24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Fehercsoki
    Bármivel meg lehet csinálni.
  • JethroHUN
    Thieves Guild, Dark Brotherhood (gondolom vannak küldetések, meg sztori) végig tolásához mennyire kell nightblade (osonós) karakter? Most az van lv12, de eléggé esélyes, hogy inkább Dragonknighttal játszok.
  • PiszkosFred
    Nem, az az ESO Collectors editionhoz jart par eve, mint az egyik extra a mount, skinek, stilus konverzio, stb. melle.
    De ha jol emlekszem, upgradelheto az alapjatek is (vagy crownbol vagy penzert kintrol) es akkor lehet krealni Imperial karaktert is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.07. 10:42:54
  • JethroHUN
    Elméletileg most már működik. Az Imperial race nem kellett volna hogy járjon az Imperial City DLChez? :D
  • PiszkosFred
    Amikor elinditod a Steames launchert es bejon a steames login, nem kerdezi meg, hogy uj accountot csinalsz e vagy regit hasznalod/kotod hozza?

Mert bar a kliens egyforma, de a launcher mas a steames ESO es a zenimaxos ESO eseteben.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.06. 14:07:38
  • JethroHUN
    Azt hogyan kell?
  • fluency
    Szerintem a Gold edition az, ami marhára megéri, ha tényleg játszani szeretnél. Ár/érték arányban a legjobb. A Morrowind nem tesz hozzá a játékhoz annyit, mint a Gold. Azért a komplexitásssal csak óvatosan, ez egy elég összetett játék, ha belemélyedsz. :)
    Jó játékot!
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2017.12.06. 13:36:32
  • PiszkosFred
    Linkeld/kosd ossze a steames accodat es a zenimax/bethesda accountot, mert a ketto nem ugyanaz.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.12.06. 12:57:39
  • JethroHUN
    Megvettem a gold editiont. Remélem nem bánom meg. Mákja a játéknak, hogy a dragonknight skillek nagyon megtetszettek. Nagyon jó a GW2 is de most inkább valami kevésbé komplex játékot alakartam.

Viszont egy valami nagyon zavar. Steamen ott van a játék a licenszeim között. De a zenimax accountomon még mindif az áll h "active-trial"
  • PetruZ
    Viszonylag intenzívebben játszottam/játszom mindkettőt, szerintem a GW2 harcrendszere könnyebb, jobb, gyorsabb, bár ott kevesebb az aktív skill, de a talentek és a mastery path-ok miatt kb. ugyanolyan a kombinációs lehetőség.
  • PiszkosFred
    1. Egy klienst hasznal az EU es az US is, nincs differencia.
    2. Igen, crafting bag csak elofizetoknek jar. MIndenki masnak ott az inventory (bovitheto), ott a sajat bank (bovitheto), ott a mount (bovitheto a teherbirasa), illetve ott vannak a jatekos guildek, ahol lehet olcson szerezni nyersanyagot, ha esetleg nincs kedved tarolni minden szart, amit talalsz.
    3. Elobb dontsd el, mint szerepet akarsz (dps, healer, tank), milyen klasszal (sorc, temp, dk, nightblade, warden), milyen eroforrassal (stamina? magicka?) es aztan ehhez valassz fajt. Mindegyik faj jo valamire. Casualkent barmit leszolozol amit akarsz, raidben es veteran dungikban mar nem art, ha jo a parositas.
    4. Nehez erre mit mondani jelenleg, mert 6 ora utan a skilljeid nincsenek, amiket eddig unlockoltak, azok is alacsony szinten vannak. Se passziv, se champion passzivok, se szettek, stb. amelyek azert eletkepesse teszik az adott karaktert, legyen az melee, ranged, tank, healer, barmi. Ilyenkro szokas javasolni, hogy toltsd le a PTS klienst es nezz meg ott egy maximum szintu template karaktert, de jelenleg azt hiszem nincs pts, igy marad a tovabbi tapasztalatszerzes.
  • JethroHUN
    Üdv. Elkezdtem játszani a próbaidős accountommal. Gondolkozom, hogy megveszek végre ezt a játékot... csak van pár "de"
    1) 6 órát szívtam tegnap a steames verzió letöltésével, nemes egyszerűen szar, teljesen broken, 200 gb szabad hely kellene a telepítéséhez. Steamen venném a játékot de emiatt lehet teljesen megszívnám... Ugyanis tök rossz verziót (US kilenset) tölt, tök rossz mappa útvonallal, így a launcher újra leakarja tölteni az egészet [végül az eso weboldali laucherrel telepítettem, ami összesen 90 gb-t használt majd vissza állt 60gb-re a játék mappája. Míg a steames vmiért 87 lenne]
    2) A crafting bag csak előfizetéssel elérhető hát elég nagy problémának látszik mivel pár óra alatt teleszedtem a 60 slotos inventorymat alapanyagokkal.
    3) Választható fajok, kicsit böngésztem a netet, páran azt írják csak a breton és az imperial jók. Mennyire igaz ez? Mármint sokat számít a faj? Én Woodelf Nightbladet keztem, de arról is azt írták csak khajit-tal van értelme.
    4) Ha úgy döntök veszem, melyik csomagot lenne értelme választani steamen. ESO Gold (alap játék + Dark Brotherhood, Orsinium, Thieves Guild, Imperical City 25 euró) vagy a Morrovind (30 euró alapjátékkal egyben) esetleg a 10 euros alapjátékkal is el lehetne lenni ideig óráig? kevesebbet buknék ha mégse tetszenek :D Guild Wars 2őn is gondolkozom, de nem tudom eldönteni... abban tetszik a harc és skill rendszer, ESOban elég össze visszának tűnik, melee fegyver skillek elég vackok kb. Gondolom ranged megeszi pvpbe.

