egy honap mulva maximum ujraosztod a pontokat.
  • Conqvistador
    Mi amúgy a tapasztalatotok? Tudom nagyjából ki van balanszolva a játék de a közelharci vagy a távolsági mágus karakterek az életképesebbek? sebzés/védelmek pro és kontra? Mondjuk Kezdő-Haladó szinten nézve aki még túlságosan nem ismeri a játékot, mivel van nagyobb esélye?
  • Conqvistador
    Köszi hát rengeteg az információ.
    Erre is külön át kell állni. :D
  • PiszkosFred
    Azt mondanám, hogy bármit, de inkább Running cikkeit ajánlom átolvasásra, ő a profi ebben :)
    Karakterépítés, játékmechanika kezdőknek és haladóknak
    Útmutató, aka masszív ESO infócunami
  • Conqvistador
    Ez a faji dolog már kezdetben fel volt oldva azért végülis egy Nord NightBlade el kezdtem.
    Abból mi jót lehet kihozni?
  • Conqvistador
    Köszi a tippet. Instanton 2800ft volt :D Épp települ.
  • PetruZ
    A Tamriel Unlimited az alapjáték, ez lett a neve akkor, amikor megszűnt a havidíj.
  • PiszkosFred
    instant-gaming kb. 9 euro
    hrk-n 15 dodo
    DLH-n 18 dodo

A faj/frakcio kotetlenseg par forint szokott lenni g2a-n.
    Imperial upgradet meg majd megoldod ha tetszik a jatek es szukseged van ra.
  • Conqvistador
    És vajon mikor lesz megint akció? :D
    G2A-n az Imperial verzió 8200 + egyéb díjak vagyis kb 9K
    Míg a boltokban a Tamriel Unlimited 12K gondolom ebbe az Imperial benne sincs.
  • PiszkosFred
    DLC-k olyanok, mint a Bethesda singleplayer jatekaiban, vagyis a jelenlegi tartalommal parhuzamosan jatszhatoak, nem feltetlen folytatasok, emiatt teljesen kihagyhatoak. Elobb vedd meg az alapjatekot olcsoert (hetvegen 3-4 ezerert volt akciosan az ESO), ha az tetszik, akkor majd koltesz a DLC-kre (addigra talan lesznek csomagban/packban is, nemi penzt sporolva). Vagy, egy honapra elofizetsz, es megnezed, kellenek e neked a DLC-k :) Ha igen, megveszed, ha nem, nem.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.28. 18:20:39
  • Conqvistador
    Köszönöm elég korrekt leírás volt tőled. Szóval ha nem feltétlen muszáj a DLC akkor nem lenne vészes megpróbálni.
    Közbe találtam infót a DLC-k ről hát kb az egész majd 8000 crown lenne az elég sok. Ahogy számolom tokkal vonóval alapjáték + a dlc 20k alatt nem lenne meg az meg húzós picit :D
  • PetruZ
    Én csak casual játékos vagyok (a többiekhez képest) és csak kb. egy éve kezdtem el, szóval a tapasztalataim inkább csak az első 15-20 szintre korlátozódnak:

