24767
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Irgum76
    "de valami királynak volt az üres wc papír gurigája. XD" az mintha nekem is meg lett volna
    ha jól emlékszem kitették a guilba trófeának

viszont nekem a láda nem pálya inter-mediumot még kinyitogatom de felette már nem megy
    azt sajnálom, hogy nincs olyan skill ami plusz időt adna nem kéne sok csak egy 5 másodper/szint
    pedig szerintem egy ilyen skillnek kézenfekvőnek kéne lennie
  • Plata
    Ezt a képet még tavaly csináltam,de szerintem a ládák ugyanott vannak.

Úgy rémlik egyszer valami sárga itemet loptam,nem volt nagy érték,de valami királynak volt az üres wc papír gurigája. XD
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.13. 12:11:46
  • Plata
    Házakban igen,már sárga cuccokat is találtam ha jólemlékszem.
    Azt hiszem necrom városában szoktam jó recepteket találni a vázákban az utcán. Vagy az NPC-knél.
    De házakba betörve daggerfall-ban is jó loot szokott jönni néha.
    Na meg van egy hely,aminek nem jut eszembe a neve,állandóan spawnolnak a ládák és csak körbe kell menni és feltörni őket.Mindjárt megkeresem wikin.
    Meg is van bal foyen és a bal foyen dockyards,az tök jó hely skill húzásra,állandóan spawnolnak a kincsesládák.
    Jut eszembe ha Mirri Elendis társ van veled úgy rémlik extra lootot is lehet szerezni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.13. 11:59:38
  • Irgum76
    "WoW-ban melyik portál utáni démonvilágra gondolsz?": Hellfire Peninsula

"De kellene valami igazi nagy város,ahol sok feltörhető ház van." a házakban jobb cuccok vannak?
  • Plata
    Steamen megvan Elsweyr,Summerset,Blackwood,High isle,Necrom,Morrowind.
    Nem steames dlc meg nem tudom,fejből csak a tolvaj céh és a dark brotherhood jut eszembe.Steamest megtudom nézni steam appról is. :D
    Klassz hogy a nem steames és steames dlc-k együtt mennek.
    Az accom részben steam részben bethesda acc. :D
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.13. 11:26:34
  • Plata
    Én lusta vagyok és daggerfall-ban lopok. XD
    De kellene valami igazi nagy város,ahol sok feltörhető ház van.
    WoW-ban melyik portál utáni démonvilágra gondolsz?
    Jó pár DLc megvan,de a legutóbbi nincs.
    Hátha idén megvehető lesz franc tudja milyne pénzért,ami a játékban van.
    Valamiért cartel coin jut eszembe csak,az ESO fizetős pénze nem. XD
    Tavalyiról maradt még pár ezer olyan pénzem,abból meg akarom venni majd a tavalyi kieget is,ha lesz rá időm.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.13. 11:09:24
  • Irgum76
    én wow-ban parázok a portál utáni első démonvilágtól azt nagyon embertelenre sikerült megcsinálniuk
    Coldharbourban engem inkább csak az idegesít, hogy minden lépésnél valaki, valami le akar gyilkolni amit persze nem tudnak megcsinálni de folyamatosan próbálkoznak
    a lopott jutalmat szerintem a Legerdemain skill határozza meg
    de mondjuk fizetős dlc zónákban nagyobb esélyed van olyan helyre menni amit még nem fosztottak ki
    illetve az időszak is számít mikor kevesen vannak a szerveren akkor érdemes lopni
    nekem megvan a napi köröm, hogy honnan rablok :)
  • Plata
    Hú de utáltam coldharbourt,nekem túl halott világ.
    Azt hiszem áskálódni voltam ott,mert valami ronda nekró cuccost találtam a házba.
    Igaz csak akkor jöttem rá hogy ronda mikor meglett. :D
    Nincs valami jó tipped melyik városban éri meg leginkább rabolni?
    Vagy mindegyik városban ugyanazokat találom ha betörök?
    Kis off:WoW-ban van egy 71-es gem zabáló sámánom. :D
    Erőt vettem magamon és kifarmoltam az earthen fajt,nem volt rövid és kb 60%-nál fel akartam adni,de aztán egyhuzamban nekifeküdtem és addig nem aludtam amíg meg nem lett. XD

