24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#22162 Ezek a nagyobb updatek általában ekkora méretűek 45-48 körül szoktak lenni. Viszont szerintem a nagyrésze felülír korábbi adatokat, mert eddig, amikor egy ilyen update esetén összehasonlítottam a teljesen játék méretet az update előtti és utáni állapottal sosem volt ilyen jellegű különbség. Átlagosan valójában kb. 3-5Gb al nőtt a méret. -
Irgum76 #22161 áh köszi
végre jön is maxal eddig 1 mbit/s-el jött...
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.12. 15:17:07 -
#22160 Ma kapjatok meg a Wrathstone dlct, bar nem tudom miert 50 giga (de tenyleg annyi, irja a patch notes is), PC-n nem volt annyi. -
Irgum76 #22159 na az jó
az updateről nincs infód?
nem találok semmit és 50 giga bazz már csak 5 játék fér fel a boxra -
#22158 30 nap a maximum, amig bent van, ezt jol tudod. Ha az lejar es nem adod el addig, akkor viszont az arut visszakapod mailben, nem veszted el, nem torlodik :) -
Irgum76 #22157 ja még valamit akartam kérdezni
azt jól tudom ha a guild store-ból nem kel el az áru 1 hónap alatt akkor törlődik és nem kapod vissza?
ja meg van infó mi ez az update most mert csak 15.-re írnak de már most tölt
Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2019.03.12. 14:44:49 -
Irgum76 #22156 Köszönöm szépen -
#22155 XP-t megkapod elvileg mindig ha belesebzel, de ha solozva olsz tomegben bossokat (lasd pl bangkorai boss farm vonat), akkor elvileg 5%-nyi sebzest (de lehet, hogy 10%, a lenyeg, hogy az elso 10-15/20 ember kap talaln lootot - ennek utana kell nezni, mert pontosan nem tudom) be kell vinned, hogy legyen loot is, ne csak xp.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.12. 09:38:46 -
#22154 A vilagban talalhato nyersanyagok bizonyos szakmak eseteben a szintedhez es a crafting skillhez viszonyulnak.
Peldaul
- lvl1-14 kozotti karakterrel es 1-es (alap) metalworking (bsmith passive) skillel csak iront (tier1) fogsz talalni.
- lvl15-26 kozotti karakterrel es tovabbra is 1-es metalworking skillel iron mellett megjelenhetnek a high iron (tier2) ercek is, mert a szinted alapjan mar szerezhetsz tier2-es erceket. Max egyelore nem fogod tudni hasznalni, mert a szakmai skilled nem engedi.
- De peldaul lvl1-14 kozotti karakterrel, de mar 2-es metalworking passive skill esetben is johet iron (tier1) es high iron (tier2), mert ez esetben a crafting skilled alapjan szerezhetsz tier2-es erceket. Amit felhasznalhatsz/gyarthatsz belole cuccokat, de a targyak szintlimitje miatt nem fogod tudni hasznalni.
- lvl15-26 kozotti karakterrel es 2-es metalworking passive skillel viszont csak high iront talalsz majd, mert mind a szinted, mind a crafting skilled a tier2-es nyerasnyagokbol valaszt.
Na most mindez random, es azt tudni kell, hogy mindig ket nyersanyag kozul talalhatsz, nem tol-ig jelleggel, hanem fixen 2 darabbol fog "valasztani" az randomgenerator (kiveve ha azonos szinten van a lvl es a crafting skill, lasd fenti pelda).
Es akkor itt jon a kepbe a jewelcrafting, amely nyersanyaga szinten erc lelohelyeken spawnol, igy lehet az, hogy egy iron ore helyett tiz perc mulva mar coppert talalsz, vagy platinumot, stb. Elvileg a jewelcrafting nyersanyagot a kiegeszito (hamarosan dlc) nelkul is fel lehet szedni, csak megmunkalni nem tudod, maximum eladni jo penzert. Az, hogy ezek hogy skalazodnak, passzolom, nem teszteltem le ezidaig, te teljesen randomnak tunik a dolog, skilltol es szinttol fuggetlenul spawnolva ezuttal. -
Irgum76 #22153 Ja még azt akartam kérdezni, hogy az XP-t hogy kapod
Mindenért amibe belesebzel vagy csak kill-ért?