PVE:
    - PVE-ben nagyon erős, a történet, a világ, a hangulat nagyon ott van. Kb. mintha a Skyrim-et játszanád online, csak eltérő alaprendszerrel (hasonló, de nem ugyanaz) és egészen változatos helyszíneken (hatalmas térképek vannak és sok). A tartalom kb. 95%-a szólóban is végigvihető és nem nehéz. A lények nem skálázódnak és mivel egy nagy, nyílt világ az egész, bármikor visszatérhetsz, ha elakadtál, vagy segítséget lehet kérni a környékbeliektől. Rengetegfelé érdemes elnézni rejtett, vagy csak szimplán szép dolgok után kutatva, és csak úgy kalandozás közben is történhetnek random események.
    - Mindez egyben hátránya is kissé, a PVE group content nem túl izmos. Ideig-óráig össze lehet állni vadidegenekkel egy-egy quest megoldásáig, de ez sem kötelező. Nincsenek olyan jelentős world event-ek, mint pl. a Guild Wars 2-ben, vagy a Rift-ben, de vannak bizonyos helyek, ahol rendszeresen történnek események. Szívfájdalmam, hogy ezekből térképenként csak néhány van, ami pl. egy Rift planar invasion-nek a cipőfűzőjét sem kötheti be. De legalább nem kell sokat várni az ismétlődésekre és általában több játékos is elvetődik arrafelé, mikor elkezdődik (egy-két hülyén a világ végére rakott dolment kivéve, ahol nagyon nehéz csapatot összetoborozni).
    - Lehetsz vámpír és vérfarkas is, bár ezek szerintem eléggé túlértékeltek (pvp-ben hasznosak inkább), mégis állandóan látni a chat-ben, hogy harapást árulnak / vennének...
    - Lehet barkácsolni mindenféle dolgokat, alapanyagokat gyűjteni, stb.. A kreált cuccok általában jobbak, mint amit találni lehet, de nem érdemes minden skillbe belefogni, mert hamar elfogy a hely a zsákban és a bankban az összegyűjtögetett rengetegféle alapanyag miatt.
    - Összefoglalva: ha szereted a kóborlást, a jól megírt, érdekes és nem ritkán fordulatos, többféle módon is befejezhető sztorikat, akkor a tartalom mindenképpen be fog szívni. Legalábbis eleinte. Ha már a huszadik karaktert indítod ugyanazon területen, unalmas lehet ugyanazokat a quest-eket végigcsinálni, de legalább gyorsan megvannak.

Guild:
    - Sok guild van, van ami kötetlen, van, ahol faj, szövetség, vagy kaszt kötöttség van. Gyakran hírdetik is magukat chat-en.
    - A játékban nincs központi piac, de a guild-ek - ha elég nagyra nőttek - vetélkedhetnek trading post-okért, ahová kereskedőket telepíthetnek. Ez kb. ugyanaz, mint máshol az AH/market, csak az a baj velük, hogy szinte az összes térképen lehetnek, több is, és ezek "belül" nincsenek összekötve. Ha meglátogatsz egyet, akkor csak az adott guild kínálatát látod, a többiét nem. Ez inkább a világ PVE jellegét erősíti és nem nagyon akarnak engedni belőle. De vannak mindenfelé fix és vándorló npc merchant-ok is, változatos árukínálattal (amire általában nincs szükséged).
    - Több infóm ezekről nincs, nem vagyok tag sehol, mivel a PVE-hez egyáltalán nincs rá szükség, nem ad sem előnyt, sem hátrányt.

PVP:
    - Ez nálam teljesen kiesik, nem szeretek PVP-zni. Azt tudom, hogy vannak valami arénák, meg van a központi terület, Cyrodil, ahol ostromok, meg romvárosok vannak. A többiek jobban tolják ezt, majd írnak róla, ha akarnak.

bugok:
    - Jóideje nem jellemző. Game breaker exploit szerintem már jóideje nem is bukkant fel. Én bug-ot, glitch-et egyáltalán nem tapasztaltam, bár állítólag előfordul egy-kettő. De ilyen téren nagyon stabil.
    - A két nagy megaszerver, az EU és a NA szokott inkább rakoncátlankodni, ilyenkor jönnek az fps esések, meg a stuttering.

