24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Irgum76
    faja :D
  • PiszkosFred
    az csak egy vicces disz, dekor, semmi kulonosebb haszna, csak pukkan egyet ha kinyitod :D
  • Irgum76
    " Dragon's blood vagy Dragon Rheum, esetleg Powdered Mother of Pearl " ezeket majd akkor nézem
    viszont van egy Jasper (vagy ki) eventes ládám lila animált érdemes azt lerakni? egyáltalán lehet tárolóként használni?
  • PiszkosFred
    Ertem, ha boxon nem tudok segiteni, de ahogy irtad, nagyjabol a tarhelyed megvan, csak valogatni kell :) En is megtartok minden szart, de egy ido utan rajon az ember arra, hogy ami beszerezheto barmikor, olcson, azt nem eri meg rakosgatni. Pont a hetvegen csinalok nagy rendrakast a bankomban, mert meguntam, hogy 30+ karakterrel csinalva a napi craftot (adonnal pc-n ez kb egy ora alatt megvan) egyszeruen nem tudom hova tenni a kapott reciket es motifokat, mert tele van mindenfele vacakkal bank. Pl van 10 000 crownos poison, ami login rewardsbol jott ugy, hogy SOSEM hasznalok poisont, csak nagyon ritkan Dark Brotherhood megbizasoknal vagy endeavor kihivasoknak, ahhoz meg eleg 200 darab is, nem 10k :D Tri-resto potion detto, szokoevben egyszer iszok belole, de abbol is van tobb ezer elrakva, mert "egyszer majd jo lesz valamire" ugy, hogy kozben mindne honapban tobb szazat kapunk login rewardskent. Szoval aterzem amit irsz, de en mar nem cicozok, ami nem kell az kuka.

Jaja, a DCThrone recept anno 1-2 eve 100k+ aron ment osszel/telen, mert az egyik legjobb kajat lehet vele csinalni stamina karakternek (plusz skalazodik a karakter szintjehez igy barmikor fogyaszthato) es a recept meg ritkane esett a bolondok napi ladakbol.

Ne sajnald, amit fillerekert ujra be tudsz szerezni, azt nyugodtan add el.

Nezd meg, hogy most az anniversary ladaidbol esett e Dragon's blood vagy Dragon Rheum, esetleg Powdered Mother of Pearl (nyersanyagok), mert ezeket nagyon jol mennek PC-n, es ha jol tudom, meg jobban mennek konzolokon.

