The Elder Scrolls Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Buildekhez nem ertek, en amator szinten jatszok 😊 Kerdezd a profi arcokat, ok megmondjak neked azt is, hogy vedd a levegot! Alcasthq-t nagyon sokan kovetik, valoszinuleg erti a dolgat a csapat/ember, igy erdemes kovetni a tanacsokat, de en speciel sosem foglalkoztam buildekkel.

A geart leszamitva minden azonos a dlc es a nem-dlc karaktereknel, lehet, hogy az adott, csak a dlcvel elerheto szettek tulajdonsagai miatt van kulon szedve. Tenyleg passzolom, nem az en vilagom ez a fajta jatek/modszer, en nyugdijas tempoban kazuarkodom.

Hat nem tudom. En amiota bevezettek a crafting baget, azota hasznalom, maximum szamu karakterem van az accon, abbol 4-5-tel szoktam "rendszeresen" jatszani, vagyis nyersanyagbol mindig is rogyasig voltam, igy nehez kezzel foghato tippet adnom. Az biztos, hogy van annyi skillpont, mint a rosseb, igy az a 9-9 pont a passzivakra szerintem boven elfer, en nem sajnalom, a legtobb karakternel 2-3 szakma nyersanyagat is tudom gyujteni. Ha megszorolok es kellene skillpont, maximum resetelek gyorsan.

A legbonthato targyak nagy resze instant megy a bankba (elofizetokent dupla bankhely van, de mivel ott a crafting bag is, kong az uressegtol, elfer benne barmi) es a dedikaltad crafter bontja le az extra nyersanyagot kinyero passzivok miatt. (az 160-es intriakarmi traitek meg mennek eladasra, 140-200 g/db pont az ingerkuszob nalam).

Csak arra szoktam figyelni, hogy az eladasra szant 160-es cuccokat "lockoljam", mert regebben volt, hogy a nagy massziv bontasba belekerultek es akkor mar nincs visszaut 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.02. 19:03:34

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Nagymester! Esetleg tudnál válaszolni az én #21882-es kérdésemre is. Nyilván tudom, hogy tudsz csak nem tudtam, hogyan kérni. 😊
De nem tudok gyűjteni másikkal ha nincs craft húzva, mert nem kap magas szintű cuccot. Vagy csak szétszedéssel szerzel alapanyagot?

(pont a dedikált crafterre gondoltam én is, csak megakadtam azon, hogy nem tudok gatherelni nagy szintű cuccot a másik karivla)

Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.10.02. 18:37:07
PiszkosFred
Hja, hat az sajnos karakterhez kotott.

De nem ertem, a regi karaktered miert nem lehet a dedikalt crafter? Reseteld a pontjait, pakolj mindent a craftingra, es kesz, amit a tobbivel begyujtesz a vilagban, majd o legyartja, majd o megtanulja. Nalam legalabbis igy mukodik a berendezesek/targyak/potik/enchantok, stb. gyartasa, egy karakterem tanul mindent, receptet, traitet, stb. Amit meg ismer, az megy eladasra.

Nincs az az Isten, hogy megegyszer kitanuljak minden traitet egy uj karakterrel, a 8-9. kornyeken az eletkedvem is elmegy 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.10.02. 18:02:50

Nem is a craft szint a gond, hanem a sok kaja receptet meg motifot sajnálom. Bár az lesz, hogy felhúzom újra, mert a templár már nem jön be
PiszkosFred
Nem a Crafting szinttol, hanem a passivetol, amely skilled midnig is alapjaban hatarozta meg, hogy mit talalhatsz. Nagyon sok altom 50-es szakmakkal rendlkezik, mert annyit bontottam mar le veluk, hogy honapok alatt akar akarom, akar nem, 50-es lesz. De a passziv skilleken nincs pont, igy rendszerint tier 1-es nyersanyagokat talalok, ezek esnek a crafting reward ladakbol is. Elvileg neha "proccolhat" a rng, es akkor talalhatok a crafting szintnek megfelelo cp160-as nyersanyagokat is a vilagban, de ez vagy ritka, vagy bug, vagy nem tudom, de erre nem lehet alapozni 😊.

Sziasztok!