Crown Store:
    - Csak az alapjátékot kell pénzért megvenni, a többi a store-ból vásárolható meg crown-okért (amit csak pénzért tudsz venni). A crown-ok és a vásárolható tárgyak ára elég stabil, ritkán vannak akciók ilyen téren (nem olcsók, de nem is drágák, kb. egy szinten vannak a hasonló játékokkal). A store-ban nincsenek p2w tárgyak, nagyrészt kozmetikai cucc az egész. A játékon belül szerzett értékekkel sajnos ezeket nem lehet megvenni és crown-ra sem lehet váltani, csak a shop-ban elérhetők. A webes felületen meg tudod nézni, mi mennyibe kerül, ehhez nem kell account.
    - A DLC-k 99%-a nem hiányzik a PVE-hez, a maradék se fontos, esetleg hangulatos lehet. Nekem egyik DLC sincs meg. Minden DLC-vel együtt az alapjáték is kap tartalmat, bővítést, változtatásokat, nincs olyan, hogy muszáj lenne megvenni valamelyiket. (Egyedül pvp-hez kellhet az Imperial City, ha jól tudom.)
    - A játékból érdemesebb az Imperial Edition-t megvenni, ez lehetővé teszi az imperial faj indítását, ad egy kezdő lovat (minden új karakternek), illetve a bármilyen fajjal lehet bármilyen szövetségben (kezdőhelyszínt és quest fő szált dönt el) indulni. Az alapjátékban mind a 9 faj elérhető, de ezek hármasával egy-egy szövetségbe tartoznak, amit nem lehet átlépni. Alapjátékból utólag IE-t csinálni már valamivel drágább.

A fenti linkeken több hasznos leírás, ismertető is van magyarul, érdemes elolvasni azokat (az elderscrolls.hu-t ajánlom).
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2016.04.28. 17:31:08
  • Montana92
    Ha befizeted az ESO+ szolgáltatást (15 euró/hó), minden kiegészítőt megkapsz, amíg él az előfizetésed, meg emellé néhány kisebb bónuszt + havi 1500 crownt.
    A DLC-k ára: Imperial City 2500 crown, Orsinium 3000, Thieves Guild és az új Dark Brotherhood pedig 2000.
    1500 crown ára 13 euró, 3000 pedig 21.

Hogy megéri-e, majd mások nyilatkoznak, én még az első DLC előtt abbahagytam a játékot, miután felhúztam 1 karaktert, utána egyszerűen sajnos meguntam (de a szintezés amúgy szórakoztató volt), szóval nem vagyok mérvadó. :)
  • Conqvistador
    Sziasztok!

Azt lehet tudni hogy a 3 DLC mennyibe kerül?
    Az oké hogy az alapjátékot megveszem egyszer de valami olyat olvastam a DLC-k valami crown pontba kerülnek ami ingame fizetőeszköz mint pl egy prémium/aranyrög akármi.

A Skyrimmel és elődeivel sokat játszottam és keresnék egy tartalmas érdekes MMO-t.
    Ti mennyire ajánljátok?
    Természetesen az alapinfókat elolvastam a játékról és pár videót is átfutottam de valamiért a személyes véleményre jobban adok mint a tesztekre amik sokszor túloznak.
    Mennyire játszható a PVE a PVP rész? Elég nagy e a terület? Mennyire bugos esetleg glitch halmazos a játék ? (Sajnos a Division nagyon betett nem szeretnék mással is ráfaragni)

Ha valakinek lenne a játékról egy 10-15 mondatban véleménye észrevétele amit megoszt megköszönném.
  • Running
    A DB korona cuccok: Link
    Harc változások: Link
    Méreggyártás: Link
    ESO motifok: Link
  • Running
    Igen, ennyire. Ők úgy gyártják a set-eket, hogy alapból a 90%-uk semmire nem jó.Talán az ESO csúcstartó ilyen téren, még soha nem találkoztam mmo-val, amibe ennyi fölösleges munkát öltek a használhatatlan semmire nem jó cuccokba.
    Azért az vicces, hogy a változatosságra törekednek (valószínű), viszont az endgameés egyéb kontent 90% letolhatatlan ezekkel a változatos setekkel. Szóval tulajdonképpen 3 havonta lőnek egy öngólt maguknak.
  • Aloe Vera
    Ez a tel var szett mekkora ötlet, minden területre kéne egy ilyen istenem.....inkább hagyjuk felmegy a vérnyomás
  • Aloe Vera
    Hali!