Igazából ezt a karaktert azért indíttam, hogy goldot farmoljak és vehesse dlc-ket de ott állni a drop zónában és nyomogatni az ultimétet elég uncsi számomra -
Irgum76 #22152 Na jah
De más játékoknál még nem tapasztaltam ilyet
Akkor volt fura mikor húztam fel a pajzsot és ütöttem mindent ami útba esett és egy rákból kijőtt 2 zöld meg 1 kék
Meg bányánál is ahol addig vas volt ott réz meg ilyen zöld kristály lett -
#22151 Jobb későn, mint soha ;) -
fluency #22150 Én nem javasolnám, hogy csak egy területet farmolj az első karival, mert a fősztori egész jó, ráadásul minden zónában vannak küldik, amik skill pontot adnak. Persze, ha egy adott zónából kell egy adott set, akkor nem sok választásod van, mert ami éppen kellene az tuti nincs azon a szinten eladó. :) -
#22149 Nincsenek magsabb szintu teruletek, teljes szabadsag van, teljesen openworld a jatek, minden terulet egyforma szintu (pontosabban teged skalaz a rendszer 50-es szint alatt) es nagyjabol egyforma nehezsegu :) Ott es azt csinalsz, ahol es amit akarsz, minden kontent elerheto lvl3-askent a szabadulas utan ugyanugy, mint cp160+ szintet elerve.
Van aki peldaul Alik'r Desertben farmolja a dolmenek orrverzesig, van aki ki sem jon dungeonbol. -
Irgum76 #22148 Most, hogy elértem a lvl 30-t vettem észre, hogy nem a drop nem a monsztától függ hééanem a te szimtedtől
Ami nekem nagyon fura
Így nem vagy rászorúlva, hogy magasabb területre vándorolj
A lvlinget megoldhatod az égből jövő inváderekkel csak oda kell menni és mindenbe beleütni amibe csak tudsz -
#22147 Hja, igy meg jobb, akkor nem kell varnod, mar most meg tudod itelni - sajnos nem ismerem az XB Pass lehetosegeit :)
Hat, az ESO Plus annyiban jo, hogy mindent megkapsz vele, az osszes dlct (kiveve az utolso aktualis chaptert, es az unlockolhato cuccokat, lasd extra class, extra szakma, stb.), illetve kapsz melle egy crafting bag nevu cuccost, amely egy vegtelen zsak a nyersanyagaidnak. Utobbi nagyon hasznos, mert rengeteg nyersanyag van a jatekban amelyek idovel ellepik a bankodat.
Siman kihagyhato az ESO Plus, foleg eleinte. Szokott lenni ingyen ESO Plus idoszak is, amikor 4-5 napra megkapod gratisz a lehetoseget es megnezheted, mit tud, illetve az ido alatt elerheto az osszes kedvezmeny (koztuk igy az osszes dlc), akkor el tudod donteni, hogy melyik dlc szimpatikus es melyik nem. Ami az, azt be lehet szerezni minden evben nagyon olcson (most peldaul meg par napig a tolvajok cehe es a sotet testveriseg kaphato 1000-1000 Crownert). -
dar21 #22146 Az Xbox game pass tartalmazza tehát tudok vele ingyen játszani nyilvan az alapjátékkal. Tetszeni tetszik csak a PVE content miatt voltak kérdéseim. Eddig! Ha a játék folyamán lesz még akkor remélem nem zargatok senkit. ESO Plus mennyire "kötelező "? Tehát mennyire kihagyhatatlan.? Köszi előre is! -
#22145 Mivel eddig is megvoltal nelkule, szerintem ne bonyolitsd tul a dolgot! Lesz hamarosan megint ingyen kiprobalasi lehetoseg (trial idoszak), addig varj es akkor majd kiprobalod! Ha tetszik, megveszed. Ha nem, nem. :) -
dar21 #22144 Értem, köszönöm a válaszod! Akkor megfontolandó,hogy érdemes e pénzt valamint időd áldozni a játékra ha csak a PVE tartalom motiválna. -
#22143 Igen, bar a WoWban is ket gombos minden normal/heroic tartalom, es csak a mythic+ alatt kell gondolkozni - itt is hasonlo a dolog, a sztori es normal mode minden esetben konnyu es casual, a kihivast veteran es hard mode jelenti. Illetve a DLC-s dungeonok mindig nehezebbek, mint az alapjatek dungeonjai, mind a normal mind a veteran/hm resze.
Biztos, hogy van meg par kisebb magyar guild/tarsasag, de a hirek szerint (en is onnan tudom, hogy ok mondtak) a regebbi, picit nagyobb lelekszamunak mondott magyar kozossegi guild az ma mar inaktivitas miatt nem letezik.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.10. 10:00:20 -
dar21 #22142 Sziasztok! Most kezdtük a játékot Xboxon, két kérdésem lenne. A PVE tartalom videók alapján igen könnyűnek tűnik a WoW után meg pláne ( igaz azt otthagytuk vagy 4 éve) tenyleg ennyire easy? Valamint ha jól böngésztem a fórumot Xboxon már nincs is magyar guild?! A válaszokat előre is köszönöm!