Egy kérdés: 1 hete kezdtem újra játszani. Kezdtem egy új karaktert és úgy terveztem, hogy azzal gyűjtögetek meg sztorizok, a régivel meg craftolok, mert mindene maxos szinte. Olvastam egy olyasmit, hogy az, hogy mit tudok gatherelni függ a craft szinttől. Ez igaz? Mondjátok, hogy nem csináltak ekkora f*szságot. Így akkor lényegébe vagy újra húzom a craftokat, vagy játszok a régi karakteremmel?
Sziastok kérdésem lenne. Nézem a buildeket, például az https://alcasthq.com/ oldalon. A menüben szerepel külön Homestead, Morrowind és Horns of the Reach build készlet. Miért van ez, nem mindig a legutolsó kieghez tartozót kéne használni? Van köze ahhoz ha valakinek nincs meg a Morrowind például? Vagy tök egyszerűen csak ott maradt az oldalon had dicsekedjen vele ha már ilyen pro.

Azt vágom, hogy az új kiegekből megszerzhető új gearek miatt ugyebár változhat a build, erről lehet szó? Homestad verzióban pl nincs 2H stamina Sorc, de a HotR verzióban van.

Köszönöm előre is.
Sziasztok! Egy ilyen guild meghívó engem is érdekelne. (@zeatax74) Előre is köszönöm!
PiszkosFred
Kuldtem meghivot meg reggel, nezd meg a notification ful uzenetei kozott 😊

Sziasztok! Meg van még a gyűjtő guild? Ha igen szeretnék csatlakozni, nem rég kezdtem szóval még sok dologgal nem vagyok tisztába el kellene a segítség 😄 user id-m @zaza1995
ja és kire írhatok ingame? 😊
j0nNyKa
meg kirageled fórumra, attól szokott amúgy igazán helyreállni a rend a fejekben <#idiota>
demosttényleg engedd már el, rendesen rosszul érzem magam miattad mert én élvezni meg szeretni merem a játékot

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Running
Nem történt katasztrófa, túlélem, meg szedem a tablettáimat, akkor minden sokkal jobb lesz minden téren.

PiszkosFred
Oke. Akkor kitartast arra az idore!

Running
Trialban kisegítek, ha nincs meg a 12 ember. Nem szokásom fosban hagyni embereket.

PiszkosFred
Hat ne jatssz vele! Amekkora lendulettel kiszalltal a mokuskerekbol, a teljes unistall a minimum, de reszemrol siman aztt hittem, hogy az accountot is eladtad... 😊

j0nNyKa
chill már

Running
Nagyon jó lett az új peccs, most már legalább a fegyverváltás is úgy reagál, mint öreganyám. Még szerencse, hogy csak kisegítek, nem kell sok időt eltöltenem vele. Ez a játék....

Sziasztok!
Ha esetleg valaki megunta volna a játékot szivesen elcserélném vele a Gw2-es accomat."Hot+POF"
Nem sikerül, mindenképpen le akarja tölteni újra. Kezdenek visszatérni az emlékek, hogy miért is hagytam abba 😄
PiszkosFred
Hello all,
If running as an administrator and the repair option are not working, and your firewall and antivirus are not blocking the game, please try the following:

- Open the game installation directory “Zenimax Online”
- Open the folder named “Launcher”
- Inside the “Launcher” folder, there is a folder named “ProgramData”
- Delete the “ProgramData” folder
- Open the launcher and download update
- Click “Play”

If this does not resolve the error, please contact Customer Support.

Ezzel a DownloadError_InvalidMetafile erroral lehet kezdeni valamit? Pár hónapja letöltöttem, de nem játszottam vele. Most indítom a launchert és ezt írja. Rányomok a repairra, de el kezdi letölteni előröl az egészet.
PiszkosFred
Igen, ugyanaz. Menet kozben, amikor B2P-re valtott at is neveztek, de a tartalom es lehetoseg ugyanaz.

Hát nekem az a verzió van meg, amit a megjelenéskor megvettem dobozosan. Sima, nem gyűjtői. Miben más mint a Tamriel Unlimited?

Köszi a válaszokat.

