24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Whysper
    Combat iszonyat lapos? Ahogy Jonnykat mezyem a spelleket azert kiteolni meg elugralni kellett meg ahogy figywltwm valamelyik spellt eltolfa aztan eltolt ket spellt mire azt lecsapott az egbol. Nem lesz esznelkuli castolgatas ahogy neztem at kell gondolni neha szitu fuggoen. 8) remelem a dungeonok ilyen nehezek vagy nehezebbet lesznek. 8) vagy maxon lesz hc vagy hasonlo.
  • Nephin
    :D

Core2Duo, Radeon HD 4670, 4Gb ram, medium textúra, minden más high, effektek bekapcsolva, VSync off, 1280x1024, windowed, látótávolság kb. 80%, ööömivanmég. Ja igen, subsampling is high, médiumon borzasztóan fest, életlen, szálkás az egész, a low-t már meg sem néztem. Ezekkel nem döcögött, csak nagyon ritkán akadt meg, még pvpben sem, pedig volt ott 3-4 raidnyi ember biztosan. Az fps persze nincs az egekben, de használható. Volt egy olyan jelenség, hogy időnként megállt az egész 2-3 másodpercre, de ez inkább szerveroldali lehetett, múltkor semmi ilyesmi nem volt.

Az ultrát ránézésre csekkolták, nagy különbség nem volt, de ez persze szubjektív.

• j0nNyKa
    valamit biztos csinált az ultra, mert streammel együtt már döccent, high-on meg nem :)
    kinézetben nem tudom, annyira nem figyeltem
    neked milyen gépen milyen beállításokkal hogy fut? kérdezték többen is hétvégén tőlem streamen, dehát a fene tudja, amikor neked az a géped lett, én még nem is éltem
  • Nephin
    Tegnap kb. 6-tól már be lehetett menni, találkoztam az emperorral is. :D

A craft nehéz lesz, de szerintem pont így jó, lesz értéke.

A grafikánál próbálgattuk, úgy tűnt, az ultra még nem az ultra...
  • j0nNyKa
    ahogy írtam is: nem volt idő mindent (normálisan vagy épp bárhogy) végigtesztelni
    nekem a dungeon volt a célom, azt úgy.. épphogy, érintőlegesen, aztán csókolom
    pvpzni akartam még, de ugye az végig (?) le volt lőve
  • Susarc
    1 ről 2-re felment simán,de 2-3 az ma délutánra lett és már nem is foglalkoztam vele! hála neked ment az encsant meg a research is
  • PiszkosFred
    A 6 óráról az nem tudom, hogy általános idő, vagy csak bétára belőtt idő, vagy random tárgytól függ, egy zöld daggert próbáltam csak.

Ha default ennyi - esetleg minőségtől függően nő -, akkor az összes megtanulása - mert van rengeteg -, így, hogy egyedi a fegyver/armor típus esetén, iszonyat sok idő lesz, szerintem akár hónapok is lehetnek. De lehet, hogy pont emiatt lesz egyedi és életképes egy-egy crafter, mert van neki olyanja, ami másnak (még) nincs. Ha instant lenne, két nap alatt lenne mindenkinek minden.

Abba bízok, hogy más is tesztelte a craftingot - ha már ez volt a hétvége egyik célja -, és a napokban több érdekesség is kiderül a tapasztalatokból.

• Susarc
    6 óra az rohadt sok:S
  • PiszkosFred
    Kieg: fegyver és páncél típusonként külön-külön kell megtanulni (research) az egyes "trait" képességeket. Amit megtanultam 6 óra alatt egy zöld daggerből, az csak daggeren használható a későbbiekben, minden más típusnál (kard, fejsze, miegymás) újra meg kell tanulni/fel kell fedezni, csak hogy ne legyen egyszerű. Stílus nem számít, ork daggerrel és elf daggerre ugyanúgy rakható.

Armornál szintén, amit megtanulsz sisakból, nem rakhatod kalucsnira.
  • Susarc
    fenntvan még valaki? megyek aludni passzolom a gammát
  • j0nNyKa
    spoiler :!:!:!:
    egyébként igen, alig várom a release-t, amikor nem rohanok majd, hanem végigolvasok mindent / végignyálazok minden kis zeget zugot
    amennyire így olvasás nélkül láttam, ezek a.. hát küldetés láncok, vagy hogy mondjam érdekes story-kat mesélnek el, várós :)
    kár, hogy a béka verseny küldetés bugos, azt nagyon megnéztem volna
  • PiszkosFred
    A legnagyobb fun pedig, a karakteranimációk annak függvényében, hogy mit csinál a játékos. Haláli, ahogy látod, matat a cuccai között, vagy skilleket rendezget, esetleg térképet néz, stb. Apró és gameplayt nem érintő, de zseniálisan húzás.
  • PiszkosFred
    Le fogom, azért is szedem ezeket össze :)