Gilisztat es a tobbi csalit en sem dobom el, mert bar most rogyasig van mindenki perfect roe-val, de ha vege az eventnek es mindenki elhasznalta a tartalekait, megint el lehet adni 80k-s aron, ahhoz pedig halakat kell fogni, mert onnan jon, ahhoz meg kell csali :) Riftenben vagy Coldharbourban vannak helyek, ahol nagyon sok zombie spawnol, azokat old, azok dobnak gilisztat :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.04.13. 22:33:05
  • Irgum76
    mondjuk most event idejére lehívhatnám az ingyenes hónapot (már ha jól tudom, hogy van ilyen) de ilyen feliratkozásokat meg folyton elfelejtek időben lemondani
  • Irgum76
    köszi szépen a felajánlást és a tanácsokat xbox-on játszok
    van másfél millám de szerettem volna most event idején kicsit növelni
    benne vagyok 5 traid guildban 30/30-ra fel van töltve mind mondjuk lehet nem ártana kitakarítani őket és csak igazán jókat kirakni
    de mondjuk leginkább ilyen 1000-2500 goldos cuccokat visznek össz-vissz 4-5 30K-s eladásom volt azok kb visszahozták a szütyők árát
    lovak kimaxolva
    az alapanyagokkal meg úgy vagyok, hogy sajnálom kidobni
    ott van pl a giliszta fogalmam nem volt erről az italról mégis megtartottam 200db-ot most kb 500g/darab áron eltudnám adni szerintem csak most nekiálltam komolyabban dungeonozni úgyhogy megtartom magamnak
    meg ha kisebb karaktert húzok akkor készítek neki tréning rucit(kat) szóval nem tudom
    most az volt az ötletem, hogy a kraftertől átadom az enchantot egy kisebb varázslónak de miközben húztam rájöttem, hogy ez így nem klafa mert pár "bútor" receptem nekem is van és azokhoz van, hogy több szakma is kell egyszerre szóval ez így nem pálya
    ha pörögne az eladás nem picsognék de napi egy-két slot felszabadulással nem sokra megyek
  • Plata
    Az igaz de kapsz hozzá végtelen kraft inventorit,annyi vackot gyűjtöttem már össze hogy ahhoz kellene vagy 30 kari hogy legyen hol tárolni.
    Plusz a bank tárolóhelyed is dupla így.
    Bár azt nem tudom mi történik ha lejár az ESO+ és a bankban tárolt cuccal mi lesz.
  • PiszkosFred
    Nyersanyagbol csak azt tartsd meg, abbol is csak 200-as csomagot, amit hasznalni tudsz a szakmai skilleddel. Pl ha a Bsmithed 5-os, akkor a tier 1-4 cuccokat semmi ertelme raktarozni, mert sosem fogod mar elcraftolni oket. Ami ore, azt finomitsd, a kapott nem hasznalatos tomboket (ingots) meg add el. Wood es Cloth ugyanez. Az alap 10 faj style koveibol se tarts meg csak a sajatodat, ugyis veheto a szakmai npcnel.

A bank upgradelese draga mulatsag, tobb szazezer arany, de csak egyszer kell es hosszutavon megeri, de ha nem is vagsz ebbe meg bele, akkor az inventorydat viszont mindenkeppen huzd, ha mas nem az istallos +60 egyseged szedd ossze naponta 1-1-gyel novelve.

Erdemes kesobb majd raszanni a skill pontokat es a szakmakat maxra huzva elkezdeni a master writek gyartasat. Az igy kapott voucherekbol tudsz meg 4db 60-as tarolot es 3db 30-as tarolot lerakni a hazadba. 1db 30-ast mar kaptal a szintezes kozben.

Apro trukk, de guildben vagy es van belso piac (50 fonel tobb), akkor rakd be eladasra azt a cuccot, aminek nem talalod a helyet, majd cancel . Ilyenkor visszakapod mailben, de az a mail 30 napig ott marad, addig sem fogja a targy a helyet :) Ennel meg jobb, ha valaki masnak kuldesz levelet, benne 6 csatolmannyal es o visszakuldi, szinten 30 napig marad a postan a level es nem fogja helyet. Utobbi esetben a legjobb, ha van egy masik accountod esetleg (epices ingyenes ESO-bol, vagy az alienware giveawaybol, stb.) es magadnak kuldozgeted.

Ha PC-n jatszol es szukseged van egy kis aranybeli tamogatasra, nagyon szivesen kuldok, akar adomanykent, akar kolcsonbe, ahogy neked megfelelobb - csak az elso karakterrel nehez penzt szeretni, utana mar annyid lesz, hogy nem tudod elkolteni.
  • Irgum76
    jah tudom de 15 dolcsi az 15 dolcsi...
    nem fizetek egy centet sem max dlc-kért
  • Plata
    Mióta van ESO+ nincs gond tárolásra,minden megy a kraft tatyóba.
    Amihez minden kari hozzá fér.
  • Irgum76
    ehhh nem tudom más hogy csinálja a tárolást előfizetés nélkül
    de én már négy karakterrel logisztikázok és így is folyton kifogyok a helyből
    30-40 ezerért meg már nem veszek 10 slotot
  • Irgum76
    ez
    fehér hús, bogár nyálka, rovar darabok, giliszta
    fincsi mi? :)
  • Plata
    Kukac bor?
  • Irgum76
    basszus a saját kukac borom jobb mint a crown-os sült csirke
    de ehhez két dungeonon kellett esnem kelnem mire rájöttem mi a gáz

