24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Torzonborz
    Remélem később sem, vagy ha igen akkor legalább is nem a megszokott módon.

Ha már Aréna akkor legyen tényleg az , nem ilyen instanszolt marhaság.
  • PiszkosFred
    Nope, a tisztelt publikum csak a csatamezőn tud egymást véres maszattá verve ismerkedni, külön erre a célra rendszeresített hangulatfokozásra és testápolásra alkalmas egység nem lesz a játékban. A premier pillanatában legalábbis.
  • Chris
    Oszt' lesz-e ebben a játékprogramban aréna, vagy vmilyen férfiasabb úri mulatság?

• Susarc
    sry,de szerintem mi az ilyen ázsiai gyíkságokra nem bukunk:P
  • PiszkosFred
    Szorakoztato, aztan ha meglesz az elso companion, onnantol meg inkabb. Arra figyelj, hogy instak es eventek szinthez kotottek, vagyis ha kinovod, akkor nincs tovabb, nem mehetsz le oda.

Gyakorolni sem rossz, ha mondjuk clericet kezdtel, mert a harc es a healing nagyjabol ilyesmi lesz TP nezetben az ESO-ban is. Gyakorolni jo, mozgast, celzast, dodge, stb. :)
  • MaRee
    Nem is olyan szar ez a Neverwinter, amíg nem szerzek béta kulcsot el tökölök vele.
  • kalif
    off: ha valakit érdekel és nem bírja mmo nélkül a megjelenésig, akkor nézze meg a Kingdom Under Fire 2-t. A leírások és videók alapján várományos, de a puding próbája ugyebár az evés.23.-án lesz a bétája.Itt lehet kulcsot szerezni: http://kuf2.mmog.asia/#getbetakey
    (pl: Facebook profillal kell 5 ismerős like és már meg is van)
  • Susarc
    i need MOAR!
  • Susarc
  • PiszkosFred
  • Susarc
    az lehet,de köze nem sok van ahoz a DD ADD-hez amire nekem lett volna igényem.....a DD online nem olyan rossz,de nem tetszik,hogy annyira bevan korlátozva a világa a dungeonokra és nem lehet császkálni normálisan
  • j0nNyKa
    valszeg pont ezért nem tetszett neked (amit megértek, mert mondom nekem sem)
    de attól én látom benne, hogy miért élvezik sokan
  • Susarc
    nálam kevesebb nagyobb ADD,DD fan van ,de ez a neverwinter 2 ft-ot nem ér.....
  • Susarc
    hát ez baromság:S a videót néztétek amit linkeltem? az is komoly....nem tudom mire vélni ezt a hadjárat szintű haterkedést szerte a világhálón
  • j0nNyKa
    leírtál 2 végletes dolgot, amiből egyik sem :)
    jó termék nagyon, engem nem tudott lekötni, de ez egyéni problémám, abszolút megéri a próbát
  • PiszkosFred
    Nagyon jó kis játék lett, bár sok köze - a világot leszámítva - nincs az elődökhöz. A Foundry rendszere (ami általában jelen van a PW játékokban) pedig egyenesen zseniális, és csak remélem, hogy előbb utóbb alapvető dolog lesz minden mmoban a userek által készített, a fenntartók által ellenőrzött ingyenes extra tartalom. A szintezés és úgy a klasszok érdekesek, szerintem szép is, csak hát a max szinten megáll az élet, mert az endgame az sovány. Foundry meg hiába kiváló ötlet, nem egyenlő a megfelelő endgame tartalommal.

Érdemes kipróbálni, egy percet sem sajnálok abból, amit beleöltem, de hosszabb karrierre ne számíts vele, max időközönként visszatérsz és megnézed a fejleményeket, vagy időközben érkező újabb kiegeket.
  • MaRee
    Idióta, nem kell foglalkozni vele. Amúgy ez a Neverwinter mit tud? Van valami köze a régi szériához vagy általában a d20-hoz, vagy csak x-edik idióta f2p klón?
  • PiszkosFred
    Nincs ezzel baj, nézzék :) Csak ne akarjon átjönni az én mozimba, ahol Bud Spencer maratont nézek, vagy mondjuk a Rocky legújabb részéért állok sorban a jegyért, és mondja azt, hogy hülye vagyok amiért ezt választottam szórakozásnak. Addig sosincs baj, amíg egy közösséghez nem érkeznek meg a megmondóemberek és nem kezdik el - hívatlanul, rendszerint nem valós és tapasztalt tényekre alapozva - téríteni a népet.

