24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#5167 Emiatt nem kell aggódni az a lényeg. -
Chris #5166 Halvány lila segédfingom sincs, éppen ezért tettem fel a lenti kérdést...
-
Nephin #5165 Relatív, mint minden. Nekünk nem volt gondunk vele, nektek igen, ilyen ez. :) -
#5164 Igaza van ebben. ESOból amit láttam combatot hát az hogy is mondjam... olyan semmilyen volt. -
#5163 Konzolon szerinted nem lehet csinálni masszív többjátékos játékot meg komplex rendszert? Itt most az új gépekről beszélünk. -
Nephin #5162 A GW2-vel és a bétával is játszottam, semmi különbség nem volt, puffannak a nyílvesszők, klántárs szerint "beakad" halálos csapásnál a penge... Ha megvan a hanghatás és a megfelelő animáció, ugyanolyan szerintem. -
Susarc #5161 ha kipróbálod megérted -
Nephin #5160 Volt saját különbejáratú force feedbacked,vagy mi? -
Chris #5159 És ez nem fogja a tisztelt játékprogram masszívan többjátékos hálózati létét, komplexitását, kompetitív részének esetleges kibontakozását, fejlesztési lehetőségeit veszélyeztetni, korlátozni?
-
#5158 Gondolom a kontroller vs. egér csatát nem akarják meglépni de legalább több irányból jön nekik a pénz, ami azért nem rossz. Arra azért kíváncsi vagyok melyik platformra adnak el többet. -
#5157 Külön lesz mindenki, xbo, ps4 és pc/mac. Sajnos. -
Susarc #5156 hangulat király! én a kombattal nem vagyok kibékűlve....olyan súlytalan, szó szerint is:P GW2-ben mikor nyomtam egy bull rush-t éreztem a powert és az erőt ahogy nekiütköztél az ellenfélnek a fegyver suhintásokról és kombókról nem is beszélve itt ez olyan semmilyen...mintha egy krepp papír rollnival ütlegelnék egy szivacspárnát:S ez nagyon nem tetszik és nem is igazán elég így 2014 ben.....spellek is ugyanez nem érzem az erőt pl mikor becsapódik egy tűzlabda stb.
Gw2-ben szinte éreztem az egéren keresztűl,hogy belevágok az ellenfélbe és betalál a spellem...na mindegy! azért várós nagyon,de jobban is figyelhettek volna erre,mert sokat leront a kombat feelingből ami ez egyik fő mozgatórugója egy ilyen játéknak! Bár már nem Gw2-zöm,de az messze felűlmúlt eddig minden kombatot -
#5155 Közös lesz a játék a konzolosokkal vagy ők más szerveren lesznek? -
#5154 Mivel ez az mmo nem csak PC-n jelenik meg április 4-én, hanem júniusban xbox one és ps4-re is, így lehet, hogy a türelmi idő és matekolás másként alakul a játékosbázist tekintve, lévén (majdnem) mindenki azt várja, hogy három hónap után bukjon be az egész projekt. -
#5153 Sajna megint lesz mire költeni a pénzt... :) -
#5152 Éppen ezért megmondani sem lehet ez alapján, hogy mennyi a bevétel mert ki tudja mennyi plex lapul a raktárak mélyén. Valószínűleg az aktív egyedi felhasználókat nem lehet 1:1 ben átkonvertálni bevétellé. Tehát ha holnap azt mondaná a cég, hogy van 400k előfizetőnk akkor ezzel max. a minimum bevételt tudnánk megadni és akkor még nem mondták meg, hogy ez 1hónapig volt ennyi vagy egy éven át átlagban. Ezért nem is szeretem az ilyen becsléseket. -
Chris #5151 Hogy a micsodának a konzolos micsodája?
-
#5150 Igen értem, amit mondasz, hogy mindenképpen fizet valaki a játékosokért de erre mondtam az, hogy egy ember több plex-et is vehet tehát a bevételnek nincs köze a játékosszámhoz ilyen téren. -
#5149 Az előbb írtam...nincs valódi ingyen játékos mert más fizeti ki helyetted tehát a 400k account az 400k fizetős account.
Viszont ez nem azt jelent hogy 400k ember fizet rá elő ( vagyis nem annyi a valódi játékos szám ).
Ne keverjük a kettőt. -
#5148 Nem csak én játszottam vele, a fél topik is bejutott már.