Pozitívumként ott van, hogy két és fél napnyi játék alatt rengeteg küldetést megcsináltam (nekem ez a világ, a sztori, az NPC-k olyanok, mintha régi ismerősökkel találkoznék), ezért sem haladtam se pénzzel, se szinttel annyira, viszont a temérdek küldetés között talán 2 volt olyan, hogy ölj meg 15 assassint, meg szedj össze 6 békalábot egy potionhoz (bár az tetszett, hogy az argóniai kiscsaj velem próbáltatta ki a máguscéh felvételijét, főleg a hatás). Nagyon jól a kvesztek, érdekesekek, sok a miniboss, akikhez kell némi taktika, mert különben kurva hosszú lesz a harc és a végén kelhetsz fel a waypontnál.

Az első Dark Anchor a frászt hozta rám. Mentem a magam csendességében, épp beszéltem valakivel ingame, amikor megnyílt az ég és puff, mellém csapódott az a baszott nagy horgony. Én meg, mint a nem vak, csak bátor ló odamentem, és beköszöntem a worm kultistákhoz. Ők meg röhögtek a hullámon 5 sec múlva... De az egész hangulata az eventnek, a 5-6 fős partyk gyorsan összeverődve, a több hullámban érkező ellenfelek, majd a végén az egész úgy eltűnik ahogy jött, szerintem epic. Később a huszadiknál már lehet nem lesz az, de eddig három után még élvezem :)

Hja, és kurvanagy a terület. 15-ös vagyok, megnéztem hol vagyok, és mennyi van még hátra, és ház bmeg ha ezeket a területeket is telerakták ilyen minőségű sztorival és küldetéssel, akkor lesz mit csinálni. Főleg, ha ideveszem, hogy mindez még kétszer az 50+ 50++ területek miatt. (lementem gyalog Mournholdba, muszáj volt megnéznem - bár be nem jutottam -, de mire odaértem legalább fél óráig csak mentem, és mentem, és mentem vidéken és hegygerincen át, az utat követve.

Hja, és ugyebár a szokásos kérdés elhangzott: lehet e maxolni minden skillt. Na persze, már most nem elég amit kapok és szerzek, meg kell gondolni, hogy mire költöm és mit morpholok. Már értem, amikor az interjúban azt mondták, hogy "meg lehet szerezni minden skillt, de nem lesz sétagalopp".
  • Susarc
    ha még valaki bírja

http://hu.twitch.tv/drusus77
  • PiszkosFred
    Nekem csak az effektek és a mélysége hiányzik, az ütés hatása, hogy lássam, tényleg találtam. (átfutás és ütközés hiánya nem gond, WoWban taktikák egy része erre épül, nem hiányzik annyira). Az akció része (támadás, blokkolás, powerattack, dodge), plusz az összesen 5 skill/támadás/heal bőven elég, annál többet nem szabad TES játékba belerakni.
  • soundsonic
    Én láttam egy óriás csontváz (elit) npc leölését ami szerintem eléggé izgalmas volt. Viszont az nem tetszik, hogy mele kasztok a mob leölése után még ha nem dodge-olnak tovább sebződnek ellentétben a ranged kasztokal.
  • j0nNyKa
    ezeket remélem a készítőknek is leírtad, mert tényleg fontosak lennének :)
    egyébként ez a "semmilyen harc" feltűnt, és szerintem félig annak az oka, hogy a hangok még láthatóan (hallhatóan) nincsenek kész
    valami jó kis csit csat puf puf hanggal már inkább ütés lenne az az ütés
  • TDC Geronimo
    Combat iszonyat lapos. Ott tényleg hozták az elder scrolls minőséget :P
  • PiszkosFred
    Ami nekem furcsa és nem igazán tetszik: (a legtöbbje hülyeség)
    - továbbra is zavar, hogy az azonos fajba tartozó emberek/elfek annyira hasonlítanak az alapvető vonásokban, mintha egy család két generációja lenne az egész. Lehetne szélsőségesebb is a generátor.
    - Megszoktam, de azért zavar a harcban az ütközés hiánya, illetve nem érzem továbbra sem, hogy eltaláltam e vagy sem, olyan semmilyen az ütések.
    - Nincs armor és fegyver esetében "preview". :)
    - Ha találok egy fegyvert, armort, akkor odaírhatná a névhez, hogy milyen stílus, mert az ikon nem feltétlen egyértelmű.
    - Inventoryban lehetne több szűrő is, hogy lássam mi a heavy/light/medium armor
    - Kellene némi system message, pl kaja receptnél kiírhatná tooltipben, hogy már ismerem. (többi craft másként működik, az ott oké).
    - Illetve nem oké, lehetne egy menüpont, amiben összeszedik, hogy milyen stílust, traitet, enchantot, stb. ismerek, vigyem e magammal a tárgyat "majd szétbontandó" címkével, vagy hagyhatom benne a hullába.