Szerk: Tárgytalan, a weboldalon azt írja, hogy Tamriel Unlimited.
Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2017.09.16. 12:16:17
PiszkosFred
Nincsenek mar oldalak, mindenki jatszhat mindenkivel. Egyedul a pvpben van meg 3 frakcio, igy ha cyrodiilban vagy imperial cityben szeretnel pvpzni, akkor olyan frakciot valassz, ahova tartozni akarsz, mert ott csak azt az adott frakciot erositheted, ahova szulettel! PVE teruleten mar nem szamit, szabadon bejarhato lvl1-eskent is a teljes vilag, szabadon mehetsz barkivel dungeonba, trialra, kuldetesek is csinalhatoak kozosen, stb.

A gyujto guild (Magyar Szovetseg PC-n) szinten oldalfuggetlen guild, tele vagyunk mind a harom frakcio kepviseloivel, barki csatlakozhat.

Ha csak a Tamriel Unlimited verziot veszed meg, akkor is minden tartalom elerheto, ami nem fizetos DLC-vel erkezett (harom frakcio 5-5 zonaja, Coldharbour, Housing, stb). Semmilyen korlatozas nincs. Az elofizetok csak extrakat kapnak, vagyis a havidij csak jutalmaz, nem bunteti a nem elofizeto jatekosokat. Pl elofizetes melle dupla bank, dupla targyszam hazakba, crafting bag a nyersanyagoknak, 10%-kal tobb XP, stb., vagyis semmi olyan, amit nem lehetne kihagyni, bar ketsegltelen, hogy jol jonnek ezek, de lehet jatszani boven nelkuluk is...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.09.16. 12:09:01

Ja még annyi, hogy a gyűjtőguild melyik oldalon van?
Sziasztok!

Újrakezdeném a játékot, mert már Elder Scroll elvonási tüneteim vannak, de a 6. rész csak nem akar még jönni 😄

Kérdésem az, hogy ha csak az alapjáték van meg és ne akarok havidíjat fizetni (mikor abbahagytam pont bevezettek valami premium useres hülyeséget) mennyire tudok játszani? Régi kontent fog menni azért?
<#eljen>

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

j0nNyKa
ráér, nem rohanok sehova 😊 "offline" beleélősen belemerülősen akarok szólózni, megvár 😊

PiszkosFred
Ok. Bar este 9-kor mar masik mmoban eppen raidelni leszek, de utana belepek gyors es kuldom az invet. Vagy igy, vagy ugy, megoldjuk valahogy 😊

Tök lámerként már az 1 vagy 2 évvel ezelőtti nerfek se tetszettek, már akkor látszott csak a veteran trialok maradnak ahova én már nem fogok eljutni mert meguntam az egészet. Ész nélküli hent lett. Most meg már elérte ezek szerint aveterán szinteket is.

j0nNyKa
nem emlékszem már a kukacomra, majd írok este 9 körül (szerintem friendek vagyunk, megtalállak)

Számítottam rá egy nap ilyesmit írsz. Régebben erre írtam erre egy megoldás van ha mmoban is lehet majd szinteket állítani. Aki elmerül egy játékban amikor még nehéz és a kezdeti hullám után eltűnnek a játékosok ez a lépés óhatatlanul a jelen piacnak nevezet világban bekövetkezik. AOC idején még szerencsém volt mert nem ennyire gyorsan jutottunk el ide. Ma ez egyre gyorsabban bekövetkezik. Nagyrészt ezért nem játszok már semmilyen mmoval nincs értelme.

PiszkosFred
Irj ram egy levelet (@piszkosfred) es este kuldok egy invet, vagy add meg az @id-det es ugy kuldok en (vagy barki aki olvassa itt es online a jatekban). Nem kell online lenne az elfogadashoz, de este 18 korulnel hamarabb nem leszek gep kozeleben.

j0nNyKa
pont ennyi érdekel guild szinten, mi kell ahhoz hogy oda be tudj hívni?

PiszkosFred
Mar nem, engem kiraktak onnan anno, bar fogalmam sem volt, hogy egyaltalan mit kerestem ott 😊 De a magyar gyujtoguildbe be tudlak hivni, bar az nem progress guild, "csak" egy /hun chat lenyegeben, de ha kerdes merul fel vagy segitseg kell, akkor van heti szinten 100+ aktiv jatekos.

j0nNyKa
újra elővettem a játékot (vettem hozzá Morrowindot)
Fred: én elvileg még egy klánban vagyok veled, igaz? "régi" arcokból kik tolják még?