Köszi a válaszokat.
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2017.12.02. 18:46:27
  • joe38
    Köszönöm,megvan,fura,mert pl. a Bethesda oldalára igy is be tudtam lépni.
    Na de,gondom is lenne,vmiért nem enged kereskedni a guild store-ban,ha vennék valamit,vmi UI hibával kidob egy kisablakot,tele szöveggel.Lehet esetleg ütközés az addonok közt,vagy nincs beállitva valami a keyboardban,mert arról csacsog a kisablak?
    Sőt a guild bankba se tudok semmit se betenni,itt mi lehet a gond?
    Utoljára szerkesztette: joe38, 2017.11.19. 00:06:41
  • PiszkosFred
    Ekezettel nem talalt accountot, az ekezet nelkulinek kuldtem egy meghivot.
  • joe38
    Sziasztok mindenki,szívesen csatlakoznék a gyűjtő guildhez,az user id:@VámpirLovag41 ,előre is köszönet:)
  • PetruZ
    Clockwork City DLC trailer
  • Tinman #21906
    Van ilyenem, tradelném, csodát nem várok, beszéljük meg, rugalmas vagyok, p.ü.

- Vanity pet: Bristlegut Piglet
    - 15 days of ESO Plus
  • PiszkosFred
    Sajnos nem. Csak euroert/dollarert a kliensnek megfelelo steamben/bethesda shopban.
  • lammaer
    Köszönöm a válaszokat. Nem hangzik rosszul alapvetően....

Koronát lehet vmilyen módon ingame grindelni? Mint mondjuk Star Trek Onlineban, ahol van exchange hogy bizonyos ingame dolgokat átválthass más playerek által megvásárolt prémium pénzre...
  • gseldon
    A harc nagyon akciódús, nincs autoattack, neked kell mindent csinálni, van benne félreugrás (dodge), hárítás (block), célozni kell, nincs az, hogy kijelölöd klikkel az ellenfelet és akkor is eltalálja a támadás ha tök másfele nézel. 12 dollárt tutira megér, szerintem vágj bele.
    A 15 nap prém + 750 korona nem sok, tényleg arra jó, hogy az elején benézzél a DLC területekre, hogy eldöntsd, hogy később megvedd-e vagy nem. 750 korona az csak parasztvakítás.
    Érzékeltetésképpen, a DLC területek 2-3000 koronába kerülnek, egy race-change 2500-ba. Egy sima átszínezett ló 1500-ba, egy legendás mount 5000-be.
    Utoljára szerkesztette: gseldon, 2017.10.16. 15:15:07
  • PiszkosFred
    1.
    - Van 5+1 kepesseg, amelyet kiraksz az actiobarra (a 100+ -bol), ezekkel, plusz a light es heavy attackkal (bal eger katt es hosszu katt) tamadsz/gyogyitasz/idezel/buffolsz/cselekszel valamit.
    - Celozni kell, a kurzort a celpontot kell tartanod, ha nem teruletre hato kepesseget hasznalsz.
    - Van blokk (jobb klikk) es van elugras (dodge - amire bindeled) es van megszakitas (interrupt). Ezek egyike sem kepesseg (vagyis nincs az actionbaron) ezt neked kell aktivalni es hasznalni a szituacio fuggvenyeben.
    - Repedhetnek itt is a szamok, ha bekapcsolod a scrolling combat textet.