Ezek mind-mind kényelmi szempontok, mert az elmúlt időszak mmoi kényelmessé tettek, de néha jó lenne tudni ezeket kinn, a vadon közepén.

A többi tetszik, a sztori nagyon jó, itt-ott egészen zseniális (a main storyért piros pont, nagyon jól elmagyarázták a dolgokat, főleg a prófétás részek ütöttek), a crafting elég sokoldalúnak tűnik, magasabb szintre is, a group playre nincs ráerőltetve az ember (bár ezt elmondták, hogy a pve tartalom nagy részt szólózható lesz 1-50 között, a party majd csak instákban és 50+/pvp endgame részen lesz "kötelező"), a felfedezés és a táj fantasztikus, grafika szerintem elég korrekt régi gépen is (bár végre el lehetne már felejteni a testre feszített textúrákat, mint armor, mert annál nincs nevetségesebb, amikor az acél mellvért velem együtt lélegzik). Illetve, nagyon tetszik, hogy a döntéseink szerint változik a világ és az NPC-k sorsa visszaköszön folyamatosan annak függvényében, hogy mit csináltunk.

De mindez hiába, a végső szót az mondja majd ki, hogy 50-esként mit tud csináélni az ember. Ha unatkozni fog, akkor nem lesz megtartó ereje, mert a sztori és a döntések érdekesek, de maximum kétszer, harmadjára már csak katt-katt-katt.
  • j0nNyKa
    de hisztizni divat :)
  • Johika
    Miben? En csak streanem lattam, de meg igy is tetszik.
  • TDC Geronimo
    Hát megértem a fanyalgókat, hogy őszinte legyek.
  • soundsonic
    Olvasom az official eso fészbúkot és eléggé megoszlóak a vélemények a játékról. Nekem egyre jobban tetszik
  • PiszkosFred
    Következő hétvége, maximum két hét.
  • Susarc
    1 hónap:))
  • LadyWhox
    Szerintetek mikor lesz a köv. béta?
  • Susarc
    hát én a 3 műszakos beosztásommal mindig találok elég frankó időintervallumokat amikor összeszedem magamnak ami kell:P pl. hétfő délelőtt 8 óra vagy szerda hajnali 4 meg hasonlók:))
  • Susarc
    érdemes nagyobb Twitch csatornán bekérdezni! sztem fél óra alatt kapsz accountot
  • PiszkosFred
    Ha csak nem random a megjelenés helye.
  • LadyWhox
    Na rájöttem a shrine-ok tisztitási módjára is :)
  • soundsonic
    ...és akkor a többség aldmeri lesz?
  • Susarc
    fasza kempelések lesznek akkor:S :(
  • PiszkosFred
    Hát a béta előtt én is. Aztán amikor lenyúlták előlem a bányát, mondom wtf... Kincsesláda ugyanez. Két zárfeltörés között kell lennie 5 secnek, vagyis ha nem sikerül elsőre - ami sanszos -, azonnal más próbálja meg, aki esetleg rád várt addig. Onnantól már csak "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elv alapján abban bízhatsz, hogy neki sem sikerül.
  • j0nNyKa
    sorry vitték, erre a hétvégére már nem is osztom tovább
  • soundsonic
    Jonnyka tolja valaki az acc-oddal most? Ha nem akkor másfél órát igénybe venném.. ,ha lehet :)
  • Susarc
    TIPP: minden gyüjtögetéshez 2. szinten van egy ilyen nagyító ikonos skill amit skill pontért/deszép/ megvehetsz és ezzel 20 méteren belül a leszedhető cuccok fénylenek:P ezzel a kis segítséggel nem fog ráolvadni a szemed a monitorra,hogy meglásd a tárnákat,bokrokat! nagyon must have
  • LadyWhox
    Hja ok, akkor tévedtem mikor azt gondoltam, mindenkinek külön jelenik meg. :P
  • j0nNyKa
    én csak olyan dkt láttam, az valami alap spell lehet :)
  • PiszkosFred
    Nem, itt is van rengeteg, csak itt nem vagy egyedül, aki porszívózza ezeket :D
  • soundsonic
    Láttam egy olyan DK-t a strem-elések alatt aminek ilyen tüzes tüskék nőttek ki a páncéljából. Tök jól nézett ki