Ha most én azt mondom, hogy a múlt heti 20 órám az egyik legnagyobb élmény volt amit mmo kapcsán éreztem a 2005ös wow béta óta, akkor a topiklakók egy része ugyis azt mondja, hogy "csak egy gyökér fanboj, aki hazudik, mert azért fizetik" - kaptam ilyet már. Szerintem átjön a TES hangulat, nem tudtam eldönteni néha, hogy most Skyrimt indítottam e el, vagy az ESO-t. Persze, megvannak a hibái is, de ezt le is írtam 2 héttel ezelőtt egy hosszú kommentben a béta után. Amit eddig láttam belőle (5%-át a játéknak), az alapján jó lesz. Online rpgnek mindenképpen. Hogy mennyire lesz jó mmo-nak, azt nem tudom 2 napnyi játék után. -
#5147 Ezért is mondtam azt, hogy ezt nem lehet megbecsülni ha van hivatalos info az alapján lehet konkrétumot mondani de azt mondani, hogy van 400k előfizető és ezt felszorozni az előfizetés árával értelmetlen mert honnan tudják ki az előfizető. Meg, amit te is mondtál, hogy az account száma se mond sokat. -
#5146 Egyébkén te aki már játszottál vele. Mi a véleményed, átjön a TES hangulata? -
#5145 EVEnél nem a plex a lényeg ilyen szempontból . Az accountok száma nem tükrözi a játékosok valós számát mivel rengeteg alt. account van , sőt sokan több accountot tartanak fent. -
#5144 Igen de egy ember vehet több plexet is. Tehát a játékban több pénz forog mint, amennyi játékos van illetve a plex árfolyama is változik éppen ezért nem lehet azt mondani, hogy pl: 4 ember egyenlő 8eFT. -
#5143 " Eve online-ra ugyanannyi bevételt írtak mintha minden játékos aki játszik vele előfizető lenne, holott azt is lehet ingyen játszani"
Ööö ez igaz is meg nem is. Ha Te játék beli pénzen veszed meg a havi díjat ( PLEX ) úgy tűnik hogy Te ingyen játszol. Pedig nem , egyszerűen csak más fizeti ki azt helyetted cserébe kap ingame pénzt.
Tehát a cégnek nincs bevétel kiesése . -
#5142 Nem tudom, de megkockáztatom, senki más sem tudja. Mindenesetre az ESO-t 5 évre tervezték, a konzolos megjelenés miatt másként is alakulhat a sorsa a későbbiekben, illetve nincs olyan basáskodó kiadó mögöttük, mint sok más mmo esetében.
Nem tervezek előre semmivel sem, az ESO-val sem. Az biztos, hogy amíg van érdekesség és tartalom, én fizetek érte. Ha havidíjat, akkor azt, ha ennek a dupláját mtxben/f2p-ben, akkor abban, teljesen mindegy, a pénz számít a legkevésbé, csak legyen folyamatos újdonság és legyen kedvem játszani az ESO-val, ne unjam meg.
Az biztos, hogy nagyon sokan fognak menekülni a játékból az első hónap után. Ezek főleg azok az mmo játékosok lesznek, akik már most hiányolják a béták alapján a wow/swtor/gw2-ben megszokott dolgokat (már volt olyan vélemény is, hogy miért nem wow klónt csináltak ehelyett - a másik oldal meg folyamatosan ennek nevezi - erre varrj gombot), és akiknek fogalmuk sincs a TES sorozatról, annak hagyományairól és stílusjegyeiről. Ők csalódni fognak, és csak ablakon kidobott pénz lesz számukra a dobozos/digitális ESO.