a tankunk olyan alternatív útvonalat választott, hogy alig bírtam követni a többiek meg sehogy vicces volt healer nélkül...
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2024.04.13. 19:53:16
  • Plata
    Ha látnád hogy piruettezek ragadozó madárral harc közben. XD
  • Irgum76
    :D
  • Plata
    Nálam az nem gond,én sosem normálisan irányítom,én magam vagyok a száguldó örült. XD
  • Irgum76
    én az STO-t passzoltam nem tudom irányítani a hajót normálisan
  • Plata
    Én már megint elfelejtettem megnézni az achi vendort.
    Igaz még meg sem kerestem merre van.
    Ma ha nem felejtem el megkeresem,de még vár rám egy kis sw ToR meg STO.
    Sw ToR-ban folyton elfelejtem hogy nem ESO-ban vagyok és mindig H-t nyomok ha mountra akarok ugrani. XD
    Na persze az Sw ToR-ban az űr pvp. :D
    Még le kell tolnom legalább kettő vagy négy zűr pvp-t heti küldihez.
    A voss wb küldi bugos,két republic egy birodalmi karival toltam és nem adta meg.
    STO-ban is vár még a First Contact Day event.
  • Irgum76
    áh! szuper
  • PiszkosFred
    Achievementek kozott a Holiday kategoriaban az Anniversaryban latod, legalul, hogy X/25 darab konfettit fogyasztottal/hasznaltal el. Ha meglesz a 25/25, akkor kapod a mountot.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2024.04.13. 10:00:29
  • Irgum76
    oh bazz!
    köszi szépen, kb egy agyi infarktustól mentettél meg :D

a másik: én elhasználtam egy konfettis cuccot gondoltam milyen menő lesz, hogy pukkan de nem történt semmi
    ezt számolja valahol vagy csak egyszerre kell az összeset használni?
  • PiszkosFred
    A molag bal petet erdemes, mert abbol minden negyedevben tudsz csinalni "valamit". Most pl egy szemelyiseg/personalityt lehet "morfolni" belole, kesobb lehet lesz ruha, ingatlan, stb. - volt mar minden.