Fejlécben valami hozzászólásban is ezerszer meg volt már válaszolva a kérdésed. Kezdőknek a magyar szövetséget javasoljuk, mint gyűjtőklánt.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Üdv mindenkinek. Kb 2hete kezdtem a gamet. Nagyon tetszik akár az összes többi rész ami nem online volt. Van esetleg valami guild ahova tudnék csatlakozni? Vagy igazából csak a trade miatt érdekes a guild?
Utoljára szerkesztette: unusual79, 2017.08.28. 13:34:36

WarThunder = unu G2A = unu79 http://www.twitch.tv/unusual79

vegeta22
Huh ennek örülök. Köszönöm szepen!<#worship>

Ne agódj az egészdéged miatt....elmúlik:)

PiszkosFred
Egyetlen egy kulonbseg van a ket jatek kozott: te csak a bethesda fele eso store (weboldalrol) tudsz majd vasarolni hozza crownt vagy egyeb extrakat, mig a cimborad csak a steamen keresztul tudja ugyanezt. Minden masban megegyezik.

Na jo, meg annyi difi lesz, hogy a launcher aljan a te esetedben Bethesda felirat lesz, az ovenek Steam 😊

PetruZ
Biztosan nem igaz. Ha mindketten az EU megaszerveren csináltok karaktereket, meg tudjátok találni egymást a @account alapján. Az enyém is későbbi Steam-es és simán játszok a régi előrendelős, elsőnapos, dobozos haverommal.
vegeta22
Sziasztok!
Eloszor is bocsi az offert csak 12-orazok es egyszeruen nincs idom a forumot bujni. Csak annyi lenne a kerdesem hogy megvettuk a jatekot es egy baratomnak regrol megvolt cd-n, en steamen vettem meg. Es azt mondta igy nem tudunk egyutt jatszani. Ez igaz vagy hogy van ez? A valaszt elore is koszi😊

Ne agódj az egészdéged miatt....elmúlik:)

Erről az "azt akarom látni, hogy offline vagy" című klasszikus jutott eszembe... 😄

https://www.twitch.tv/nephinplaysgames https://twitter.com/Nephin79 http://www.handofunity.eu/ (Ashes of Creation)

Running
Szerintem remekül körbe lett írva, nagyjából a téma ki is lett beszélve. Még annyit hozzátennék, hogy a Zenimax nyilatkozata szerint azért nerfeltek vissza mindenki, mert lenukeolták a veterán trialokat is (kb 3-10) csapat, mindenki másnak közepesen nehéz volt, hard mode-ban meg nagyon nehéz. Ők azt szeretnék, ha rendes boss harcok lennének, hosszú ideig. Igen, csak elfelejtették azt, hogy veterán trialon és hard mode-ban is minden időre megy, mert 5-7 perc után minden boss rage fázisba kerül. Ha az időlimitet kivennék, akkor egy gyengébb csapattal is le lehetne tolni mindent, max 15 perc lenne a 7 helyett. Olyan nagy dolog lett volna ez tőlük? Vagy 3 nehézségi fokot bevezetni? Ezer helyen leírták nekik, mondták, hogy ez így nem jó, ahogy a set drop-ok is rémálom az rng miatt, ha egyáltalán van értelmes set a játék legnehezebb tartalmaiban.
A dps nerfekkel azt érték el, hogy annak a pár száz embernek ugyanúgy megy, a középrétegnek meg, pl nekünk, meg ismét kb elérhetetlen szint lett, vagy baromi nehéz, a jelenleg erre szánható időmennyiségből.
Ezért mondtam, hogy a trialos csapatok nagy része letette a Morrowindnél, a másik felét meg most égették ki. Persze tök jó, hogy a top hc csapatok, az a pár, letolja, de a többi 90% meg elment másik játékba, vagy tervezi.
A casual réteget ez nyilván nem érinti, de én elég szomorú vagyok, hogy a Zenimax úgy képzel egy progresszt, hogy 3 havonta szétnerfel mindent, vagy úgy balanszol, hogy 2 buildből lehet választani. A küldetéseken és pályatervezésen kívül semmihez nem értenek, kontár és szar munkát végeznek minden téren, pvp hasonló. A megjelenéskor jobb állapotban volt a pvp, mint 3 és fél évvel később, azért ez valahol vicces.
Mindegy részemről ennyi. Csak azt sajnálom, hogy lehetett volna máshogy, nagyon minimális odafigyeléssel.