2.
    - 15 nap arra jo, hogy megnezd az egyes DLC-t (elofizetokent elerheto minden, nem elofizetokent meg kell venned/unlockolnod kell oket crownert), es ami tetszik, kesobb megveszed.
    - Par aprosagot lehet venni, de magaban a 750 nem sok. Egy akcios ruha/costume vagy egy akcios mount kijon talan belole. Egy kezdonek onmagaban parasztvakitas az a mennyiseg, de ha veszel melle 1500-as csomagot, akkor abbol kesobb lehet mar akar egy DLC is (azok olyan 2000-3000 koroli aron mozognak).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.16. 12:10:27
  • lammaer
    A mostani monthly humble bundléban benne van az ESO: Tamriel Unlimited (12 dolcsiért), gondolkodom megvegyem.

1. A harcrendszer az mennyire akciódús? Olyan mint a legtöbb MMO (hogy rákattintok a támadásra aztán repkednek a számok) vagy kicsit akciódúsabb (szóval esetleg van benne háritás, félreugrás, célzás)

2. Adnak extraként 750 Crowns-t meg 15 Days of ESO Plus-t. Elég az a 750 valami értelmesre vagy csak parasztvakitás?
  • Szuni
    Megjelenéskor vettem meg a játékot anno, és az előfizetős időszakban egy évig voltam aktív kb. Most gondoltam felteszem megint, steamről le is jött az éjjel, fel is települt kb 80 giga.. Első indításkor bejön a Zenimax launcher, és elkezdi előlről a letöltést, ugyanúgy 80 valahány gigát....nem hiszem hogy kétszer kéne letölteni ugyanazt.. mintha nem is lenne a gépen fent. pedig ott van
  • j0nNyKa
    minden életképes
  • tom77tom
    Nézegettem a fajokat/kasztokat high elf summonerrel /remélem lehet olyat alkotni/ érdemes belevágnom? Életképes?
  • VladimirD
    Köszönöm szépen, ez volt a lényeg: "A geart leszamitva minden azonos a dlc es a nem-dlc karaktereknel"
  • tom77tom
    Megrendeltem a játékot,ha megérkezik akkor esetleg elfogadnék némi segítséget, ha esetleg lesz kedve kínlódni valakinek egy kezdővel.
  • PiszkosFred
    Mivel egy parhuzamos kiegeszitorol van szo, amely az alapjatek cselekmenyeitol fuggetlenul zajlik, igy szerintem nem maradsz le semmirol sem es anelkul is elvezetes a jatek.

Nyilvan nem indithatsz Wardent, mitn uj classt es nem utazhatsz el Vvardenfellre es par costume, emote es cosmetic cucc is kimarad, de minden mas elerheto (illetve jatekosoktol megvasarolhato). Ez csak egy zona, es ba rhangulatos es az egyik legjobb amit eddig csinaltak (szubjektiv velemeny), de ezen kivul var rad az alapjatek szinten marha jo es hangulatos, teljesen szabadon bejarhato 15+1 zonaja, egy pvp tartomany, esetleg a dlc-s tartalmak (Orsinium, Imperial City, dungeon dlck), stb.

Arrol is nem is beszelve, hogy kesobb barmikor beszerezheted a Morrowind kieget, ev vegi akciokban, a jovo tavasszal erkezo kovetkezo kiegeszito elott meg akar joarasitva is. A tartalom megvar. :)
  • tom77tom
    Sziasztok!Nemrég lehetőségem nyílt a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited beszerzésére.Most azon hezitálok, hogy vajon a MORROWIND kiegészítő nélkül is élvezetes lesz-e a játék? Attól félek, hogy eme kiegészítő nélkül lemaradok fontos dolgokról,és igazából csak az egésznek 1 kicsiny részét ismerném meg.Segítsetek!A válaszokat előre is köszönöm!
  • PiszkosFred
    Ment az inv, sorry, teljesen elsiklottam felette.
  • Yusukee01
    Oké, köszi
  • PiszkosFred
    Enchantnal igen, ott a potency alapjan fogsz egyre jobbakat (is) talalni.
    Alkimianal nincs, ott a novenyeket barmikor leszedheted, a passziv csak a folyadekra/ital szintjere vonatkozik, vagyis attol meg tudsz szedn jo novenyet, hogy csak "gagyi" italla tudod fozni oket.
  • Yusukee01
    Szerintem én is ezt az utat fogom követni. Még annyit kérdezek, hogy az alchemy növényeknek, meg a rúnáknak is van "szintje", vagy azokból szedhető mind kis szinten is?
  • PiszkosFred
    Buildekhez nem ertek, en amator szinten jatszok :) Kerdezd a profi arcokat, ok megmondjak neked azt is, hogy vedd a levegot! Alcasthq-t nagyon sokan kovetik, valoszinuleg erti a dolgat a csapat/ember, igy erdemes kovetni a tanacsokat, de en speciel sosem foglalkoztam buildekkel.