Megjelent ma egy cikk (illetve két napja pontosabban), amelyben a drága szerző ugyanúgy elküldi a k.nyjába az ESO-t, mint a legjobb trollok bármelyike a Skyrim vagy ESO topikokban. Úgy, hogy közben bétával is játszott 2 napot, azt mondja. De, olyanokat állít benne, hogy
    - nincs buff..
    - folyamatosan "ölj meg X-et" és "menj ide meg oda" küldetések vannak benne
    - a karakter generálás szegényes (bár az arcvonásokat illetően én is szorgalmazom a szélesebb skálázhatóságot, de azért nem nevezném szegényesnek)
    - a küldetést adó npc egy helyben állnak (részben igaz, de nagyon sok npc költözik a küldetés/progress folyamán, az eléd rohanókról nem is beszélve)
    - mobok nem dolgoznak együtt (ez a legnagyobb faszság, amit leírt, mert 2-3 ellenfél már úgy szopatja a játékost, hogy öröm nézni)
    - megaztmondja, hogy mindenki íjász a játékban...
    - stb.

Most erre mit lehet mondani? Ha megosztom és leállok vele vitatkozni, akkor neki csinálok látogatottságot, mert ezzel a cikkel csak ez a célja, nem tudok elképzelni mást, hazugságokra alapozott cikkel. Még akkor sem, ha a felsorolt 10 dologból kb. 2 az, amivel egyet is értek, de a jelentőségével nem.

"I understand your need to defend something you like, ill have a look again when it goes free to play" - ha pedig szólsz, hogy ez így baromság, amit leírt, akkor ez a válasz. Itt tart ma a "szakma" :)

Ha érdekel valakit ez a sz*rság
  • Susarc
    a jelszó: tinik tinik és tinik ez igaz a nyominger játékokra meg a hulladék filemkre is mi hiába vagyunk igényesek 2x meggondoljuk mire adunk ki pénzt...ők nem! lehúzzák aput-anyut és már tolják is bele a gammába
  • Strayhand
    Miért, ki hallgat Justin Biebert, meg ki nézi a Twilight filmeket moziban? Tudod, tízmillió légy nem tévedhet.:)
  • MaRee
    Na igen, ilyenek ezek az ingyenes játékok Bár még mindig nem értem hogy ilyen ocsmány cod utánaztok meg egyéb megnevezhetetlen szörnyűségek hogy a francba érnek ennyi pénzt. Bezzeg a teso-t már temetik és meg se jelent. Ha meg is bukik "mint az swtor" akkor is jó kis rétegjáték lesz belőle, azzal is jól el lehet lenni, mióta f2p lett vagy kétszer fizettem elő rá.
  • PiszkosFred
    Neverwinterben anno az első két hét után több pénzt költöttem el inventory/karakter slot növelésre, társakra, stb - mint egy bő fél éves WoW előfizetésre :) MTX model komoly összegeket ki tud szedni az ember zsebéből, de ehhez kell a másik fél hülyesége is, mint az esetemben. Ahogy megvettem a cuccokat, rá egy hónapra már alig játszottam a játékkal.
  • MaRee
    Na hát ez tényleg érdekes. Hol vannak a nagy MMO nevek mégis? Egy pár játékról még soha nem is hallottam, és ahogy nézegetem őket hát csak a fejem fogom. Ki a franc fizet ezekért ennyit?:D
  • j0nNyKa
    nyilván nem voltam ott hogy megszámoljam centenként, de elég sok helyen lehozták a számokat (pl. forbesen is, ami ezeket a teso fikázó cikkeket írta)
    ezen kívül a fene tudja, a superdataresearch.com meg sem nyílik, szóval bármi lehet
    mmorpg.com kibeszélőt nézegesd, ha érdekel a téma
  • j0nNyKa
    ahah hát pedig a sansz mindig megvan, főleg ha ilyen rohanós az utolsó néhány hónap :)
    én speciel biztosan ki tudom jelenteni, hogy inkább várnék 2-3 hónappal többet, de legyen jó a cucc (pedig én aztán türelmetlen "egybőlkell" típus vagyok)
  • Susarc
    ne szopass már kivettem szabit előre:)))