Emellett van egy eventes lo/mount, amihez kell 25 darab lila jubliee konfetti csomag. Ezekbol csak 20-at lehet szerezni a napi elsonek kapott arany eventes ladabol, a maradek 5-ot neked kell megvenni Ticketert (5x3 darabert). Ha kell a mount, akkor erdemes mar most megvenni azt az 5 darabot, a tobbi konfettit meg hasznalni (eddig 10 darabot lehetett szerezni es meg van 10 nap hatra).
  • PiszkosFred
    Az Undaunted enklave taboraban lehet venni dobozokat, kulcsert, ezekben lehet random a shoulder (minden dobozban ket darab dungeonbol szarmazo shoulder lehet, de doboznal lathatod, hogy melyik ez a ketto, nem vakon vasarolod, de utana 50-50% eselyed van ra, hogy a "krokodilost" kapod meg). A tabor a fovarosok mellett talalhato, ahol a dungeon napi kuldiket felveszed.
  • Plata
    Event ticketből szerintetek mit érdemes venni?
    Már vettem kétszer random előző eventekből származó stílust,hide shoulder-t,meg a fene tudja mit még.
  • Irgum76
    basszus vagy 500 kört futottam a krokodilos dungeonban és most néztem, hogy nem droppolja a vállvértet hanem valami ládában kéne keresni
    kulcsot már legalább megszereztem hozzá
  • Plata
    Bányászás közben valami ancient high elf chest stílus könyv leadjét találtam,kiástam másik karival és meg is lett a könyv,nagyon szép chest-et adott.
  • Plata
    Ma folytattam a survey telepek kibányászását.
    Közben bele futottam egy dolmen-be.
    De esett egy érdekes item,még sosem esett kártya.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2024.04.13. 00:12:47
  • PiszkosFred
    Foleg staminara morpholva, mint az ipari aram.
  • Irgum76
    Köszi szépen
    én a Blazing Spear-re tettem (amivel csak bénázni tudok :) )a skill pontot mert azt hittem talán az az
    de most megnéztem ki is van pörgetve 4-esre a Puncturing Strikes már csak egy skill pont kéne hozzá
    nézek pár skyshard-ot
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2024.04.12. 20:09:11
  • Plata
    Ó igen,az nagyon jó.
    Szinte mindent sebez ami előtted van.
  • ntex
    Templarnak van dárda skillje, a Puncturing Strikes, ezzel hármat bök maga elé a karakter és sebez mindenkit aki előtte van. Állítólag az egyik legjobb AOE skill a játékban.
    Utoljára szerkesztette: ntex, 2024.04.12. 19:35:02
  • Irgum76
    ja még mindig nem tudom mi az a villámszerű dárda izé amivel a táposok böködnek
    fegyver vagy valamelyik varázslat?
    kéne nekem is csak nem tudok rákeresni sem ennyi információval
  • PiszkosFred
    Nem szabad eladni most, ez a vasarlas ideje vagy a tureleme, ha nem akarsz vasarolni csak eladni, akkor varj es az event utan 1-2 honappal visszater minden. Worm Chestet most 200k-ert mar lehet venni, event vegere 120-150k, de fel ev mulva 600k+ megint, csak hogy egy peldat mondjak. Az van amit irsz, mindenkinek most esik minden, a turelmetlenebbje most akar ebbol penzt latni, berakja alavagva a jelenlegi trendnek, igy aztan nehez barmit is eladni.
  • Irgum76
    az is lehet, hogy még kivárnak sokan az igazán akciós termékekre
    én is várom, hogy az alloy inflálódjon de még nem mozdult az ára :(

amúgy láttam egy fullos pakkot 200 db alloy 1.5 milla
    ki a franc tudja ezt kifarmolni és hogyan?
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2024.04.12. 19:14:34
  • ntex
    Nálam is van 1-2 drága motif, de egyszerűen nem veszik meg őket. Vagy arra vár mindenki hogy kiessen, vagy mindig alád vágnak az árral és másét veszik meg. Nekem eddig az ilyen 200-300K gold körüli lapokat még egyet sem sikerült eladni.
  • Irgum76
    azért köszi
    de az is lehet, hogy azzal lett vége a questline-nak végül is minden megoldódott kaptam skill pontot is
    lehet a portál csak visszavitt volna a kontinensre
    Utoljára szerkesztette: Irgum76, 2024.04.12. 18:55:27
  • Plata
    Sajnos ebben nem tudok segíteni.
    Nem tudom melyik ez.
  • Irgum76
    basszus már kiolvastam a fél internetet
    Artaeum küldetését csinálom és volt egy portál amin át kellett volna menni de azt akkor skippeltem
    de most sehogy sem tudom melyik küldetés volt és nem is látom se Artaeum se Summerset küldetésként nincs egy darab küldetésem sem egyik régióban sem
    ott tartok, hogy kivette a varázsló a szívét a mellkasából nagy hent volt a varázsló nő healelt ilyesmi
    mit csináljak?
    kéne egy skill pont dungeon előtt
  • Plata
    Tegnap necromanci karimat fel akartam ruházni,erre kiderült a szett amit kinéztem neki nagy részt world bossokból esik.
    Kénytelen leszek deshanban le csapni pár boss-t,remélem tényleg esik a cucc,nem csak kb 1% eséllyel. :D
    Ma megint kaptam jó butor recepteket,csak kell szednem pár skill pontot a karimnak.
    Plusz jött egy drága motif is,TTC szerint 130-170k az ára,az már jó lenne.