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.13. 10:37:31
  • PiszkosFred
    Jol tetted, ezek szerint valtozott, regebben nem volt ott.
  • Irgum76
    azért lecsekkoltam cold harbert és hollow cityben tényleg baromi jó herbát farmolni kb két lépésenként van egy gaz és három columbine-t is találtam kb 15 perc farmolással
  • Irgum76
    na megoldódott a rejtély szerencsétlen gép nem kapott elég levegőt
    a házon van egy ajtó kinyitottam és pöc-röf
    ehhh
  • Irgum76
    mint kiderült low-on van alapból szóval nem ez lehet a gond
    még ma nem voltam olyan szituációban mint tegnap, hogy huszan dobáltak mindenféle csili-vili effektet
    viszont úgy tűnik farmolni akkor érdemes ha sokan vannak a szerveren talán hamarabb spawnolnak a cuccok
    de ami még zavar a cset és az infó overlappol így nem látom milyen jutalmakat kapok illetve a cset nagyon apróbetűs azt meg nem nagyon tudom olvasni de az mondjuk kevésbé zavar esetleg dungeonban necces
    nincs olyan addon ami ezt orvosolja? mondjuk a bal alsó sarokból felteszi a bal felsőbe a csetet
    az addonról jut eszembe az összes out of date nem lehet, hogy valamelyik bezavar?
    tulajdon képen nekem csak a minimap meg az aukciós cucc kell
    az aukciós izé meg tényleg olyan franyákúl működik, hogy valaki egyszer trollkodásból vagy véletlenül kitett egy sima mezei vastőrt 20K-ért azóta több vendornál is láttam, hogy sokan hirdetik ennyiért (lehet meg is vesznek párat mert "ha 20K akkor az biztos klafa")
    én is kitettem egy be nem árazott 20. szintű tök szimpla zöld nyakláncot 500 goldért aztán mikor kellett a hely leszedtem azóta 500 gold az ára
  • Plata
    Nem tudom mi lehet a probléma,de nekem nem épp erős vagy új gépem van és gond nélkül játszom vele.
    Csak akkor szokott gond lenni ha STO után akarok játszani,az valamiért le fárasztja a gépet. XD
  • Irgum76
    okés, köszi megpróbálom,
  • PiszkosFred
    Vedd le az emberek reszletesseget, van egy olyan opcio, hogy a korulotted levo emberek mennyire legyenek reszletesek, mennyi animaciot mutasson a kliens, azzal tudsz ezen segiteni.
  • Irgum76
    de már jó párszor voltam dungeonban egy csomó dolomit kört lenyomtam és nincs semmi baj
    (nem szaggat nem fagy)

de tegnap így, hogy ott volt az a rengeteg ember többször kifagyott
    de nem kékhalál vagy szaggatás előtte, hanem fogja magát és újraindul a gép
  • Irgum76
    alapbeállításokat használtam így be volt/van kapcsolva
    most visszatettem defaultra a beállításokat
    pont elcsíptem egy kisebb dolomitot miközben figyeltem a videókártya hőmérsékletét
    nem ment feljebb 40%-os kihasználtság mellett 51-53 fokos és nem bőgnek a ventilátorok
  • PiszkosFred
    ugyanilyen konfigon jatszok (i7@8700, 3060, 32gb, dx10, w10, ssd) es maxra huzva megy minden stabil 60 fpssel (sot, van amikor parhuzamosan 2 kliens fut a bankos karakter miatt), de se fagyas, se akadas, se semmi nincs. igaz, 1080-ban fut, nem 2-4k-ban, dlss quality mode-dal. Egyedul a bloom van kikapcsolva, nem szeretem azt az effektet egyik jatekban sem.

Multithread rendering be van kapcsolva?
  • Irgum76
    az mitől lehet, hogy folyton fagy a játék? valszeg a videokártya melegszik túl mert pörögnek a ventilátorok mint állat
    amíg nincs sok effekt elfut rendesen de ma a monolitnál kellett volna fél szint és folyamatosan fagyott különböző beállításokkal
    a gépigény.hu szerint lazán kéne mennie 4K-ban 60 fps-el nálam az 1200x akárhány (pontosan meg akartam nézni de már a karakter választáskor kifagyott úgyhogy el is szállt a kommentem) 30fps
    az nvidiának van ilyen játékoptimalizáló szoftvere de ott meg azt írja nem elérhetők a beállítások

a konfig: i7 proci, 32 giga ram, nvidia geforce rtx 3060 12 giga ram, dirctx 12, win 10
    milyen beállítást vegyek vissza?
    vagy esetleg rakjam újra a játékot?

tök láma vagyok az ilyenekhez
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2025.01.11. 00:34:31
  • Plata
    Lopásból is lehet pénzt keresni.
    Most nem volt kedvem messzire menni,így csak a necrom tolvaj céh körül zsebelgettem.
    Jött recept is.Új zónában nem tudom milyen lehet a loot,még nincs meg az új zóna.