ui: mondjuk nálunk igencsak rugalmasan van kezelve pikpakk átteszem máskorra is,de Júniusban azért nem akarok gép előtt tespedni:_P
  • kalif
    Mennyire hiteles ez a táblázat ? Tényleg eléggé érdekes !
  • j0nNyKa
    az én fejemben (lehet rosszul) ez a "minden szar ami ncsoft" hozzáállás van
    és nem is tudom, hogy nem generálok-e flamet ezzel: a 8. helyen nem az az swtor van, ami kurvanagyot bukott?
  • BEAST #5099
    A második részt szokták fikázni, mert nagyrészt grindfest játék. Az első rész egy diabloszerű mmo. Döbbenet, hogy ennyi idő után még mindig ekkora bevétele van az NCSoftnak a játékból. :o
  • j0nNyKa
    pici off, szoktak itt témaként feljönni az mmo-k általánosságban, ezen lehet csámcsogni :)
    a lineage pl. nem ncsoftos, amit egyfeszt fikáz mindenki?
  • PiszkosFred
    We haven't announced a schedule for #ESO beta events, but definitely stay tuned; we'll share any news here & on our website!
  • Eksz
    Altalanos szokas/urban legend/nepi hiedelem, hogy keddenkent adnak hirt rola ha kuldtek beta inviteokat/lesz az adott heten beta, szoval lehet szurkolni magunknak ma/holnap.
  • yusukee
    Még nem tudni sajnos :(
  • kalif
    "BÉTA: Jelenleg nagyon zárt körű! " Azért itt játszanak páran vele, ahogy olvasom a kommenteket. Mikor lesz a következő ? Van róla hír ?
  • HyperMonkey
    Nem fogok sietni a contentet pörgetve ezerrel. Próbálok mindent felfedezni, mindent megtudni amit lehet. És ha csak pár hónapig tart is, nekem már megérte. És valószínű, hogy nem csak addig fog tartani.
  • PiszkosFred
    20-25*
  • PiszkosFred
    Ket nap alatt, kb 20-15 ora jatek utan a betaban 2 darab kuldetesem volt, amikor ossze kellett szedni 6 viragot vagy meg kellett olni 10 akarmit. A kuldetesek 90%-a egy hosszu lancot alkot, amelynek van oka, van kiindulasi alapja es van vegkifejlete.

Semmi korszakalkoto nincs, viszont erdekesek es a legtobb kuldetes soran szivembe zartam az adott npc-t, pont azert, mert mindne 6-7 lepeses lancbol all, van ido "ismerkedni".
  • MaRee
    örömmel hallom.
  • Eksz
    A legutobbi beta hetvegen talan 1 questel talalkoztam ami arrol szolt hogy x kill.
  • MaRee
    Azért remélem ez a "döntésed végigkísér" dolog jobban lesz megoldva, mint mondjuk a GW-ben. Bár abban sosem érdekelt a lore, csak nyomtam a pvp-t ezerrel.

Ha megveszem majd a játékot (bár már elhatároztam, hogy várok minimum egy hónapot a release után), én sem fogok sietni sehova. Mindig is tetszett a TES világa, szeretném már végre azt érezni egy MMO-ban mint anno 10 éve a wowban, hogy csak szaladgálok és leesett állal bámulom a tájat, hogy milyen fasza, nem az a lényeg hogy menjek gyorsan a következő küldetésre hogy lefekvés előtt meglegyen a plusz egy szint. Swtor-ral is így voltam, bár ott hiányzott a nagy nyitott világ, de jó volt. Endgém persze nagyon fontos, de arról még nagyon korai bármit is mondani. Majd meglátjuk.

Apropó, a küldetések mennyire hajaznak az eddigiekre? Itt is lesznek hasonlók, mint pl a HyperMonkey által említett vénasszony ölős (egyik kedvencem), vagy sok lesz a sablon kill 5 young wolf, 5 wolf, 5 elder wolf és kill wolffaxxxx king of the wolves?