Szép napot! -
Irgum76 #22141 basszus ha tudtam volna, hogy a Locksmith így működik már rég rátettem volna a pontot
én azt hittem, hogy nehezebben törik a tolvajkulcs
tökölődtem is egy simple ládával gyakorlásképp és mondom ez már nem lesz meg rányomtam az X-re aszt kifeszítette gecbe én meg HÁ!
de kezdek ráérezni már néhányat simán is kinyitottam úgyhogy jön a cucc -
Irgum76 #22140 a daily craftotokat én is csinálom de még alacsony szinten
igazából én nem farmolni szoktam hanem adni-venni seftelni
de egyenlőre még nem ismertem ki az árakat
most gazolok, runázok, lopok azokból jön párezer naponta -
#22139 Hat, ezt muszaj lesz valahogy (le)kovetned :)
Ha mindenhol 3-5k a limit, akkor azok kisebb guildek, azt konnyen tudod teljesiteni. Ugyebar az ember azert csatlakozik ezekbe, hogy minel tobb penzt csinalj, vagyis toltsd fel a 30-30 slotot mindenhol es vard a penzt! Tegyel mindenhova - biztos, ami biztos alapon -, egy-egy narancs tempert, aranylag olcson, es azzal meg is van a heti limited, a tobbi mar csak bonusz.
En csak kettoben vagyok tag jelenleg, de mind a kettoben fullra van pakolva a 30-30 hely es viszik, mint a cukrot a motifokat (zonas dailykert kapott dobozokbol, lasd murkmire, cc, summerset, stb.), a nyersanyagokat (raw materialok), es a summersetes butor reciket. utobbi a legnagyobb penzforrasom, naponta 20 perc alatt vegiglopkodom Summerset varosaiban a hazakat, vegignezem az osszes szekrenyt, ladat, asztalt, stb. - es a vege mindig 2-3 blue reci (darabja 10k+), es hetente beesik 2-3 lila recept is (jw-s skeccsek, stb. - darabja 50-100k). Sot, ha van crafter karaktered, akkor egy-egy narancs butor receptbol is nagyon jol lehet kaszalni.
Daily craftot mindig lenyomom, azokbol jon writ, jon survey, stb. Utobbi minimum 80-100 nyersanyag, amelyek nyers formaban megint tobb ezerert eladhato (felteve, hogy nincs szukseged ra).
-
Irgum76 #22138 ja ja adogatok el
csak lehet, hogy valahol már 10k elkelt valahol meg 200g-nél tartok pár adag kaja miatt -
#22137 Beraksz egy-egy narancs tempert/stb. kellekanyagot es kesz is, ha jol hallottam, akkor XB1-n sokkal dragabb minden a kozossegi piacokon. -
Irgum76 #22136 :)
köszi
hát csak a franc tudja már, hogy mit hova raktam ki és hol kelt el
mindegy kicsi vagyok csak elnézőek lesznek aszt ha már nagy leszek úgyis hozom a kvótát
3-5 ezer/hét amire emlékszem -
#22135 Hat a limit az legtobbszor a guild info ablakban van feltuntetve, ahol a message of the day, esetleges rangok, stb. kozerdeku informaciok vannak.
Konzolon - addon hianyaban - marad a papir+ceruza :) (gondolom en - fogalmam sincs, mi alapjan nezi valaki a kvotat addon nelkul, emailben kapott penz/jelzes + papir ceruzara tippelek) -
Irgum76 #22134 Hi,
csatlakoztam 5 kereskedő guildhoz
a kérdésem az lenne hol tudom megnézni, hogy mennyi a minimális eladási limit
és hogy abból mennyit teljesítettem? -
Grele #22133 Köszi megkaptam. -
#22132 Kuldtem meghivot, a notification reszben talalod meg, nem evul el egy ideig es barmikor el lehet fogadni, amikor online leszel. -
Grele #22131 Köszönöm szépen a válaszokat.FB felejtős, a 16-os EB előtt töröltem :).Nem hiányzik.Angolt értem, beszélni nem tudok :D. nem tudom itt hogy hogy megy egy raid , máshol a kommunikáció fontos.Így , ha csak értem... .Maradnék a magyaroknál :). Játékban írtam levelet. -
#22130 PC-n a magyar kozossegi guildben (Magyar Szovetseg) mindenkit szivesen latunk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha csatlakozol a magyar ESO FB csoporthoz, ott tudsz kerni meghivot, vagy irsz egy privat uzenetet itt a karaktered pontos nevevel nekem es kuldok egyet, vagy irsz a jatekban egy levelet a @piszkosfred accountra es akkor ott kuldok egyet, valaszd amelyik jol esik! Van meg par kisebb, progress jellegu magyar csapat is PC-n, veluk szinten az FB csoportban tudod felvenni a kapcsolatot, egy-egy kepviselojuk mindig jelen van es tud reagalni.