Majd keresek valami nagy várost is sok sok házzal ahova be lehet törni,abból jobb loot jön.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.10. 17:43:21
  • Plata
    Igen, négy és fél millát kaptam érte, lehet olcsón tettem ki, úgyemlékszem egyből vitték.
    Abból lett házam.
    Az a gubanc ESO+ nélkül nehéz kraft küldiket tolni, egyből tele a táska. Azt hiszem hét karimnak naponta hoz follower kraft alapanyagokat, van amelyiknek öt is, már azt is nehéz tárolni.
    Most Winter event nekem kiesett.
    Star Trek online Winter event nagyon lefárasztott, ötven karival toltam, plusz WoW-ban 20-adik évfordulós event volt.
    Csontváz cuccok évekig hevertek a bankomban.
    Ha nem mondjátok nem is tudom hogy értékes, csak eltettem mint mindig mindent. XD
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.10. 10:26:49
  • PiszkosFred
    Ezert erdemes a random recepteket ado eventeket megnyomni, akar tobb karakterrel (accounttal), mert ritka es/vagy chapterekhez kotheto reciket es motifokat jo aron viszik. Na nem azonnal, mert akkor aranylag sok jelenik meg a piacon es lemegy az ara, hanem fel ev mulva, amikor visszaall minden a regi kerekvagasba.

Pl a mostani winter event alatt lehetett csinalnie gy 15 darabbol osszeallo ruhat, azokat a darabokat az event alatt 10-20k darabaron vittek, fel ev mulva minimum duplaja lesz, kesobb meg tobb. Emlekezz a skeletonos darabokra, ha jol emlekszem te is adtal el belole tavaly majdnem millios aron, az is ilyen.
  • Plata
    Reggelre két receptemet már el is vitték.
  • Irgum76
    Köszi szépen a lehetőséget, még gondolkozok rajta mert nem biztos, hogy pár napnál tovább játszanék.
  • Plata
    Ezt a steamen láttam azzal a felirattal hogy:Typical PVP zerg...

XD
    De ez is onnan van.:D

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.10. 01:22:49
  • Plata
    Ma frissítettem TTC-t,igaz nagyon nem volt lemaradva,mert tegnap is frissítettem.
    Kíváncsiságból megnéztem a tavalyi eventen potyogott receptek ára nem ment-e fel.
    Találtam olyat ami sokat ér,TTC szerint.

Raktam még fel párat.Bár nem lettek túl drágák tavaly óta.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.10. 01:15:32
  • Plata
    Nekem vagy hat karival van meg az összes craft skill,lehet több,de nem vagyok biztos.
    Annyi rohadt sok survey jött hogy tele lött vele a hócipőm.
    Töröltem iszonyú sokat,ki a túrónak van arra ideje hogy többszáz helyre el galoppozzon.
  • Plata
    Felszoktam menni,mondjuk decemberben elhanyagoltam két okból is,egyrészt az ünnepek miatt alig volt időm,másrészt felhúzott a játék hogy a hibámon kívül buktam két napot a napi jutalomból,na nem azért mert hú de nagy jutalom lett volna,csak egyszerűen szeretem ha mindig minden napi jutalom be van zsákolva,ez amolyan hülye kényszeres szokás. :D
    Régen war thunderben ha jól emlékszem több mint 300 napig toltam hiba nélkül,de mivel a játék csak szivatott feladtam.
    Meg STO-ban toltam a winter eventet 50 karival és enyhén szóva lefárasztott.Plusz még WoW-ban is csináltam az évfordulós eventet ESO-ra nem volt idő.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.09. 16:20:12
  • PiszkosFred
    Ha valaki szol elore, hogy nem lesz sokaig, akkor sosem rakjuk ki. Aki nyom nelkul eltunik honapokra, csak annak a helyet szabaditjuk fel az uj az emberek miatt.
  • Plata
    Fredék szövetségéből még szerintem nem dobtak ki inaktivitás miatt.
    Mostanában én is sokat nem voltam fent,vagy Sw ToR miatt,mert tolom ezerrel a seasont és másra nincs idő,vagy ha visszamegyek WoW-ozni,WoW szerintem rosszabb bármilyen drognál,bár még nem próbáltam,de cigiről könnyebb volt leszokni kb 30 éve mint a WoW-ról,mindig újra és újra vissza csábít.Az a baj hogy tényleg hiányzik,ideig óráig tolom is újra,de aztán persze mindig feladom,mert már nem a régi,de akkor is hiányzik.Hiányzik hogy csavarogjak a törpémmel.Na persze ma már úgysem birom úgy a játékot mint rég,röhej hogy annak idején alapjátékban még fél napot elcsesztünk instában,most meg félóra után unalmas,kivéve ha timewalking.Az még leköt. Mondjuk régen azért volt hogy a haverokkal félnapot elbaromkodtunk a játékban csak úgy,például volt hogy órákig dekkoltunk egy hajó árbócán láthatatlanul és szekáltuk a hordásokat. :D De akkor még a WoW inkább a közösségről szólt,meg a közös játékról.
    ESO-ban is inkább a hülyeségek szoktak lekötni,pecázás,főzőcskézés,lopás,betörés,zsebelés. Meg néha a random instázás,csak ne lennének a random insták olyanok mintha az egész csapatnak hasmenése lenne és az insta végén lenne a budi.
    Rohannak ész nélkül és kész.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.09. 15:59:53
  • PiszkosFred
    Lepj be hozzank a Szovetsegbe, lassan fel eve minden heten van vendorunk, ha nem is top tier helyeken (az megfizethetetlen egy kozossegi guildnek), de azert jo varosok kozeleben. Nincs eladasi limit, a donacio meg opcionalis :)