Biztos bennem van a hiba de nem tudok értelmezni egy light armort ami staminát ad wep dmg-t és wep critet. Lehet mediumba jobb lenne?
    Van a ZOS-nál direkt egy hülye aki a szetteket tervezi?
  • RABBY7
    Köszönöm :-)
    Nem vagyok türelmetlen, ááá, dehogy.... :D
  • PiszkosFred
    twitter (itt mindig jon tweet arrol, hogy kesz, koszi a turelmet, blabla)
    vagy a hivatalos forum
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.26. 10:33:23
  • RABBY7
    Sziasztok
    Ilyenkor tudni hogy a leállás mennyi ideig tart?
    Vagy van ennek linkje ahol rögtön kiírják hogy lehet belépni?
    Köszi előre is!
  • Running
    Dark Brotherhood DLC infók:
    >PTS Patch 2.4.0
    > Dire Wolf mount
    > Korona cuccok
    > A városok és terület térképe
    > Töltőképernyők
    > Setek
    > DB kivégzések
  • PetruZ
    Addon függő. Nekem is sok van fent (LUI, csomó Harven's, RAETIA, Destinations, MiniMap, TraitBuddy, stb.), mégsem kellett állítanom soha rajta, hibákat sem dobál. Mondjuk ilyen merchant helper cuccokat nem is használok, ezek biztosan több memóriát esznek.
  • Running
    Ha sok az addon fent, akkor mindenképp kell állítani, mert egyébként percenként dobálja a lua memoria limit üzenetet. Nekem 256-ra volt, majd 512-re, de az otthonin már 1024-en van, így nem szarakodik. A Master Merchant addon pl kifejezetten lua memória éhes, szerintem csak az egyedül felfal 256-ot.
  • PiszkosFred
    Nem probaltam.
    A 64bitest hasznaltam en is, a mostani patch utan kifejezett elorelepes tortent, de a desynch a hangok teren annyira idegesit, hogy inkabb hanyagolom a kovetkezo frissitesig :)
  • dregnarr1 #20809
    Én a game/client/eso64 fájllal indítom a játékot, launcher nélkül, pár memóriahibától meg zizegős hanghibától eltekintve nincs problémám vele.

Egyébként, átállította valaki közületek a LuaMemoryLimiet-et a usersettings.txt-ben nagyobbra? Mennyivel jobb így?
  • PiszkosFred
    Lodd le a launchert, amikor betolt a kliens, ne fusson a hatterben. Nekem is csinalt tavaly ilyet, ez akko rmukodott. Hozzateszem, azota nem volt ilyen gondom, akar fut a launcher is a kliens mellett, akar nem.
  • Running
    Passz, nem hallottam ilyen hibáról. Próbálj keresni valami topikot erről, de előtte a szokásos repair, és addon tiltás, hátha.
  • Aloe Vera
    Sziasztok!

A legutolsó kis patch óta van egy érdekes dolog ami már marhára zavaró kezd lenni. Miközben fut a game elkezdi kidobálni a kurzort a képernyőre. Elég random a dolog néha fél óráig csönd van utána 4 perc alatt 15-ször megteszi. Ha kikapcsolom akkor is kidobja :D. Nem hiszem, hogy a windows miatt lenne bár rendszerüzenet hangot is ad, de semmi nem fut a háttérben és más gamenál nem csinálja csak ennél. Ötlet?
  • Running
    Breaking news from the #ESOHQ at #PAXEast: Dark Brotherhood comes to the PTS on 4/25! #BloodWillFlow
  • sznek1975
    ok rendben köszi
  • Running
    Ne haragudj, nem akarlak megsérteni, de mielőtt kérdést teszel fel olvasd el az útmutatót. Ha nem találtál választ, utána kérdezz. Előre is köszönöm.
  • sznek1975
    lehet usb joy al játszani vagy inkább jobb a egér és billentyüzet konbináció ?
  • sznek1975
    Melyik szerveren van a legtöbb magyar meg tudnátok mondani kérlek ?