A geart leszamitva minden azonos a dlc es a nem-dlc karaktereknel, lehet, hogy az adott, csak a dlcvel elerheto szettek tulajdonsagai miatt van kulon szedve. Tenyleg passzolom, nem az en vilagom ez a fajta jatek/modszer, en nyugdijas tempoban kazuarkodom.

Hat nem tudom. En amiota bevezettek a crafting baget, azota hasznalom, maximum szamu karakterem van az accon, abbol 4-5-tel szoktam "rendszeresen" jatszani, vagyis nyersanyagbol mindig is rogyasig voltam, igy nehez kezzel foghato tippet adnom. Az biztos, hogy van annyi skillpont, mint a rosseb, igy az a 9-9 pont a passzivakra szerintem boven elfer, en nem sajnalom, a legtobb karakternel 2-3 szakma nyersanyagat is tudom gyujteni. Ha megszorolok es kellene skillpont, maximum resetelek gyorsan.

A legbonthato targyak nagy resze instant megy a bankba (elofizetokent dupla bankhely van, de mivel ott a crafting bag is, kong az uressegtol, elfer benne barmi) es a dedikaltad crafter bontja le az extra nyersanyagot kinyero passzivok miatt. (az 160-es intriakarmi traitek meg mennek eladasra, 140-200 g/db pont az ingerkuszob nalam).

Csak arra szoktam figyelni, hogy az eladasra szant 160-es cuccokat "lockoljam", mert regebben volt, hogy a nagy massziv bontasba belekerultek es akkor mar nincs visszaut :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.02. 19:03:34
  • VladimirD
    Nagymester! Esetleg tudnál válaszolni az én #21882-es kérdésemre is. Nyilván tudom, hogy tudsz csak nem tudtam, hogyan kérni. :)
  • Yusukee01
    De nem tudok gyűjteni másikkal ha nincs craft húzva, mert nem kap magas szintű cuccot. Vagy csak szétszedéssel szerzel alapanyagot?

(pont a dedikált crafterre gondoltam én is, csak megakadtam azon, hogy nem tudok gatherelni nagy szintű cuccot a másik karivla)

Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.10.02. 18:37:07
  • PiszkosFred
    Hja, hat az sajnos karakterhez kotott.

De nem ertem, a regi karaktered miert nem lehet a dedikalt crafter? Reseteld a pontjait, pakolj mindent a craftingra, es kesz, amit a tobbivel begyujtesz a vilagban, majd o legyartja, majd o megtanulja. Nalam legalabbis igy mukodik a berendezesek/targyak/potik/enchantok, stb. gyartasa, egy karakterem tanul mindent, receptet, traitet, stb. Amit meg ismer, az megy eladasra.

Nincs az az Isten, hogy megegyszer kitanuljak minden traitet egy uj karakterrel, a 8-9. kornyeken az eletkedvem is elmegy :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.02. 18:02:50
  • Yusukee01
    Nem is a craft szint a gond, hanem a sok kaja receptet meg motifot sajnálom. Bár az lesz, hogy felhúzom újra, mert a templár már nem jön be
  • PiszkosFred
    Nem a Crafting szinttol, hanem a passivetol, amely skilled midnig is alapjaban hatarozta meg, hogy mit talalhatsz. Nagyon sok altom 50-es szakmakkal rendlkezik, mert annyit bontottam mar le veluk, hogy honapok alatt akar akarom, akar nem, 50-es lesz. De a passziv skilleken nincs pont, igy rendszerint tier 1-es nyersanyagokat talalok, ezek esnek a crafting reward ladakbol is. Elvileg neha "proccolhat" a rng, es akkor talalhatok a crafting szintnek megfelelo cp160-as nyersanyagokat is a vilagban, de ez vagy ritka, vagy bug, vagy nem tudom, de erre nem lehet alapozni :).
  • Yusukee01
    Sziasztok!

Egy kérdés: 1 hete kezdtem újra játszani. Kezdtem egy új karaktert és úgy terveztem, hogy azzal gyűjtögetek meg sztorizok, a régivel meg craftolok, mert mindene maxos szinte. Olvastam egy olyasmit, hogy az, hogy mit tudok gatherelni függ a craft szinttől. Ez igaz? Mondjátok, hogy nem csináltak ekkora f*szságot. Így akkor lényegébe vagy újra húzom a craftokat, vagy játszok a régi karakteremmel?