En ket kereskedelmiben vagyok, egyikben tobb, mint 10 eve, a masikban olyan 5-6 eve. Nem nagyon jatszok aktivan mostansag, igy hetente 1-2 arany clothing modositot (d.wax) eladok es mar meg is van a kvota (bar azok ara is a felere csokkent). De jol viszik a halaszatbol szarmazo perfect roe-t, vagy a csak siman a feldolgozatlan nyersanyagokat.

Vidd le lvl1-re a szakmai skilledet, hogy legyen alapanyagod, es csinald meg a napi crafting feladatokat, 4-5000 / karakter lvl3-askent is (plusz rakas mati, survey map, stb).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.01.09. 15:08:25
  • Irgum76
    nekem ez a kisebb gondom a nagyobb az, hogy ritkán kattanok rá a játékra és akkor kidobnak a guildokból
    itt most PC-n meg csak lestem, hogy kötelező eladási limit, kötelező adomány és nem kevés
    így nem is tudok csatlakozni egyik normálishoz sem
    most csak egybe tudtam belépni van vendora de valahol a világvégén
  • Plata
    Szeretem az ESO-t mert nagyon klassz játék,de komoly hiányosságai vannak amik miatt néha nagyon frusztráló a játék,az egyik ilyen a kereskedés.
    Iszonyú szarul van megoldva az hogy van a fene tudja hány helyen vendor és azoknál kell árulni és mindnél más az ára a cuccoknak.
    Mikor vettem karakteremnek szettet,csak lilát mert elég az neki,akkor is rengeteget szívtam vele,az egyik vendornál a szett item emi kellett volna lehet hogy 100 pezetába kerül a másiknál meg 12 ezerbe,de nem tudod,csak úgy ha felmész a netre és megnézed,utána meg loholhatsz többszáz kilómétert a vendorhoz,ha mázlid van a cucc megvan,ha nincs akkor tipli a következőhöz.
    Nagy kibaszás ez a játékosokkal,mi van ha valaki nem ismeri a honlapot és csak a játékban keres meg x vendort és nézi az árat,akkor lehet hogy húszszoros áron veszi meg,mert nem tudja hogy másik városban vagy a szomszéd utcában a vendornál van olcsóbb.
    Központi aukciós házzal elveszne ez a katyvasz.Mindenki egy helyre tenné be,látnád melyik a legolcsóbb és kész.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.09. 12:22:06
  • Irgum76
    Köszi a tippet elnézek akkor arrafelé
  • PiszkosFred
    "de ez jó recept: kukac csali, fehérhús (majmokból jön), cékla vagy mi 13 gold volt darabja (mivel orkiában van a lelőhely) és ez a nyomorult colmubán most lófráltam kicsit a susnyásba nagyon kevés gazt találtam állítólag Cold harberben van jó hely de ott még nem tartok a fősztoryban"

Columbine nincs Cold Harbourban, csak ha kaptal a napi crafting leadasaert survey mapet (bar meg akkor sem biztos). Menj el Craglornba, jard be a zonat egy nagy koruttal es szedj fel minden nyersanyagot, amit talalsz. Abbol esz 100k cuccod eladasra (potent nirn is csak ott esik barmelyik random lelohelybol, es az ara meg mindig 20k+ korul van).
  • PiszkosFred
    "persze felraktam én is de szerintem ez az addon gáz mert nem a reális értéket mutatja hanem a hirdetéseket nézi a sok birka meg megy az addon után így illreális árakat határoznak meg"

Az addon semmit sem hataroz meg, csak vagy atlagolja az altalad hasznald kereskedoknel mar eladott termekek arait (MM) vagy atlagolja a jatekosok altal feltoltott kinalatot (TTC). Mind a ket esetben a jatekosok hatarozzak meg, hogy mit mennyiert. Ha olcson akarsz venni, ne addont hasznalj, hanem a webes TTC keresot.