PS4-en is van egy nagyobb magyar guild, a Szovetseg, ok meg aktivak legjobb tudomasom szerint. Az FB csoportban megtalalod oket is.
XB1-en sajnos az Akademia megszunt, igy ott nem tudom mi a helyzet, esetleg CS@ mestert keresd meg itt a forumon, hatha tud segiteni.
Nemzetkozi guildekkel padlast lehet rekeszteni, rengetegen vannak (nem kell ahhoz public dungeonokba menni - amugy is mindenki csak rush, nulla kommunikacioval, mert minek?), eleg ha a fovaros es a kezdozona chatjet figyeled es reagalsz egy-egy hirdetesre. Vannak kereskedelmi guildek, vannak social jellegu guildek, vannak progress jelleguek es elvetve vannak rp guildek - csatlakozz egyhez es meglatod, hogy bejon e a legkor vagy sem. Kereskedelmi guildeknel van heti eladasi limit, ezert ha nem ismered a rendszert, akkor javaslom az elso kereskedelmi guilded egy alacsony heti eladast kero legyen, hogy tudj tanulni, tudj tapasztalatot szerezni.
Ezen kivul tudom ajanlani Nephin klasszis nemzetkozi guildjet (szinten itt a forumon irj neki uzenetet es elmondja a reszleteket), ha jol tudom, o is varja az uj jatekosokat.
Azt tartsd szem elott, hogy account szinten csatlakozol egy guildhez (vagyis, ha egynek a tagja vagy, akkor minden karaktered tagja lesz - nem mint mas mmoban, ahol karakterenkent kell csatlakozni) es maximum 5 darabban lehetsz egy idoben tag. Erdemes kihasznalni, 1-2 kereskedelmi melle keresni par hozzad illot.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2019.03.05. 20:51:58 -
Although #22129 Public dungeonokat próbáltad már? Anno ott futottam bele egy-két regbe, akikkel aztán toltunk dungeonokat. Mindig van vagy rád ír vagy te ráírsz és akkor már lesz egy két inved akikkel tudsz mozogni. -
Grele #22128 Sziasztok!
1 hónapja kezdtem játszani, még ismerkedem a játékkal.egy karit felhuztam 50-re,de eddig a a finderen keresztül nem sikerült lejutnom dungeon-be. Vannak magyar guildek ahová lehetne csatlakozni?Morrowind és sun van meg, dlc-k még egyenlőre nincsenek.
Utoljára szerkesztette: Grele, 2019.03.04. 21:44:52 -
Irgum76 #22127 köszi
igen én is akartam rá tenni hátha úgy jobb lesz de annyifelé szétszórtam a pontjaimat, hogy a ládák egyenlőre zárva maradnak
most a bontogatásra akarok rámenni veszem az olcsó lilákat és reménykedek, hogy dob valamit -
#22126 Részemről elég nehezen húzható skillnek tartom, de hosszú távon még nagyon hasznos/kényelmes tud lenni a Legerdemain – Locksmith skillje. -
Irgum76 #22125 köszi -
fluency #22124 Nyugi én is így voltam. Azt gondoltam, hogy ez nekem qrvára nem fog menni, most meg simán nyitom a legnehezebb ládát is, hacsak el baxok egy lépést, mert akkor kifutok az időből. :)
Kicsit gyakorolgasd, hogy a lenyomandó rész, mikor kezd el a simán csúszó mozgás helyett nehezebben menni vagy szinte megakadni, mert ha azon túltolod, akkor mint Fred is írta karistol és törik a lockpick. Picit gyakorolni kell, hogy milyen állásban kell felengedni a lockpicket, hogy ne törjön el de be is akadjon a rész. Ha jól rémlik 5 rész van, ahol beakad a zárrész ( ha nem majd kijavítanak). Az felsőhöz egy picit kell csak lenyomni és már nehezen is megy, az alsót meg könnyen kitapasztalod, mert szinte folyamatos mozgással csúszik a legaljáig. A többit sajnos ki kell tapasztalni, de egy kis gyakorlással sima ügy lesz. ;) -
Irgum76 #22123 oks
próbálkozok