Fred nyilván nem fog menni de ezt senki sem állította. Pusztán azt a tény kíséreltem megvilágítani, hogy nem feltétlenül kell összeszarnia magát az embernek azért, hogy hozzájusson egy endgame tartalomhoz, sőt még doktori sem kell hozzá. Már ha nem csodálkozik rá arra, hogy nédmá menyomtam a nédes gombot és pukkant valami gyáá.

Türelem és tolerancia, ez az ami e virtuális katyvaszból eltűnt. Igen megkaptam én is anno, igaz nem ebben az mmo-ban, hanem egy másikban, hogy " nem igaz bazdmeg, hogy egy héten 2 órát nem érsz rá" Ráérek én csak azt nem tudom megmondani melyik két óra lesz az.

Namost ha sok arc rájönne arra az egyszerű ám megmásíthatatlan tényre, hogy nem ö fogja meghatározni azt, hogy ki loggol be eme virtuális térbe és ki nem, akkor rájöhetne arra, hogy hosszú távon talán okosabb tevékenység abba fektetni energiát, hogy a balfaszokat elfogadható szintre hozza és ezáltal a saját virtuális életterét is értelmesebbé teszi + csinálna magának néhány leendő csapattagot fenntartva saját és játéka létjogosultságát a továbbéléshez. Lehet, hogy ez az elején egy kis befektetést igényel pl. harsány bazdmegelés és baszás kívánás vagy éppen keltegetés de később talán megtérül.

Most mivel elfogyott a söröm és bunny is felhívta a figyelmem, hogy mennem kéne így angolosan távozom és további jó fórumozást kívánok mindenkinek.
PetruZ
Egyébként a Humble-n Bethesda sale van, az ESO:TU pl. 10 euró alatti. 😊
Nem vita ez, szerintem tök jó a beszélgetés. 😊

Azt hittem a vita le van zárva, mindenki maradt a saját elképzelésénél és csókcsalád 😊