Columbine, Corn flower, stb. sosem volt olcso, egyike a leghasznosabb alkimista alapanyagoknak, emiatt mindig jo aron lehetett veluk kereskedni.
  • Plata
    A tamriel trade center azt mutatja hogy mi a maximum és minimum ár amiért ki van téve és ad egy tippet hogy menyiért éri meg kitenni szerinte.
    De állandóan manuálisan kell frisíteni hogy az aktuális árat mutassa.
    A játék addons könyvtárában rá kell kattintani az alkalmazásra és frissíti az adatbázist.
    De ha nem hiszel az addonnak akkor van egy honlap ahol mindig mutatja az aktuális árakat,a neve szintén tamrieldtradecenter.
    https://eu.tamrieltradecentre.com/pc/Trade/Search
    Lopással meg zsebeléssel kerestem a pénzem mindig.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.09. 06:27:09
  • Irgum76
    "Ha kereskedni akarsz,szerintem tölts le olyan addont ami megmondja mi mennyibe kerül vagy mennyit ér."

persze felraktam én is de szerintem ez az addon gáz mert nem a reális értéket mutatja hanem a hirdetéseket nézi a sok birka meg megy az addon után így illreális árakat határoznak meg
    xboxon ez teljesen más max végigjárod a kereskedőket és ahhoz viszonyítasz vagy csak tippelsz ha pl egy ismeretlen bútor recepted van

"Egyébként 16 ezret össze lopni nem nehéz."

hát 3 nap játék után nem is könnyű :)

"Inkább csinálj értékes bútorokat."
    ezt már kidumáltuk párszor, hogy szerintem(ünk) nem éri meg csak exhasra bútort gyártani

"Egyébként meg sokszor a kaja hozzávaló többet ér mint a kaja."

de ez jó recept: kukac csali, fehérhús (majmokból jön), cékla vagy mi 13 gold volt darabja (mivel orkiában van a lelőhely) és ez a nyomorult colmubán
    most lófráltam kicsit a susnyásba nagyon kevés gazt találtam állítólag Cold harberben van jó hely de ott még nem tartok a fősztoryban
  • Plata
    Szia.
    Ha kereskedni akarsz,szerintem tölts le olyan addont ami megmondja mi mennyibe kerül vagy mennyit ér.
    Egyébként 16 ezret össze lopni nem nehéz.
    Nem tudom most minek mennyi az ára,egy ideje nem játszottam.
    Egyébként meg sokszor a kaja hozzávaló többet ér mint a kaja.
    Inkább csinálj értékes bútorokat.
    Simán kitanulható az összes profession egyetlen karakterrel.

Addonokhoz használd a Minion appot,az app mindig frissíti neked a modokat és helyesen telepíti neked.
    Egyedül az egyik trade mod-ot kell manuálisan naponta frissíteni az árak miatt.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.01.09. 00:09:07
  • Irgum76
    Hi,
    elkezdtem játszogatni PC-n aztán beszippantott megint
    szóvak belevágtam a kereskedésbe is
    mai napom arra ment rá, hogy összekuporgassak 5K goldot egy 16 ezres receptre loptam csaltam hazudtam de meglett :)
    Orzorga's Tripe Trifle Pocket mondom lehet, hogy drága de százszor visszahozza az árát (sajnos a 10 éves évfordulón nem hívtam le az ork DLC-t csak játszottam ott)
    mondom minden tök ingyen van hozzá próbaképp gondoltam veszek egy adag Columbine-t erre kiderült 1000 gold darabja annak a hülye gaznak
    hogy ezek a hülye számok hogy jönnek ki azt nem tudom de mindenki tartja magát hozzá mert látja az addonban, hogy mindenki ennyiért hirdeti de csak a hülye veszi meg
    az arany fa temperáló meg 750 WTF???
    el is határoztam, hogy felcsapok ácsnak aszt dobálom a gold botokat / nyilakat tonnaszámra
    de kicsit lehangoló ha kiteszem simán a Columbine-t nagyobb a haszon mintha megsütöm a sütiket még ha háromszorossal is akkor is