Nagyon sok buta ember a pénz függvényében itéli meg az ESO-t, pedig ezeknek az embereknek a saját életükben kellene rendet tennie először, és utána mmoval játszani. Ha nincs 3500 Ft-ja valakinek egy hobbira, az nem biztos, hogy a játék hibája. De az kétségtelen, hogy senki sem fog fizetni 3500 Ft-t havonta valamiért, ami szar, de ehhez előbb látni kellene azt a valamit. Mert ha megéri, az emberek ki fogják fizetni a havidíjat érte. Ha nem, nem. -
#5141 nem tudtam cs utánzatnak nevezni, mert:
elindítottam, behisztizett, hogy csíter vagyok, kapcsoljam ki a HTGBack-et (ami a win7 alatt visszaállítja a backspace gomb funkcionalitását)
ezt megtettem, elindult, eltolta 900 pixellel mindkét monitoron az asztalt (esküszöm, sose láttam ilyet ezelőtt), majd szétfagyott
ezt repeat 2x, majd uninstall
szóval hagyjuk hogy ebbe több pénz megy be, mint sok másik játékba (akár a táblázatból) -
#5140 Hát, a kis kínai és koreai kockáknak viszont bejön, ha ennyi pénzt képesek voltak összetalicskázni ezzel a CS utánzatnak is csak max. mosolycigi után viccből nevezhető akármivel :) -
#5139 Igen, ez látszik a WoW-on is, hogy ők is erősen mennek az mtx felé. Majd valamikor talán a F2P felé is. Kíváncsi vagyok, hogy a TESO, hogy fog teljesíteni ezen a téren és meddig lesz képes tartani az előfizetéses modellt. Én remélem, hogy sokáig mert a F2P többe kerül ha normálisan akarod játszani. Nagyjából szerintem majd akkor lehet ezt látni ha a kezdeti hype csillapodik és kifutnak a játékkal járó első hónap. Ha az után is dinamikusan növekedik a játék, akkor lehet sokáig marad az előfizetés. -
#5138 Nemrégiben én is láttam egy ehhez hasonló listát, ahol a játékosmennyiséget és a bevételeket becsülgették meg Eve online-ra ugyanannyi bevételt írtak mintha minden játékos aki játszik vele előfizető lenne, holott azt is lehet ingyen játszani. Szóval nincs sok igazságtartalmuk, hiába végzi xy cég ezeket a becsléseket hivatalos adatuk nekik sincs. -
#5137 Erre akartam célozni, hogy a f2p-t ne mossuk össze a mtx rendszerrel, mert a wow es swtor esetében a táblázatban "csak" az mtx bevételek vannak feltüntetve, és nem a teljes bevétel.
A WoW itemjeiről pedig annyit, hogy lehet, hogy csak "1-2" cucc elérhető - ami persze megint erős sarkítás -, de valami iszonyat mennyiségben veszi a sok bolond a mountokat, peteket, elég csak szétnézni raidek előtti egy órában a fővárosok körül, vagy a "palotában". Sok kis apró dollárból összejön a szép bevétel. -
#5136 Igen, különben a wow be se kerülhetett volna a listába. -
#5135 nem máshol olvastad, ott van a képen leírva :)
de egyébként szvsz valamennyire mindenképpen bullshit az egész, ugyanis:
- NEM hiszem el hogy a lol nem vezet toronymagasan
- letöltöttem az a CrossFire nevű _állítólag első helyezett_ játékot, és.. öhm, nem írom le a véleményem mert a világból is bant kapok. szóval így nem annyira.. oké a termék. -
MaRee #5134 Máshol azt olvastam, hogy ez a táblázat a mikrotranzakcióból származó bevételt írja le, nem feltétlenül kell ahoz f2p-nek lenni. -
#5133 Igen, igazatok van rosszul fogalmaztam. Lényege az volt a mondani valómnak, hogy a WoW még ezen a téren is mennyire elöl van pedig az Swtor kínálatához képest ott alig lehet venni valamit és ingyen nem is lehet játszani (leszámítva a trialt) ellentétben az swtor-ral, ahol lehet ingyen is játszani és alapvetően egy F2P játék, ahol tudsz prémiumot is venni, mondjuk ennyi erővel a WOT, WT sem full F2p de mind1 nem ez a lényeg nem akartam megsérteni egy SWTOR szeretőt sem. -
Nephin #5132 A TOR nem full f2p... -
#5131 Ezek szerint mégsem olvastad el az apróbetűs részt, vagy ha igen, akkor félreértetted. -
#5130 Azért az vicces ebben a táblázatban (ami a F2P bevételeket becsli meg), hogy a WoW, ami nem is F2P csak van "1-2" vásárolható cucc előrébb van mint az SW:TOR, ami meg full F2P. Bár én ezeknek a táblázatoknak nem nagyon hiszek mert mint a kisbetűs részben is benne van ez mind csak becslés. Igazából azért veszi át minden online forrás ezeket a becsléseket mert nincs más. Ezekről az összegekről nincs hivatalos adat. -
#5129 Hát rágják a fülüket az Oblivion féle Arena küzdelmek miatt, ha nem is PVP, legalább PVE jelleggel (lásd Brawler a WoWban), erre van esély. Csapat alapú pvpre nincs, se battleground, se arena nem lesz egyelőre, ezt az első héten elmondták, és azóta sincs hír arról, hogy változott volna a felfogás.
Lesz title, csak pvpben 25 title lesz - ha jól emlékszem -, illetve lesznek pve titlek is. -
MaRee #5128 Vagy ilyen easter egg szerűségként berakhatnának egy régi Obli féle arénát amibe lehet egyedül vagy csapattal menni, spéci rewardokkal. Tényleg, title-ök lesznek?