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

PetruZ
Én próbálok középről, objektíven írni, mivel nem vagyok hc, se kezdő, sem elvárásokért tolakodó. Nekem elég ez a szint, ahol vagyok és amiben mozgok (mondjuk ESO-ban messze sehol sem vagyok, de pl. GW2-ben elég jól állok (fogjuk rá...)). És igen, aki hülye, az ellen nincs mit tenni. Ezért nem is jelentkezek soha magyar guild-ekbe sehol, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak korábbról (mindkét irányból).
De... Valahol olvastam, hogy az átlag MMO-kban az igazzy hc tagok (már akiket mi most annak értünk a beszélgetés eddig kontextusában) aránya átlagosan csak 2-5% (ha jól rémlik). Nekik elég nagy átfedésük van a top level karakterekkel is, persze nem véletlenül. A játékosbázis szélesítése és a mikrotranzakciók viszont behúztak sok olyan embert, akinek tehetsége és/vagy türelme kevés, pénze viszont sok, ergo már nincs szükség a hc-k mindent felvásárló - és ezért valamiféle vélt, vagy valós előjogokat, feltételeket elváró - társaságára. Egy MMO pedig gazdasági üzlet (is).
Hogy haldokolni kezd egy játék, az meg viszonylagos és nézőpont kérdése. Legjobb (legrosszabb?) példa erre az Atlantica Online, ahol már elég régóta a hc arcok diktálnak (mármint az International változatban, az eredetit nem ismerem, de állítólag sokkal jobb). Miért is?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kitűnő ötletre épülő (a FF/jRPG-k harcrendszere), akkoriban jól megvalósított, mindmáig egyedi alaprendszerű MMO - aminek már rég össze kellett volna omlania. Az indulása (2008) óta nemrég váltott harmadik tulajdonost, szervereket kellett összevonni az elvándorlók miatt, többször feltörték (a vietnami szervert kompletten wipe-olták, azt le kellett írni, a játékosokat beolvasztották az international zónába -> velük jött az összes item dupe-oló, gold csaló is...), a tárgy és pénz manipuláció mindennapos, account-ok lopása és lecsupaszítása mindennapos, a support kvázi nem létezik, nemrég a saját rendszerükből is kizárták őket a hackerek, a fórumuk már vagy fél éve zárva van a legutolsó feltörés óta, az in-game chat tele van spammerekkel, a karakterek jó kétharmada valaki más alt-ja, új játékosok elvétve esnek be rá, az erőviszonyok és az egyensúly már rég totál felborult,... és még mindig jól megy. Miért? Mert az Ázsiában elsózott, lopott hitelkártyákból és goldseller-ekből bőven befolyik annyi lóvé, hogy a koreai/japán fejlesztőktől megvegyék a frissítéseket és event-eket (ebből van kevesebb), és az item mall tárgyakat (ebből van jóval több), hogy lefordítás és kis átpofozás után kirakják a nemzetközi szerverekre - a hc arcoknak. A játék teljesen pay-to-win és jól láthatóan egy működő gazdasági modellt építettek köré, ahol még mindig rengeteg hc játszik. Sőt, jóformán már csak ők maradtak. Pár éve egy olyan EU guild-ban voltam, ahol volt egy dán figura, aki havonta ~2000 eurót szórt el a játékban IM tárgyakra, mert nem volt jobb ötlete, és mert azt kapta a pénzéért, amit várt: hatalmat a játékban. Minden aktuális übertop mount, ruha, dekor, mercenary, és egyéb cucc már aznap meg volt neki, fullra felskillezve. Persze a maga szintje alatt mindent vert, a saját szintjén meg úgy 50-50. És mivel ez bosszantotta, a 2-3 hét múlva érkező új IM termékeket is meg kellett vennie.
Az in-game gold annyira durván elinflálódott, hogy vannak, akiknek már nem fér ki a szövegmezőben. Konkrétan nem tudják, mennyi pénzük van. 😊 Mindez főleg az ázsiai játékokban szokás IM ládák miatt van, amik random eséllyel dobták a tárgyakat (fixen csak nagyon ritkán, akciók idején lehet megvenni dolgokat). A megmaradt "szemét" visszaáramlik a market-re, és ott gold lesz belőle. Aki nem IM-ezik, goldot vesz a farmerektől, vagy bizonyos quest-eket, mission-öket grind-el, hogy megvehesse az IM tárgyakat.
Jé, és az ESO is nemrég kezdte el árulni ezeket az rng dweomer ládákat...

Lehet, hogy nagyon szélsőséges példa volt, de elég nagy eséllyel ez történik, ha egy MMO a hc arcok kiszolgálására áll rá. Szóval, szerintem, nem lehet, hogy nekik kellene egy kicsit változniuk, ha ennyire elégedetlenek? Mondjuk kimenni a világba, körülnézni kicsit a PvE-ben, felfedezni rég nem látott dolgokat, régi törzs guild-et felszámolni, tiszta lappal új karaktert kezdeni, megpróbálni újra rácsodálkozni arra a világra, amit anno megszerettek, hm? 😊 Lehet, hogy több olyan társat találnának, akik időnként/később alkalmasak lehetnek a magasabb szintű játékra is. Értem én, hogy nekik az a szórakozás, amit most csinálnak (ettől hc), és csinálják, ahogy akarják, de nekem nem az, hanem abszolút munkának hangzik. Bár amíg ők nem zavarják az én köreimet, én nem zavarom az övéiket. Csak ne lenne ez az állandó elitizmus és n00b-ozás... És az MMO-kban most a többség igénye felé húznak a fejlesztők, ez van. Nekem sem tetszik minden, ami ezzel jön, de elfogadom, és úgy is csak azzal foglalkozok majd, ami engem érdekel. Ha meg valaki segítséget kér, próbálok segíteni az én szintemen (nem adok neki halat, de megtanítom halászni). De ha túl sok az értetlenkedés és/vagy a követelődzés, azt én is elhajtom a... wiki-be.
Ommm és píszenláv. 😊